Jango Fett

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jango Fett
Jango fett.jpg
Luoja(t) George Lucas
Elokuva Tähtien sota: Episodi II - Kloonien hyökkäys (2002)
Elokuvasarja Tähtien sota
Ammatti palkkionmetsästäjä
Näyttelijä(t) Temuera Morrison

Jango Fett on fiktiivinen hahmo Tähtien sodan maailmassa. Hän esiintyy Tähtien sota: Episodi II - Kloonien hyökkäys elokuvassa, jossa häntä näyttelee Temuera Morrison. Lisäksi hahmo tavataan oheismateriaalissa, kuten hänelle omistetussa Star Wars: Bounty Hunter -pelissä. Jango Fett on myös pelissä Tony Hawk's Pro Skater 4. Kun Jango Fettin vanhemmat oli murhattu, hänet adoptoi legendaarinen palkkasoturijoukko, Mandalorian superkommandot, jotka olivat koko galaksin pelätyimpiä taistelijoita. Jedit tuhosivat nämä vaaralliset soturit, mutta Fett jäi eloon ja käyttää edelleen panssaroitua, aseilla varustettua univormua, joka teki mandaloriasista pelättyjä kaikkialla. Fett pitää itsensä huippukunnossa, ja taitojensa lisäksi hän osaa käyttää kylmää harkintaa, mikä tekee hänestä poikkeuksellisen palkkionmetsästäjän.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Jango oli elokuvassa galaksin paras palkkionmetsästäjä Dookun joukoissa. Hänellä oli taistelupanssari ja kypärä päässään. Aseinaan hän käytti liekinheitintä, kahta Westar-34-sädepistoolia ja rakettirepussa olevia pienohjuksia. Jangolla oli myös taskuvyö, joka sisältää muutamia pommeja. Selässään hänellä oli rakettireppu (jet-pack). Lopulta Jangon surmasi Mace Windu Geonosiksen taistelussa droideja vastaan lyömällä ensin hänen aseensa kahtia ja sitten päänsä poikki. Hänellä oli myös poika, jonka nimi oli Boba Fett. Kreivi Dooku tarjosi Jangolle suuren summan rahaa, jotta hän antaisi luoda klooniarmeijan itsestään. Jango suostui, mutta yhdellä ehdolla; hänen tuli saada yksi klooni, jota ei altistettaisi muuntelulle. Hän kasvatti kloonin poikanaan Bobana, josta myös tuli myöhemmin palkkionmetsästäjä. Jango on pelastanut Zam Wesellin kanssa kerran Coruscantin täydeltä tuholta, kun Jango toimitti tietämättään planeetta Seylottilta salaperäisen artefaktin, jolla oli outoja voimia, tasavallanvihaaja kenraali Ashaar Khordan käsiin. Jango ja Zam onnistuivat estämään kenraalin aikeet, mutta se maksoi jedimestari Yarael Poofin hengen. Kun Jango kuoli, Boba hautasi salaa hänen isänsä ruumiin ja otti hänen asunsa sekä perintönsä mukaan lukien Jangon aluksen Slave 1:n. Aluksessa oli useita aseita kuten laasertykit, ohjuksia sekä isoja tuhoaaltopommeja.Myöhemmin Bobasta tuli palkkionmetsästäjä kuten isästään ja hän palveli rikollispomo Jabba the Huttille. Jango Fett suunnitteli kloonien rintakehyksen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.