Näin koulutat lohikäärmeesi 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näin koulutat lohikäärmeesi 2
How to Train Your Dragon 2
Ohjaaja Dean DeBlois
Käsikirjoittaja Dean DeBlois
Perustuu Cressida Cowell kirjasarjaan Näin koulutat lohikäärmeesi
Tuottaja Bonnie Arnold
Säveltäjä John Powell
Kuvaaja Roger Deakins
Leikkaaja John K. Carr
Pääosat Jay Baruchel
Cate Blanchett
Gerard Butler
Craig Ferguson
America Ferrera
Jonah Hill
Christopher Mintz-Plasse
T.J. Miller
Kristen Wiig
Djimon Hounsou
Kit Harington
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö DreamWorks
Levittäjä 20th Century Studios
UIP-Dunafilm
InterCom
Netflix
Ensi-ilta 16. toukokuuta 2014 (Cannes)
Kesto 102 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 145 000 000 dollaria
Tuotto 614 877 918 dollaria
Edeltäjä Näin koulutat lohikäärmeesi
Seuraaja Näin koulutat lohikäärmeesi 3
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Näin koulutat lohikäärmeesi 2 (engl. How to Train Your Dragon 2) on vuonna 2014 ensi-iltansa saanut Dean DeBloisin ohjaama ja käsikirjoittama 3D-tietokoneanimaatioelokuva. Se perustuu löyhästi Cressida Cowellin samannimiseen kirjasarjaan. Elokuva on jatko-osa vuoden 2010 elokuvalle Näin koulutat lohikäärmeesi.

Elokuva palkittiin parhaan animaatioelokuvan Golden Globella.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäinen ääninäyttelijä Suomalainen ääninäyttelijä Rooli
Jay Baruchel Aksu Palmén Hikotus
Cate Blanchett Rebecca Viitala Valka
Gerard Butler Jarmo Mäkinen Aimo Mahtimurikka
Craig Ferguson Hannu-Pekka Björkman Raivo Röyhtäys
America Ferrera Iina Kuustonen Astrid Hoffersson
Jonah Hill Oskari Tamminen Limalotja Jorgenson
Christopher Mintz-Plasse Henri Piispanen Suomusintti
T.J. Miller Olavi Uusivirta Karski Thorston
Kristen Wiig Sara Soulie Ronski Thorston
Djimon Hounsou Juha Paananen Drago Veriaura
Kit Harington Joonathan Kettunen Eret

Lisäksi muissa rooleissa Markus Bäckman.

Videopeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvaan perustuva peli nimeltä  How to Train Your Dragon 2, julkaistiin kesäkuussa 2014 little orbytin kehittämä torus peli. Peli on saatavilla Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo 3DS, Wii ja Wii U. Pelaajat voivat valita erilaisia ratsastajia ja lohikäärmeitä joita he voivat kouluttaa osallistumalla koulutuksiin, haasteisiin ja turnauksiin.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musiikin elokuvaan on John Powell, joka ansaitsi hänen ensimmäisen Oscar-ehdokkuutensa hänen musiikkinsa alkuperäisen elokuvan palasi Pistemäärä jatko.

Tallennus tapahtui huhtikuu 2014 Abbey Road studioilla Lontoossa. 120 kpl orkesteri, 100 laulajaa ja laaja valikoima etnisiä soittimia, kuten kelttiläinen harppu,uillean pipes, tinapilli, bodhrán ja säkkipilli; jälkimmäinen, joka esitti pipers Skotlanninryhmä The Red Hot Chili Pipers. Yhtye suoritti säveltäjän tavallistayhteistyökumppani Gavin Greenaway.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

On kulunut viisi vuotta siitä, kun Hikotus ja Hampaaton onnistuivat tuomaan rauhan viikinkien ja lohikäärmeiden välille Öystilässä. He seikkailevat yhä kaukaisemmissa paikoissa, ja Hikotus täydentää karttaansa sitä mukaa kun he löytävät uuden paikan. Hikotus käyttää tätä harrastusta jopa tekosyynä vältellä isäänsä. Eräänä päivänä kun Aimo kertoo haluavansa kovasti siirtää päällikön vastuun Hikotukselle ja siirtyä eläkkeelle, Hikotus ja Hampaaton lentävät uuteen paikkaan, jonka nimeävät Kutkakainaloksi (engl. Itchy Armpit). Astrid seuraa häntä voitettuaan taas yhden lohikäärmekisan, ja juteltuaan päivästään ja Aimon suunnitelmista he päätyvät valtavien jääpuikkojen tuhoamalle linnoitukselle, jolloin Myrskykiitäjä ammutaan alas laivalle, jolla ampujat ovat. Myrskykiitäjää pelastaessaan Hikotus ja Astrid tapaavat Eret, Eretin pojan joka työskentelee Drago Veriauralle (engl. Drago Bludvist), hullulle lohikäärmehallitsijalle, joka kokoaa lohikäärmearmeijaa. Eret ja hänen miehistönsä syyttävät heitä linnoituksen tuhosta.

Päästyään pois laivalta Hikotus ja Astrid lentävät takaisin Öystilään, jossa kertovat tämän tuntemattoman miehen kokoavan lohikäärmearmeijaa. Hikotuksen yllätykseksi Aimo tuntee Dragon entuudestaan, ja päättää laittaa kaikki viikingit ja lohikäärmeet karanteeniin kunnes käskee toisin. Hikotus yrittää saada isänsä uskomaan, että Dragon pää on käännettävissä mutta lähtee isänsä käskyjä vastoin Dragon jäljille yksin Astridin kanssa. He palaavat Eretin ja tämän miesten laivalle, ja Hikotus koittaa aloittaa päiden kääntämisen heistä. Aimo, Raivo ja muut nuoret saapuvat pelastamaan heitä, ja Aimo käskeekin Hikotuksen palata Öystilään. Hikotus ei usko isäänsä vaan lähtee jatkamaan Dragon etsimistä yksin kun Aimo estää Astridia lähtemästä tämän perään. Matkalla Hikotus ja Hampaaton törmäävät salaperäiseen lohikäärmeratsastajaan, joka vie heidät tutusta jäästä rakennettuun linnakkeeseen.

Salaperäinen lohikäärmeratsastaja on Hikotuksen kaksikymmentä vuotta kadoksissa ollut äiti, Valka. Tämä on näiden vuosien aikana löytänyt itselleen lempeän harhauttajapedon, pelastanut niin paljon lohikäärmeitä kuin on pystynyt ja oppinut samalla lohikäärmeiden salat. Hän ja Hikotus tutustuvat, ja ystävystyvät.

Tällä välillä Aimo ja Raivo ovat lähteneet etsimään Hikotusta, ja Astrid ja muut nuoret ovat onnistuneet suostuttelemaan Eretin viemään heidät Dragon leiriin. Siellä heidät otetaan vangeiksi, ja Drago paljastaa katalan suunnitelmansa kukistaa ensin Öystiläläisten alfa, ja sitten koko Öystilä. Eretiin kiintynyt Myrskykiitäjä saa käännettyä tämän pään lohikäärmeiden suhteen kun suojaa tätä tainnutusruiskeilta. Myöhemmin Eret sekä Astrid ja muut nuoret onnistuvat pelastamaan nuorten vangeiksi otetut lohikäärmeet ja pakenemaan niillä.

Aimo ja Raivo löytävät Valkan ja hänen harhauttajapetonsa linnakkeen, ja Aimon kohdatessa Valkan selviää, että heidän rakkautensa on säilynyt vahvana kaikki nämä vuodet. Ensi kertaa koolla oleva perhe joutuu kuitenkin heti vaaraan, kun Dragon miehet alkavat pommittaa Valkan, harhauttajapedon ja lohikäärmeiden linnaketta. Siitä alkaa taistelu, jossa Dragon tuima harhauttajapeto haastaa Valkan lempeän harhauttajapedon ja kukistaa tämän. Hikotus yrittää puhua Dragolle ja kääntää hänen päänsä, mutta Drago laittaa harhauttajapetonsa ottamaan Hampaattoman valtaansa ja tappamaan Hikotuksen. Tilanteen huomannut Aimo juoksee paikalle pelastamaan poikaansa, joutuu tulilinjalle ja menettää henkensä poikansa puolesta. Drago ottaa Hampaattoman itselleen, ja suuntaa harjauttajapetonsa ja kaikkien muiden lohikäärmeiden kanssa kohti Öystilää.

Aimolle pidetään perinteiset viikinkihautajaiset lähettämällä Aimon veneessä merelle ja ampumalla palavia nuolia veneeseen. Isäänsä sureva Hikotus pitää puheen kaatuneesta isästään, ja äitinsä sanojen rohkaisemana hän päättää, että he kaikki palaavat vauvalohikäärmeillä Öystilään estämään Dragon aikeet. Öystilässä Hikotus onnistuu saamaan Hampaattoman ja muut lohikäärmeet takaisin Dragolta, ja kukistamaan Dragon ja tämän harhauttajapedon. Hampaattomasta tulee uusi, kaikkia suojeleva alfalohikäärme ja Hikotuksesta tulee heimon uusi päällikkö.

Track listing
No. Title Length
1. "Dragon Racing"   4:34
2. "Together We Map the World"   2:19
3. "Hiccup the Chief/Drago's Coming"   4:44
4. "Toothless Lost"   3:28
5. "Should I Know You?"   1:56
6. "Valka's Dragon Sanctuary"   3:19
7. "Losing Mom/Meet the Good Alpha"   3:24
8. "Meet Drago"   4:26
9. "Stoick Finds Beauty"   2:33
10. "Flying with Mother"   2:49
11. "For the Dancing and the Dreaming" (performed by Gerard Butler, Craig Ferguson & Mary Jane Wells) 3:06
12. "Battle of the Bewilderbeast"   6:26
13. "Hiccup Confronts Drago"   4:06
14. "Stoick Saves Hiccup"   2:23
15. "Stoick's Ship"   3:48
16. "Alpha Comes to Berk"   2:20
17. "Toothless Found"   3:46
18. "Two New Alphas"   6:06
19. "Where No One Goes" (performed by Jónsi) 2:44
European/Slavic bonus track
No. Title Length
20. "Into A Fantasy" (performed by Alexander Rybak) 3:32

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.