Bionicle 3: Varjojen Verkko

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Bionicle 3: Varjojen Verkko
Bionicle 3: Web of Shadows
Ohjaaja David Molina
Käsikirjoittaja Brett Matthews
Säveltäjä Nathan Furst
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Creative Capers Entertainment
Miramax Films
LEGO
Edeltäjä Bionicle 2: Metru Nuin Taru
Seuraaja Bionicle: Legendan paluu
Aiheesta muualla
IMDb

Bionicle 3: Varjojen Verkko (engl. Bionicle 3: Web of Shadows) on vuonna 2005 ilmestynyt animaatioelokuva. Elokuva perustuu Legon Bionicle-hahmoihin ja se on jatkoa elokuvalle Bionicle 2: Metru Nuin Taru. Elokuva sijoittuu aikaan ennen toisen elokuvan loppuosaa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuvan alussa kerrotaan kuinka Toat vangittuaan Makutan ja ennen muuttumistaan Turagoiksi palasivat hakemaan loput Metru Nuihin jääneet Matoranit. Mutta heidän poissa ollessaan hämähäkkimäiset Visorakit olivat vallanneet kaupungin. Ne hyökkäsivät Toien kimppuun ja vangitsivat heidät.

Visorakeja hallitsi kuningas nimeltä Sidorak, joka käski tappaa Toat kunnes hänen tuleva kuningattarensa, Roodaka, suostutteli tämän tuomaan ruumiit hänelle kun Toat oli teloitettu. Sillä välin Toat oli suljettu koteloihin ja myrkytetty. Myrkky mutatoi heidät ja he putosivat koteloistaan. Mutta Norikin johtamat Rahagat pelastavat heidät.

Toat olivat muuttuneet petomaisiksi olennoiksi, Toa Hordikoiksi. Rahagat kertoivat heidän jäävän sellaisiksi, jos he eivät löydä ajoissa Keetongua, Rahia, joka osaa poistaa myrkkyjä. Muutamat Rahagoista pitävät Keetongua vain taruolentona, mutta Norik uskoo siihen. Viimeaikaisista kokemuksista tullut Vakama hylkää ryhmän, mutta joutuu Visorakien vangiksi. Roodaka suostuttelee hänet ryhtymään Visorakien komentajaksi ja pyrkimään Metru Nuin hallitsijaksi. Vakama suostuu tähän.

Samaan aikaan Rahagat etsivät tietoa Keetongun olinpaikasta Suuren Hengen Temppelistä. Siellä Vakama kaappaa Rahagat, Norikia lukuun ottamatta, ja vie heidät Sidorakille. Muut Toa Hordikat tulevat ja pelastavat Norikin lähtien sen jälkeen Temppelin seinäkirjoitusten mukaisesti seuraamaan "putoavien kyynelten virtaa, kunnes ne koskettavat taivasta" ja päätyvät Ko-Metruun, josta Keetongu löytyy. Keetongun mielestä Toa Hordikoiden pitäisi käyttää uusia voimiaan eikä hankkiutua eroon niistä, mutta hän suostuu osallistumaan taisteluun Visorakeja vastaan.

Toa Hordikat saapuvat Coliseumille ja aloittavat taistelun. Samaan aikaan Sidorak ja Roodaka taistelevat Keetongua vastaan ja aiemmin Vakamaa huonosta johtajuudesta syyttänyt Matau aikoo saada toverinsa ennalleen. Roodaka pudottaa Keetongun Coliseumin pohjalle, jossa hän jättää Sidorakin omilleen. Pudotuksesta selvinnyt Keetongu tappaa Sidorakin.

Norik vapauttaa muut Rahagat ja he liittyvät taisteluun. Samaan aikaan Matau saa Vakaman kääntymään takaisin puolelleen. Toa Hordikoiden ja Rahagoiden ollessa Visorakien saartamina, Roodaka saapuu Kahgarakin selässä tunnustaa tarvitsevansa Toa Hordikoiden elementtaalivoimia. Toa Hordikat, Vakamaa lukuun ottamatta, ampuvat häntä Rhotuka-kiekoilla eivätkä ne tehoa. Ennen omaa ampumistaan Vakama, jolla yhä oli komento Visorakeihin, käski Visorakeja lähtemään Metru Nuista. Vakaman ammuttua Roodakaa, Makutan pimeä käsi ilmestyy ja vie tajuntansa menettäneen Roodakan. Vakama huomaa Roodakan rintaan kuuluneen kiven olevan samaa Protodermistä, jolla Makuta vangittiin ja että Makuta oli nyt vapaa.

Vakaman pyynnöstä Keetongu muuttaa Toat ennalleen ja Toat vievät ilmalaivoilla Matoranit kohti Mata Nuin saarta. Matkalla he huomaavat Makutan kadonneen, mutta Vakama uskoo löytävänsä keinon voittaa hänet.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Christopher Gaze  … kertoja, Turaga Vakama  
 Alessandro Juliani  … Toa Vakama  
 Tabitha St. Germain  … Toa Nokama  
 Brian Drummond  … Toa Matau, Toa Onewa  
 Paul Dobson  … Toa Whenua, Sidorak  
 Trevor Devall  … Toa Nuju, Rahaga Iruini  
 Scott McNeil  … Keetongu, Rahaga Bomonga  
 Kathleen Barr  … Roodaka, Rahaga Gaaki  
 French Tickner  … Rahaga Norik  

Suomenkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Sasu Moilanen  … kertoja, Turaga Vakama  
 Marko Stjärnvall  … Toa Vakama  
 Mari Laari  … Toa Nokama  
 Mikko Pettinen  … Toa Matau  
 Pasi Ruohonen  … Toa Whenua  
 Petri Hanttu  … Toa Nuju, Rahaga Bomonga  
 Jussi Humaljoki  … Toa Onewa  
 Seppo Kolehmainen  … Rahaga Norik  
 Carla Rindell  … Rahaga Gaaki  
 Ella Pyhältö  … Roodaka  
 Markus Bäckman  … Sidorak  
 Vesa Hämes  … Keetongu  
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.