Kung Fu Panda: Talvijuhla

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kung Fu Panda Talvijuhla
Kung Fu Panda Holiday
Ohjaaja Tim Johnson
Käsikirjoittaja Jonathan Groff
Säveltäjä Henry Jackman
Pääosat Jack Black, Dustin Hoffman, James Hong
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö DreamWorks
Levittäjä NBCUniversal Syndication Studios
Netflix
Paramount Pictures
Ensi-ilta 2010
Kesto 25 min
Alkuperäiskieli Englanti
Aiheesta muualla
IMDb

Kung Fu Panda Talvijuhla on vuonna 2010 DreamWorksin tuottama ja Tim Johnsonin ohjaama yhdysvaltalainen tietokoneanimoitu joulukomedia. Se on Kung Fu Panda -sarjan spin-off. Alkuperäisissä äänissä nähdään Jack Black, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jackie Chan, Seth Rogen, David Cross, Lucy Liu, James Hong ja Jack McBrayer.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mestari Shifu määrää Pon isännöimään vuotuista talvijuhlaa Jade-palatsissa, joka on erittäin rituaalinen tilaisuus, johon osallistuvat kaikki Kiinan kungfu -mestarit. Vaikka Po on innoissaan hän haluaa myös viettää juhlaa isänsä Herra Pingin kanssa. Herra Ping kuitenkin uskoo, että Po on enemmän huolissaan tehtävistään lohikäärmesoturina, ja pysyy tiukasti ravintolassaan ruokkimassa kaupunkilaisia, joilla ei ole muuta paikkaa syödä juhlana.

Syyllisyydentuntemana Po yrittää valmistaa juhlaa, mutta sitä vaikeuttaa entisestään Wo Hop jäniskokki, jonka hän oli aiemmin vahingossa häpäissyt. Wo Hopin kommentti, jonka mukaan "kung fu ei voi ratkaista kaikkea", inspiroi Poa palkkaamaan Hurjan viisikon viimeistelemään juhlavalmisteluja samalla, kun hänellä on edelleen Wo Hop auttamassa keittiössä.

Talvijuhlan yönä Po tajuaa, että hänen pitäisi olla isänsä luona juhlana. Hän pyytää anteeksi Herra Pingiltä ja he valmistavat ruokaa kaupunkilaisille.

Pon uskollisuus perheelle liikutti Hurjaa viisikkoa ja muita mestareita ja he osallistuivat juhlaan kaupunkilaisten kanssa. Aluksi Shifua harmittaa, että kaikki hylkäsivät juhlan, mutta nähtyään iloisen ajan, jota kaikki viettävät nuudelikaupassa, hän tajuaa, että Po teki oikein ja loi todella täydellisen juhlan isänsä kanssa. Vaikka Shifu kääntyi lähteäkseen, Po suostuttelee hänet liittymään juhliin ja vakuuttaa lujasti Shifun kuuluvan perheeseensä.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäinen ääni Suomenkielinen ääni Rooli
Jack Black Tuomas Uusitalo Po
Dustin Hoffman Ismo Kallio mestari Shifu
James Hong Juha Muje Herra Ping
Angelina Jolie Matleena Kuusniemi Tiikeritär
Seth Rogen Arttu Wiskari mestari Mantis
Jackie Chan Tommi Evilä mestari Apina
David Cross Kari Ketonen mestari Kurki
Lucy Liu Iina Kuustonen mestari Kyy
Jack McBrayer ? Wo Hop

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]