Millennium Falcon

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lego-palikoista tehty Millennium Falcon

Millennium Falcon on avaruusalus kuvitteellisessa Tähtien sota -maailmassa. Aluksen kapteeni on Han Solo, lentoperämiehenä toimii tämän wookiee-ystävä Chewbacca. Alus on muunneltu versio YT-1300 Corellian -rahtialuksesta[1].

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Han Solo voitti aluksen aikanaan uhkapelissä Lando Calrissianilta. Han ja Chewbacca käyttivät Falconin salalokeroita salakuljettaakseen kallisarvoista huumausainetta Kessel-planeetan kaivoksilta gangsteripomoille (pääasiassa Jabba the Huttille). Millennium Falcon pelasti Luke Skywalkerin Yavinin taistelussa, sekä tuhosi Kuolemantähden Endorin taistelussa.

Vuosien saatossa alus on kokenut kovia eivätkä Han Solon tekemät muokkaukset ole paljon parantaneet aluksen ulkonäköä, päinvastoin. Nykyään se näyttää monen mielestä enemmänkin lentävältä romukasalta[2]. Aluksen aseistuksena on kaksi suuren tulivoimansa vuoksi laitonta neloslasertykkiä sekä joitakin ohjuksia[2], joita elokuvissa nähdään vain kerran, Jedin paluun lopussa. Lando tulittaa niillä Kuolemantähden reaktoria, joka romahtaa ja räjähtää.

Millenium Falcon esiintyy myös elokuvassa Star Wars: The Force Awakens, jossa Rey ja Finn pakenevat aluksella aavikkoplaneetta Jakkulta. Myöhemmin Han Solo ja Chewbacca löytävät aluksen ja siinä matkaavat Reyn ja Finnin, ja elokuvan loppupuolella Solo käyttää alusta Tähdentappajatukikohdan taistelussa. Hanin kuoltua poikansa Benin käsissä, Rey löytää aluksella Luke Skywalkerin meriplaneetta Ahch-Tolta.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Millennium Falcon Wookieepedia. (englanniksi)
  2. a b Millennium Falcon Star Wars Databank. (englanniksi)


Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.