Kimagure Orange Road

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kimagure Orange Road (きまぐれオレンジ☆ロード, Kimagure Orenji Roodo) on suosittu 1980-luvun mangasarja, josta tehtiin myöhemmin anime. Sen tyylilaji on romanttinen komedia. Manga on Izumi Matsumoton kirjoittama, ja se ilmestyi alun perin Weekly Shōnen Jump -lehdessä, ja sarjasta luotiin myöhemmin Studio Pierrotilla anime. 1990-luvun puolivälissä siitä oli myös alettu tehdä novelleja.

Kimagure Orange Road alkaa kun Kyousuke Kasuga, yliluonnollisia kykyjä omaava nuorukainen, tapaa kauniin, mutta arvoituksellisen Madoka Ayukawan. Kyousuke rakastuu Madokaan, mutta huonoksi onneksi Madokan paras ystävä, naiivi Hikaru Hiyama rakastuu Kyousukeen.

Sarjasta on manga- ja animejulkaisujen lisäksi olemassa myös radiokuunnelmia sekä novelleja. Mangaa julkaistiin 18 teosta, animea 48 jaksoa, 8 OVAa, pilottijakso ja kaksi elokuvaa.

TV-animen on ohjannut Osamu Kobayashi. Se on tehty Studio Pierrotilla, ja se esitettiin 6.4.1987–7.3.1988 Japanin television kautta.

AnimEigo julkaisi sarjaa englanninkielisillä tekstityksillä ja alkuperäisellä ääniraidalla, mutta julkaisulisenssi meni umpeen 31.7.2006.

Suomessa puolestaan Omaxi julkaisi vuonna 1989 sarjan alkua suomeksi jälkiäänitettynä kahden 85 minuutin pituisella VHS-kasetin verran, nimi käännettynä Superperheeksi. Dubattuja jaksoja videoilla oli yhteensä 8, mutta jaksot oli leikattu yhtenäisiksi, ilman jaksojen omia alkulauluja ja logoja, joten kun yksi jakso loppui, tuli pieni tauko ja seuraava alkoi, kuin jaksottelua ei olisi ollutkaan. Vain videoiden aluissa oli japaninkielinen alkulogo. Ensimmäisellä videolla Golden Voicen yleisääni Pertti Nieminen Kari Kosken luokkatoveria esittää Simo Salmea ja monia muita sivurooleja, kuten opettajien ja häiriköiden ääniä. Ensimmäisellä videolla Kari Koskea näyttelee Erkki Murto, kun taas toisella kasetilla häntä näyttelee Pertti Nieminen ja monia Niemisen ensimmäisellä videolla näyttelemiä miesrooleja on taas korvattu naisnäyttelijöillä. Murto ei näyttele toisella kasetilla. Kyousuke Kasugan nimi käännettiin Kari Koskeksi, Madoka Ayukawan Leena Auraksi ja Hikaru Hiyaman Linda Halmeeksi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä sarjakuvaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.