Mikki Hiiri – Joulu Ankkalinnassa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mikki Hiiri – Joulu Ankkalinnassa
Mickey's Twice Upon a Christmas
Mikki hiiri joulu ankkalinnassa.jpg
Ohjaaja Matthew O'Callaghan
Säveltäjä Stephen James Taylor
Leikkaaja Kirk Demorest
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Ensi-ilta 2004
Kesto 67 min
Alkuperäiskieli englanti
Edeltäjä Mikki, Aku, Hessu – kolme muskettisoturia
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Mikki Hiiri – Joulu Ankkalinnassa (myös Mikki Hiiri ja Ankkalinnan joulu, engl. Mickey's Twice Upon a Christmas) on Disneyn piirroselokuva vuodelta 2004. Elokuva koostuu viidestä itsenäisestä jaksosta, joita yhdistää jouluteema. Elokuvan hahmot ovat Mikki Hiiri, Aku Ankka, Hessu Hopo, Minni Hiiri, Iines Ankka, Pluto, Max Hopo, Roope Ankka, Tupu, Hupu ja Lupu.

Elokuvan jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. Jääprinsessa

Minni ja Iines kilpailevat kauneudesta ja tähteydestä, kunnes alkavat ystävystyä ja esiintyä jääshown parrasvaloissa.

2. Joulutonttuilua

Veljenpojat syövät kaikki Roope-sedän tekemät suklaakeksit ja tämän jälkeen Roope selittää heille, että itsekkyydestä ja ilkeydestä ei pääse joulupukin listalle. Tätä kuultuaan veljenpojat lähtevät korvatunturille kirjoittamaan nimet listaan ja tämän jälkeen saapuu Roopen kartanoon lahjoja. Ja samalla Roopen toive toteutuu: hän saa haluavansa säkkipillin.

3. Jouluksi kotiin

Max saapuu tyttöystävänsä kanssa isänsä Hessun luo. Hessu ärsyttää Maxiä lapsuuden muistoilla ja valokuvaamisilla, mutta pian Max alkaa tottua.

4. Akun rauhaton joulu

Akua alkaa pian ärsyttää, kun joka puolella kuuluu koko ajan joululaulu ``Taas toivotus hyvän joulun´´. Pian myöhemmin illalla Iineksen ja veljenpoikien ansiosta Aku alkaa oppia epäitsekkyyttä.

5. Joulukoiruuksia

Mikki ajaa koiransa Pluton tiehensä. Kun Mikki ei löydä Plutoa talostaan, hänen alkoi tulla häntä ikävä. Joulupukin ansiosta Pluto löytyy korvatunturilta, josta hänet viedään kotiin, jonka jälkeen saapuu paikalle Mikin ystävät Aku, Hessu, Roope, Veljenpojat, Minni, Iines ja Max.

Suomenkieliset ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Antti Pääkkönen  Mikki Hiiri  
 Kiti Kokkonen  Minni Hiiri  
 Jukka Rasila  Aku Ankka  
 Petra Karjalainen  Iines Ankka  
 Seppo Mäki  Roope Ankka  
 Petri Liski  Hessu Hopo  
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.