Asajj Ventress

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Asajj Ventress
Luoja(t)
Näyttelijä(t) Ääninäyttelijä:
Grey DeLisle (Clone Wars)
Nika Futterman (The Clone Wars)
Ensi-
esiintyminen
Legends:
Clone Wars (2003)
Kaanon:
Star Wars: The Clone Wars (2008)
Henkilötiedot
Ammatti
Sukupuoli nainen
Kotipaikka
  • Dathomir (synnyinpaikka)
  • Rattatak (koti)
Suhteet

Asajj Ventress on kuvitteellinen hahmo Tähtien sodan maailmassa. Hänet tunnetaan parhaiten useista esiintymisistään Star Wars: The Clone Wars -animaatiosarjassa. Ventress oli alun perin kreivi Dookun kouluttama pimeä akolyytti, joka käytti aseinaan kahta kaarevilla kahvoilla varustettua valosapelia, ja myöhemmin palkkionmetsästäjä. Asajj Ventressin ääninäyttelijänä ovat toimineet Grey DeLisle ja Nika Futterman.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kaanon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Clone Wars[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa Star Wars: The Clone Wars Ventress yritti auttaa sieppaamaan kreivi Dookua sieppaamaan hutt Jabban pojan, Rottam. Ventress kohtasi ensin taistelussa Anakin Skywalkerin ja tämän uuden padawanin, Ahsoka Tanon, sekä myöhemmin myös itse Obi-Wan Kenobin, jolle hävittyään hän joutuu pakenemaan.

Ventress esiintyi hahmona myös The Clone Warsin viidellä ensimmäisellä tuotantokaudella. Ensimmäisellä tuotantokaudella Ventress yritti saada planeetta Toydarian asukkaat liittoutumaan Itsenäisten aurinkokuntien konfederaation separatistien kanssa. Toydarian kuningas on vastahakoinen ja nähtyään Yodan taistelun separisteja vastaan, hän päättää valita Galaktisen tasavallan. Tämän jälkeen Dooku käskee Ventressiä tappamaan kuninkaan, toivoen, että kuninkaan seuraaja olisi halukkaampi yhteisötyöhön separistien kanssa. Yoda kuitenkin estää Ventressin aikeet. Dooku lähettää Ventressin Kaminolle kenraali Grievousin kanssa tuhotakseen kloonauslaitoksen ja varastamaan Jango Fettin DNA-näytteet ja pelastaa myös Kauppaliiton varakuningas Nute Gunrayn Luminara Unduli ja Ahsokan käsistä.

Kolmannella tuotantokaudella kerrottiin tarkemmin Ventressin taustatarinaa. Hän syntyi planeetta Dathomirilla, mutta Yösiskot myivät hänet Rattatakissa toimiville rikollisille. Eräänä päivänä jediritari Ky Narec pelasti Ventressin piraateilta ja päätti opettaa hänelle Voiman käyttöä. Mutta ennen kuin Ventressin jedikoulutus olisi saatu viimeistellyksi, sotalordi Osika Kirske tappoi Narecin. Luultuaan mestarinsa hylänneen hänet ja muut Rattatakin asukkaat, Ventress alkoi suuresti vihata jedejä.

Darth Sidious alkoi pitää Ventressiä vaarana suunnitelmilleen ja käski Dookua tappamaan hänet. Dooku epäonnistuu ja Ventress kohtaa myös Anakinin ja Obi-Wanin valosapelitaistelussa viimeistä kertaa. Hän pakenee Dathomirille, missä Dooku yritti tehdä Savag Opressista itselleen uutta pimeää akolyyttiä. Yritys epäonnistuu, kun Ventress saa Opressin kääntymään Dookua vastaan.

Neljännellä tuotantokaudella Ventress aikoo liittyä rituaalien kautta Yösiskoihin, mutta Grievousin taisteludroidiarmeija alkaa joukkomurhata Yösiskoja ja näiden matriarkka, äiti Talzin, luopuu ruumiillisesta olomuodostaan. Talzin neuvoo Ventressiä etsimään elämälleen uuden polun, jolloin Ventress ryhtyy palkkionmetsästäjäksi, liittyen Boba Fettin ja muiden palkkionmetsästäjien mukaan suorittamaan vaarallista tehtävää. Hän päättää kuitenkin menneisyyden vaivaamana tavoitella palkkiota Opressista, mutta joutuukin puolustamaan itseään ja Obi-Wania sekä Opressilta että Darth Maulilta.

Viidennen tuotantokauden lopussa Ventress joutui taisteluun Ahsokaa vastaan, joka uskoi Ventressin yrittäneen lavastaa hänet syylliseksi jeditemppeliin kohdistuneeseen pommi-iskuun. Myöhemmin myös Anakin vierailee Ventressin piilopaikassa ja saa selville, että pommi-iskun todellinen aiheuttaja oli Barriss Offee.

Kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Romaanissa nimeltä Dark Disciple, joka perustuu kahdeksaan The Clone Warsista pois jätettyyn jaksoon, Ventress tapaa jedimestari Quinlan Vosin, joka väitti saaneensa tehtäväkseen tappaa Dookun ja pyysi Ventressin apua tehtävään. Ajan myötä Ventress avautui Quinlanille menneisyydestään ja he rakastuivat toisiinsa, vaikka muut jedit suhtautuivat Ventressiin yhä epäilyttävästi.[1][2] Heidän tietämättään Dooku aikoi manipuloida Quinlanista itselleen uuden pimeän akolyytin. Kun Ventress pyysi jedien apua. Anakin ja Mace Windu eivät edelleenkään luottaneet Ventressiin, mutta Obi-Wanin ja Yodan vakuuttamana jedit lähtivät tämän avuksi pelastamaan Quinlania. Dooku oli aikeissa tappaa Quinlanin Voimasalamoilla, kunnes Ventress otti iskut vastaan, saaden surmansa, ja Quinlan palaa valoisalle puolelle. Quinlan ja Obi-Wan puottavat Ventressin ruumiin Yösiskojen hylättyyn altaaseen Dathomirille, missä hänen henkensä voisi liittyä muiden Yösiskojen henkien seuraan.[3]

Legends[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Star Wars: Clone Wars -lyhytanimaatiosarjassa näytettiin kuinka Dooku löysi Ventressin planeetta Rattatakilta. Ventress voitti taistelussa suurella areenalla jokaisen vastustajansa ja väitti haluavansa sithiksi. Dooku nauroi ajatukselle ja voitti Ventressin helposti tyrmäämällä hänet Voimasalamoilla ja myöhemmin tuhoamalla hänen valosapelinsa. Dooku on kuitenkin vaikuttunut Ventressin taidoista ja vihasta jedejä kohtaan. Darth Sidious henkilökohtaisesti antoi Ventressille tehtäväksi tappaa Anakin Skywalker ja Dooku antaa Ventressille uudet valopelit, joiden kahvat olivat kaarevat. Sidious uskoi, että Ventress epäonnistuisi, mutta Ventress olisi erinomainen koe Anakinille. Ventress kohtasi Tasavallan joukot planeetta Muunilinstilla ja yritti jahdata Anakinia Yavin 4:lle Massassi-temppeliin. Vaikka Ventressillä on aluksi etulyöntiasema, Anakin käyttää vahvaa yhteyttään Voimaan, pudottaen Ventressin lopulta kallionreunan yli.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Star Wars: The Clone Wars Legacy YouTubessa
  2. Full Synopsis For Christie Golden's Dark Disciple MakingStarWars.net. 21.3.2015. Viitattu 4.5.2020. (englanniksi)
  3. Kleinhenz, Marc. N.: Star Wars Has Already Told Clone Wars Season 7's Stories Screen Rant. 29.1.2020. Viitattu 4.5.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]