Demoni Etrigan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Demoni Etrigan on Jack Kirbyn vuonna 1972 luoma kuvitteellinen sarjakuvahahmo. Etrigan seikkailee DC Comicsin sarjakuvissa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Demoni syntyi yönä, jolloin Camelot, Kuningas Arthurin linna kukistettiin. Mahtava taikuri Merlin oli viimeinen, joka jäi puolustamaan linnaa noitakuningatar Morgaine Le Feyn yliluonnollisia joukkoja vastaan. Merlin laski irti Etriganin, Helvetin Demonin, Morgainen joukkoja vastaan. Mutta vaikka Etrigan aiheutti suurta tuhoa vihollisen keskuudessa, Merlin tiesi, että Camelot oli tuomittu. Hän langetti Etriganin ylle taian, joka muutti tämän ihmisen hahmoon. Etrigan eli ihmisen hahmossa seuraavat vuosisadat. Tiedossa ei ole palasiko hän paholaisen hahmoon näinä vuosina. Joka tapauksessa Etriganin ihmishahmo eli joitakin vuosia sitten Gotham Cityssä Jason Bloodin nimellä. Blood näytti olevan tietämätön paholaisminästään, kunnes hänen ylleen jälleen kerran langetettiin taika, joka muutti hänet Demoniksi. Sen jälkeen Blood on usein muuttunut Demoniksi taistellakseen Morgaine Le Feytä ja muita mystisiä paholaisia vastaan.

Aluksi Blood inhosi ja pelkäsi paholaisminäänsä ja yritti kerran jopa tuhota sen. Viime aikoina Blood on kuitenkin yrittänyt päästä tasapainoon kahden minänsä kanssa. Tässä hän ei ole täysin onnistunut, sillä hänen ihmisminänsä on tullut kylmemmäksi ja epäinhimilliseksi kun taas hänen paholaisminänsä on muuttunut julmemmaksi ja saanut samalla Bloodin älykkyyttä. Blood pelkää, että hänen ihmisminänsä vielä joskus sulautuu lopullisesti Etriganiin. Joka tapauksessa Etriga eroaa suuresti demonisista "sukulaisistaan" Helvetissä, sillä hän puolustaa ihmisyyttä paholaisvoimia vastaan. Etrigan tekee tämän ilmeisesti Jason Bloodin inhimillisen persoonallisuuden vaikutuksesta. Viime aikoina Etrigan on alkanut puhua runomitassa, mikä tekee kuulijoihin yleensä melkoisen vaikutuksen.Etrigan on yli-inhimillisen voimakas ja nopea.Hän pystyy myös käyttämään erilaisia loitsuja sekä ampumaan helvetin-tulta käsistään ja suustaan.

Muissa medioissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Etrigan esiintyy useissa eri animaatiossa, jotka ovat Justice League, Justice League Unlimited, Batman pelottomat ja Batman. Etrigan myös esiintyy animaatioelokuvissa Flashpoint Paradox ja Justice League Dark.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Teräsmies-sarjakuvalehti No 2, 1988

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]