Jeesus ja Josefine

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jeesus ja Josefine
Jesus og Josefine
Tyyli Lastenohjelma
Kestoaika 30 min
Pääosissa Pernille Kaae Høier, Rasmus Ott, Sebastian Aagaard-Williams, Andrea Vagn Jensen, Nikolaj Steen, Jonathan Werner Juel
Alkuperämaa Tanska Tanska
Alkuperäiskieli tanska
Verkko Suomi TV 2
Esitetty 2003
Jaksoja 24
Aiheesta muualla
IMDb

Jeesus ja Josefine on vuonna 2004 valmistunut tanskalainen lasten jouluaiheinen tv-sarja. Sarja oli suosittu ohjelma Tanskassa. Suomessa sarjan esitti TV2 suomenkieliseksi dubattuna.

Sarja kertoo 12-vuotiaasta tytöstä nimeltä Josefine (Pernille Kaae Høier), jonka syntymäpäivä on 24. joulukuuta. Josefinen äiti Louise (Andrea Vagn Jensen) puhuu tyttärelleen Jeesuksesta paljon, koska hän on ammatiltaan pappi.

Josefinesta ei ole mukavaa, että hänen syntymäpäivänsä on samaan aikaan kuin Jeesuksellakin, koska hän ei voi jouluaattona pitää syntymäpäiväjuhlia. Josefinella on myös pikkuveli Lukas (Jonathan Werner Juel) ja isä Jesper (Nikolaj Steen). Hänellä on myös hyvä ystävä nimeltä Oskar (Rasmus Ott).

Eräänä päivänä Josefine löytää aikakoneen, jolla hän matkaa 2 000 vuotta ajassa taaksepäin Nasaretin kaupunkiin Israeliin, missä keisari Augustus suorittaa paraikaa verollepanoa ja Joosef (Martin Brygmann) on vaimonsa Marian (Camilla Bendix) kanssa etsimässä yösijaa. Pian Josefine palaa takaisin Nasaretiin ja tutustuu Jeesukseen (Sebastian Aagaard-Williams).

Josefinestä ja Jeesuksesta tulee hyvät ystävät, ja he ihastuvat toisiinsa. Josefine kuitenkin tajuaa, ettei heidän tuntemansa ihastus ole järkevää, koska he ovat hyvin erilaisia ihmisiä. Pian Jeesus matkustaa Tanskaan, missä Josefine asuu. Josefine esittelee Jeesukselle nykyaikaa. Kateellinen Oskar halveksii Jeesusta, ja Josefine alkaa pitää Oskaria ilkeänä. Jeesus ja Josefine menevät yhdessä kirkkoon, jonka alttarin yläpuolella roikkuu ristiinnaulittu Jeesus. Josefine kertoo, että Jeesus ristiinnaulitaan, kun tästä kasvaa vanha ja viisas mies. Jeesus ei usko Josefinea ja sanoo, ettei hän tahdo olla enää Jumalan poika.

Kun Josefine palaa hieman myöhemmin takaisin Tanskaan, kaikki on muuttunut. Ihmiset hoipertelevat punaisissa univormuissa, haukkuvat toisiaan eivätkä edes tunne toisiaan. Josefine palaa Israeliin ja yrittää selittää Jeesukselle, ettei ole hänen syynsä, että tämä ristiinnaulitaan. Melkein kaikki näyttää olevan hyvin, mutta pulmia riittää vielä.

Jeesus on lähtenyt omin päin Kesareaan ja ryhtynyt gladiaattorioppilaaksi. Josefine saa Simonin ja Juudaksen mukaansa suostuttelemaan Jeesusta takaisin, ja he onnistuvatkin siinä. Paluumatkalla he pysähtyvät vuorelle nukkumaan. Muiden nukkuessa valveilla oleva Juudas kohtaa Thorsenin (Kjeld Nørgaard), joka väittää tälle olevansa Jumala ja kertoo, ettei Jeesus ei ole hänen poikansa. Juudas uskoo Thorseniq ja välittää viestin Jeesukselle. Seuraavana päivänä he kohtaavat jälleen Thorsenin, joka yrittää ottaa Josefinen vangiksi. Josefine kuitenkin muuttaa Thorsenin saamallaan taikasulalla käärmeeksi.

Jeesus ja Josefine palaavat Tanskaan, missä pyövelit ovat viemässä Oskaria teloitettavaksi. Jeesus alkaa taas ajatella, ettei hän tahdo olla Jumalan poika. Hän kuitenkin kohtaa vankisellissä aikuisen itsensä, joka puhuu hänet ympäri. Hiiltä kuormaava Oskar lyö lapiolla yhden pyöveleistä tajuttomaksi ja pakenee sitten Jeesuksen ja Josefinen kanssa kotiin. Siellä he kohtaavat jälleen Thorsenin, joka esittää olevansa hyvällä asialla. Josefine väittää Thorsenille, että hänellä on käytössään taikaseimi, ja Thorsen lähtee hänen mukaansa katsomaan seimeä. Josefine työntää Thorsenin sormen väkisin seimeen, ja Thorsen joutuu Nasaretiin, missä roomalaiset vangitsevat hänet. Jeesus palaa myös Nasaretiin mukanaan Josefine ja Oskar.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomenkieliset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Mimosa Willamo  Josefine  
 Saska Pulkkinen  Jeesus  
 Otto Piispanen  Oskar  
 Rinna Paatso  Jytte  
 Mari Vainio  Louise  
 Timo Tuominen  Jesper, gladiaattorit, vartijat  
 Juhani Rajalin  Jesper (jaksot 8 ja 10), kertoja, gladiaattoriopettaja, Jeesuksen psykiatri, sivuäänet  
 Akira Takaki  Lukas  
 Paavo Kerosuo  Joosef, gladiaattorit  
 Ona Kamu  Maria  
 Jyrki Kovaleff  Thorsen, itämaan tietäjä, gladiaattorit,vartijat  
 Oskari Tamminen  Simon, pojat luokassa  
 Henri Piispanen  Juudas, pojat luokassa  
 Viivi Tamminen  Emelie, tytöt luokassa  
 Aarre Karén  Joosua, itämaan tietäjä, mies kirkossa, sivuäänet  
 Veikko Honkanen  itämaan tietäjä, sivuäänet  
 Markus Bäckman  Herodes, roomalainen sotilas, kaupan asiakas  
 Jaana Bister  käännös  
 Kari Tamminen  ohjaus 
Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.