B-siipinen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

B-siipinen (engl. B-wing) on Kapinaliiton avaruusalus Tähtien sota -universumissa. B-siipinen suunniteltiin Star Wars: Episodi VI – Jedin paluu -elokuvaa varten. Se piti nähdä useassa kohtauksessa, mutta vaikean kuvattavuden takia se nähdään selvästi vain parissa kohtauksessa.

B-siipinen on yksi kapinallisten raskaiten aseistettuja hävittäjiä. Aseistuksena sillä on yksi Gyrhil R-9X -laserkanuuna, kaksi Gyrhil 72 -tupla-autoblasteria, kolme ArMek SW-7a -ionikanuunaa ja kaksi Krupx MG9 -protonitorpedoheitintä (joissa kummassakin 6 torpedoa).

Alus on amiraali Gial Ackbarin ja apuna olleiden taitavien Verpine-alusrakentajien suunnittelema. Radikaalin suunnittelun ja suuren asemäärän takia B-siipistä on vaikea hallita, vain taitavimmat lentäjät voivat ohjata alusta. Taitavimmat B-siipipilotit ovat sullustilaisia, mukaan lukien Nien Nunb. B-siipisillä oli iso rooli Endorin taistelussa ja Coruscantin valtaamisessa.

Endorin taistelun jälkeen B-siipisestä tehtiin B-wing/E2 -malli, jossa on lentäjän lisäksi ampuja. Tämä helpottaa B-siipisen ohjausta.

Muita Kapinaliiton hävittäjiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]