HK-47

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

HK-47 on kuvitteellinen hahmo Tähtien sota -universumissa. HK-47 on tappajadroidi, joka esiintyy peleissä Star Wars: Knights of the Old Republic sekä Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords. Molemmissa peleissä hänen ääninäyttelijänään toimi Kristoffer Tabori.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Darth Revan ja Darth Malak aloittivat sotansa Vanhaa Tasavaltaa vastaan, Revan rakensi itselleen henkilökohtaisen vartija- ja salamurhaajadroidin ja antoi sille merkinnän HK-47. Hänestä tuli Revanille luotettava palvelija. Hän onnistui eliminoimaan monta Revanin vihollista salamurhaprotokollan avulla. Malak ei erityisemmin pitänyt hänestä, koska kerran Malak kysyi häneltä, mitä hän ajatteli HK:sta. HK silloin kertoi hänelle hänen lihallisuudestaan. Malak ei pitänyt tästä, mutta Revanista se kuulosti erittäin hauskalta. Tästä hetkestä lähtien HK käytti kaikista ihmisistä nimitystä lihallinen (meatbag).

Kerran Revan lähetti HK:n salamurhatehtävään mandaloriaaninen alueille, jossa hän vahingoittui niin, että ei kyennyt palaamaan isäntänsä luo. Ennen tätä tehtävää häneltä pyyhittiin kaikki muisti, jonka piti palata, kun hän palaisi takaisin isäntänsä luo. Sen sijaan hän joutui erään mandaloriaani- sotilaan omistukseen, joka yritti käyttää häntä tappamaan Mandalore, mandaloriaanien johtaja. Mandalore oli viisaampi ja ohjelmoi HK:n tappamaan omistajansa. Tapettuaan tämän hän ilmeisesti joutui mustaan pörssiin, josta hänet osti eräs Hutt-gangsteri Sleheyron-planeetalta. Hän viihtyi Huttin palveluksessa, mutta omistajuus päättyi siihen, kun hän ei ollut isäntänsä luona tämän kuollessa. Tietyssä mielessä hänen mestarinsa kuolema oli siis hänen syynsä. HK ei kykene tahallaan tappamaan isäntäänsä, mutta nyt hän oli tappanut niitä jo kaksi. Tämän jälkeen hän joutui Coruscantiin erään senaattorin henkivartijaksi. Kun senaattori sai selvää hänen salamurhaprotokollastaan, hän ilahtui niin, että käski HK:n tappaa muutaman kilpailijan. HK teki työtä kaskettyä ja eliminoi myös muutamia henkilöitä, joita hänen isäntänsä ei pyytänyt. Senaattori piti tästäkin. Sitten senaattori käski HK:n tappamaan vaimonsa ja vaimon mahdollisen mieskumppanin. Juuri kun HK oli ampumassa kohteensa, senaattori tuli katumapäälle ja heittäytyi HK:n eteen, tapattaen siten itsensä. Nyt HK tappoi jo kolmannen isäntänsä. HK ei vienyt tehtäväänsä loppuun, koska hän sammuu heti, jos hänen isäntänsä kuolee. Vaimo oli ihmeissään HK:sta ja laittoi hänet huutokauppaan, josta hänet osti eräs Systech Corporationin alijohtaja. Jälleen kerran HK toimi henkivartijana. Kun hänen uusi isäntänsä kuuli eräästä kilpailevasta tuotteesta, joka raunioittaisi hänet, hän käski HK:ta tappamaan jokaisen, joka oli tekemisissä tämän tuotteen kanssa. Valitettavasti tuotteen kehittäjä oli itse Systech Corporation ja kun HK:n omistaja huomasi virheensä, hän tuli hulluksi ja yritti tuhota HK:n paperiveitsellä. HK ei voinut tappaa omaa isäntäänsä, mutta teki sen kuitenkin, kun hänen isäntänsä osui yhteen HK:n käyttölaitteista. Siitä seurannut shokkiaalto tappoi HK:n isännän ja samalla tuhosi HK:n salamurhaprotokollan. Kukaan Systechissä ei tiennyt HK:sta ja hänet myytiin entisenä yhtiöomaisuutena Yuka Laka -nimiselle ithoriaanille Tatooineen.

Kun Revan oli palannut jedien keskuuteen ja aloittanut Tähtiahjon etsinnän, Revan tuli Tatooineen etsimään tiettyä tähtikarttaa. Tatooinella ollessaan hän myös osti HK-47:n. Näin HK palasi takaisin alkuperäiselle isännälleen, mutta kumpikaan ei tässä vaiheessa tiennyt asiasta mitään, koska kummatkin olivat menettäneet muistinsa. Kun Revan ja hänen kumppaninsa vangittiin Leviathanille ja kun Malak kertoi Revanille totuuden, HK:ssa oleva palautusjärjestelmä aktivoi HK:n muistiytimen. Tämä palautti HK:n muistin. Kummatkin olivat iloisia uudelleenliittymisestä ja työskentelivät yhdessä, pysäyttäessään Malakia. Kun Malak oli voitettu ja Revan lähtenyt pois Tasavallasta, HK-47 oli hänen mukanaan, kunnes Revan jätti Ebon Hawkin ja kaikki mukana olevat Malachor V -planeetalle. HK oli jälleen kerran vahingoittunut ja toimintakyvytön. Myöhemmin kun Kreia löysi Karkotetun Jedin, tämä korjasi HK-47:n. Pakolaisjedi oli kohdannut toisia HK-mallisia droideja, HK-50:iä. Kun HK-47 kuuli tästä, hän oli suhteellisen vihainen siitä, ettei hän enää ollut ainutlaatuinen. Hän pysytteli pakolaisjedin mukana saadakseen tilaisuuden kohdata nämä droidit, mutta sitä tilaisuutta hän ei ainakaan pakolaisjedin mukana saanut.

Luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

HK-47:n luonne on erikoinen. Hänen päällimmäinen ajatuksensa on jonkun tappaminen, koska hän ei pidä kuin yhdestä "orgaanisesta lihasäkistä" eli isännästään. Hän osaa olla häijy ja ilkeä, mutta hän ei koskaan tapa ketään ilman käskyä. Se, että häntä kielletään tappamasta joku tai jokin aina ärsyttää häntä, mutta hän osaa hyväksyä asian.

Kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

HK:lla on monia erikoiskykyjä. Koska hän on salamurhadroidi, hän on erityisen tehokas taistelussa. Salamurhaaminen onnistuu häneltä hienosti, koska kukaan ei koskaan huomaa häntä sellaisena. Hänet huomataan yleisimmin protokolladroidina ja hän kykenee puhumaan 600:lla kielellä, mukaan lukien erittäin vaikealla hiekkaväkikielellä.

Muita Tähtien Sotien tappajadroideja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]