Hoth

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hoth
Etäisyys galaksin keskuksesta 50 250 valovuotta
Alue Galaksin ulkokehä
Sektori Anoatin sektori
Aurinkokunta Hothin aurinkokunta
Aurinkoja 1
Kuita 3
halkaisija 7 200 km
Vuoden pituus 526 standardipäivää
Pintavettä 33%
Liittoumat Kapinaliitto

Hoth on kuvitteellinen planeetta George Lucasin Tähtien sota -universumissa. Hoth on samannimisen aurinkokunnan kuudes planeetta[1]. Se on kylmä ja jäinen, eikä siellä ole juuri muuta elämää kuin wampa-eläimet tai tauntaunit. Planeetalla on kolme kuuta. Yavinin taistelun jälkeen Kapinaliiton ydinjoukko perusti Hothiin tukikohdan[1]. Imperiumin tiedustelijadroidi löysi kuitenkin Kapinalliset[1]. Imperiumin joukkojen saavuttua Hothin aurinkokuntaan käytiin Hothin taistelu[1].

Planeetan ensiesiintyminen on elokuvassa Imperiumin vastaisku. Elokuvassa Hoth-planeettaa edustivat Finse- ja Hardangerjøkulen-jäätiköt Norjassa.

Taistelun kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alussa Kapinalliset menevät tutkimaan planeettaa ja löytävät tiedusteludroidin, jonka he tuhoavat. Luke Skywalker melkein menehtyy Hothilla, koska eräs Wampa sieppaa hänet. Hän saa kuitenkin valosapelinsa ja katkaisee Wampan käden ja pakenee. Myöhemmin Han Solo lähtee etsimään Skywalkeria ja löytää hänet myöhemmin puoliksijäätyneenä. Hän joutuu hoitoon mutta parantuu pikaisesti. Vähän sen jälkeen Kapinalliset näkevät Imperiumin hyökkäysjoukot, joihin kuuluu jalkaväkeä, AT-ST-talsijoita sekä raskaasti varustettuja, hitaita AT-AT-talsijoita. Kapinalliset keksivät, kuinka tuhota AT-AT-talsijan. He käyttävät lumikiitureiden vaijerikoukkuja ja sitovat AT-AT-talsijoiden jalat kiinni, jolloin ne kaatuvat, ja lumikiiturit tykittävät ne palasiksi. Kuitenkin muutama AT-AT selviytyy ja tuhoaa kolmen puoliympyrän muotoisen suojakilpigeneraattorin, minkä jälkeen Kapinalliset aloittavat perääntymisen talsijoiden läheltä, joka onnistuu osittain. Samalla Darth Vader yrittää ottaa kiinni Skywalkeria, mutta hän pääsee pakoon ja lähtee Dagobahiin tapaamaan Yodaa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Hoth starwars.com. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.