Han Solo

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Vasemmalta: Luke Skywalker, Leia Organa ja Han Solo.

Han Solo on Tähtien sota -elokuvissa esiintyvä kuvitteellinen hahmo. Hän voitti uhkapelissä Lando Calrissianilta Millennium Falconin. Aluksen avulla Solosta tuli salakuljettaja yhdessä ystävänsä Chewbaccan kanssa. Chewbaccan hän pelasti orjuudesta ja wookieiden tapojen ja ystävyyden velvoittamana Chewie suojelee ystäväänsä kaikelta jopa oman henkensä uhalla.

Myöhemmin Han Solo tutustui Luke Skywalkeriin ja rakastui prinsessa Leiaan, jonka kanssa hän sai kolme lasta, kaksoset Jainan ja Jacenin sekä kuopuksen, Anakinin. Imperiumin vastaiskussa Solo jäädytettiin karboniittiin, mutta Leia vapautti hänet seuraavassa elokuvassa[1].

Han Solo on kotoisin Corellia-nimiseltä planeetalta. Luke Skywalker ja Obi-Wan Kenobi tapaavat Han Solon ensimmäisen kerran baarissa Mos Eisleyn avaruussatamakaupungissa. Han Sololla oli ratkaiseva rooli Yavinin taistelussa kuolemantähden tuhoamisessa[1]. Jollei hän olisi ampunut Tie hävittäjiä, Darth Vader olisi ampunut Luke Skywalkerin alas ja kapinaliitto olisi hävinnyt. Han Solo oli mukana myös Endorin taistelussa. Hän joutui kuitenkin alakynteen, mutta urheat ewokit auttoivat häntä.

Tähtien sota -elokuvissa Han Soloa esittää yhdysvaltalainen näyttelijä Harrison Ford.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Han Solo (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.