Resistance 2

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Resistance 2
Resistance 2 cover art.jpg
Kehittäjä Insomniac Games
Julkaisija SCEE
Suunnittelija(t) Ted Price
Pelimoottori Insomniac Engine 2.0
Julkaisuaika NA4. marraskuuta 2008
EU28. marraskuuta 2008
JP13. marraskuuta 2008
Lajityyppi Ensimmäisen persoonan ammuntapeli, toimintapeli
Pelimuoto Yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 18
ESRB: Mature (17+)
BBFC: 18
CERO: D (17+)
OFLC: MA15+
Alusta PlayStation 3
Jakelualusta Blu-ray
Resoluutio 720p
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Resistance 2 on Insomniac Gamesin luoma first person shooter -peli. Pelissä Chimera-niminen rotu hyökkää Yhdysvaltoihin ja Nathan Hale joutuu puolustamaan maataan. Peli on jatkoa Resistance: Fall of Man -pelille.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin päähahmo on Yhdysvaltojen SRPA-armeijan sotilas Nathan Hale, johon on tartutettu chimeravirus. Virus tekee hänestä koko ajan yhä enemmän chimeran kaltaisen.

Daedalus on chimeroiden johtaja. Pelin historian mukaan chimerat on laji, joka saapui Maahan sen asteroidin mukana, joka aiheutti Tunguskan räjähdyksen.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Halen täytyy puolustaa Yhdysvaltoja chimeroiden hyökkäykseltä. Hänen apunaan on valvojina tunnettu sotilasryhmä, jonka jäsenet ovat myös chimeraviruksen tartuttamia. Pelin alussa Halen noutaa pieni ryhmä sotilaita jotka vievät hänet San Franciscon lähellä sijaitsevaan valvojien tukikohtaan. Kaksi vuotta myöhemmin chimeroiden laivue pääsee Yhdysvaltojen rajan yli ja Halen täytyy yhdessä SRPA:n ja valvojien kanssa estää niiden eteneminen. Halen käsketään sulkea lukuisia chimeroiden hallitsemistorneja, jotta heidän etenemisensä kävisi mahdollisimman hankalaksi. Näitten tehtävien lomassa Hale ei ota vastaan hidastinhoitoa, joka estäisi virusta lisääntymästä hänen ruumiissaan. Yritettäessä sulkea yhden torneista Islannissa, Daedalus surmaa kaksi hänen ryhmänsä jäsentä ja yrittää myös tappaa Halen. Kaksi viikkoa tämän jälkeen virus Halen ruumiissa on ehtinyt levitä liian pitkälle ja hänen pelastamisensa on mahdotonta. Chimeroiden laivue on onnistunut tuhoamaan liki kaikki USA:n puolustukset ja ihmisten viimeinen toivo on viedä atomipommi yhteen chimeroiden sotalaivoista, jotta se tuhoaisi räjähtäessään muut chimeroiden laivoista. Atomipommia kuljettanut ryhmä tapetaan ja pommi melkein menetetään. Hale onnistuu löytämään pommin ja samalla tuhoamaan Daedaluksen. Halen paetessa räjähtävästä laivasta hänen pakoaluksensa putoaa ja hänen kaverinsa Capellin herätessä, hän on jo muuttunut kokonaan chimeraksi. Capelli sanoo viimeiset sanansa Halelle, kunnes ampuu häntä päähän.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.