Mara Jade Skywalker

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mara Jade on kuvitteellinen hahmo Tähtien sodan Expanded Universessa. Hahmon on luonut Timothy Zahn.

Mara Jade on jedimestari, joka käyttää liilaa sapelia ja Blaster-pistoolia. Hän oli niin kutsuttu Keisarin koura (keisarin salamurhaaja) mutta keisarin kuollessa hän liittyy Talon Karrden jengiin. Lopulta hän tapaa vihaamansa Luke Skywalkerin. Luke ja Mara Jade menevät naimisiin, jolloin hänestä tulee Mara Jade Skywalker. Luke ja Mara Jade saavat myös pojan, jonka he nimeävät Beniksi, mahdollisesti mestari Obi-Wan Kenobin mukaan. Ben Skywalker ei tiedä hänen isoisästään Darth Vaderista eikä hänelle luultavasti kerrota. Benistä aiotaan kuitenkin kouluttaa jedi. Mara Jadea koulutti jediksi Luken jediystävä ja Luken jediakatemian opettaja Kyle Katarn. Mara pelasti Kylen pimeältä puolelta Kylen löydettyä sith-temppelin.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mara Jaden puolelta perheestä ei kerrota, mutta Luken perhe on seuraavanlainen: Shmi Skywalker sai Anakin Skywalkerin. Anakin ja Padmé Amidala saivat kaksoset, Luken ja Leian. Leia ihastui Han Soloon ja Luke niin tiedetysti Mara Jadeen. Maran ja Luken poika on huhujen mukaan Ben Skywalker.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.