Wookieet

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Wookieet tai wookiet ovat Tähtien sodassa esiintyviä fiktiivisiä olentoja. Ne ovat ruskeiden karvojen peitossa ja ovat kotoisin Kashyyyk-planeetalta[1]. Wookieet ovat isokokoisia. Ne voivat kasvaa jopa 230 cm pitkiksi. Tunnetuimmat wookiet ovat Chewbacca ja Tarfful.

Wookieet ovat näppäriä valmistamaan erilaisia esineitä etenkin puusta. Wookieeiden käsityötä ovat mm. oevvaor-katamaraanit, jotka esiintyvät elokuvassa Tähtien sota: Episodi III – Sithin kosto. Wookieet osaavat valmistaa myös puisia aseita. Vaikka wookieeiden käsityöt, jopa aseet, luokitellaan taiteeksi, niin siitäkin huolimatta wookiee-kielessä ei ole sanaa taiteilijalle. Wookieielle käsityötaidot ovat eloonjäämistaitoja. Chewbacca-niminen Wookiee esiintyy myös elokuvissa Star Wars 3-6, joissa hän on Han Solon Millennium Falcon -nimisessä avaruusaluksessa varapilottina. Wookieeiden kieli, shyriiwook muodostuu monimutkaisista karjahduksista, joita harva eläin pystyy matkimaan.

Nimi "Wookiee" on lähtöisin George Lucasin ensimmäisestä pitkästä elokuvasta THX 1138. Elokuvassa yksi ääninäyttelijöistä improvisoi ajokohtauksen aikana: "I think I just ran over a wookiee on the expressway."

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Wookiees (englanniksi)
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.