Sly 3: Konnien kunnia

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sly 3: Konnien kunnia
Sly 3: Konnien kunnia -pelin suomenkielinen kansi.
Sly 3: Konnien kunnia -pelin suomenkielinen kansi.
Kehittäjä Sucker Punch Productions
Julkaisija Sony Computer Entertainment
Julkaisupäivä Flag of Europe.svg 18. marraskuuta 2005
Flag of the United States.svg 26. syyskuuta 2005
Lajityyppi tasohyppely, toiminta
Ikäluokitus ELSPA: 3+
ESRB: E (Everyone)
Alusta PlayStation 2
Jakelualusta DVD
Oheislaite Pelin pakkaus sisältää 3D-lasit, joita voidaan käyttää joissakin tehtävissä.
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sly 3: Konnien kunnia (engl. Sly 3: Honor Among Thieves) on vuonna 2005 PlayStation 2:lle julkaistu peli. Sen on kehittänyt Sucker Punch, ja sen on julkaissut Sony Computer Entertainment Europe. Kolmannessa osassa Sly Cooper (varasteleva pesukarhu) , Bentley- kilpikonna ja Murray- virtahepo lähtevät selvittämään Cooperin holvin salaisuutta. Myöhemmin vuonna 2010 Sly-peleistä tehtiin kokoelma nimeltä the Sly collection (Euroopassa The Sly trilogy) Playstation 3 konsolille joka sisälsi kyseisen pelin uutena HD-versiona, mutta Playstation 2 versiossa mukana olleita 3D laseja tai tehtäviä ei nähty.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sly 3:ssa on paljon uutta, kuten kaksinpelejä, aivan uusi valikkonavigointi, mahdollisuus pelata kentät uudelleen lävitse, (katsella minielokuvat uudelleen) jne. Tässä pelissä pääsee myös ohjaamaan muitakin hahmoja kuin vain Slyta, Bentleytä ja Murrayta, esim. Carmelitaa, Gurua, Panda-Kunkkua, ja Dimitriä.

Lisäksi pelissä tulee paikoin pelaajalle vapaavalintaisia 3D-vaiheita, joita voi pelata pelin mukana tulevilla 3D-laseilla.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Alku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sly on saanut kuulla isänsä vanhalta rikoskumppanilta McSweeneyltä Cooperin holvista, johon hänen esi-isänsä ovat keränneet aarteita. Sly tarvitsee tällä kertaa joukon mestariluokan varkaita avukseen päästäkseen Cooperin holviin, sillä pakkomielteinen Tohtori M on linnoittautunut holvisaarelle. Alkutilanteessa Sly, Bentley ja joukko muita koplan jäseniä yrittävät päästä Cooperin holvin sisälle, mutta keikka menee pieleen ja Sly löytää itsensä murskaantumasta tohtori M:n jättihirviön kynsistä. Kuoleman kielissä elämä virtaa hänen silmiensä ohi filminauhana:

Jakso 1:Pelon ooppera[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäiseksi hän vapautti Dimitrin vankilasta Venetsiassa, Italiassa, jotta saisi Murrayn palaamaan koplaan. Aluksi Murray kieltäytyi, mutta suostui sitten palaamaan, koska Murray menetti malttinsa, kun Octavio puhui röyhkeästi ja samalla Bentley loukkaantui hänen takiaan. Tehtävä onnistuu Murrayn hakattua mafiapomo-oopperalaulaja Don Octavion pidätyskuntoon.

Jakso 2: Jyrinää Australiassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sly, Murray ja Bentley lähtevät Australiaan, jotta Murray voisi pyytää Gurulta lupaa "erota" opetuksestaan. Sly vakuuttuu Gurun kyvyistä ja pyytää häntä mukaan koplaan. Guru lupaa liittyä, jos Cooperin jengi auttaa häntä karkottamaan kaivosmiehet takamailta ja tuhoamaan Pimeän maan naamion. Kentässä Carmelita kasvaa jättimäiseksi, kun naamio hakeutui hänen kasvoilleen. Sly kuitenkin onnistuu kiipeämään ylös hänen kengännauhojaan pitkin ja saamaan naamion irti. Samalla Carmelitan palkkasoturit tuhosivat naamion lopullisesti.

Jakso 3: Taivaan valtiaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bentley ymmärtää, ettei jengi tule pärjäämään ilman RC-Spesialistia. Hän löytää viikkojen etsinnän jälkeen netistä Penelopen, joka suostuu liittymään jengiin, jos Sly ja muut onnistuvat voittamaan Penelopen salaperäisen pomon Mustan Paronin tämän järjestämissä joka vuotisissa ÄSSÄ-lentokilpailussa. Mesa-Cityn tuttu kasvo, Kovanaama on myös mukana kilpailussa. Slyn jengi voittaa, ja he saavat samalla selville, että Penelope oli itse Musta Paroni. Penelope liittyy jengiin tämän jälkeen.

Jakso 4: Kylmä liittouma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jengi päättää hankkia räjähde-expertin. Bentley ilmoittaa, että ainoa vaihtoehto on Slyn entinen vihollinen Pandakunkku. Sly ei pidä kuulemastaan, mutta suostuu kun Bentley kertoo, että Pandakunkku elää nykyään munkin elämää Kiinan vuorilla ja on jättänyt rikokset taakseen. Pandakunkku suostuu liittymään koplaan jos kopla onnistuu pelastamaan Pandakunkun tyttären Jingin, jonka ilkeä kenraali Tsao on kidnapannut. Tsao olisi pakottanut Pandakunkun tyttären menemään kanssaan naimisiin. Slyn jengin sabotoinnin ansiosta Jing saatiin turvaan ajoissa maanalaisia käytäviä pitkin. Carmelita pukeutuu morsiamen asuun luullesaan Slyn olevan sulhanen, mutta pettyy kun Tsao onkin tilalla. Carmelita pidättää Tsaon. Slyn jengi ja Pandakunkku veivät Jingin hänen tätinsä luo turvaan.

Jakso 5:Kuolleet miehet eivät lavertele[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dimitri ilmoittaa Cooperin jengille varanneensa kaikille matkan maailman ainoaan käytössä olevaan Merirosvokylään Verikylpylahteen. Dimitrin isoisän sukellustarvikkeet pitäisi saada takaisin. Ne ovat haudattuna aarresaarelle, jonka kartan Sly, Bentley saavat Musta Täplä-Pete nimisen vanhan merirosvon vinkeillä. Kun sukellustarvikkeet vihdoin löydetään, häijy merirosvo kapteeni LewFee kaappaa Penelopen. Jengi ystävystyy Murskaaja-nimisen merihirviön kanssa, sillä merirosvot pelkäävät tätä. Tämän avulla Penelope vapautuu LewFeen laivasta. LewFee tainnuttaa Bentleyn laivan kannelle, ja LewFeen ja Penelopen välinen miekkataistelu alkaa. Lopuksi LewFee tippuu veteen haiden ruoaksi ja tämä "Seitsemän meren älykkäin mies" on voitettu. Bentley saa tämän keikan aikana tyttöystävän.

Jakso 6:Varkaan kunnia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nämä muistot johdattavat Slyn samaan paikkaan kuolemaan kunnes Carmelita pelastaa tilanteen palkkasotureidensa avulla. Sly onnistuu pääsemään Cooperin Holviin, mutta kun hän pääsee rikkauksien takana olevaan huoneeseen, hän huomaa tohtori M:n ja taistelu alkaa. Taistelun päätteeksi tohtori M yrittää tappaa huoneeseen saapuneen Carmelitan, mutta Sly loikkaa ammuksen eteen. Slyn ollessa tajuttomana Carmelita voittaa Tohtori M:n. Kun Carmelita tulee Slyn luokse Sly esittää menettäneensä muistinsa. Carmelita huomaa tilaisuutensa tulleen, ja hän uskottelee Slylle tämän olevan Carmelitan poliisipari, jolloin Sly lähtee uusille urille rakkaan Carmelitansa kanssa. Lopussa nähdään myös pätkä, jossa Tohtori M jää sortuvan holvin sisään ja Slyn liittolaiset etsimässä epätoivoisesti häntä.

Loppu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin päätteeksi nähdään vielä demo, joka kertoo siitä, miten jengin eri jäsenet tekevät jengin hajottua. Bentley kertoo suunnittelevansa Penelopen kanssa aikakonetta joka johtaa vuonna 2013 tulevan Sly Cooper: Thieves in Time-pelin tapahtumiin jossa Thievius Racconuksen (varkaiden käsikirjan) sivujen tekstit alkavat kadota ja he joutuvat lähtemään menneisyyteen.


Lopputekstien jälkeen nähdään vielä lyhyt pätkä, jossa Bentley havaitsee radiokiikareillaan Slyn ja Carmelitan parvekkeella. Äkkinäisesti Sly kääntää päätään ja iskee silmäänsä Bentleylle.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sly Cooper, Bentley, Carmelita, Murray, Guru, Penelope, Pandakunkku, Dimitri, Don Octavio, Musta Paroni, Kovanaama, Tohtori M

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Jari Salo  … Sly Cooper, sivuäänet  
 Joonas Suominen  … Bentley  
 Bruno Lähteenmäki  … Murray, Musta Paroni, Kenraali Tsao, sivuäänet  
 Ossi Valo  … Pandakunkku, Tohtori M, Kovanaama, sivuäänet  
 Arto Nieminen  … Don Octavio, Musta-täplä Pete, LeFwee  
 Pauli Virta  … Dimitri, sivuäänet  
 Elise Langenoja  … Carmelita, Penelope  

Slyn dubbaukset ovat Oy.PVP-voice.Ab:n tuottamia.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.