Sly 3: Konnien kunnia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sly 3: Konnien kunnia
Sly 3: Konnien kunnia -pelin suomenkielinen kansi.
Sly 3: Konnien kunnia -pelin suomenkielinen kansi.
Kehittäjä Sucker Punch Productions
Julkaisija Sony Computer Entertainment
Jakelija PlayStation Store ja PlayStation Now
Säveltäjä Peter McConnell
Pelisarja Sly Cooper
Pelimoottori Kinetica
Julkaistu PlayStation 2PlayStation 3PlayStation Vita
Lajityyppi tasohyppely, toiminta, hiiviskely
Pelimuoto yksinpeli / moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 3Virheellinen PEGI-arvo, ELSPA: 3+, ESRB: EVirheellinen ESRB-arvo
Alusta PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation Vita
Jakelumuoto DVD, Blu-ray, PlayStation Vitan muistikortti, digitaalinen lataus
Oheislaite Pelin pakkaus sisältää 3D-lasit, joita voidaan käyttää joissakin tehtävissä.
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sly 3: Konnien kunnia (engl. Sly 3: Honor Among Thieves, jap. Kaitō Sly Cooper 3) on vuonna 2005 PlayStation 2:lle julkaistu peli. Sen on kehittänyt Sucker Punch, ja sen on julkaissut Sony Computer Entertainment. Kolmannessa osassa Sly Cooper (varasteleva pesukarhu), Bentley-kilpikonna ja Murray-virtahepo lähtevät selvittämään Cooperin holvin salaisuutta.

Peli on julkaistu uudelleen vuonna 2010 PlayStation 3 -pelikonsolille ja PlayStation Vita -käsikonsolille päivitettynä teräväpiirtoversiona osana The Sly Trilogy -kokoelmaa. PlayStation 2 -versiossa mukana olleita 3D-laseja tai tehtäviä ei ollut mukana. Japanissa peli julkaistiin vasta Trilogia-versiossa vuonna 2011 (myöhästymisen syy oli se, että pelit ääninäyteltiin uudelleen).

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sly 3:ssa on paljon uutta, kuten kaksinpelejä, aivan uusi valikkonavigointi, mahdollisuus pelata kentät uudelleen lävitse, katsella minielokuvat uudelleen, jne. Tässä pelissä pääsee myös ohjaamaan muitakin hahmoja kuin vain Slyta, Bentleytä ja Murrayta, esim. Carmelitaa, Gurua, Pandakunkkua ja Dimitriä.

Lisäksi pelissä tulee paikoin pelaajalle vapaavalintaisia 3D-vaiheita, joita voi pelata pelin mukana tulevilla 3D-laseilla (vain PlayStation 2 -versiossa). Pelissä on "Mestarivaras-haasteita", joista saa peliin lisää prosentteja.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Alku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Clock-Lan kukistumisen jälkeen, Sly on kuulee isänsä vanhalta rikoskumppanilta, Jim McSweeneyltä, Cooperin holvista, johon hänen esi-isänsä ovat keränneet aarteita. Sly tarvitsee tällä kertaa joukon mestariluokan varkaita avukseen päästäkseen Cooperin holviin, sillä pakkomielteinen Tohtori M on linnoittautunut holvisaarelle. Alkutilanteessa Sly, Bentley ja joukko muita koplan jäseniä yrittävät päästä Cooperin holvin sisälle, mutta keikka menee pieleen ja Sly löytää itsensä murskaantumasta Tohtori M:n jättihirviön kynsistä. Kuoleman kielissä elämä virtaa hänen silmiensä ohi filminauhana:

Pelon ooppera[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäiseksi hän vapautti Dimitrin vankilasta Venetsiassa Italiassa, jotta saisi Murrayn palaamaan koplaan. Murray syytti itseään Bentleyn halvaantumisesta Sly 2:n lopussa ja jätti sen vuoksi Cooperin koplan jossakin toisen ja kolmannen pelin tapahtumien välissä. Aluksi Murray kieltäytyi, mutta suostui sitten palaamaan, koska Murray menetti malttinsa, kun tason päävastus Don Octavio potkaisi Bentleyn pois pyörätuolistaan ja puhui röyhkeästi. Tehtävä onnistuu Murrayn hakattua mafiapomo-oopperalaulaja Don Octavion sairaalakuntoon.

Jyrinää Australiassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sly, Murray ja Bentley lähtevät Australiaan, jotta Murray voisi pyytää Gurulta lupaa "erota" opetuksestaan. Sly vakuuttuu Gurun kyvyistä ja pyytää häntä mukaan koplaan. Guru lupaa liittyä, jos Cooperin jengi auttaa häntä karkottamaan Kaivosmiehet takamailta ja tuhoamaan Pimeän maan naamion. Kentässä Carmelita kasvaa jättimäiseksi, kun naamio hakeutui hänen kasvoilleen. Sly kuitenkin onnistuu kiipeämään ylös hänen kengännauhojaan pitkin ja saamaan naamion irti. Samalla Carmelitan Palkkasoturit tuhosivat naamion lopullisesti.

Taivaan valtiaat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bentley ymmärtää, ettei jengi tule pärjäämään ilman RC-Spesialistia. Hän löytää viikkojen etsinnän jälkeen netistä Penelopen, joka suostuu liittymään jengiin, jos Sly ja muut onnistuvat voittamaan Penelopen salaperäisen pomon Mustan Paronin tämän järjestämissä jokavuotisissa ÄSSÄ-lentokilpailussa. Näin Cooperin kopla päättää matkustaa Hollantiin. Mesa-Cityn tuttu kasvo, Kovanaama (engl. Muggshot) on myös mukana kilpailussa. Slyn jengi voittaa, ja he saavat samalla selville, että Penelope oli itse Musta Paroni. Penelope liittyy jengiin tämän jälkeen.

Kylmä liittouma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jengi päättää hankkia Räjähde-Expertin. Bentley ilmoittaa, että ainoa vaihtoehto on Slyn entinen vihollinen Pandakunkku (engl. Panda King). Sly ei pidä kuulemastaan, mutta suostuu kun Bentley kertoo, että Pandakunkku elää nykyään munkkina hiljaista elämää Kiinan vuorilla ja on jättänyt rikollisen elämän taakseen. Pandakunkku suostuu liittymään koplaan jos kopla onnistuu pelastamaan Pandakunkun tyttären Jingin, jonka ilkeä Kenraali Tsao on kidnapannut. Kenraali Tsao olisi pakottanut Pandakunkun tyttären menemään kanssaan naimisiin. Slyn jengin sabotoinnin ansiosta Jing saatiin turvaan ajoissa maanalaisia käytäviä pitkin. Carmelita pukeutuu morsiamen asuun luullessaan Slyn olevan sulhanen, mutta pettyy kun Kenraali Tsao onkin tilalla. Carmelita pidättää Kenraali Tsaon, joka oli täyttänyt kadut "kuolemattomillaan". Slyn jengi ja Pandakunkku veivät Jingin hänen tätinsä luo turvaan, jonka jälkeen Pandakunkku liityy koplaan.

Kuolleet miehet eivät lavertele[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dimitri ilmoittaa Cooperin jengille varanneensa kaikille matkan maailman ainoaan käytössä olevaan merirosvokylään, Verikylpylahteen, joka sijaitsee trooppisella Karibianmerellä. Dimitrin isoisän Reme Lousteaun sukellustarvikkeet pitäisi saada takaisin. Ne ovat haudattuna Tikarisaarelle, jonka kartan Bentley ja Penelope saavat Mustatäplä-Pete nimisen vanhan merirosvon vinkeillä nokkelan merirosvokapteenin, LewFeen, linnasta. Kun kopla saapuu Tikarisaarelle ja löytää vihdoin sukellustarvikkeet, LewFee saapuu sen jälkeen paikalle ja kaappaa Penelopen. Jengi ystävystyy Murskaaja-nimisen merihirviön kanssa, sillä merirosvot pelkäävät tätä. Tämän avulla Penelope vapautuu LewFeen laivasta. LewFee tainnuttaa Bentleyn laivan kannelle, ja LewFeen ja Penelopen välinen miekkataistelu alkaa. Lopuksi LewFee tippuu veteen haiden ruoaksi ja tämä "Seitsemän meren älykkäin mies" on voitettu. Bentley saa tämän keikan aikana tyttöystävän. Dimitri liittyy koplaan sukeltajaksi saatuaan vihdoin isoisänsä sukellustarvikkeet. Kun on suorittanut keikan "Rasti merkkaa aarteen paikan" pelaaja pystyy seilaamaan ympäri merta taistellen muiden laivojen kanssa. Laivoja voi upottaa tai ryövätä, kun on voittanut tarpeeksi laivoja. Slyn meriarvo nousee (alimmasta suurimpaan: Maakrapu, Rättipoika, Purjepoju, Ruutiapina, Perämies, Yliperämies, Päällikkö, Kapteeni, Pahamainen Merirosvo ja Pelätty Merirosvo).

Varkaan kunnia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nämä muistot johdattavat Slyn samaan paikkaan kuolemaan, kunnes Carmelita pelastaa tilanteen Palkkasotureidensa avulla. Sly onnistuu pääsemään Cooperin holviin, mutta kun hän pääsee rikkauksien takana olevaan huoneeseen, hän kohtaa taistelussa Tohtori M:n, joka oli Slyn isän ja McSweeneyn entinen rikoskumppani ja halusi nyt holvin aarteet itselleen, koska uskoi älyllisesti ylempiarvoisena ansaitsevansa ne. Taistelun päätteeksi Tohtori M yrittää tappaa huoneeseen saapuneen Carmelitan, mutta Sly loikkaa ammuksen eteen. Slyn ollessa tajuttomana Carmelita voittaa Tohtori M:n. Kun Carmelita tulee Slyn luokse Sly esittää menettäneensä muistinsa. Carmelita huomaa tilaisuutensa tulleen, ja hän uskottelee Slylle tämän olevan Carmelitan poliisipari, jolloin Sly lähtee uusille urille rakkaan Carmelitansa kanssa. Lopussa nähdään myös pätkä, jossa Tohtori M jää sortuvan holvin sisään ja Slyn liittolaiset etsimässä epätoivoisesti häntä.

Pelin päätteeksi nähdään vielä kertomus siitä, mitä Dimitri, Pandakunkku, Guru ja Murray päättivät tehdä jengin hajottua. Lisäksi Bentley ja Penelope rakentavat jengille holvin, ja alkavat rakentavat rakentaa aikakonetta. Lopputekstien jälkeen nähdään vielä lyhyt pätkä, jossa Bentley havaitsee radiokiikareillaan Slyn ja Carmelitan parvekkeella. Äkkinäisesti Sly kääntää päätään ja iskee silmäänsä Bentleylle.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Englanninkielinen versio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Kevin Miller  Sly Cooper  
 Matt Olsen  Bentley  
 Chris Murphy  Murray  
 Ruth Livier  Carmelita Fox  
 Annette Toutonghi  Penelope  
 David Scully  Dimitri Lousteau, Don Octavio, LeFwee  
 Kevin Blackton  Pandakunkku, Kovanaama  
 Rick May  Tohtori M  
 Terry Rose  Guru  
 Loren Hoskins  Musta Paroni  
 Leo Chin  Kenraali Tsao  
 Michael Devlin  Mustatäplä-Pete  
 Max Pham  Jing Kunkku  

Suomenkielinen versio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Jari Salo  Sly Cooper, sivuäänet  
 Joonas Suominen  Bentley  
 Bruno Lähteenmäki  Murray, Musta Paroni, Kenraali Tsao, sivuäänet  
 Ossi Valo  Pandakunkku, Tohtori M, Kovanaama, sivuäänet  
 Arto Nieminen  Don Octavio, Mustatäplä-Pete, LeFwee, sivuäänet  
 Pauli Virta  Dimitri Lousteau, sivuäänet  
 Elise Langenoja  Carmelita Fox, Penelope, Jing Kunkku, sivuäänet  

Sly 2:n ja Sly 3:n dubbaukset tuotti Oy PVP Voice Ab (Pauli Virta Productions).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]