Jango Fett

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jango Fett
Luoja(t) George Lucas
Elokuva Star Wars: Episodi II – Kloonien hyökkäys (2002)
Elokuvasarja Tähtien sota
Ammatti palkkionmetsästäjä
Näyttelijä(t) Temuera Morrison

Jango Fett on kuvitteellinen mandalorialainen Tähtien sota -maailmassa. Hän esiintyy Star Wars: Episodi II – Kloonien hyökkäys -elokuvassa, jossa häntä näyttelee Temuera Morrison. Lisäksi hahmo tavataan oheismateriaalissa, kuten hänelle omistetussa Star Wars: Bounty Hunter -pelissä ja Tony Hawk’s Pro Skater 4:ssä[1].

Kun Jango Fettin vanhemmat oli murhattu, hänet adoptoi legendaarinen palkkasoturijoukko, Mandalorian superkommandot, jotka olivat koko galaksin pelätyimpiä taistelijoita. Jedit tuhosivat nämä vaaralliset soturit, mutta Fett jäi eloon ja käyttää edelleen panssaroitua, aseilla varustettua univormua, joka teki mandalorialaisista pelättyjä kaikkialla. Fett pitää itsensä huippukunnossa, ja taitojensa lisäksi hän osaa käyttää kylmää harkintaa, mikä tekee hänestä poikkeuksellisen palkkionmetsästäjän.

Kloonien hyökkäys

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Jango oli Kloonien hyökkäys -elokuvassa galaksin paras palkkionmetsästäjä kreivi Dookun joukoissa. Dooku tarjoaa Jangolle suuren summan rahaa, jotta tämä antaisi luoda klooniarmeijan itsestään. Jango suostuu, mutta yhdellä ehdolla: hänen tulee saada yksi klooni, jota ei altistettaisi muuntelulle. Hän kasvattaa kloonin poikanaan Bobana, josta kasvaa myös palkkionmetsästäjä. Jango pelastaa Zam Wesellin kanssa Coruscantin täydeltä tuholta, kun Jango tietämättään toimittaa planeetta Seylottilta salaperäisen artefaktin, jolla oli outoja voimia, tasavallan vihollisen kenraali Ashaar Khordan käsiin. Jango ja Zam onnistuvat estämään kenraalin aikeet, mutta se maksaa jedimestari Yarael Poofin hengen. Jango Fett suunnittelee kloonien rintakehyksen.

Geonosiksen taistelussa Mace Windu tappaa Jango Fettin lyömällä ensin tämän aseen kahtia ja katkaisemalla lopulta tämän kaulan. Boba hautaa isänsä ruumiin ja ottaa tämän perintönä tämän asun ja Slave 1 -aluksen. Palkkionmetsästäjänä Boba päätyy palvelemaan rikollispomo Jabba the Huttia.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Jango Fett käyttää varusteinaan mandalorianaistyylistä taistelupanssaria ja kypärää. Aseinaan hän käyttää liekinheitintä, kahta Westar-34-sädepistoolia ja rakettirepussa olevia pienoisohjuksia. Jangolla on myös taskuvyö, joka sisältää muutamia pommeja. Selässään hänellä on rakettireppu. Jangon kulkuneuvona toimii Slave 1 -alus, joka on aseistettu lasertykeillä, ohjuksilla sekä isoilla tuhoaaltopommeilla.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.