Guru (videopelihahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Guru
Laji Koala
Pelisarja Sly Cooper
Ensimmäinen peli Sly 3: Konnien kunnia (2005)
Luoja Sucker Punch Productions
Ääninäyttelijä
(englanti)
Terry Rose
Henkilötiedot
Oikea nimi The Guru of the Stone
Ryhmäsidokset Cooperin kopla
Sukupuoli mies
Tunnetut voimat uniaika
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Kiven Guru on kuvitteellinen hahmo Sly Cooper -videopelisarjassa. Hänet tunnetaan puhekielessä Cooperin koplassa nimellä Guru. Hahmo esiintyy ensimmäisen kerran vuonna 2005 julkaistussa pelissä Sly 3: Konnien kunnia.[1]

Guru on aboriginaalien shamaani, joka asuu Australian takamailla. Hän on Murrayn henkinen mestari ja opettaa tälle uniaikaa. Kun Sly Cooperin kopla auttoi häntä poistamaan kaivostyöläisiä kotoaan, Gurusta tuli ensimmäinen henkilö, joka liittyi ryhmään ja auttoi heitä Cooperin holvin ryöstössä.

Hahmoa ääninäyttelee Terry Rose.

Vaikka gurun koti oli pieni kota Yuendumussa, Australiassa, hän vietti suurimman osan ajastaan ​​meditoimalla läheisessä luolassa.  Hän opiskeli uniajan mystisiä taitoja ja oli myös syvällä maan alla asuneen pimeän maan naamion suojelija.

Murrayn opettaja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eräänä päivänä gurun luona vieraili Murray , joka halusi löytää "hengellisen keskuksensa". Guru suostui opettamaan Murraylle uniaika-taitoa ja lähetti hänet eri puolille maailmaa osana hänen koulutustaan.  Hän opetti hänelle myös aboriginaalien pallomuodon ja mahdollisesti myös aikalukon .

Seuraava paikka, johon Guru lähetti Murrayn, oli Venetsia, Italia , jossa hän antoi oppilaalleen tehtäväksi jäädä sinne, kunnes "musta vesi kirkastuu. Tämä musta vesi oli itse asiassa Octavion aiheuttamaa tervan saastuttamaa vettä Venetsian ympärillä .  Kun Murray suoritti tehtäväänsä, kaivostyöläiset saapuivat takamaahan ja alkoivat kaivaa opaaleja. He ottivat käyttöön gyrokopterin, joka hioi Gurun Kuukiveä ja vangitsi hänet.  Kaivostyöläisten kaivaukset häiritsivät Pimeän Maan naamiota, joka vartioimatta pakeni luolista.

Liittyminen Cooper-jengiin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilman kävelevää sauvaa ja kuukiveä guru oli voimaton pakenemaan vankilastaan ​​ja saattoi vain katsella, kun kaivostyöläiset repivät maisemaa. Kun Guru oli vangittuna, Sly Cooper ilmestyi murtamaan hänet. Guru kieltäytyi poistumasta vankilastaan ​​ennen kuin hänen varusteensa palautettiin hänelle. Hän pyysi myös, että Bentley ja Murray tapaavat hänet erikseen.

Murray tapasi ensimmäisenä gurun. Hän kertoi opettajalleen, että hän oli suorittanut tehtävänsä takaisin Venetsiassa ja halusi liittyä uudelleen Cooper Gangiin. Murray ilmaisi myös toiveensa gurun tulevasta heidän mukanaan. Guru vastasi selittämällä nykyisen tilanteensa Pimeän Maan Maskin ja kaivostyöläisten kanssa – että vasta kun nämä kaksi vastustajaa on käsitelty, hän liittyisi jengiin.  Myöhemmin Bentley vieraili gurun luona ja palautti varusteensa hänelle. Kun Bentley kysyi, kuinka guru aikoi paeta varastostaan, Guru osoitti Bentleylle kykynsä muuttua ja hallita muita. Kun hän oli purkautunut, Guru ryhtyi tuhoamaan kaivostyöläisten koneet, jotka repivät maisemaa.

Cooper Gangin operaation viimeisessä vaiheessa, Kuuntuhossa , guru tuhosi kaivostyöläisten hyrräkopterin. Hän havaitsi myös Pimeän Maan naamion Murraylle (joka oli naamioitu kuunhengeksi). Kun jengi ei onnistunut tuhoamaan naamaria, se otti Carmelita Foxin hallintaansa ; Sly sai kuitenkin naamion pois Carmelitalta ja se tuhoutui. Guru ja jengi katselivat Carmelitaa hänen toipuessaan.

Kun Carmelita tuli tajuihinsa , Cooperin kopla vetäytyi hätäisesti. Kun Pimeän Maan naamio oli tuhottu, kaivostyöläiset poissa ja gurun koti oli jälleen rauhassa, hän seurasi jengiä heidän matkoillaan ja hänet tunnistettiin joukkueen uudeksi jäseneksi.

Cooper Vaultin ryöstö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cooperin koplan mystikkona Guru auttoi heitä arvokkaana liittolaisena heidän operaatioissaan Hollannissa . Hänen tehtäviinsä kuului jengin auttaminen murtautumaan yhteen belgialaisista huoltoautoista  ja hallussaan jättiläissusi alueella harventamaan Mustanparonin vartijoita.  Kiinassa hän auttoi Slyä noutamaan Bentleyn tietokoneen takaisin kenraali Tsaolta käyttämällä telekineettisiä kykyjään. Taistellessaan kapteeni LeFweeä vastaan guru käytti kykyjään hallitakseen merihirviö, Murskaajaa ja käänsi sen tehokkaasti merirosvojen kapteenia vastaan.

Lopulta, kun he aloittivat viimeisen ryöstönsä Kaine saarella päästäkseen Cooperin holviin, gurulla oli hallussaan useita haita tuhotakseen magneettisen poijun, johon Slyn keppi oli tarttunut.  Cooperin kopla hajoamisen jälkeen hän otti uniaika-kurssilleen uusia opiskelijoita, rock-yhtyeen nimeltä "The Oscars". Myöhemmin hän kuitenkin suuttui heidän herättämästä huomiosta ja pakeni bändin kanssa New Yorkiin paetakseen tiedotusvälineitä kuvitellen "se oli viimeinen paikka, johon he koskaan katsoivat".

Fyysinen ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Guru on violetti koala, jolla on ruskeat silmät. Hänellä on yllään punainen huivi ja ruskea lannevaate. Hänen violetissa parrassaan on kaksi punosta, jotka on kääritty sinisille kangasnauhoille. Hänellä on keltainen kasvomaali nenässä ja silmien alla. Kädessään hän kantaa sauvaa, johon on sidottu köydellä purppura hehkuva kuukivi.

Persoonallisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Guru oli pasifisti, joka pyrki ratkaisemaan ongelmia minimaalisella väkivallalla; vaikka hän olisi uhattuna, hän yritti löytää "välitien". Hän oli ystävällinen tovereitaan kohtaan ja osoitti välillä jopa humoristista luonnetta. Hän oli myös hieman itsepäinen, kieltäytyen jättämästä vankilasta ennen kuin hänen kävelysauvansa ja Kuukivi palautettiin hänelle.

Kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Guru on mystisen taiteen asiantuntija, joka tunnetaan nimellä uniaika, joka antaa hänelle erilaisia ​​kykyjä.

Gurun merkittävin kyky oli hypnoosin voima, kuten nähtiin, kun hän hallitsi vihollisia nousemalla heidän selkäänsä. Toinen hänen tekniikoistaan ​​antoi hänelle mahdollisuuden muuttaa itsensä tavallisiksi esineiksi sulautuakseen ympäristöönsä ja välttääkseen vihollisten havaitsemisen. Käyttääkseen näitä kykyjä hän tarvitsi Kuukivensä voiman, jolla hän pystyi myös kommunikoimaan muiden tiimin jäsenten kanssa heidän monipuolisten kiikareidensa kautta .

Riippuen siitä, missä hän on, Guru voi muuttua tietyksi esineeksi.

Sijainti Esine
Australia Tikut
Kivi
Puska
Hollanti Omenat
Gouda juusto
Hollantilaiset tulppaanit
Kunlun vuoret Ilotulitus
Sienet
Tikut
Kainen saari Kivi

Gurulla oli korkea telekineesiaste, ja hän käytti tätä tekniikkaa erilaisten esineiden ja suojien nostamiseen korkealle maanpinnan yläpuolelle.  Gurulla oli myös tietynasteinen telepatia, kuten havaittiin, kun hän muodosti yhdisti Slyn ja Pandakunkun mielet ja myös kun hän luki Pandakunkun ajatuksia löytääkseen syyn, miksi hän oli täydellisessä rauhan tilassa. .

Vaikka guru opetti Murraylle tekniikoita, kuten aboriginaali pallomuodon ja Aikalukon, ei tiedetä, pystyikö hän suorittamaan ne itse.

  1. The Guru IGN. Viitattu 25.7.2023.