Darth Revan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Darth Revan on kuvitteellinen henkilö Star Wars: Knights of the Old Republic -pelissä. Hän oli voimakas sith-lordi ja Darth Malakin mestari ja hän melkein valtasi Vanhan Tasavallan.

Alkuvaiheet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Revanin syntyperää ei tiedetä, mutta monien tarinoiden mukaan hän syntyi galaksin Ulkoreunalla. Hänellä oli vanhemmat, mutta heistäkään ei ole tietoa. Kun jedit ensimmäisen kerran löysivät hänet, he huomasivat että hän oli erittäin vahva Voimassa ja ottivat hänet koulutukseen. Esikoulutuksen jälkeen padawanina hänen mestarinaan toimi jedimestari Kreia, josta myöhemmin tuli sith-lordi Darth Traya. Myöhemmin hänellä oli muitakin mestareita, mutta Kreia oli hänelle kaikkein tärkein. Dantooinessa hän tapasi Malakin ja heistä tuli hyvät ystävät.

Mandaloriaani-sodat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Revan olikin vahva Voimassa, hän oli kuitenkin päättäväinen ja ylpeä. Nämä kaksi ominaisuutta vaikuttivat suuresti siihen, kun Mandaloriaanit alkoivat tehdä tuhojaan Ulkoreunalla ja Mandaloriaanisodat alkoivat. Kun Tasavalta oli joutunut pulaan sodassa, se pyysi Jedineuvostoa apuun. Jedit eivät kuitenkaan reagoineet saman tien vaan pyysivät aikaa selvittääkseen Mandaloriaani-uhan suuruuden. Revan ja Malak sen sijaan pettivät jedineuvoston ja alkoivat hankkia muita jedejä puolellensa sotaan. Kerrotaan, että tuona hetkenä Voiman Pimeä Puoli kutsui Revania. Saatuaan kaikki mahdolliset jedit mukaansa, Revan ja Malak lähtivät sotaan. Ennen Revanin mukaantuloa Mandaloriaanit sotivat lähes ilman minkäänlaista vastarintaa, mutta he pian huomasivat Revanin mahtavuuden taistelukentällä. Revan oli suoranainen mestaritaktikko sodankäynnin suhteen. Kun viimeinen taistelu Malachor V -planeetalla päättyi, Revan, Malak ja heidän mukanaan olleet joukot häipyivät tunnetusta galaksista. Heistä ei kuultu mitään mitään pariin vuoteen.

Nousu sith-lordiksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Revan ja Malak olivat häipyneet, Voiman Pimeä Puoli alkoi kutsua heitä toden teolla. Malachor V oli toiminut ikään kuin ensiaskeleena kaikelle. Kukaan ei tiennyt, että Voiman Pimeä Puoli ja sith-opetukset virtasivat siellä erittäin vahvana. Malachor V johdatti Revanin myös Korribaniin, mahdolliseen sithien synnyinmaailmaan. Näin hän alkoi oppia itse sithien oppeja ja tekniikoita. Revanin vaikutus muihin älyllisiin olioihin johtajana oli vahva, joten hän pystyi helposti käännyttämään kenet tahansa jedin Pimeälle Puolelle. Ja koska hän oli erittäin vahva, kykeni hän tappamaan kaikki, jotka eivät kääntyneet hänen puolelleen. Tämän avulla hän sai valtavasti kannattajia. Myöhemmin Dantooinesta Revan ja Malak löysivät yli 30 000 vuotta vanhan tähtikartan, joka johti Tähtitakomo(Star Forge) -nimiselle avaruusasemalle. Revan ajatteli, että tuolla hän voisi raivata Tasavallan tieltään. Hän löysikin sen ja myös nimitti itsensä sith-lordiksi. Tähtitakomon avulla Revan kykeni rakentamaan laivaston ennätysvauhtia, sillä se kykeni rakentamaan lähes mitä tahansa Voimasta. Revan ei kuitenkaan aikonut käyttää sitä muuhun kuin Tasavallan tuhoamiseen, koska hän tiesi että se johtaisi aikanaan hänen ja hänen Sith- armeijansa tuhoon. Pian Revan hyökkäsikin Tasavallan kimppuun.

Malakin petos[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jo alusta asti näytti siltä, että mikään ei voisi pysäyttää Revanin sith-armeijaa. Jedeillä oli kuitenkin salainen ase, jolla he kykenivät pitämään sithit erossa täydellisestä voitosta. Tämä ase oli jediritari Bastila Shanin(Bastila Shan on revanin elämänkumppani)Taistelumeditaatio-kyky. Tämän avulla jedit asettivat Revanille ja Malakille ansan, tavoitteena kaapata Revan. Suunnitelma onnistui, muttei ihan toivotulla tavalla. Kun jedit tunkeutuivat Revanin lippulaivaan, ja löysivät Revanin, Malak petti mestarinsa ja käski ampua Revanin aluksen komentosillalle. Siellä Revan ja jedit kamppailivat, kunnes tärähti. Revan vahingoittui vakavasti ja olisi kuollut, mutta Bastila, joka oli jedien mukana, onnistui pitämään hänet elossa Voiman avulla. Tehdessään tämän hän myös loi yhteyden Revaniin Voiman kautta. Jedit onnistuivat pääsemään karkuun Revan mukana ennen kuin Revanin lippulaiva räjähti. Tämän jälkeen Malak nimitti itsensä sith-lordi Darth Malakiksi.

Jedien sisällissota[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Bastila oli pelastanut Revanin, hän toi tämän Jedineuvostolle. Neuvosto ohjelmoi Revanin mielen uudelleen siten, että hän olisi sotilas Bastilan komennossa, sillä Bastila kykeni lukemaan Revanin mielestä tietoja, joita Tasavalta tarvitsi. Mutta uusi sota oli syttynyt ja Malak oli jo tehnyt pahaa tuhoa Tasavallalle. Bastilan komentama tasavaltalais-laivasto yritti vapauttaa Taris-nimisen maailman, mutta Malakin Sith-armeija yllätti Tasavallan, ja Bastila pakeni Tarikselle. Revan oli myös tasavaltalaisten mukana, mutta hän ei kyennyt muistamaan menneisyydestään kuin muutamia välähdyksiä. Revan onnistui pääsemään Tarikselle Carth Onasi- nimisen miehen kanssa. He ryhtyivät etsimään Bastilaa ja monen mutkan kautta löysivätkin hänet. Tätä ennen he olivat saaneet mukaansa myös nuoren twi'lek-tyttö Mission Vaon ja hänen ystävänsä wookie Zaalbarin, joka vannoi Revanille elämänvelan. Kun Bastila oli löytynyt, Canderous Ordo-niminen palkkionmetsästäjä tarjosi Revanille tilaisuutta paeta Tarikselta, jonka hän otti vastaan. He ryöstivät Ebon Hawk-rahtialuksen ja pakenivat Tarikselta juuri sillä hetkellä, kun Malak oli aloittanut massiivisen pommituksen planeetalle, tuhoten sen lähes täysin. Revan ja kumppanit tulivat Dantooineen, jossa Revanille kerrottiin hänen olevan vahva Voimassa ja hänet koulutettiin jediksi uudestaan. Samalla he antoivat myös Revanille ja Bastilalle tehtävän etsiä Tähtitakomo löytämällä viisi tähtikarttaa. Kun he olivat löytäneet neljä karttaa, he joutuivat Malakin vangeiksi ja Malak paljasti Revanille totuuden: hän oli entinen Sithin Musta Lordi ja Malakin entinen mestari. Revan ei aluksi uskonut, mutta Bastila vakuutti tarinan todeksi. Malak vähällä tappoi heidät, mutta Bastila uhrasi itsensä, jotta Revan ja muut pääsisivät pakoon. Päästyään pakoon he etsivät viimeisen tähtikartan ja lähtivät Tähtitakomolle tuhoamaan sitä ja pelastamaan Bastilaa. He kuitenkin joutuivat laskeutumaan nimettömälle planeetalle, koska Tähtitakomon puolustusmekanismit vaurioittivat Ebon Hawkia pahasti. Planeetalla heidän piti päästä muinaiseen temppeliin, jotta he voisivat sitten päästä Tähtitakomolle. Temppelissä Revan kohtasi Pimeälle Puolelle kääntyneen Bastilan, joka ensin yritti tappaa Revanin, mutta huomatessaan Revanin voiman hän yritti käännyttää Revanin takaisin Pimeälle Puolelle.

Valoisa puoli

Bastilan painotuksesta huolimatta Revan hylkäsi pimeän puolen. Bastila pettyi Revaniin ja pakeni Tähtitakomolle. Revaniin iski syyllisyydentunto Bastilan takia, mutta ystäviensä avustuksella hän selvisi siitä. Revan ja kumppanit lähtivät Tähtitakomolle pysäyttämään Bastilan ennen kuin sithit tuhoaisivat tasavallan laivaston, jonka Carth oli kutsunut tuhoamaan Tähtitakomoa. Kun Malak tajusi Revanin olevan Tähtitakomolla, hän järjesti Revanille ansan ja samalla käski Bastilaa tappamaan Revanin. Revan ja Bastila kohtasivatkin Tähtitakomon komentokeskuksessa. Vaikka Bastilalla olikin taistelussa etuna Tähtitakomon pimeä voima, hän kuitenkin hävisi, sillä hän oli vain heikentynyt kääntyessään pimeälle puolelle. Hän pyysi Revania tappamaan hänet, mutta Revan tiesi, että hänessä oli vielä hyvää ja onnistui käännyttämään hänet takaisin valoisalle puolelle. Sitten Revanin piti voittaa hänen entinen oppilaansa Malak. Selvittyään Malakin asettamasta ansasta, Revan ja Malak aloittivat taistelun, joka määritti galaksin kohtalon. Malak oli koko ajan varma voitostaan, mutta hän oli väärässä ja Revan voitti hänet. Ennen kuolemaansa hän vielä kysyi Revanilta, mitä olisi tapahtunut, jos jedit olisivatkin kaapanneet hänet eikä Revania. Revan vastasi, että hän ei ollut mitenkään vastuussa siitä, mitä Malakille tapahtui. Kun Malak oli kuollut ja Tähtitakomo tuhottu, Revan pysyi tasavallassa noin vuoden, mutta sitten hän alkoi muistaa jotain kamalaa, jota hän oli tehnyt Mandaloori-sotien aikana. Hänen oli pakko lähteä tekemään siitä loppu. Hänen ystävänsä olisivat tahtoneet tulla mukaan, mutta Revan ei voinut ottaa heitä, sillä he asettaisivat itsensä vain vaaraan. Revanin lähdettyä kukaan ei kuullut hänestä enää mitään.

Pimeä puoli

Bastilan painostus oli tarpeeksi Darth Revanin uudelleensyntymiselle. Revan ja Bastila tappoivat Revanin mukana olleet jedit ja samalla ottivat Ebon Hawkin ja Revan nimitti Bastilan oppilaakseen. Kun Carth näki, mitä Revanille oli tapahtunut, hän pakeni. Samalla Revan tappoi myös Mission Vaon ja Zaalbarin. Jäljelle jääneet liittyivät Revaniin ja he lähtivät tähtitakomolle tappamaan Malakia jotta Revan voisi jälleen ottaa paikkansa Sithien Mustana Lordina. Malakin monet metkut takomolla eivät riittäneet pysäyttämään heitä. Kun Tasavallan laivasto alkoi uhata Tähtitakomoa, Bastila joutui käyttämään taistelumeditaatiotaan kääntääkseen taistelun sithien eduksi. Tasavallan laivasto kärsi pahoja tuhoja tämän takia. Revan ja Malak kohtasivat katselutasanteella ja näin kaksi sithvaltiasta kamppailivat sithien johtajuudesta. Revan oli kuitenkin vahvempi ja voitti. Malak ei voinut kiistää sitä totuutta sanoessaan viimeiset sanansa. Näin Revan sai takaisin sen, mikä oli hänen alun perin. Tämän jälkeen hän ja Bastila lähtivät Korribaniin yhdistämään sithejä vielä kerran. Mutta siellä ollessaan Revanin kadonneet muistot palasivat ja hän joutui lähtemään yksin ottamaan selvää asiasta tarkemmin. Kun hän lähti sithit ajautuivat sisällissotaan, joka tuhosi sithit lähes kokonaan. Ja Revanistakaan ei kuultu enää mitään.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]