Sly Cooper (videopelihahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sly Cooper
Sly Cooper videopelissä Sly 2: Konnakopla.
Sly Cooper videopelissä Sly 2: Konnakopla.
Laji pesukarhu
Pelisarja Sly Cooper
Ensimmäinen peli Sly Raccoon (2002)
Ääninäyttelijä
(englanti)
Kevin Miller (videopelit)
Ääninäyttelijä
(japani)
Tomokazu Seki (PS2) ja Takeshi Kusao (PS3)
Ääninäyttelijä
(suomi)
Jari Salo
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Sly Cooper on kuvitteellinen hahmo, joka esiintyy Sucker Punch Productionsin ja Sanzaru Gamesin Sly Cooper -videopeleissä. Videopeleissä Slyn ääninäyttelijä on Kevin Miller, ja suomenkielisessä versiossa hahmoa on ääninäytellyt Jari Salo.

Sly on pesukarhu ja mestarivaras, ja hänen parhaat ystävänsä ovat kilpikonna Bentley sekä virtahepo Murray, joiden kanssa hän ystävystyi varttuessaan orpokodissa. Sly on maineikkaan Cooperin varassuvun viimeinen perillinen, ja hän hyödyntää mestarivarkaan taitojaan suorittamalla Bentleyn ja Murrayn kanssa muodostamansa koplan kesken erilaisia murtokeikkoja ja tehtäviä. Sly käyttää aseenaan Cooperin suvun perintökalleutta, joka on koukkupäinen keppi.

Hahmon esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sly Raccoon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Sly Raccoon

Sly teki ensiesiintymisensä vuonna 2002 Sucker Punch Productionsin videopelissä Sly Raccoon.

Sly on maineikkaan Cooperin varassuvun jälkeläinen, ja hänen suvullaan on taustaa keskiajan Euroopassa, Kamakura-kauden Japanissa, Villissä lännessä sekä muinaisessa Egyptissä ja merirosvoissa. Sly menetti vanhempansa ollessaan kahdeksanvuotias, jolloin Clockwerk -pöllön johtama Fiendish Five -rikollisjoukko hyökkäsi Cooperin perheen kotiin ja varasti Cooperin suvun varkaiden käsikirjan. Sly joutui orpokotiin, jossa hän tapaa huippuälykkään kilpikonna Bentleyn ja vahvan virtahepo Murrayn. Heistä tulee parhaita ystäviä, ja myöhemmin he perustavat koplan kostaakseen Fiendish Fivelle ja hankkiakseen varkaiden käsikirjan Slyn haltuun.

Sly 2: Konnakopla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Sly 2: Konnakopla

Videopelissä Sly 2: Konnakopla salaperäinen Klaww Gang -rikollisjoukko varastaa Fiendish Fiven johtajan, mekaanisen Clockwerk -pöllön, osat haltuunsa. Koplansa kanssa Sly alkaa jäljittää Klaww Gangin jäseniä ympäri maailman hankkiakseen Clockwerkin osat takaisin, jotta Clockwerkia ei enää koskaan voitaisi herättää henkiin.

Sly 3: Konnien kunnia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Sly 3: Konnien kunnia

Pelisarjan kolmannessa osassa Sly 3: Konnien kunnia Slyn on päihitettävä Tohtori M, joka havittelee itselleen Cooperin suvun aarteita. Tehtävästä selviytyäkseen Slyn, Bentleyn ja Murrayn on värvättävä koplaansa uusia jäseniä, joista on apua Tohtori M:n päihittämisessä.

Sly Cooper: Thieves in Time[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelisarjan neljännessä osassa Slyn on päihitettävä Le Paradox, joka aikoo varastaa Cooperin suvun kepit todistaakseen, että hän on kaikkien aikojen suurin varas. Sly, Bentley ja Murrayn on mentävä ajassa taaksepäin tapaamaan esi-isiä.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.