Jabba the Hutt

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Jabba the Hutt
Jabba Desilijic Tiure
Jabbahutt.jpg
Luoja(t) George Lucas
Elokuva Tähtien sota: Episodi IV – Uusi toivo (1977)
Tähtien sota: Episodi VI – Jedin paluu (1983)
Tähtien sota: Episodi I – Pimeä uhka (1999)
Star Wars: The Clone Wars (2008)
Elokuvasarja Tähtien sota
Ammatti gangsteripäällikkö
Näyttelijä(t) Declan Mulholland
Larry Ward

Jabba Desilijic Tiure, tunnettu parhaiten nimellä Jabba the Hutt (suom. Hutt Jabba), on kuvitteellinen hahmo George Lucasin Tähtien sodan maailmassa. Hän esiintyi ensimmäisen kerran elokuvassa Tähtien sota: Episodi IV – Uusi toivo vuonna 1977. Jabba on 600-vuotias Hutt-lajia oleva gangsteripäällikkö. Hän nauttii kidutuksesta ja väkivallasta, ja tuntee vetovoimaa humanoidinaisia kohtaan.lähde? Jabba harjoittaa salakuljetusta, orjakauppaa ja muuta rikollista toimintaa[1]. Jabban kotiplaneetta on Nal Huttalähde?, mutta hän asuu vakituisesti Tatooine-planeetalla palatsissaan, joka on B'omarr-munkkien entinen luostari. Alkuperäisessä kuvauksessa Jabba oli ihmisen näköinen mies, mutta kohtaus poistettiin aikoinaan.milloin? Myöhemminmilloin? se liitettiin Uuteen toivoon, mutta ihmisen päälle tehtiin matelija Jabba, kohtauksessa Han Solo edelleen kutsuu Jabbaa ihmiseksi.

Lemmikit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jabballa on useita lemmikkejä, jotka ovat joko kuolleet tai tapettu:

Orjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jabballa on ollut useita orjia, jotka on joko syöty tai tapettu. Heidät on aina puettu niukkoihin tanssitytön asuihin ja heidät on kahlittu kaulastaan Jabbaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jabba the Hutt (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.