Lego Nexo Knights

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lego Nexo Knights on Legon vuonna 2016 lanseeraama tuotesarja, josta on tehty myös 40-osainen animaatiosarja. Lego Nexo Knights kertoo viidestä ritarista, jotka taistelevat pahaa Monstroxia ja tämän hirviöarmeijaa vastaan futuristisessa maailmassa. Tärkeänä osana sarjaan kuuluu myös mobiilipeli, johon tarvittavia Nexo-voimia löytää sarjaan kuuluvista tuotteista.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa seurataan viittä vasta valmistunutta ritaria: Clayta, Macya, Lancea, Aaronia ja Axlia. Heidän valmistujaisseremoniansa jälkeen kuninkaan narri Jestro yhdistää voimansa pahan Hirviökirjan kanssa, ja valtakunnan suojelija Merlok-velho kuolee taikaräjähdyksessä. Jestro ja Hirviökirja alkavat etsiä räjähdyksessä ympäri valtakuntaa levinneitä pahoja taikakirjoja antaakseen Hirviökirjalle voiman luoda vaarallisia laavahirviöitä. Merlok-velho palaa pian digitaalisena hologrammina, ja auttaa ritareita taistelussa Jestroa vastaan antamalla heille digitalisoituja taikoja, joita kutsutaan Nexo-voimiksi. Ritarit saavat kuningasparilta uuden päämajan, liikkuvan Fortrex-linnan. Ritarit voivat ladata Nexo-voimia kilpensä kautta, ja voittaa Jestron hirviöt. 1. kauden lopussa Jestro ja hirviöt onnistuvat vangitsemaan ritarit, ja hyökkäävät kuninkaanlinnaan. Aaron onnistuu vapauttamaan muut ritarit vankiloistaan, ja he saavat näyttää kykynsä voittamalla hirviöt.

2. kaudella Jestro ja Hirviökirja yrittävät uudestaan etsimällä lisää taikakirjoja, ja onnistuvat luomaan Jestrolle linnoituksen Laavamaahan. Jestron löytäessä viimeisen taikakirjan, hän ymmärtää olevansa pelkkä pelinappula Hirviökirjan suunnitelmassa. Paljastuu, että Hirviökirja on todellisuudessa kaikkien aikojen vaarallisin pimeän velho Monstrux, ja hän kidnappaa Jestron voidakseen saada ihmisen muodon. Lopulta Hirviökirja saa valtaisat voimat, ja muiden ritarien ja Jestron taistellessa laavahirviöitä vastaan, Clay syöttää Monstruxille Merlokin taikaa sisältävän Techcalibur-miekan. Hirviökirja/Monstrux tuhoutuu ja Jestro palaa kuninkaan narriksi. Suurissa voitonjuhlissa Jestro katsahtaa taivaalle, ja huomaa siellä Monstruxin kasvot: Monstruxin henki selviytyi.

3. kaudella Monstrux palaa taikapilvenä, ja pystyy salamoilla tekemään kivipatsaista hirviöitä. Hän myös muuttaa Jestron taas pahaksi salamalla. Kaksikko kivihirviöarmeijoineen alkaa etsiä käsiinsä vaarallisia kiellettyjä voimia voidakseen herättää valtavan kivikolossin, The Stone Colossus of Ultimate Destructionin. Kiellettyjen voimien löydyttyä Monstrox ja hirviöarmeija hyökkäävät kuninkaanlinnaan, ja Nexo Knightsit voittavat hänet Merlok 2.0:n robotin avulla. Ritarit maksavat kuitenkin voitostaan kalliin hinnan: Clay muuttuu kiveksi.

4. kaudella Clay palautuu takaisin ihmiseksi, ja ritarit voittavat suuren taistelun Jestron ja Monstroxin kielletyillä voimilla herättämää Hurjan tuhoisaa kivijättiä vastaan.

5. kausi peruuttettiin Legon toimesta vuonna 2018.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ritarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clay Moorington: Tunnollinen ja ahkera ritari, joka on sarjan päähenkilö ja Nexo Knightsin johtaja. Pukeutuu siniseen haarniskaan ja käyttää aseena Claymore-miekkaa. Hänellä on ajoneuvot nimeltä Jyrinämiekka (Rumble Blade) ja Haukkahävittäjäblaster. 3. kaudella Clay muuttuu kivipatsaaksi taistelussa kivihirviöitä vastaan, ja Aaron saa hänen paikkansa Nexo Knightsin johtajana. 4. Kaudella Monstrox riivaa patsas-Clayn muuttaen tämän pahaksi. Merlok 2.0 onnistuu kuitenkin muuttamaan Clayn takaisin hyväksi ja ihmiseksi. Paljastuu myös, että kivihirviöiden noita Ruina Kivisydän on Clayn äiti.

Macy Halbert: Knightonin valtakunnan prinsessa ja yksi ritareista. Pukeutuu punaisiin suojuksiin ja käyttää aseena Voimanuijaa. Omistaa ajoneuvot nimeltä Ukkosnuija ja robottilohikäärme.

Lance Richmond: Rikas ja itserakas ritari, joka on tottunut ylellisyyteen. Ei ota työtään Clayn mielestä tarpeeksi vakavasti. Lance pukeutuu valkoiseen haarniskaan, käyttää aseenaan keihästä ja omistaa ajoneuvot nimeltä Robottihevonen ja Tuplaturnajaistaistelija. Hänellä on lemmikkiporsas.

Aaron Fox: Uhkarohkea ritari, joka rakastaa jännitystä ja käyttää Nexo-kilpeään leijulautana. Pukeutuu vihreisiin suojuksiin, käyttää aseena jousipyssyä ja omistaa ajoneuvot nimeltä Ilmahyökkääjä ja Kalliokiipeilijä. Toimii Nexo Knightsin johtajana Clayn muututtua kivipatsaaksi.

Axl: Suurikokoinen ritari, joka rakastaa ruokaa. Pukeutuu keltaisiin suojuksiin, käyttää aseena kirvestä ja omistaa ajoneuvot nimeltä Tornitankki ja Jyrisijä.

Robin Underwood: Ritariakatemian opiskelija ja tekniikkanero, joka on rakentanut lähes kaikki ritarien ajoneuvot.

Ava Prentis: Ritariakatemian opiskelija ja tietokonenero. Pitää Fortrexin ja digitaalisen Merlokin kunnossa.

Merlok: Hyvin vanha ja viisas velho, joka muuttui taikaräjähdyksessä digitaaliseksi.

Liittolaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuningaspari: Valtakunnan hallitsijat ja Macyn vanhemmat. Kuningatar on ylpeä Macystä, koska tämä on ritari, mutta kuningas ei pidä asiasta lainkaan.

Herb Herbertson ja Alice Squires: Kaksi uutisankkuria.

Botit: Kuningaskunnan palvelijoita ja ritareiden avustajia.

Viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jestro: Kuningas Halbertin hovinarri, joka ei osannut olla hauska. Katkerana hän liittoutui katalan Monstrux kanssa ja ryhtyi valtakunnan suurimmaksi uhaksi. Monstrux yritti manipuloida häntä toteuttamaan omia suunnitelmiaan. Hän ymmärsi 2. kauden lopussa, että Monstrux yrittää huijata häntä, joten hän loikkasi takaisin hyvien puolelle. 3. kaudella Monstrux muuttaa hänet takaisin pahaksi. 4. kauden lopussa Jestro vapautuu Monstruxin riivauksesta ja liittyy Nexo Knights -tiimiin

Hirviökirja/Monstrux: Paha ja julma ruskeakantinen kirja, joka yritti valloittaa Knightonin sinisilmäisen Jestron avulla. Kun Hirviökirja syö elottomia mustan magian kirjoja, hän pystyy luomaan erilaisia, vaarallisia laavahirviöitä. Myöhemmin paljastui, että hän on voimakas pimeän velho Monstrux, jonka Merlok vangitsi kirjaan kauan sitten. Hänen tavoitteenaan oli saada kaikki mustan magian kirjat takaisin, jotta voisi tulla entistä pahemmaksi, ja jotta voisi ottaa taas ihmismuodon Jestron tai Clayn kehon avulla. Ritarit kukistivat hänet 2. kauden lopussa, mutta hänen henkensä selviytyi. 3. kaudella Monstrux palaa pilvenä, ja pystyy muuttamaan salamoilla ihmisiä ja esineitä pahoiksi. Hän myöskin luo armeijan henkiin herättämistään kivipatsaista.

Laavahirviöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kenraali Magmar: Hirviökirjan 2. kaudella tuottama laavahirviö, joka on paljon muita hirviöitä älykkäämpi. Toimii laavahirviöiden kenraalina ja omistaa piirityskoneen.

Burnzie ja Sparrks: Kaksi valtavaa, mutta typerää laavahirviötä.

Lavaria: Ovela hirviövakooja.

Flama ja Moltor: Laavahirviökaksoset. Flama on sulaa laavaa, kun taas Moltor kovaa kiveä.

Petojen Herra: Ainoa hirviö, joka pystyy pitämään villit Globlinit ja Scurrierit aisoissa.

Whiparella: Käärmeenhäntäinen hirviö, joka toteuttaa ihmisten pahimmat pelot näköharhana.

Scurrierit ja Globlinit: Alimman arvoasteikon hirviöitä, joiden ainoa tehtävä on aiheuttaa kaaosta.

Kivihirviöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kenraali Garg: Kivihirviöistä älykkäin ja heidän kenraalinsa. Garg on musta gargoili.

Ruina Kivisydän: Kivihirviöiden noita, joka oli alun perin Merlokin sisar ja Clayn äiti.

Roog, Rumble ja Reex: Kolme kivihirviöveljestä. Roog on veljeksistä fiksuin, Reex on aggressiivinen ja Rumble on valtava hyökkäysvaunu.

Rogulit: Kiellettyjen voimien vartijoita, jotka pystyvät kaivautumaan lähes minkä tahansa ali.

Gargoilit ja Harpyijat: Lentäviä kivihirviöitä.

Synkjärkäleet: Valtavia kivihirviöitä.

Bricksterit ja Kivitömistelijät: Kivihirviöarmeijan jalkasotilaita.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen kausi ilmestyi keväällä 2016.

  1. Hirviökirja, osa 1
  2. Hirviökirja, osa 2
  3. Merlokin mahti
  4. Ritarikoodi
  5. Pahimmat pelot
  6. Kultainen linna
  7. Yllätysten sokkelo
  8. Musta Ritari
  9. Täydellisen pahuuden kirja
  10. Valta ja taika

Kausi 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toinen kausi ilmestyi syksyllä 2016.

11. Takaisin kouluun (Back to School)

12. Ahneusko hyve? (Greed is Good?)

13. Riippuvuuden kirja (The Book of Obsession)

14. Kuninkaan turnajaiset (The King's Tournament)

15. Hirviökokki (Monster Chef)

16. Lomalla (Knight Out)

17. Kuumeinen taistelu (Saturday Knight Fever)

18. Koominen juttu (Open Mic Knight)

19. Kilpailu kirjasta (The Fortrex and the Furious)

20. Sankarien valtakunta (Kingdom of Heroes)

Kausi 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmas kausi ilmestyi keväällä 2017.

21. (The Cloud)

22. (A Little Rusty)

23. (Mount Thunderstrox)

24. (Rotten Luck)

25. (Storm Over Rock Wood)

26. (Miner Setback)

27. (Knight at the Museum)

28. (Hot Rock Massage)

29. (Rock Bottom)

30. (In Charge)

Kausi 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neljäs ja viimeinen kausi ilmestyi kesällä 2017.

31. Viikonloppu Halberteilla

32. Harmaa Ritari

33. Hyvät, pahat ja saitulius

34. Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa

35. Halppien mies

36. Krakenkallo

37. Kiven sydän

38. Kivinen tie

39. Jättiläisen marssi

40. Tuho

Tuotteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarja 1 (kevät 2016)

  • 70310 Ritari ja taistelublaster
  • 70311 Kaaoskatapultti
  • 70312 Lancen robottihevonen
  • 70313 Moltorin laavamurskaaja
  • 70314 Petojen herran kaaosvaunut
  • 70315 Clayn jyrinämiekka
  • 70316 Jestron hirmupeli
  • 70317 Fortrex
  • 70324 Merlokin kirjasto 2.0
  • 70325 Infernox kaappaa kuningattaren
  • 70327 Kuninkaan robotti
  • 70330 Ultimate Clay
  • 70331 Ultimate Macy
  • 70332 Ultimate Aaron
  • 70333 Ultimate Robin
  • 70334 Ultimate Petojen Herra
  • 70335 Ultimate Lavaria

Sarja 2 (kesä 2016)

  • 70318 Möykkysinko
  • 70319 Macyn Ukkosnuija
  • 70320: Aaronin ilmahyökkääjä V2
  • 70321 Kenraali Magmarin tuhon piirityskone
  • 70322 Axlin tornitankki
  • 70323 Jestron tulivuoriluola
  • 70326 Musta Ritari -robotti
  • 70336 Ultimate Axl
  • 70337 Ultimate Lance
  • 70338 Ultimate Kenraali Magmar
  • 70339 Ultimate Flama

Sarja 3 (kevät 2017)

  • 70347 Kuninkaallisen vartioston tykistö
  • 70348 Lancen tuplaturnajaistaistelija
  • 70349 Ruinan tyrmä ja vyöryjä
  • 70350 Kolme veljestä
  • 70351 Clayn haukkahävittäjäblaster
  • 70352 Jestron äärimmäisen hirveä hyökkäystuhoaja (H.E.A.D.)
  • 70358 Aaronin slizer
  • 70359 Lance vastaan Salama
  • 70362 Taistelupukuinen Clay
  • 70363 Taistelupukuinen Macy
  • 70364 Taistelupukuinen Aaron
  • 70365 Taistelupukuinen Axl
  • 70366 Taistelupukuinen Lance
  • 70372 Nexo yhdistelmävoimat (aalto 1)

Sarja 4 (kesä 2017)

  • 70353 Heligoili
  • 70354 Axlin Jyrisijä
  • 70355 Aaronin kalliokiipeilijä
  • 70356 Hurjan tuhoisa kivijätti
  • 70357 Knightonin linna
  • 70361 Macyn robottilohikäärme
  • 70373 Nexo Yhdistelmävoimat (aalto 2)

Sarja 5 (kevät 2018)

  • 72001 Lancen leijuva turnajaistaistelija
  • 72002 Kaksoisfector
  • 72003 Raivopääpommittaja
  • 72004 Tekniikkavelho välienselvittelyssä
  • 72005 Aaronin X-jousi
  • 72006 Axlin liikkuva arsenaali

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alkuperäiset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Giles Panton - Clay Moorington
  • Ian Hanlin - Lance Richmond
  • Erin Mathews - Macy Halbert, Robin Underwood
  • Alessandro Juliani - Aaron Fox
  • Brian Drummond - Axl, Merlok, Kuningas Halbert, Herb Herbertson
  • Maryke Hendrikse- Ava Prentis
  • Nicole Oliver - Kuningatar Halbert, Alice Squires, Lavaria
  • Vincent Tong - Jestro
  • Mark Oliver - Hirviökirja/Monstrux
  • Garry Chalk - Kenraali Magmar
  • Kathleen Barr - Whiparella

Suomenkieliset äänet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]