Claire Guyot

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Claire Guyot (s. 28. kesäkuuta 1966) on ranskalainen näyttelijä ja laulaja, joka tunnetaan Ranskassa useista dubbauksistaan ja erityisesti dubattuaan Teri Hatcherin ja Sarah Michelle Gellarin rooleja. Hän toimii myös dubbauksissa ääniohjaajana.

Guyot opiskeli näyttelemistä kolme vuotta ja aloitti näyttelemisen teatterissa ollen samalla apulaiseditoijana elokuvissa La Lectrice ja La Reine blanche vuosina 1988 sekä 1991.

Sittemmin Guyot siirtyi dubbauksen pariin ja on vuodesta 1990 dubannut useita televisiosarjoja ja elokuvia ranskaksi. Erityisesti hänet tunnetaan Winona Ryderin dubbaamisesta elokuvissa Saksikäsi Edward ja Dracula. Guyot on dubannut Teri Hatcheria televisiosarjoissa Teräsmieheni ja Täydelliset naiset. Lisäksi Sarah Michelle Gellaria elokuvissa ja televisiosarjoissa, kuten Buffy, vampyyrintappaja, Scooby-Doo ja salaperäinen saari, Scream 2 sekä Scooby-Doo 2: Monsterit vapaalla. Guyot on myös dubannut animaatiosarjoja ja teki ensimmäisen alkuperäisroolinsa Spies-tytöissä vuonna 2002.

Guyot aloitti laulajan uransa vuonna 2000 ja julkaisi ensimmäisen albuminsa vuonna 2006.

Hän on naimisissa näyttelijä Serge Faliun kanssa ja heillä on kaksi lasta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]