Crait

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Crait
Alue Galaksin ulkokehä
Aurinkokunta Craitin aurinkokunta
Aurinkoja 1
Nähtävää Craitin etuvartio, Craitin kaivokset, Nupayunin suolatasangot[1]
Pintavettä Vesistöt[1]
Liittoumat Kapinaliitto (ennen Galaktisen sisällissodan loppua)
Vastarinta (ennen Craitin taistelua)

Crait on pieni kuvitteellinen mineraaliplaneetta Tähtien sota -elokuvasarjassa. Planeetta on mainittu kahdesti oheismateriaaleissa ennen ensiesiintymistään elokuvassa Star Wars: The Last Jedi. Planeetalla oli 3 vuotta ennen Yavinin taistelua sijainnut varhaisten kapinallisten perustama etuvartio, joka oli kuitenkin kolme vuotta myöhemmin jo hylätty. Ensimmäisen ritarikunnan ja Vastarinnan välisen sodan aikana Craitista tuli turvapaikka Vastarinnalle D’Qarin evakuoinnin jälkeen. Planeetalla käytiin myöhemmin taistelu, jossa Vastarinta koki raskaita tappioita.

Crait on pieni, autio ja asumaton planeetta, joka sijaitsee samannimisessä aurinkokunnassa. Planeetalla on runsaasti mineraaleja. Lähes koko planeetan pinta on hyvin ohuen suolakerroksen peittämä, alla taas punaista mineraalia. Craitilla on myös vuoristoja ja suuria suola-aavikkoja, ja oli mahdollisesti kauan sitten meren peitossa. Craitilla asuu tiedetysti vain yksi eläinaji: kristalliturkkiset ketun kaltaiset vulptexit.

Kulissien takana

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Crait luotiin The Last Jedi -elokuvaa varten. Planeetta mainittiin ensimmäisen kerran vuoden 2016 elokuvalle Rogue One: A Star Wars Story suunnatussa kuvasanakirjassa, jonka kirjoitti Pablo Hidalgo ja joka julkaistiin 16. joulukuuta 2016.[1] Crait esiintyi tapahtumapaikkana ensimmäistä kertaa Claudia Grayn kirjoittama nuorten aikuisten romaanissa Leia, Princess of Alderaan, joka julkaistiin osana Journey to Star Wars: The Last Jedi -mediasarjaa 1. syyskuuta 2017.[2]

  1. a b c Hidalgo, Pablo: Star Wars: The Last Jedi: The Visual Dictionary. DK Publishing, 2017.
  2. Here Are All the New Star Wars Books Coming on Force Friday II StarWars.com. 31.8.2017. Viitattu 24.3.2018. (englanniksi)