Luettelo Tähtien sodan näyttelijöistä

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tähän artikkeliin ovat lueteltuna näyttelijät, joka näyttelivät ja ääninäyttelivät hahmoja Tähtien sota -elokuvasarjassa. Luettelo on järjestely elokuvien ja hahmojen mukaan, ja joillakin hahmoista on ollut useampi näyttelijä.

Pääelokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijät ja hahmot elokuvan mukaan
Hahmo Esiosatrilogia Alkuperäinen trilogia Jatkotrilogia
Pimeä uhka
(1999)
Kloonien hyökkäys
(2002)
Sithin kosto
(2005)
Uusi toivo
(1977)
Imperiumin vastaisku
(1980)
Jedin paluu
(1983)
The Force Awakens
(2015)
The Last Jedi
(2017)
Episodi IX
(2019)

Päänäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luke Skywalker Aidan Barton Mark Hamill TBA
Han Solo Harrison Ford
Leia Organa Aidan Barton Carrie Fisher TBA
R2-D2 Kenny Baker Jimmy Vee TBA
C-3PO Anthony Daniels
Chewbacca Peter Mayhew TBA
Darth Vader
Anakin Skywalker
Jake Lloyd Hayden Christensen Hayden Christensen
Vader: James Earl Jones (vain ääni)
David Prowse
James Earl Jones (vain ääni)
David Prowse
James Earl Jones (vain ääni)
Sebastian Shaw (ilman naamiota / haamu; alkuperäinen)
Hayden Christensen (haamu; DVD ja myöhemmät julkaisut)
Sulanut kypärä / mainittu
Obi-Wan Kenobi Ewan McGregor Alec Guinness Ewan McGregor (vain ääni)
Alec Guinness (arkistosta otettu ääni)
Yoda Frank Oz (vain ääni) Frank Oz (ääni ja nuken liikuttaja) Frank Oz (arkistosta otettu ääni)
Sheev Palpatine
Darth Sidious
Keisari
Ian McDiarmid Vain mainittu Alkuperäinen:
Marjorie Eaton
Clive Revill (vain ääni)
DVD ja myöhemmät julkaisut:

Ian McDiarmid
Ian McDiarmid
Finn
FN-2187
John Boyega TBA
Rey Daisy Ridley
Poe Dameron Oscar Isaac TBA
BB-8 Brian Herring (liikuttaja)
Dave Chapman (liikuttaja)
Bill Hader (äänikonsultti)
Ben Schwartz (äänikonsultti)
TBA
Kylo Ren Adam Driver TBA

Jediritarit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Qui-Gon Jinn Liam Neeson Liam Neeson (vain ääni) Vain mainittu
Ki-Adi-Mundi Silas Carson
Mace Windu Samuel L. Jackson

Galaktinen tasavalta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Padmé Amidala Natalie Portman Vain mainittu
Sio Bibble Oliver Ford Davies
Jar Jar Binks Ahmed Best (ääni ja liikkeenkaappaus)
Boss Nass Brian Blessed (vain ääni) Hiljainen cameo
Kapteeni Panaka Hugh Quarshie
Sabé Keira Knightley
Kansleri Finis Valorum Terence Stamp
Mas Amedda Jerome Blake David Bowers Jerome Blake
David Bowers
Bail Organa Jimmy Smits Vain mainittu
Kapteeni Typho Jay Laga’aia
Komentaja Cody Temuera Morrison

Galaktinen Imperiumi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suurmoffi Wilhuff Tarkin Wayne Pygram Peter Cushing
Kenraali Cassio Tagge Don Henderson
Conan Antonio Motti Richard LeParmentier
Amiraali Bast Leslie Schofield
Luutanantti Shann Childsen Malcolm Tierney
Päällikkö Siward Cass Tuntematon näyttelijä
Wulff Yularen Tuntematon näyttelijä
Kapteeni Khurgee Christopher Muncke
Harry Shearer (vain ääni)
Luutnantti Tanbris Andy Bradford
Daine Jir Al Lampert
Pol Treidum Peter Sumner
Amiraali Piett Kenneth Colley

Kapinaliitto ja Vastarinta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lando Calrissian Billy Dee Williams
Wedge Antilles
Puna-2
Denis Lawson
Kapteeni Raymus Antilles Rohan Nichol Peter Geddis
Garvin Dreis
Punainen johtaja
Drewe Henley
Biggs Darklighter
Puna-3
Garrick Hagon
John D.
Puna-4
Jack Klaff
Jek Porkins
Puna-6
William Hootkins
Theron Nett
Puna-10
Robert O’Mahoney
Osleo Prennert Lorne Peterson
John ”Dutch” Vander
Kultainen johtaja
Angus MacInnes
Tiree
Kulta-2
Jeremy Sinden
Ryle Torsyn
Kulta-3
John Ketteringham
Davish ”Pops” Krail
Kulta-5
Graham Ashley
Jan Dodonna Alex McCrindle
Vanden Willard Eddie Byrne
Michael Bell (vain ääni)
Pello Scrambas Eddie Eddon
Del Goren Burnell Tucker
Kapinallisinsinööri Peter Roy
Mon Mothma Genevieve O’Reilly Caroline Blakiston
Amiraali Ackbar Timothy M. Rose
Erik Bauersfeld (vain ääni)
Nien Nunb Mike Quinn
Richard Bonehill (laajakuva)
Kipsang Rotich (vain ääni)
Snap Wexley   Greg Grunberg  

Separatistit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Darth Maul Ray Park
Peter Serafinowicz (vain ääni)
Kreivi Dooku
Darth Tyranus
Christopher Lee
Nute Gunray Silas Carson
Kenraali Grievous Matthew Wood (vain ääni)

Palkkionmetsästäjät, rikolliset ja huttit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Greedo Paul Blake
Maria De Aragon
Larry Ward (vain ääni)
Boba Fett Daniel Logan Mark Austin (vuoden 1997 versio) Jeremy Bulloch
John Morton
Jason Wingreen (vain ääni)
Temuera Morrison (vain ääni; DVD-versio)
Jeremy Bulloch
Tuntematon näyttelijä (vain ääni)
Bib Fortuna Michael Carter
Erik Bauersfeld (vain ääni)
Matthew Wood
Jabba the Hutt Tuntematon näyttelijä (vain ääni) Declan Mulholland (sijainen)
Nimeämätön näyttelijä (vain ääni; vuoden 1997 versio)
Vain mainittu Larry Ward (vain ääni)
David Barclay (nuken pääliikuttaja)
Mike Edmonds (nuken liikuttaja)
Toby Philpott (nuken liikuttaja)
Salacious B. Crumb Vain mainittu Timothy M. Rose (nuken liikutus)
Mark Dodson (vain ääni)
Jango Fett Temuera Morrison
Zam Wesell Leeanna Walsman
Tasu Leech   Yayan Ruhian  
Razoo Qin-Fee   Iko Uwais  
Crokind Sand   Cecep Arif Rahman  

Ensimmäinen ritarikunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kenraali Armitage Hux Domhnall Gleeson TBA
Yksinvaltias Snoke Andy Serkis (ääni ja liikkeenkaappaus) TBA
Kapteeni Phasma Gwendoline Christie TBA

Muut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maz Kanata Lupita Nyong’o (ääni ja liikkeenkaappaus) TBA
Lor San Tekka Max von Sydow
Teedo   Kiran Shah  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Internet Movie Database[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]