Luettelo Tähtien sodan sivuhahmoista

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Wedge Antilles)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Tähtien sodan sivuhahmoista.

Stass Allie on jediritari, joka taistelee kloonisodissa. Hän on jedimestari Adi Gallian serkku. Allie osallistuu Geonosiksen taisteluun, ja toimii sodan aikana jedikenraalina. Hänestä tulee jedineuvoston jäsen Adi Gallian kuoltua. Sodan loppupuolella hän saapuu klooniarmeijan kanssa Saleucamiin ja kukistaa sitä miehittäneet konfederaation sotajoukot. Taistelun päätyttyä hän tarkkailee taistelukenttää BARC-kiiturilla, mutta hänen komennossaan olevat kloonisotilaat saavat käsky 66:n. Kloonikomentaja Neyo ja hänen siipimiehensä avaavat tulituksen kohti Allien kiituria, joka räjähtää kappaleiksi. Allien ruumis ja kiiturin jäännökset putoavat vesilammikkoon.

Stass Allieta esittää Kloonien hyökkäyksessä Lily Nyamwasa, ja Sithin kostossa hän esiintyy tietokoneanimaatiohahmona.

Sim Aloo on keisari Palpatinen neuvonantaja. Hän aloittaa poliittisen uransa senaattori Palpatinen avustajana, ja lopulta kohoaa yhdeksi imperiumin vaikutusvaltaisimmista henkilöistä. Aloo saapuu Kuolemantähdelle Palpatinen ja tämän hoviväen kanssa, ja menehtyy taisteluaseman tuhossa Endorin taistelussa.

Sim Aloo nähdään Jedin paluussa yhtenä Palpatinen hoviväen jäsenistä. Hänen nimensä paljastettiin Star Wars: Costumizable Card Game -korttipelissä.

Mas Amedda on Champala-planeetalta kotoisin ollut humanoidi, joka on Galaktisen tasavallan senaatin varapuhemies. Hän aloittaa poliittisen uransa kotiplaneettansa senaattorina, mutta Eriadun kauppakokouksen seurauksena kohoaa ylikansleri Finis Valorumin avustajaksi ja senaatin varapuhemieheksi. Hän jatkaa uraansa varapuhemiehenä kansleri Palpatinen valtakaudella. Hän osallistuu senaatin erityisistuntoon, jossa Palpatine julistaa tasavallan imperiumiksi, ja pian tämän jälkeen näkee Palpatinen ja Yodan valosapelitaistelun. Amedda luultavasti tiesi, että Palpatine on sithlordi Darth Sidious. Hänen lopullisesta kohtalostaan ei ole tietoa, mutta nähtävästi hänen tehtävänsä annettiin suurvisiiri Sate Pestagelle.

Mas Ameddaa esittää Pimeässä uhassa ja Sithin kostossa Jerome Blake, ja Kloonien hyökkäyksessä David Bowers. Sithin koston kuvitettu opas vihjaa, että galaktisen sisällissodan aikana Palpatine murhautti Ameddan.

Wedge Antilles -hahmoa esitti Denis Lawson. Wedgen piti esiintyä vain alkuperäisessä Tähtien sota -elokuvassa, mutta hänestä tuli sen verran suosittu, että hän esiintyi myös seuraavissa elokuvissa.

Wedge on kotoisin Corellian aurinkokunnasta. Hänestä tulee orpo teini-ikäisenä avaruusrosvojen tapettua hänen vanhempansa. Hän ostaa vakuutusrahoilla kevyen, vakiomallisen rahtialuksen ja koettaa avata laillisen kuljetusbisneksen, mutta joutuu pian salakuljettamaan aseita Kapinaliitolle.

16-vuotiaana hän hyppää X-siipisen ohjaamoon. 19-vuotiaana hän tapaa Luke Skywalkerin juuri ennen Yavinin taistelua. Wedge osallistuu taistelun jälkeen Hothin ja Endorin taisteluihin. Viisi vuotta Endorin taistelun jälkeen hän johtaa Rogue Squadronia suuramiraali Thrawnia vastaan. Myöhemmin Wedge menee naimisiin Ialle Wesserin kanssa, ja he saavat lapsia. Tätä ennen hänellä kehittyy kestämätön suhde Qwi Xuxin kanssa.

Aikana hieman ennen Imperiumin vastaiskua Wedge on pienen laivueen kanssa tuhoamassa kolmea imperiumin rahtialusta Geonosis-planeetan asteroidi renkaassa. Kun Wedge saa voimakkaan osuman X-siipeensä tuhottuaan yhden imperiumin rahtialuksista, hän ja hänen R5-droidinsa haaksirikkoutuivat Geonosikselle, jossa he joutuivat taistelemaan imperiumin sotilaita ja käsky 66:lta säilyneitä kauppaliiton taisteludroideja vastaan. Wedge ja hänen droidinsa löytävät ja korjaavat Obi-Wan Kenobin aluksen, jolla tämä oli haaksirikkoutunut Geonosikselle Kloonien hyökkäyksessä. Wedge pakenee aluksella ja tuhoaa loput imperiumin rahtialuksista. Tämä paljastuu Star Wars Rogue Squardon -pelisarjan kolmannessa osassa.

Yuuzhan Vong -invaasion aikana Wedge toimii neuvonantajana Rogue Squadronin uudelle komentajalle Gavin Darklighterille, joka oli 34 vuotta aikaisemmin Yavinin taistelussa Darth Vaderin käsissä kuolleen Biggs Darklighterin serkku. Wedge on myös kuvitteellinen hahmo Final Fantasy -videopelisarjassa.

Bene on jedimestari Cin Dralligin oppilas Star Wars: Episodi III – Sithin kostossa. Cinilla on myös toinen padawan, Serra Keto, joka on hieman Beneä vanhempi. Darth Vader tappaa Benen ja Cin Dralligin Coruscantin Jeditemppelissä.

Shann Childsen on alkuperäisellä Kuolemantähdellä palvellut keisarillinen upseeri. Hän komentaa selliosasto AA-23:n vartijoita, kun Luke Skywalker, Han Solo ja Chewbacca saapuvat sinne pelastaakseen prinsessa Leia Organan. Keisarilliset yrittivät pysäyttää kapinalliset, mutta seuranneessa tulitaistelussa Childsen ja hänen miehensä saavat surmansa. Childsen itse joutuu Han Solon ampumaksi.

Shann Childsen esiintyy Uudessa toivossa nimettömänä keisarillisena upseerina, mutta hänen nimensä paljastettiin Star Wars Customizable Card Game -korttipelissä.

Bruck Chun on jedi, joka inhoaa Obi-Wan Kenobia ja kääntyy pimeälle puolelle Qui-Gon Jinnin entisen oppilaan Xanatoksen käännyttämänä. Kirjassa Jedioppilas: Uhattu temppeli Obi-Wan ja Bruck taistelevat, ja Bruck putoaa kalliolta alas ja kuolee. Obi-Wan syyttää tapahtumasta pitkään itseään, koska hän yritti pelastaa Bruckin, mutta ei onnistunut. Chun ensiesiintyminen oli kirjassa Jedioppilas: Nouseva voima.

Natasi Daalan pyrkimyksenä on yhdistää Imperiumin sotavoimat jälleen yhden lipun alle. Hän komentaa neljää tähtituhoojaa. Ennen keisarin kuolemaa hän on suurmoffi Tarkinin rakastajatar. Natasi Daalan komentaman neljän tähtituhoojan alkuperäinen tehtävä on suojella mustista aukoista koostuvan rypään keskellä sijaitsevaa tutkimuslaitosta, jossa Kuolontähti ja Aurinkomoukari kehitettiin. Hän ei edes tiennyt Imperiumin tuhosta ennen kuin maustekaivokselta paennut Han Solo vahingossa löysi paikan ja toi tiedon Imperiumin lopusta. Daalan loi kirjailija Kevin J. Anderson.

Giddean Danu on yksi harvoista Galaktisen senaatin jäsenistä, jotka eivät kannata kansleri Palpatinea. Hän pitää useita kokouksia muiden samaa mieltä olevien senaattorien, kuten Bail Organa, Male-Dee, Padmé Amidala, Fang Zar ja Mon Mothma, kanssa Palpatinen pahasta ylivallasta. Hän esiintyy elokuvassa Star Wars: Episodi III – Sithin kosto.

Biggs Darklighter esiintyy alkuperäisessä Tähtien sota -elokuvassa, jossa hahmoa esittää Garrick Hagon.

Biggs on Luke Skywalkerin paras ystävä aavikkoplaneetta Tatooinella. Hän liittyy keisarilliseen akatemiaan ryhtyäkseen Imperiumin lentäjäksi, mutta loikkaa Kapinaliiton puolelle. Star Wars Special Editionissa on uusi kohtaus, jossa Biggs kohtaa Yavin 4:ssa Kapinaliiton päämajassa Luken. Biggs osallistuu Yavinin taisteluun ja jopa pelastaa Luken hengen, mutta kuolee Kuolemantähden kuilussa, kun Darth Vader tuhoaa hänen X-siipisensä.

Biggsillä on suurempi rooli elokuvan varhaisemmissa versioissa. Monia Biggsin ja Luken välisiä kohtauksia leikattiin pois elokuvan lopullisesta versiosta, kuten kohtaus, jossa Biggs yrittää houkutella Luken liittymään Kapinaliittoon. Kohtaus tapahtui elokuvan sarjakuvaversiossa.

Expanded Universessä Biggsillä on Gavin Darklighter -niminen serkku. Gavinista tulee lopulta Rogue Squadronin johtaja. Biggs on myös hahmo Final Fantasy -videopelisarjassa.

Delvardus on keisarillisessa avaruuslaivastossa palvellut upseeri, mutta Endorin taistelun jälkeen hän ryhtyy sotalordiksi. Hän ottaa itselleen tittelin ”valtakenraali” ja perustaa päämajansa planeetalle, joka sijaitsee lähellä galaksin keskusta. Hän joutuu pian taisteluun sotalordeja Harrskia ja Teradocia vastaan, jotka myös haluavat saada haltuunsa imperiumin rippeiden sotavoimat. Keisari Palpatinen palattua kloonina Delvardus alkaa taistella Uutta tasavaltaa vastaan ja saa amiraalin arvonimen. Hänen johdollaan keisarillinen avaruuslaivasto pommittaa Metellos-planeettaa ja tappaa samalla viisi miljardia siviiliä. Palpatinen lopullisen tuhoutumisen jälkeen Delvardus kuitenkin ryhtyy jälleen sotalordiksi. Hän rakentaa lippulaivakseen supertähtituhoojan, joka nimitetään Yön vasaraksi.

Kahdeksan vuotta Endorin taistelun jälkeen Delvardus on kolmentoista voimakkaimman sotalordin joukossa. Amiraali Daala kutsuu hänet ja muut sotalordit neuvottelemaan aikeistaan hyökätä Uutta tasavaltaa vastaan. Sotalordit kieltäytyvät yhteistyöstä, jolloin pettynyt Daala teloittaa heidät äärimmäisen myrkyllisellä hermokaasulla. Delvardus yrittää tappaa Daalan veitsellä, mutta menehtyy hermokaasun vaikutuksen alaisena.

Delvardus esiintyi Kevin J. Andersonin kirjoittamassa kirjassa Tuhonmiekka. Hahmon taustasta kerrottiin tietoteoksessa The New Essential Chronology.

Dorsk 81 on yksi ensimmäisistä oppilaista Luke Skywalkerin perustamassa jediakatemiassa. Alun perin Dorsk 81 on kotoisin klooniplaneetta Khommista. Kaikki Khommin asukkaat ovat sukupuolettomia eivätkä voi lisääntyä muuten kuin kloonaamalla. Kukaan Khommin asukkaista ei osaa käyttää Voimaa, lukuun ottamatta Dorsk 81:tä, koska alkuperäisetkään Khommin asukkaat, joiden klooneja muut ovat, eivät osanneet. Häntä syrjitään tämän takia, koska hän poikkeaa muista. Ainoastaan Dorsk 82 kunnioittaa häntä ja hän uskoo, että Dorsk 81:stä voisi tulla myöhemmin jediritari. Niinpä hän liittyy Skywalkerin jediakatemiaan.

Dorsk 81 tutustuu pian Kyp Durroniin, josta tulee hänen paras ystävänsä. Yhdessä he matkustavat Khommiin, koska Dorsk 81 uskoo, että hänen kansansa arvostaisi häntä jedinä. Hänen kansansa ei kuitenkaan ole kovin iloisia hänen paluustaan. Dorsk 81 kehottaa heitä puolustamaan planeettaansa amiraali Daalan tulevilta hyökkäyksiltä, mutta Khommin asukkaat eivät kuuntele.

Palattuaan jediakatemiaan Dorsk 81:lle selviää, että mestari Skywalker oli poissa ja seitsemäntoista vara-amiraali Pellaeonin käskyssä olevaa tähtituhoajaa valmistautuivat tuhoamaan jeditemppelin. Jedioppilaat yhdistävät voimansa Dorsk 81:teen, joka onnistuu tuuppaamaan koko laivueen toiselle puolelle aurinkokuntaa. Tämän tehtyään Dorsk 81 kuitenkin menehtyy rasitukseen.

Cin Drallig on jedi ja legendaarinen valosapelin käyttäjä Galaktisen tasavallan aikaan. Hän kouluttaa jeditemppelissä kehittynyttä valosapelitaistelua kreivi Dookun erottua. Sithin kostossa Cin ja hänen oppilaansa Serra Keto on jätetty vastuuseen jeditemppelin nuorista. Darth Vaderin saapuessa temppeliin hän tappaa heti Cinin ja tämän toisen oppilaan Benen. Taistelu tallentuu hologrammille, jonka Obi-Wan Kenobi myöhemmin katsoo.

Cin Drallig on Kaikkien tyylien, paitsi Vaapadin mestari. Hänen perustyylinsä on kuitenkin Niman, jonka peruselementti on suuri nopeus. Hän on jeditemppelin paras miekkamestari, vaikka ei ollutkaan jedineuvostossa. Cinin valosapeli on vihreän värinen. Cin Drallig oli mestari Yodan oppilas. Cin opettaa tuhansia jedejä, kuten Obi-Wan Kenobia ja Anakin Skywalkeria.

Sithin kosto -elokuvassa Ciniä näyttelee Nick Gillard. Videopelissä Star Wars Episode III: Revenge of the Sith Serra ja Cin ovat pelattavia hahmoja bonustehtävissä ja kaksintaistelu-pikkupelissä.

Dyer on Galaktisen imperiumin armeijassa palvellut eversti, joka on Endorin taistelun aikana keisarillisen bunkkerin komentaja. Kun kapinalliskommandot tunkeutuvat bunkkeriin, Dyer vaatii heitä antautumaan. Han Solo kuitenkin paiskaa räjähteitä sisältäneen repun kohti Dyeria, ja iskun voimasta keisarillinen eversti putoaa reaktorikuiluun.

Eversti Dyer esiintyy nimettömänä keisarillisena upseerina Jedin paluussa, mutta hänen nimensä paljastettiin Star Wars Customizable Card Game -korttipelissä. Hahmoa esittää äänisuunnittelija Ben Burtt, ja pudotessaan kuiluun Dyer päästää kuuluisan Wilhelm-huudon. Dyer on luultavasti nimetty yhdysvaltalaisen everstin Robert Henry Dyerin mukaan.

Bant Eerin on jedimestari Obi-Wan Kenobin lapsuudenystävä. Kit Fisto ottaa hänet oppilaakseen Bantin ensimmäisen jedimestarin, Tahlin, menehdyttyä. Bant on kotoisin Mon Calamari -planeetalta. Hän pitää uimisesta. Bant melkein kuolee Xanatoksen, Qui-Gon Jinnin pimeälle puolelle kääntyneen oppilaan, takia. Obi-Wan onnistuu kuitenkin pelastamaan Bantin. Geonosiksen taistelun aikana Bant lentää jedi-tähtihävittäjää avaruustaistelussa planeetan yläpuolella yhdessä Adi Gallian ja Adin entisen jedi-padawanin Siri Tachin kanssa. Bant kuolee Palpatinen suuressa jedi-puhtistuksessa.

Sun Fac oli geonosislainen, joka toimii kotiplaneettansa arkkiherttuan Poggle Vähäisemmän avustajana. Fac osallistuu Obi-Wan Kenobin, Anakin Skywalkerin ja Padmé Amidalan epäonnistuneeseen teloitusyritykseen, ja Geonosiksen taistelun aikana hän yrittää paeta planeetalta. Kloonikommando RC-1207 (joka tunnetaan myös Delta 07:na ja lempinimellä Sev) kuitenkin onnistuu ampumaan hänen avaruushävittäjänsä, ja Sun Fac kuolee räjähdyksessä. Sun Fac esiintyy Kloonien hyökkäyksessä ja Star Wars: Republic Commandossa.

Kit Fisto on Galaktisen tasavallan aikana elänyt jedimestari. Hän on Mace Windun, Agen Kolarin ja Saesee Tiinin mukana pidättämässä ylikansleri Palpatinea, kun he olivat saaneet tietää tämän olevan sith. Fisto kuitenkin menehtyy. Elokuvassa Palpatine viiltää hänen rintakehänsä valosapelilla, mutta kirjassa Anakin Skywalker näkee tämän optimistisen jedimestarin hymyilevän pään Palpatinen pöydällä. Kit Fiston valomiekka on vihreä.

Gantoris oli ensimmäinen oppilas Luke Skywalkerin perustamassa jediakatemiassa. Alun perin hän on kotoisin Eol Sha –planeetalta. Skywalker valitsee Gantoriksen ensimmäiseksi oppilaakseen, koska tällä on kyky ennustaa maanjäristykset.

Gantoris testaa Skywalkeria, sillä hän pelkää, että kyseessä olisi hänen unissaan esiintyvä ”pimeyden mies”, joka näyttäisi Gantorikselle mahtavia voimia ja sitten tappaisi tämän. Nuori jedimestari suoriutuu kaikista Gantoriksen testeistä ja samalla lupaa siirtää Gantoriksen kansan turvallisemmalle Dantooine-planeetalle.

Kun Skywalker saa lisää oppilaita ja perustaa akatemian Yavin 4:ään, Gantoris näkee taas unissaan ”pimeyden miehen”. Mies paljastui sithlordi Exar Kunin hengeksi. Kun kertoi Gantorikselle kuinka rakentaa erityinen valosapeli. Gantoris rakentaa sapelin ja haastaa mestari Skywalkerin kaksintaisteluun. Skywalker on ihmeissään, kun hänen oppilaansa oli jo rakentanut valosapelin ilman asianmukaista harjoitusta ja jopa käsitteli asetta taitavasti. Skywalker voittaa oppilaansa käyttämällä Voimaa, jolla hän ottaa aseen Gantoriksen kädestä.

Exar Kunin henki kuitenkin vainoaa vielä nuorta oppilasta, sanoen, että hän haluaa Gantoriksen päästävän vihansa avulla Kunin hengen vapaaksi, jotta hän voisi tuoda taas kaaosta galaksiin. Gantoris yrittää rauhoittaa itseään lausumalla jedilakia, mutta Kun näyttää hänelle näkyjä tulevaisuudesta, jossa amiraali Daala murha Gantoriksen väen. Gantoris raivostuu ja yrittää hyökätä Kunin hengen kimppuun. Gantoris löydetään kuolleena, ja hänen ruumis on palanut mustaksi. Järkyttynyt Skywalker toteaa oppilailleen, että heidän täytyy varoa pimeää puolta.

Tarados Gon on Klatooinesta kotoisin oleva jedimestari Galaktisen tasavallan aikaan. Hän on yksi jedeistä, jotka osallistuivat Mace Windun johdolla Obi-Wan Kenobin, Anakin Skywalkerin ja Padmé Amidalan pelastusretkeen. Hän selviytyy Geonosiksen areenalta, mutta kuolee pian aluksensa räjähdettyä.

Greedo on rodialainen palkkionmetsästäjä, joka työskentelee yleensä Jabba the Huttille. Hän esiintyy Uudessa toivossa, jossa hän kuolee Tatooinen Mos Eisleyssä Han Solon ammuttua häntä.

Kenraali Grievous on alun perin matelijamainen kaleelainen avaruusolento Kalee-planeetalta, josta tuli kyborgi vakavan loukkaamisen seurauksena. Kloonisotien aikana hänestä tuli pelätty droidiarmeijan komentaja. Grievious tappaa lukuisia jedejä, ja hän itse kuolee Utapau-planeetalle taistellessaan Obi-Wan Kenobia vastaan. Hahmo teki ensiesiintymisensä Star Wars: Clone Wars -piirrossarjassa ja on sittemmin esiintynyt useissa kloonisotaan sijoittuvissa Tähtien sota -romaaneissa ja -sarjakuvissa. Merkittävimmän esiintymisensä hän kuitenkin teki elokuvassa Star Wars: Episodi III – Sithin kosto. Grievous on englannin kieltä ja merkitsee ”hirvittävää” tai ”karmivaa”.

Rute Gunnay on ruskeisiin vaatteisiin pukeutunut neimoidialainen liikemies, joka on Nute Gunrayn ja Rune Haakon henkilökohtainen avustaja kloonisotien aikana. Hän on Mustafarissa, kun Darth Vader saapuu konfederaation linnoitukseen tappaakseen separatistijohtajat. Vader tappaa kaikki separatistit, mukaan lukien Gunnayn.

Rute Gunnayn nimi on Nute Gunrayn ja Rune Haakon nimien yhdistelmä. Hahmo esiintyy Sithin kostossa esittäjänään Colin Ware.

Rune Haako on rodultaan neimoidialainen. Hän kohoaa Kauppaliitossa asevoimien asustusupseeriksi ja varakuningas Nute Gunrayn lainopilliseksi neuvonantajaksi. Hänen tiedetään kohdelleen virkaveljiään halveksittavina kilpailijoina. Hän esiintyu Episodeissa I–III ja kohtaa loppunsa Darth Vaderin valomiekasta Mustafarilla.

A’Sharad Hett on entisen jedin, Sharad Hettin poika Vanhan Tasavallan aikaan. Sharad Hett oli kuitenkin liittynyt Hiekkakansan heimoon, minkä joukkoon A’Sharadkin syntyi. Hänen isänsä opettaa hänelle jedien taitoja ja A’Sharad jopa rakentaa oman valosapelinsa Jawoilta saamiltaan osilta. Kun jedineuvosto saa tietää, että Sharad Hett on elossa Tatooinella, he lähettivät Ki-Adi-Mundin tutkimaat tapausta. Samaan aikaan myös musta jedi ja palkkionmetsästäjä Aurra Sing on lähetetty tappamaan vanhempi Hett. Tapaus johtaa vanhemman Hettin kuolemaan, mutta Ki-Adi-Mundi onnistuu pelastamaan A’Sharadin ja viemään hänet jeditemppeliin, missä hän ottaa pojan oppilaakseen päättääkseen tämän koulutuksen.

A’Sharad ottaa myöhemmin osaa tehtävään, jossa hänet yhdessä Adi Gallian ja Ki-Adi-Mundin kanssa lähetetään etsimään Aurra Sing kaksi vuotta Naboon taistelun jälkeen. Vuosia myöhemmin Hett myös taistelee Kloonisodissa.

Palpatinen suurten jedivainojen aikaan A’Sharad palasi takaisin Tatooinelle, missä hän liittyy uudestaan Hiekkakansan joukkoon.

San Hill oli InterGalaktisen pankkiklaanin puheenjohtaja kloonisodan aikana. Hän oli Muunilinst-planeetalta kotoisin oleva laiha ja kalpeaihoinen humanoidi, jolla on pitkä ja kapea pää. Hän on kreivi Dookun kannattaja ja liittyy Itsenäisten aurinkokuntien konfederaatioon. Hill osallistuu Geonosiksessa pidettyyn separatistijohtajien kokoukseen, jossa pankkiklaani liittyy konfederaation puolelle. Hän onnistuu pakenemaan Geonosiksen taistelusta ja vetäytyy kotiplaneetalleen Muunilinstiin. Juuri San Hill rahoittaa gen’dai-palkkionmetsästäjä Durgen elvytyksen ja kaleeshien sotalordin Grievousin kyborgiruumiin.

Kloonisodan aikana tasavalta hyökkää Muunilinstiin ja Hill johtaa separatistien droidiarmeijoita planeetan pääkaupungissa Harnaidanissa sijainneessa komentokeskuksessa. Obi-Wan Kenobin johdolla kloonisotilaat nujertavat konfederaation sotajoukot ja vangitsevat Hillin. Hän kuitenkin onnistuu pakenemaan, ja hänestä tulee separatistineuvoston jäsen. Hill on Mustafarissa, kun Darth Sidious lähettää uuden oppipoikansa Darth Vaderin ”pitämään huolta” separatistijohtajista. Sidiousin käskyjä totteleva Vader saapuu konfederaation linnoitukseen ja surmaa kaikki separatistineuvoston jäsenet, mukaan lukien Hillin.

San Hill teki ensiesiintymisensä Kloonien hyökkäyksessä. Elokuvassa hänen ainoa vuorosanansa on ”The Banking Clan will sign your treaty.” Hillin ääninäyttelijä Kloonien hyökkäyksessä on Chris Truswell ja Star Wars: Clone Warsissa Corey Burton. Hillillä ei ole vuorosanoja Sithin kostossa, ja hänen kuolinkohtauksensa leikattiin elokuvan lopullisessa versiossa.

Bertroff Hissa on tuntemattomaan humanoidirotuun kuuluva korkea-arvoinen keisarillinen kuvernööri, joka johtaa suurmoffien keskuskomiteaa. Komitean tarkoituksena on syöstä vallasta Coruscantin turvallisuuspäällikkö Ysanne Isard, joka on Endorin taistelun jälkeen julistautunut keisarinnaksi. Hissa ja muut komitean jäsenet väittävät valheellisesti keisarillisen sotalordin Trioculusin olevan keisari Palpatinen poika, ja täten imperiumin laillinen hallitsija. Hän myös värvää joukon huijareita, jotka esiintyvät ”pimeän puolen profeettoina” tunnetuina mustina jedeinä. Hänen suunnitelmansa kuitenkin epäonnistuvat Luke Skywalkerin ja muiden kapinallissankareiden ansiosta. Trioculus saa surmansa, ja ”pimeän puolen profeetat” vangitsevat kaikki suurmoffien keskuskomitean jäsenet. Ainoastaan Hissa onnistuu pakenemaan, ja hän vetäytyy Yavin 4 -kuuhun löytääkseen jedien rakentaman muinaisen kaupungin. Hän kuitenkin joutuu saamiensa väärien tietojen vuoksi ansaan ja kuolee pudottuaan laavakuiluun.

Suurmoffi Hissa esiintyy Paul ja Hollace Davisin kirjoittamassa Jedi Prince -kirjasarjassa. Kirjojen saaman epäsuosion vuoksi hahmo ei ole esiintynyt muussa Expanded Universessa.

Jeratai on keisarillisessa avaruuslaivastossa palvellut upseeri. Hän on mukana keisarillisessa väliaikaisessa hallintoneuvostossa, joka perustettiin hallitsemaan imperiumin rippeitä keisari Palpatinen kloonin kuoltua. Hän on ollut mukana keisarillisen henkivartiokaartin jäsenen Carnor Jaxin suunnitelmassa sabotoida Palpatinen klooneja. Kun neuvoston puhemies Xandel Carivus julistautuu keisariksi ja lakkauttaa neuvoston, Jeratai joutuu vankilaan. Carivusin kuollessa Jeratai joko joutuu Uuden tasavallan vangiksi tai henkivartija Kir Kanosin murhaamaksi.

Amiraali Jeratai nähdään vuosien 1997–1998 välisenä aikana julkaistussa Crimson Empire II: Council of Blood -sarjakuvassa.

Jerec on imperiumia palvellut musta jedi. Hänen yleisesti uskotaan olevan sokeana syntynyt ihminen, mutta todellisuudessa Jerec oli miraluka-humanoidi, joka käyttää naamiota peittääkseen tyhjät silmäkuoppansa. Hän kuitenkin kykeni ”näkemään” Voiman avulla.

Jerec syntyy rotunsa kotiplaneetalla Alpheridiesilla vanhan tasavallan viimeisinä vuosikymmeninä. Jerecin ottaa padawanikseen jedimestari Jocasta Nu, joka on löytänyt nuoren miralukan toimiessaan Alpheridiesilla arkeologina. Jediritariksi noustessaan Jerec ottaa oppilaakseen Ameesa Darysin ja saa jedimestarin arvonimen. Kloonisodan aikoihin Jerec matkustaa galaksin laidalla etsiäkseen muinaisia jediaarteita. Palatessaan hän saa selville, että jediritarikunta on tuhottu ja tasavallan tilalle on perustettu Galaktinen imperiumi. Välttyäkseen keisarillisten jedivainoilta Jerec kääntyy pimeälle puolelle ja ryhtyy palvelemaan keisari Palpatinea.

Jerec muodostaa itselleen seitsemän mustan jedin ryhmän, johon kuuluivat Yun, Gorc, Pic, Maw, Boc, Sariss sekä Jerec itse. Joukko tunnettiin epävirallisesti yksinkertaisella nimellä ”seitsemän mustaa jediä”.

Galaktisen sisällissodan raivotessa Jerec saa tehtäväksi tuhota Sulon-kuussa sijaitseva kapinallisten pieni tukikohta. Tehtävän aikana hänen joukkonsa ottavat vangiksi maanviljelijä Morgan Katarnin, yhden tärkeimmistä paikallisista kapinallisjohtajista. Jerec kuulustelee Katarnia, mutta tämä kieltäytyy puhumasta. Jerec raivostuu ja teloittaa maanviljelijän.

Jerec kuulee lordi Cronalilta, yhdeltä niin sanotuista ”pimeän puolen profeetoista”, ikivanhan legendan salatulla Ruusan-planeetalla sijaitsevasta muinaisesta ”jedilaaksosta”. Jerec vannoo löytävänsä laakson kuullessaan, että laakson energiat kasvattaisivat sinne menevän Voimalle herkän kykyjä käyttää Voimaa. Jerec suunnittelee käyttävänsä laakson voimia voidakseen valloittaa koko galaksin. Hän vangitsi jedimestari Qu Rahnin, joka ainoana tunnettuna elävänä olentona koko universumissa tietää laakson tarkan sijainnin. Jerec lukee jedimestarin ajatuksia ja saa selville, että myös Morgan Katarn on tuntenut laakson sijainnin. Kun Rahn hyökkää Jerecin kimppuun, tämä joutuu surmaamaan iäkkään jedimestarin.

Endorin taistelun jälkeen Jerec saa kolmelta eri taholta tehtäväksi selvittää laakson sijainti. Ensimmäinen on Bosthirda-planeetalla piileskelevä pimeän puolen profeettojen johtaja Kadann. Toinen on lordi Cronal, ja kolmantena on keisari Palpatinen klooni Byss-planeetalla. Kukaan näistä tahoista ei tiedä toistensa pyrkimyksistä löytää laakso, eikä yksikään tiedä, että Jerec häikäilemättömästi käyttää tiedonlähteitään hyväksi ja haluaa pitää laakson itsellään. Rahanahne droidi 8t88 antaa Jerecille tarkat tiedot laakson olinpaikasta, ja musta jedi suunnistaa joukkoineen Ruusanille.

Jerecin suunnitelmien tuhoksi koituu jediksi ryhtynyt palkkasoturi Kyle Katarn, Qu Rahnin haamun opastama Morgan Katarnin poika. Katarn surmaa yksi toisensa jälkeen Jereciä palvelevat mustat jedit, ja lopulta Kyle ja Jerec kohtaavat toisensa jedilaaksossa. Vaikka Jerec on laakson vaikutuksesta voimakkaampi, Kyle käyttää muinaista jeditekniikkaa katkaistakseen yhteyden Jerecin ja laakson välillä. Jedi voitti Jerecin, jonka ruumis katoaa laakson energioiden vaikutuksesta.

Jerec esiintyy Star Wars: Jedi Knight: Dark Forces II -tietokonepelissä, jonka oikeilla näyttelijöillä toteutetuista hahmoa esittää Christopher Neame. Hahmon taustatarina kehitettiin Star Wars Roleplaying Game -korttipeliä varten tehdyissä Abel G. Peñan ja Jason Fryn kirjoittamissa The Dark Forces Saga -artikkeleissa, joita voi lukea Wizards of the Coastin kotisivuilla. The Dark Force Sagan väite, jonka mukaan Jerec olisi miraluka-humanoidi, on ristiriidassa varhaisempien lähteiden kanssa, joiden mukaan Jerec on sokeutunut ihminen.

Jerjerrod on galaktisen sisällissodan aikana elänyt keisarillinen kuvernööri. Hän on Quantan sektorin moffi ja sittemmin toisen Kuolemantähden rakennustöiden johtaja. Jerjerrod on alkuperäisen Kuolemantähden komentajan, suurmoffi Tarkinin, tavoin kunnianhimoinen ja ylpeä mies, joka kannattaa fanaattisesti imperiumin edustamaa ”uutta järjestystä”. Hieman ennen Endorin taistelua Darth Vader saapuu keskeneräiselle Kuolemantähdelle ja ilmoittaa Jerjerrodille keisari Palpatinen aikeista vierailla taisteluasemalla. Jerjerrod päättää kaksinkertaistaa työmiestensä ponnistukset, ja Kuolemantähden asejärjestelmät ovat täysin toimintakuntoiset keisarin vierailuun mennessä. Jerjerrod kuolee Endorin taistelun aikana, kun Kapinaliitto räjäyttää Kuolemantähden.

Moffi Jerjerrodia esittää Jedin paluussa englantilainen näyttelijä Michael Pennington. Hahmon nimeä ei mainita kertaakaan elokuvan aikana, ja häntä kutsutaan pelkästään ”komentajaksi”. Elokuvan romaaniversiossa keisari Palpatine käskee Jerjerrodia tuhoamaan Endorin metsäkuun. Romaaniversiossa Jerjerrodin rooli on hieman suurempi kuin elokuvassa.

Dexter Jettster esiintyy elokuvassa Star Wars: Episodi II – Kloonien hyökkäys. Hämäräperäinen besaliski Dex on nykyisin menestyvä Dexter’s Diner -ruokalan omistaja Coruscantin Coco Townissa. Dexterin kaltaisen henkilön taustasta voi olla hyötyä tiedon haussa, eikä jedimestari Obi-Wan Kenobi joudu pettymään kääntyessään vanhan ystävänsä puoleen. Dexter tunnistaa palkkionmetsästäjä Jango Fettin myrkkynuolen ja ohjaa Obi-Wanin Kaminoon.

Jira on köyhä ja ystävällinen vanha nainen, joka asuu Mos Espan avaruussatamassa aavikkoplaneetta Tatooinessa. Hän oli nuoren Anakin Skywalkerin ystävä. Jira esiintyy Pimeässä uhassa, jossa häntä esittää Margaret Towner.

Jocasta Nu (es. Alethea McGrath) oli Tasavallan pääkaupungissa Corusantissa toimineen jediarkiston kirjastonhoitaja.

Serra Keto on jedimestari Cin Dralligin oppilas. Serra käyttää ataro-tyyliä ja kahta vihreän väristä valomiekkaa. Serra kuolee, kun Darth Vader tappaa jeditemppelin jedit.

Agen Kolar osallistuu Geonosiksen taisteluun separatistien droidiarmeijaa vastaan. Kolmen vuoden päästä taistelusta jedimestari Mace Windu ottaa hänet avukseen kansleri Palpatinen pidätykseen, kun Palpatine oli syyllistynyt maanpetokseen. Pidätys päättyy Agen Kolarin kuolemaan, ja taistelussa Palpatinea vastaan kuolevat myös jedimestarit Mace Windu, Saesee Tiin ja Kit Fisto.

Hahmo esiintyy elokuvissa Star Wars: Episodi II – Kloonien hyökkäys ja Star Wars: Episodi III – Sithin kosto.

Plo Koon edustaa kel dor -lajia. Hän joutuu suojaamaan herkkiä silmiään ja sieraimiaan Coruscantin hapekkaalta ilmalta erikoislaitteiden avulla. Hän käyttää sinistä valosapelia. Hän oli Qui-Gon Jinnin hyvä ystävä ja oli monilla komennoilla hänen kanssaan. Plo Koon on neljänneksi arvokkain jedineuvoston jäsen.

Plo Koonin kouluttaa wookie-mestari Tyvokka. Hänen kuoltua Plo Koon ottaa hänen paikkansa jedineuvostossa. Hän myös taistelee Geonosiksessa ja on yksi harvoista selviytyneistä.

Plo Koon menehtyy Palpatinen suorittamassa jedipuhdistuksessa. Sithin kosto -elokuvassa ilmenee, kuinka Plo Koonin alus tuhoutuu, kun hänen seurueessaan olleet kloonit saivat komennon 66.

Eeth Koth on zabrak-rotuun kuulunut jedimestari. Hän on kotoisin Nar Shaddaa -kuusta, ja hän menettää vanhempansa nuorena. Jedit löytävät hänet ja ottavat Coruscantin jedikoulutukseen. Kothista tulee arvostettu jedimestari, ja lopulta hän pääsee jedineuvoston jäseneksi. Hän kouluttaa useita merkittäviä jedejä, kuten Sharad Hettin. Hän on myös Mace Windun luotettu ystävä. Hänen kohtalo on epäselvä

Kreia on jedimestari ennen mandalorialaissotia ja myöhemmin sithlordi, joka käyttää nimeä Darth Traya, petoksen lordi. Hän toimi sith triumviraatin johtajana, mutta joutui omien oppilaittensa syrjäyttämäksi. Joutuessaan sekä jedien että sithien pettämäksi hän alkaa unelmoida kostosta itseään Voimaa kohtaan. Myöhemmin Kreia tapaa karkotetun jedin, jonka hän uskoo kykenevän auttamaan kostonsa toteuttamisessa. Tämä suunnitelma ei kuitenkaan onnistu, sillä kyseinen jedi tappaa Kreian taistelussa Malachor V:llä.

Varhainen elämä: Kreian varhaisen elämän tapahtumat eivät ole juurikaan tiedossa. Hän saavuttaa jedimestarin arvon ja kouluttaa useita oppilaita, joihin kuului myös Revan. Hänen opetuksensa eivät kuitenkaan ole jedineuvoston mieleen. He uskovat kaikkien Kreian oppilaiden olevan epäonnistuneita, koska nämä seurasivat Revania mandalorialaissotiin, kääntyivät pimeälle puolelle tai hylkäsivät koulutuksensa.

Kääntyminen pimeälle puolelle: Ei tiedetä, milloin jedineuvosto karkotti Kreian keskuudestaan, mutta jedimestari Kavarin kommenteista voi päätellä, että tämä tapahtui mandalorialaissotien aikaan tai ennen tätä. Jedineuvosto syyttää Kreiaa, koska useat tämän oppilaista, erityisesti Revan, osallistuivat neuvoston käskyjen vastaisesti sotaan. Syyllistettynä Kreia alkaa epäillä jedien filosofiaa ja pohtii, oliko tämä syy Revanin käännökseen.

Hän päättää seurata Revanin jalanjälkiä ja matkustaa planeetalta toiselle etsien vastauksia kysymyksiinsä. Hän tapaa useita Revanin tuttavia ja löytää todisteita miehestä, joka on kaukana jedineuvoston leimaamasta kauhukuvasta. Kreian matka päättyy Malachor V:lle, pimeän puolen energian keskukseen ja osaan muinaista Sithien Imperiumia. Planeetan pinnalla hän löytää Revanin entisen linnoituksen, Treayus-akatemian. Siellä hän opiskelee unohdettuja sithien legendoja ja lopulta uskoo, ettei Revan ollut ”langennut” pimeälle puolelle, vaan suurempi voima oli saanut hänet suorittamaan tekojaan. Kreia päättää kääntyä sithiksi ja ottaa uudeksi nimekseen Darth Traya, petoksen lordi.

Opetukset Malachor V:llä: Muistinsa menettänyt ja uuden identitentin saanut Revan lähtee entisen oppilaansa perään. Malakin kuoltua Revanin muisti entisestä elämästään palautuu, ja hän muistaa akatemian Malachorilla. Hän löytää Kreian, joka päättää Revanin koulutuksen ja tekee tästä valmiin jättämään jedit lopullisesti. Tämä jättää Ebon Hawkin, T3-M4:n sekä HK-47:n taakseen ja poistuu tunnetusta galaksista. Jatkaen oppilaansa perintöä, Darth Traya avaa Trayuksen akatemian ja alkaa kouluttaa uutta sithien sukupolvea. Jonkin ajan kuluttua hän löytää samankaltaisia sithlordeja, jotka ovat myös kiinnostuneita sithien säännön uudelleenrakentamisesta. Darth Nihilus, nälän lordi, ja Darth Sion, kivun lordi, liittyivät Kreiaan luoden ensimmäisen sith triumviraatin. Kun aika kuluu ja jedit alkavat piiloutua, sithlordien ajatukset alkavat erota toisistaan. Trayan ja Revanin ideat ovat kaukana Darth Nihiluksen tuhoisasta nälästä sekä Sionin katkerasta ristiretkestä jedejä vastaan. Kolmikon välille syntyy lopulta kiivas väittely ja Traya karkotetaan sithien keskuudesta. Kreia hylkää sithin identiteettinsä ja alkaa syyttää itse Voimaa. Hän uskoo, että valoisan ja pimeän puolen välinen konflikti ei koskaan päättyisi ja että galaksi on tuomittu ikuiseen kaaokseen. Tarttuen uskoonsa hän alkaa suunnitella keinoa eliminoida Voima koko galaksista.

Karkotetun jedin opettaja: Myöhemmin Kreia ryhtyy etsimään ns. karkotettua jediä, joka oli palvellut Revanin rinnalla Mandaloriaani-sodissa. Hän löytää tämän tasavaltalaiselta Harbinger-alukselta ja onnistuu pelastamaan tämän sithien käsistä. Hänen Ebon Hawk- aluksensa kuitenkin kärsii sithin tulituksesta ja ajelehtii Peragus-nimiseen maailmaan. Täällä Kreia ja karkotettu jedi tapaavat ensimmäisen kerran kasvokkain. Sithit seuraavat heitä Pergukseen, mutta Kreia, karkotettu ja heihin liittynyt mies, Atton Rand ja T3-M4 onnistuvat pakenemaan. Kreia ryhtyy karkotetun jedin opettajaksi. Hänen todellinen tarkoituksensa on käyttää karkotettua hyväkseen jotta hän voisi löytää ja tuhota viimeiset jedit ja hänet pettäneet oppilaansa Nihiluksen ja Sionin. Hän matkaa Malachor V:hen aikoo käyttää karkotetussa olevaa haavaa Voimassa hyväkseen aiheuttaakseen mahdollisimman suuren kaiun Voimassa, joka tappaisi sen kokonaan. Karkotettu kuitenkin ehtii pysäyttää Kreian, ennen kuin tämä ehtii suorittaa aikeensa.

Owen Lars on miespuolinen kasteviljelijä, joka on kotoisin aavikkoplaneetta Tatooinelta. Hän oli jediritari Anakin Skywalkerin velipuoli. Padmé Amidalan kuoltua hänen toinen vastasyntynyt lapsensa Luke vietiin Owenin luokse hoidettavaksi. Lars pelkäsi että poika seuraisi isänsä jalanjälkiä, jonka takia hän ei antanut lupaa käydä Obi-Wan Kenobin luona. Owen osti Luken kanssa R2-D2 ja C-3PO -droidit jawoilta. R2-D2 -droidilla oli heidän tietämättään varastettuja suunnitelmia Kuolemantähdestä. Owen kuoli kotonaan, kun Imperiumin iskusotilaat hyökkäsivät sinne etsiessään droideja. Luke Skywalkerin palattua ja huomattuaan, että hänen perheensä on tapettu, hän lähti Tatooinelta, jotta hän voisi kouluttautua jediksi.

Shu Mai on Kauppakillan presidentti ja separatistijohtaja. Hän on gossam-lajiin kuulunut sini-ihoinen ja pitkäkaulainen avaruusolento. Hän liittoutuu kreivi Dookun johtaman separatistiliikkeen kanssa ja osallistuu Geonosiksessa pidettyyn separatistijohtajien kokoukseen. Hän pakenee Geonosiksesta, mutta Felucian taistelussa jedikenraali Aayla Securan johtamat kloonijoukot miltei vangitsevat hänet. Mai pakenee Utapauhun, jossa kenraali Grievous lähettää hänet muiden separatistineuvoston jäsenten tavoin Mustafariin. Grievousin kuollessa Darth Vader saapui konfederaation linnoitukseen Mustafarissa ja teloittaa separatistijohtajat. Mai yrittää paeta, mutta Vader leikkaa hänen päänsä irti.

Shu Mai nähdään Kloonien hyökkäyksessä ja Sithin kostossa tietokoneanimaatiohahmona. Hänen kuolinkohtauksensa leikattiin Sithin koston lopullisesta versiosta, mutta se on mukana elokuvan romaani- ja sarjakuvaversioissa.

Darth Malak esiintyy videopelissä Star Wars: Knights of the Old Republic. Pelin tapahtumat sijoittuvat 3 956 vuotta ennen Yavinin taistelua. Darth Malak on kalju, väritön ihminen. Hänen päänsä on koristettu isolla metallisella muotilla, joka suojaa hänen kasvoja ja menetettyä leukaa. Malak oli ennen jedi, mutta kääntyi yhdessä ystävänsä Revanin kanssa pimeälle puolelle. Malakilta puuttuu leukaluu ja asialla on ollut Darth Revan, Malakin entinen mestari, ennen kuin Malak kavalsi tämän. Malakilla on oma oppipoika, Darth Bandon, mutta Revan tappaa hänet pelin kulusta riippuen joko Manaanissa, Tatooinella, Korribanilla tai Kashyyykissa.

Darth Malak on miekkailun mestari, kokenut voiman käyttäjä ja ylivertainen ennen kaikkea pimeän puolen voimien käytössä kuten Force Lighting, Life Drain ja Choke. Hän on myös ylivertainen valosapelin heitossa, joskin se ei ole pimeän puolen tekniikoita. Darth Malak käyttää paranneltua, tavanomaista pidempää valosapelia.

Niin kuin sithlordit ennen Malakia ja hänen jälkeen, myös hänen nimellään on merkitys: Mala on latinaa ja tarkoittaa ”leukaluuta”. Sana malus tarkoittaa ”pahaa” latinaksi.

Tion Medon on Utapau-planeetalla sijainneen Pau-kaupungin johtaja. Hän on pitkä ja harmaaihoinen humanoidi, jolla on pikimustat silmät ja suu täynnä vääntyneitä hampaita. Hän pukeutuu punaisiin vaatteisiin ja käyttää koristeellista sauvaa. Hän on luonteeltaan hyvin ystävällinen ja kohtelias. Kloonisodan loppuvaiheessa kenraali Grievous valloittaa Utapaun ja pakottaa Medonin antamaan separatisteille luvan pitää tukikohtaa Pau-kaupungissa. Coruscantin taistelun jälkeen Obi-Wan Kenobi kuitenkin saapuu Utapaulle, ja Medon ottaa hänet vastaan. Grievousta inhoava Medon kertoo Kenobille, että Pau-kaupungin asukkaat ovat separatistien panttivankeja. Hänen neuvojensa avulla Kenobi onnistuu löytämään ja tuhoamaan kenraali Grievousin. Tasavallan armeijat kukistavat Utapaun miehittäneet droidiarmeijat, mutta Medon ja hänen kansansa joutuvat imperiumin vallan alaisuuteen. Suurin osa Utapaun asukkaista joutuu keisarillisten orjiksi, mutta Medonin lopullisesta kohtalosta ei ole varmaa tietoa.

Tion Medonia esittää Sithin kostossa australialainen näyttelijä Bruce Spence.

Mon Mothma on entinen Galaktisen tasavallan senaattori ja myöhemmin Kapinaliiton johtaja. Hän syntyi vauraaseen perheeseen rauhanomaisella Chandrila-planeetalla. Hänestä tuli 21-vuotiaana Chandrilan senaattori. Tasavallan ja demokratian uskollisena kannattajana Mon Mothmasta tulee Alderaanin Bail Organan ja Naboon Padmé Amidalan ohella lojalistikomitean huomattavimpia jäseniä. Mothma vastustaa diktaattorin valtuuksien antamista kansleri Palpatinelle, ja kloonisodan loppuvaiheissa esittää hänelle muiden lojalistikomitean jäsenten kanssa 2000:n vetoomuksen, jossa pyydetään Palpatinea luovuttamaan valta takaisin senaatille. Imperiumin noustessa Mothma alkaa vastustaa keisarillisen hallituksen harjoittamaa tyranniaa, ja muodostaa Bail Organan kanssa Kapinaliiton.

Koko Galaktisen sisällissodan aikana Mothma on Kapinaliiton johtaja. Keisari Palpatinen kuollessa Kapinaliitto perustaa Uuden tasavallan. Mothma valitaan sen ensimmäiseksi kansleriksi ja Chandrilasta tulee sen ensimmäinen pääplaneetta.

Star Wars Legends -jatkumossa Organan ja Mothman lisäsi Kapinaliiton perustajiin kuuluvat myös Rahm Kota, Garm Bel Iblis ja Galen Marek. Lisäksi jatkumossa Coruscant saadaan vallattua yhdeksi Uuden Tasavallan viidestä pääplaneetasta. Kuusi vuotta Endorin taistelun jälkeen Mothma kutsuu Carida-planeetan suurlähettilään Furganin vierailulle Coruscantiin. Vierailun aikana imperiumille fanaattisen uskollinen Furgan heittää Mothman kasvoille juomaa ja poistui paikalta. Juoma sisältää nanokoneita, jotka hitaasti heikentävät Mothman terveydentilaa ja saavat hänet jäämään tauolle ylikanslerin virasta. Jediritari Cilghal onnistuu Voiman avulla tuhoamaan nanokoneet, mutta Mothma ei ikinä parane täydellisesti. Hän nimittää Leia Organa Solon tasavallan uudeksi ylikansleriksi ja vetäytyy asumaan Chandrilaan. Mon Mothma kuolee pian tämän jälkeen vanhuuteen. Tieto Mothman kuolemasta paljastettiin New Jedi Order -kirjasarjan ensimmäisessä osassa Vector Prime.

Elokuvissa Mon Mothma teki ensiesiintymisensä Jedin paluussa, jossa häntä esittää Caroline Blakiston. Sithin kostossa Mothmaa esittää Genevieve O’Reilly, mutta hahmo poistettiin elokuvan lopullisesta versiosta. Sithin koston DVD-julkaisu kuitenkin sisältää kolme kohtausta, joissa Mothma esiintyy. Myös elokuvan romaaniversio ja sarjakuvasovitus sisältävät kohtauksia, joissa hahmo esiintyy. O’Reilly näyttelee Mon Mothmaa myös antologiaelokuvassa Rogue One.

Motti on alkuperäisellä Kuolemantähdellä palveleva keisarillinen amiraali. Häntä pidetään ylimielisenä ja röyhkeänä. Kuolemantähdellä pidetyssä keisarillisten upseerien kokouksessa Motti pilkkaa Voiman olemassaoloa, minkä vuoksi raivostunut Darth Vader miltei kuristaa telekineettisesti hänet hengiltä. Suurmoffi Tarkin kuitenkin käskee Vaderia lopettamaan kuristamisen, ja Motti selviytyy hengissä. Hän kuolee Yavinin taistelussa, kun Kapinaliitto tuhoaa Kuolemantähden.

Amiraali Mottia esittää Uudessa toivossa Richard LeParmentier. Elokuvan lopputeksteissä Mottin sotilasarvoksi on merkitty ”kenraali”.

Ferus Olin on Sirin padawan. Hän ottaa usein johtajan roolin, sillä hän on vanhimpia padawaneja. Ferus on myös monien mielestä näsäviisas, vaikka todellisuudessa hän on vain yksinäinen ja haluaa tehdä mestariinsa vaikutuksen. Anakin Skywalker ei pidä Feruksesta, mutta joutuu silti sietämään tätä yhteisillä komennuksilla.

Granta Omega on Jude Watsonin Jeditehtävä-sarjan antagonisti, joka piinaa Anakin Skywalkeria ja Obi-Wan Kenobia. Grantan synnyinpaikka on Telos, jolle tämän isä Xanatos piilotti poikansa ja tämän äidin Tura Omegan. Grantalla ei ole yhteyttä Voimaan niin kuin isällään Xanatoksella, ja kantaa kaunaa tästä. Hän haluaa kuitenkin löytää sithlordin ja pysyä tämän lähellä kun jedit kaatuvat. Jeditehtävä-sarjan viimeinen osa Ratkaisun hetki julkaistiin keväällä 2007. Viimeisessä Jeditehtävä-kirjassa Granta Omega löytää sithlordin ja haluaa sen avulla tappaa Anakinin ja Obi-Wanin. Hän ampuu Obi-Wania samalla kun Anakin yrittää päästä irti muinaisesta sith-ansasta. Omegan ase ylikuormittuu ja räjähtää hänen kasvoilleen. Omegan viimeiset sanat olivat: ”Minä tiedän kuka hän on… Jonain päivänä toivot että sinäkin olisit tiennyt…”

Oola on Twi’lek -rotua oleva hahmo. Elokuvissa häntä esittää Femi Taylor. Oola oli Jabba the Hutt -nimisen Hutt-lajia olevan gangsteripäällikön orja, joka oli kaapattu ja annettu Jabballe lahjaksi. Oolaa ihmetyttää, miksi muut Jabban orjat saavat kulkea vapaasti tämän palatsissa kun taas hänen täytyy olla kaulastaan kahlittuna Jabbaan koko ajan. Oola joutuu kestämään paljon kun hänen täytyy totella jokaista käskyä tappouhan alla. Mutta kun C-3PO ja R2-D2 astuvat Jabban palvelukseen, sai Oola toivoa pelastuksesta ja alkaa niskuroida Jabban käskyjä. Lopulta Jabba suuttuu ja pudottaa Oolan rancorin ruoaksi.

Bail Organa on Alderaanin varakuningas, joka on liiankin tietoinen Tasavallan korruptiosta ja ylikansleri Palpatinen totaalisesta diktatuurista. Organa on päättänyt estää tuhatvuotisen demokratian murentumisen ja asettaa henkensä pantiksi siinä toivossa, että Imperiumi voitetaan jonain päivänä, ja hän suostuu kasvattamaan Leian, Padmén ja Anakinin tyttären. Bail Organa esiintyy elokuvissa Star Wars: Episodi II – Kloonien hyökkäys ja Star Wars: Episodi III – Sithin kosto. Häntä näyttelee kummassakin elokuvassa Jimmy Smits. Bail Organa esiintyy myös Star Wars: The Force Unleashed -videopelissä.

N. Papanoida on sini-ihoinen humanoidi Wroona-planeetalta. Hän on kloonisodan aikana Galaktisen tasavallan tiedustelupalvelun vakooja, mutta hänen huhutaan olevan todellisuudessa kaksoisagentti. Hän on Galaksien oopperatalossa seuraamassa näytöstä, jonka aikana kansleri Palpatine kertoo Anakin Skywalkerille Darth Plagueisista.

Paroni Papanoida esiintyy Sithin kostossa, ja häntä esitti Tähtien sodan luoja George Lucas. Papanoidan rooli oli Lucasin ainoa cameo-esiintyminen Tähtien sota -elokuvissa. Hahmon taustatarina kerrottiin Tähtien sodan virallisilla kotisivuilla.

Sate Pestage on poliitikko, joka palvelee Palpatinen pitkäaikaisena neuvonantajana. Hänen sanottiin olevan Palpatinen ainoa todellinen ystävä.

Pestagen alkuperästä ei ole tietoa, mutta hänen on vihjattu olevan kotoisin joko Coruscantilta tai Naboolta. Hän aloittaa poliittisen uransa senaattori Palpatinen avustajana. Pestage nähtävästi tietää Palpatinen olevan sithlordi Darth Sidious, ja huhun mukaan Pestage on vastuussa senaattorin vihamiesten ”selittämättömistä” kuolemista.

Palpatinen valtaannousun jälkeen Pestage nimitetään kanslerin toimiston pääsihteeriksi. Hän on vaikutusvaltainen Tasavallassa, ja koska hänellä on läheinen ystävyyssuhde Palpatineen, jedimestari Mace Windu epäilee Pestagen saattavan olla Darth Sidious. Kloonisodan loppuvaiheessa Windu jopa suunnittelee Pestagen pidättämistä.

Imperiumin noustua Pestagesta tulee keisari Palpatinen suurvisiiri, ja Imperiumin kolmanneksi vaikutusvaltaisin henkilö heti Palpatinen ja Darth Vaderin jälkeen. Suurvisiirinä hän johtaa keisarin neuvonantajien neuvostoa, johon kuuluvat muiden muassa Sim Aloo, Kren Blista-Vanee, Janus Greejatus, Alec Pradeaux ja Crueya Vandron. Pestagen väitetään olevan vastuussa Imperiumin harjoittamasta muukalaisolentojen syrjimisestä.

Endorin taistelun jälkeen Pestage julistautuu itsevaltaisesti keisariksi, mutta ei kykene estämään keisarikunnan romahtamista. Tukahdutettuaan Coruscantilla raivonneet mielenosoitukset Pestage joutuu vallankaappauksen uhriksi, jonka takana on vallanhimoinen keisarillisen tiedustelupalvelun päällikkö Ysanne Isard. Keisarinnaksi ryhtynyt Isard määrää edeltäjänsä teloitettavaksi, jolloin Pestage pakenee Ciutric-planeetalle. Ciutricilla Pestage kuitenkin joutuu Isardin liittolaisen, sotaherra Delak Krennelin kuristamaksi.

Kuolemastaan huolimatta Pestage nähdään myöhemmin Byss-planeetalla palvelemassa keisari Palpatinen kloonia. Tämän Pestagen uskotaan kuolleen, kun R2-D2 ohjelmoi kloonikeisarin uuden superaseen tuhoamaan Byssin.

Sate Pestagen hahmo pohjautuu Sate Molockiin, käyttämättömään henkilöhahmoon, jonka piti esiintyä Imperiumin vastaiskussa. Pestage teki ensiesiintymisensä Dark Empire -sarjakuvassa.

Pestagen kuolema on aiheuttanut tunnetun ristiriidan Tähtien sodan oheiskirjallisuuden juonijatkumossa: Krennel tappoi Pestagen X-wing Rogue Squadron: Mandatory Retirement -sarjakuvassa, mutta Pestage nähdään myöhemmin elävänä kuusi vuotta myöhemmin sijoittuvassa Dark Empiressa. Erään selityksen mukaan Krennel tappoikin Pestagen kloonin, ja oikea Pestage piileskeli Byssissä.

Firmus Piett syntyy Axxila -nimisellä planeetalla. Hän pääsee Imperiumin laivaston koulutukseen nuorena ja sieltä päästessään hänet pistetään amiraali Griffinin alaisuuteen tähtituhoaja Accuserille. Griffinin kuollessa hyökkäyksessä Yaviniin Piett määrätään Darth Vaderin omalle tähtituhoajalle. Hänestä tulee itse aluksen komentaja, kun edellinen, amiraali Ozzel, kuolee Vaderin tapettua tämän Voiman avulla. Kun Millenium Falcon on pakenemassa Bespinistä, Piett yrittää saada Executorin vetosäteen avulla Falconin ja sen miehistö kiinni. Se kuitenkin epäonnistuu, koska Falconin hyperajomoottori korjattiin ja alus pääsee pakoon. Vader on sattumasta vihainen, mutta ei tapa Piettiä. Endorin taistelussa Piett taistelee kapinallislaivastoa vastaan. Taistelussa yksi A-siipihävittäjä joutuu Executorin tulen alle. Piett käskee ampua hävittäjän alas, mutta yritys epäonnistuu. Alus törmää tähtituhoajan kometosiltaan ja tappaa Piettin ja muita siellä olleita. Executor räjähtää massiiviseksi tulipaloksi törmättyään Toiseen Kuolemantähteen.

Amiraali Piett esiintyi Imperiumin vastaiskussa ja Jedin paluussa, joissa häntä esittää Kenneth Colley.

Yarael Poof on laiha quermialainen ja mielenlumetekniikan mestari. Voimaa ovelasti käyttäen hän lopettaa konfliktit alkuunsa kääntämällä kiistelevien osapuolten pelot heitä vastaan.

Jek Porkins on Bestine IV:ssä syntynyt kapinallislentäjä, joka osallistuu Yavinin taisteluun. Taistelun aikana Porkinsin X-siipinen joutuu keisarillisten tykkitornien tulituksen kohteeksi. Tulitus onnistuu tuhoamaan X-siipisen ja tappamaan Porkinsin. Hän on ensimmäinen taistelussa kuollut kapinallislentäjä.

Jek Porkinsia esittää Uudessa toivossa William Hootkins.

Oppo Rancisis jättää valtaistuimensa Thisspianissa ja astuu koko galaksin palvelukseen jedineuvostossa. Jos neuvotteluissa ei päästä tuloksiin, Rancisis huolehtii, että sotataktiikka on tehokas ja ovela.

Stam Reath on jedimestari Echuu Shen-Jonin padawan Geonosiksen taistelun aikaan. Hän on yksi useista jedeistä, jotka lähetetään Geonosikselle pelastamaan Obi-Wan Kenobi, Anakin Skywalker ja Padmé Amidala. Hän joutuu kaksintaisteluun CIS:n kenraalin, Sev’rance Tannin, kanssa ja haavoittuu vakavasti. Hän kuolee myöhemmin mestarinsa käsivarsille ja tämä ottaa uudeksi padawanikseen Stamin siskon, Naat Reathin.

Sabé on yksi Padmé Amidalan palvelusneidoista, joka esittää kuningatarta Padmén puolesta Pimeä uhka -elokuvassa. Sabéa näyttelee Keira Knightley.

Terrinald Screed on keisarillisessa avaruuslaivastossa palvellut upseeri. Hän on kloonisodan veteraani, ja sodan aikana hän osallistui Foerost-planeetan valloitukseen. Hän menettää taistelun aikana oikean silmänsä, mutta tekemiensä urotekojensa vuoksi hänet julistetaan sotasankariksi. Imperiumin noustessa Screedistä tulee keisarillisen avaruuslaivaston vaikutusvaltaisimmista upseereista. Palpatinen kuollessa Screed ryhtyy sotalordiksi ja yrittää rakentaa omaa imperiumiaan, mutta sotalordi Zsinj teloittaa hänet.

Terrinald Screed esiintyy ensimmäisen kerran Star Wars: Droids -piirrossarjassa. Hahmo esiintyy myöhemmin videopelissä Star Wars: Rebellion. Screedin kuolema sotalordi Zsinjin käsissä paljastettiin kirjassa Force Herectic I: Remnant.

Sebulba on rakettirekiajaja, joka kuuluu Malastarian dug-lajiin. Hän matkustaa Tatooinelle, jossa hänestä tuli yksi Boonta-Eve-rakettirekikisojen suursuosikki. Hän on taitava, rohkea ja täysin häikäilemätön. Hänen rakettirekensä on kooltaan sääntöjen vastainen, mutta kisatuomarit eivät sitä koskaan läheltä nähneet, eivätkä sen puoleen tunne suurta halua nähdäkään. Kilpailun aikana hän eliminoi vastustajansa muun muassa pommeilla ja liekinheittimellä. Lopulta hän häviää orja Anakin Skywalkerille. Elokuvan Star Wars: Episodi I – Pimeä uhka teatteriversiosta jätettiin pois kohtaus, jossa Sebulba tappaa yhden rakettirekiajajan piilotetulla liekinheittimellä, mutta teatteriversiossa näytetään, kuinka hän surmaa monia muita toisilla aseilla. Star Wars: Episodi II – Kloonien hyökkäys -elokuvassa Obi-Wan Kenobi ja Anakin Skywalker jahtaavat palkkionmetsästäjä Zam Wezelliä ja melkein törmäävät Sebulban ja hänen ystävänsä kiituriin, jolloin Sebulba tuhahtaa tuttuun tapaan ”jedisaastat”.

Aayla Secura on Galaktisen tasavallan aikaan elänyt twi’lek-jediritari. Hän taistelee muun muassa Geonosiksella ja Devaronilla. Hän kohtaa kuitenkin loppunsa Felucialla, kun Palpatine antaa kloonisotilaille käskyn teloittaa kaikki jediritarit.

Darth Sion on sithlordi, joka eli noin 4 000 vuotta ennen Yavinin taistelua. Tuntemattomasta syystä hänen kehonsa koostui palasista, joita pitivät paikoillaan ainoastaan pimeän puolen energiat ja Sionin raudanluja tahdonvoima. Hän pysyi hädin tuskin hengissä, mutta hänen halunsa elää teki Sionista milteipä kuolemattoman. Hän koki jatkuvasti suurta tuskaa ja kipua.

Sithlordi Darth Malakin kuollessa muut sithit alkavat taistella vallasta, ja sisällissodan raivotessa sithien keskuudessa Darth Traya ottaa Sionin koulutukseensa Malachor V -planeetalla sijaitsevassa sith-akatemiassa. Darth Sion kuitenkin liittoutuu sithlordi Darth Nihilusin kanssa, ja yhdessä kaksikko syöksee Trayan vallasta ja alkaa suunnitella jedien lopullista tuhoa. Sithien suunnitelmat kuitenkin epäonnistuvat niin sanotun ”jedipakolaisen” vuoksi, joka surmasi Nihilusin ja kohtasi Sionin Malachor V:n pinnalla. Jedi onnistuu suostuttelemaan Sionin lopettamaan tuskansa, ja sithlordi vapaaehtoisesti lopettaa elämänsä.

Darth Sion esiintyy Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords -pelissä ääninäyttelijänään Louis Mellis.

Tionne Solusar on yksi ensimmäisistä oppilaista Luke Skywalkerin jediakatemiassa. Hän ei ole yhtä voimakas Voimassa kuin muut oppilaat, mutta hän on kiinnostunut jedien historiasta ja musiikista. Tionne löytää myöhemmin Tahiri Veilan Tatooinelta, ja hänestä tulee Tahirille äiti jota tällä ei koskaan ollut.

Tarfful on Chewbaccan ystävä, joka esiintyy hetken aikaa Sithin kostossa. Pelissä Star Wars: Republic Commando hänet trandoshanit vangitsevat hänet, mutta tasavallan kommandot pelastavat hänet. Vanhempi soturi, Yodan apuri Kashyyykin taisteluissa.

Trachta on keisarillinen suurmoffi, joka yrittää suorittaa vallankaappauksen imperiumissa murhaamalla Palpatinen ja Darth Vaderin. Hän on kalpeaihoinen ihmismies, jolla on mustat hiukset ja kyberneettisiä implantteja. Hänen suutaan peittää kolmiomainen hengitysnaamari, ja hän oli korvannut silmänsä punaisilla reseptoreilla. Trachta inhoaa sithejä, ja muodostaa korkea-arvoisten keisarillisten upseerien kanssa salaliiton keisari Palpatinen että lordi Vaderin murhaamiseksi. Hän myös suunnittelee julistautuvansa keisariksi. Salaliittolaiset kuitenkin alkavat taistella vallasta, ja lopulta suurmoffi Bartamin värväämä salamurhaaja Gauer tappaa Trachtan.

Trachta esiintyy Scott Allien käsikirjoittamassa ja Ryan Benjaminin piirtämässä sarjakuvassa Star Wars Empire: Petos, jonka Egmont Kustannus julkaisi Suomessa kesällä 2003.

Coleman Trebor (62 BBY – 22 BBY) on Semblasta kotoisin oleva jedimestari. Hänet myös kutsutaan jedineuvostoon korvaamaan kuollut Yarael Poof. Mestari Trebor on enemmän diplomaatti kuin taistelija ja tunnetaan rauhanneuvottelijana useissa planeettojenvälisissä konflikteissa.

Kuten useimmat jedineuvoston jäsenistä, myös mestari Trebor taistelee Geonosiksen taistelussa. Hän päättää hyökätä yksin kreivi Dookun kimppuun, vaikka Dooku on yksi parhaimmista valosapelitaisteluissa. Hän ei kuitenkaan ehdi edes iskeä Dookua, sillä Jango Fett, joka puolustaa kreiviä, ampuu Treboria useita kertoja päähän. Mikäli Jango ei olisi ollut paikalla, Treborilla olisi ollut mahdollisuus yllättää ja mahdollisesti tappaa Dooku. Taistelun jälkeen, Kit Fisto korvaa Colemanin jedineuvostossa.

Kapteeni Typho on senaattori Amidalan turvallisuuspäällikkö. Typho on kapteeni Panakan veljenpoika. Hän omaksuu monia setänsä käytäntöjä, kuten naamioituneiden hovineitojen käyttäminen syöttinä senaattorin suojelemiseksi. Typho on myös taitava pilotti ja osaa tarvittaessa lentää Naboo N-1 -tähtihävittäjää.

Tru Veld on Anakin Skywalkerin padawan-toveri. Hahmo esiintyy ainoastaan Tähtien sota -kirjoissa. Anakinin tapaan Trukaan ei pidä padawanista Ferus Olinista kovinkaan paljon, mutta ei näytä sitä julkisesti. Ferus ei luota Anakiniin, mutta yleensä Tru pitää Anakinin puolia ja Ferus luovuttaa.

Zam Wessel on palkkionmetsästäjä, joka osaa muuttaa muotoaan tarpeen vaatiessa. Hän on järjestelemässä senaattori Padmé Amidalan murhaa Jango Fettin apurina, käyttäen apunaan ASN-121-robottia. Esiintyy elokuvassa Star Wars: Episodi II – Kloonien hyökkäys.

Yaddle on rusertavanvihreäihoinen, noin 60 senttiä pitkä jedineuvoston jäsen, ja Yodaa nuorempi. Lisäksi hän on samaa rotua kuin Yoda. Yaddle kuolee erään tehtävän yhteydessä pelastaen planeetan noin kolme vuotta ennen Kloonien hyökkäystä. Jedimestari kuolee kaupungin yläpuolella imien pommin räjähdyksen itseensä. Anakin Skywalker näki hänen liittyvän Voimaan, ja se oli yksi niistä säröistä, jotka edistivät myöhempää Voiman pimeälle puolelle lankeamista. Yaddlen isä Reddle oli 25 500 vuotta ennen Yavinin taistelua Commander-lentäjänä. Reddle kuoli vanhan jediritarin Xedorin valomiekkaan. Yaddlen äiti Sracerce oli Plutolos-planeetan kuuluin johtaja. Hän kuoli samana päivänä kuin miehensä Reddle, mutta Sezxor nimisen Yupafer kansan kidutuksessa.

Yaddle on Jude Watsonin luoma henkilöhahmo, joka esiintyy ainakin Jeditehtävä-sarjassa sekä sarjakuvassa Jedi Force.