Wookieet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Wookieet tai wookiet ovat Tähtien sodassa esiintyviä kuvitteellisia olentoja. Niillä on ruskea karvapeite ja ne ovat kotoisin Kashyyyk-planeetalta[1]. Wookieet ovat isokokoisia, erittäin voimakkaita ja voivat kasvaa jopa 230 cm pitkiksi. Tunnetuimmat wookiet ovat Chewbacca ja Tarfful.

Wookieet ovat näppäriä valmistamaan erilaisia esineitä etenkin puusta. Wookieeiden käsityötä ovat mm. oevvaor-katamaraanit, jotka esiintyvät elokuvassa Tähtien sota: Episodi III – Sithin kosto. Wookieet osaavat valmistaa myös puisia aseita. Vaikka wookieeiden käsityöt, jopa aseet, luokitellaan taiteeksi, niin siitäkin huolimatta wookiee-kielessä ei ole sanaa taiteilijalle. Wookieeille käsityötaidot ovat eloonjäämistaitoja.

Chewbacca-niminen wookiee esiintyy myös elokuvissa Star Wars 3-6, joissa hän on Han Solon Millennium Falcon -nimisen avaruusaluksen apupilottina. Wookieeiden kieli, shyriiwook muodostuu monimutkaisista karjahduksista, joita harva eläin pystyy matkimaan.

Nimi "wookiee" on lähtöisin George Lucasin ensimmäisestä pitkästä elokuvasta THX 1138. Elokuvassa yksi ääninäyttelijöistä improvisoi ajokohtauksen aikana: "I think I just ran over a Wookiee on the expressway."

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Wookiees starwars.com. (englanniksi)
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.