Galen Marek

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Galen Marek
Galenmarek infobox.jpg
Pelisarja Star Wars: The Force Unleashed
Ensimmäinen peli Star Wars: The Force Unleashed
Luoja Haden Blackman
George Lucas
Ääninäyttelijä
(englanti)
Samuel Witwer
Liikenäyttelijä Samuel Witwer
Live-näyttelijä Samuel Witwer
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Galen Marek (koodinimi Starkiller) on käsikirjoittaja Hayden Blackmanin ja elokuvaohjaaja George Lucasin luoma kuvitteellinen hahmo, joka esiintyy Star Wars: The Force Unleashed -pelisarjassa. Galen Marek on yksi Darth Vaderin monista sith-oppilaista.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Galen Marek syntyi Kashyyykilla noin 20 vuotta ennen Yavinin taistelua. Darth Vader teki hyökkäyksen planeetalle, missä hän tappoi Galenin isän Kento Marekin, jonka jälkeen hän vei Galen Marekin pois ja otti hänet oppipojakseen. Vader kulutti vuosia kouluttaessaan Galenia salassa, piilossa jopa mestariltaan Palpatinelta. Kun Vader sai tämän koulutuksen loppuun, hän käski oppilastaan hoitamaan murhasarjoja ja tuhoamaan vihollisiaan. Lopulta hän käski oppilastaan tappamaan Jedimestari Rahm Kotan. Vader toivoi tämän varmistavan häntä valmiiksi kaatamaan Palpatine.

Tällä tehtävällä Vader hankki nuoren kadetin, Juno Eclipsen, ohjaamaan oppilaansa Rogue Shadow avaruusalusta. Joidenkin aikojen päästä Vaderin oppipoika ja Juno Eclipse rakastuivat.

Oppipojalla oli telekineettisiä kykyjä ja hän osasi käyttää salamointivoimaa. Kahden sääntö esti hänen pääsynsä viralliseksi sith-oppilaaksi, sillä hänen mestarinsa oli siinä asemassa. Tämän takia Vaderin oppilas ei oikeastaan ollut muuta kuin musta jedi. Hänen koko olemassaolonsa oppilaana oli salainen, joten hän teki työnsä matalalla profiililla. Hän joutui jopa tappamaan muutamia Imperiumin iskujoukkoja, koska nämä näkivät hänet. Marekille selvisi lopulta, ettei Vader aikonut pettää mestariaan Marekin kanssa, ja lopulta hän kääntyi takaisin jediksi. Galen päätti lähteä pelastamaan senaattorit ja Kotan Kuolemantähdeltä, mutta sai surmansa taistellessaan Keisaria vastaan. Puoli vuotta myöhemmin hänestä tehtiin klooni.

Voimat ja kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaderin salainen oppipoika oli niin vahva Voimassa, että hän kykeni työntämään kokonaisen tähtituhoojan taivaalta kohti planeettaa. Hän oli myös erittäin taitava käyttämään pimeän puolen voimia, kuten salamointivoimaa, työntövoimaa ja muita vaarallisia sithien voimia. Hänen klooninsa oli kaksi kertaa voimakkaampi.

Valosapeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaderin salainen oppipoika käytti erilaisia valosapeleita. Vaderin oppilaana hän käytti punaista valosapelia. Rahm Kotan oppilaana hän käytti sinistä valosapelia. Epävirallisen tarinan mukaan hänestä tuli sithlordi ja hän alkoi käyttää punaista valosapelia. Oppipojan kloonilla oli kaksi sinistä valosapelia.

Kulissien takana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]