Huttit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Huttit (joskus myös Hutsit tai Huttletit) ovat fiktiivisiä olentoja George Lucasin elokuvasarjasta Tähtien sota. Hutteja on esiintynyt myös oheiskirjallisuudessa. Huttit ovat valtavia etanannäköisiä olentoja, joilla ei ole lainkaan luita. Ne voivat elää satoja vuosia ja kasvavat jättikokoisiin mittoihin.[1] Niiden kotiplaneetta on Nal Hutta, joka sijaitsee ulkokehällä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Huttit ovat usein ilkeitä ja ahneita, mukavuudenhaluisia ja julmia. Huttien sanotaan myös olevan luonnostaan immuuneja jedien käyttämälle Voimalle ja niin myös kyvyttömiä oppimaan sen käyttöä, joskin joitain poikkeusyksilöitä on olemassa. Joillain ulkoreunan planeetoilla, kuten Tatooinella, huttit omistavat käytännössä kaiken. Hutteilla on myös oma kieli, Huttin kieli, joka on heidän vaikutusvaltansa myötä levinnyt laajaan käyttöön galaksin syrjäseuduilla.

Elokuvassa Pimeä uhka gangsteripäällikkö Jabba the Hutt eli Hutt-Jabba esiintyy sivuroolissa Boonta Eve -rakettirekiajoissa, mutta tärkeämmän roolin hän on saanut Jedin paluussa sekä Uuden toivon uudelleenjulkaisussa. Hän on julma gangsteripäällikkö, joka ei emmi surmata edes häntä palvelevia henkilöitä. Hän kohtaa loppunsa Jedin paluussa, kun Prinsessa Leia, jonka Jabba on vanginnut ja ottanut orjakseen, kuristaa hänet kettingillä.

Kirjassa Jedioppilas: Nouseva voima Ulkomaailman kaivosyhtiön ilkeä pikkupomo Jemba the Hutt taistelee nuorta Obi-Wan Kenobia ja Qui-Gon Jinniä vastaan, mutta kokee kohtalonsa, kun Hutt Grelb ampuu tämän yrittäessään osua Obi-Waniin. Grelb kuolee myös pian draigonin surmatessa hänet. Rikollispäällikkö Hutt Durga rakensi oman versionsa taisteluasema Kuolemantähdestä, Tuhonmiekan, mutta tuhoutui sen mukana Hothin asteroidikentässä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hutt web.archive.org. (englanniksi)
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.