Bentley (videopelihahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bentley
Laji kilpikonna
Pelisarja Sly Cooper
Ääninäyttelijä
(englanti)
Matt Olsen
Ääninäyttelijä
(suomi)
Joonas Suominen,
Markus Niemi
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Bentley on kuvitteellinen hahmo Sucker Punch Productionsin kehittämässä Sly Cooper -videopelisarjassa.

Hahmon alkuperäinen ääninäyttelijä on Matt Olsen. Suomenkielisissä versioissa ääninäyttelijöinä ovat Joonas Suominen (Sly 2, Sly 3 & PlayStation Move Heroes) ja Markus Niemi (Sly Cooper: Thieves in Time). Bentley on konnakoplan aivot.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bentleyn aikaisemmasta elämästä ei ole tietoa, koska Sly tapasi tämän ensimmäistä kertaa orpokodissa. Sly syntyi maineikkaaseen Cooper-varasklaaniin. Kun salaperäinen Fiendish Five -jengi tappoi Slyn vanhemmat ja varasti Cooperin suvun perintöesineen, Varkaiden käsikirjan, sivut, hän joutui orpokotiin. Hän tapasi elinikäiset ystävänsä, Bentleyn ja Murrayn. Bentley on todella älykäs ja Murray todella vahva. Kasvettuaan aikuisiksi heistä tulee Cooperin kopla. Sly on jengin jokapaikanhöylä ja mestarivaras. Bentley on joukon aivot ja suunnittelee keikat sekä operaatiot. Ensimmäisessä pelissä, Sly Raccoonissa, kopla kostaa Fiendish Fivelle ja varastaa takaisin Varkaitten käsikirjan sivut. Lisäksi he tuhoavat Clockwerkin, viisikon johtajan. Tässä pelissä Bentley antaa Slylle vain ohjeita videopuhelusta käsin, joten hän ei ole pelattava hahmo.

Sly 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaksi vuotta myöhemmin mystinen Klaww Gang varastaa Clockwerkin osat eräästä museosta. Cooperin jengin tehtävä on hankkia osat takaisin tuhotakseen ne. Klaww Gangin jäsenet ovat levittäytyneet ympäri maailmaa ja käyttävät Clockwerkin osia omiin tarkoituksiinsa. Lopulta kopla saa haltuunsa osat, mutta ne varastaa Klaww Gangin jäsen Jean Bison, joka myy ne toiselle jengiläiselle, Arpeggiolle. Arpeggio rakentaa Clockwerkin uudelleen saavuttaakseen kuolemattomuuden. Tosin Arpeggion kätyri, Neyla, pettää hänet ja yhdistää itsensä Clockwerkiin. Koplan tuhotessa Neylan ja Clockwerkin yhdistelmän, Bentley repii irti Clockwerkin tärkeimmän osan, vihasirun. Robotin nokka putoaa Bentleyn päälle, minkä vuoksi hän joutuu pyörätuoliin. Tässä pelissä, Sly 2: Konnakopla, Bentley antaa Slylle ohjeita, mutta on myös pelattava hahmo.

Sly 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä Sly 3: Konnien kunnia Sly ja Bentley saavat tietää Cooperin holvista, jonne jokainen Slyn esi-isä on laittanut ryöstämiään aarteita. Tosin saarella jossa holvi on, pitää ilkeä Tri.M päämajaansa. Päästäkseen holviin Slyn täytyy kerätä koplaansa uusia jäseniä. Edellisessä pelissä Bentley halvaantui jäädessään Clockwerkin leukojen väliin, joten pelisarjan kolmannessa osassa Bentleyllä on pyörätuoli. Murray oli syyttänyt itseään Bentleyn halvaantumisesta ja jättänyt koplan, hän palaa siihen myöhemmin takaisin. Myöhemmässä vaiheessa peliä koplaan tulee uusi RC-spesialisti, Penelope, johon Bentley ihastuu. Kun koplalla on tarpeeksi jäseniä, he lähtevät kohti holvisaarta. Bentley alkaa kadehtia Slyta, koska Penelope tuntuu olevan tämän perään. Bentley on myös hieman kateellinen siitä, ettei ole koplan johtaja. Tohtori M yrittää myös houkutella Bentleytä pahaksi. Slyn taisteltua Tri.M:ää vastaan holvissa, holvi sortuu, ja Tri.M kuolee. Sly myös katoaa tapahtuman jälkeen. Myöhemmin Bentley ja Penelope alkavat rakentaa aikakonetta.

Sly 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sly Cooper: Thieves in Time -pelissä jengin tarina jatkuu. Bentley ja Penelope aloittivat rakentaa aikakonetta edellisen pelin lopussa. Bentley oli niin aikakoneen pauloissa ettei huomannutkaan, että Penelope oli yhtäkkiä kadonnut. Bentley etsi Penelopea jokapuolelta laboratoriotaan, kunnes näki Cooperin suvun perhekalleuden, Thievius Raccoonuksen, hälyttimen vilkkuvan. Ihan kuin joku pyyhkisi tietoa pois kirjasta. Bentley laittaa aikakoneen Murrayn auton katolle ja niin koko jengi, Sly, Bentley ja Murray lähtevät kiertämään Cooperin suvun aikakausia siinä toivossa, että voivat pelastaa Slyn esi-isät.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.