Jar Jar Binks

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fani pukeutuneena Jar Jar Binksiksi. WonderCon vuonna 2012, Anaheim, Kalifornia.

Jar Jar Binks on kolmessa Tähtien sota -elokuvassa esiintyvä kuvitteellinen avaruusolento. Elokuvasarjan ensimmäisessä osassa (Pimeä uhka) Jar Jar on merkittävässä osassa, mutta kahdessa jatko-osassa (Kloonien hyökkäys ja Sithin kosto) hahmon esiintyminen on vähäistä.

Jar Jar kuuluu gungan-nimiseen amfibiolajiin, joka elää Naboon erämaissa vedenalaisissa kaupungeissa. Hänellä on oranssi iho, pitkähkö kaula, pitkä paksu kuono ja matala otsa. Hänen silmänsä ovat etanamaiset tappisilmät, jotka ulkonevat päästä. Hänen takaraivostaan ulkonee kaksi evämäistä lisäkettä. Jar Jar on 196 cm pitkä. Hän syntyi Naboo-planeetalla 50 vuotta ennen Yavinin taistelua.

Jar Jar on luonteeltaan utelias, vähä-älyinen, kömpelö, impulsiivinen ja säikky. Juuri tämän takia hän on kerta toisensa jälkeen joutunut vaikeuksiin.

Elokuvissa Jar Jar on monimutkaisuutensa takia toteutettu melkein kokonaan tietokonegrafiikalla, mutta joissakin harvoissa kohtauksissa joissa päätä ei näy, häntä esittää näyttelijä Ahmed Best. Kaikissa kohtauksissa Best on kuitenkin Jar Jarin äänenä.

Pimeän uhan myötä Jar Jarin hahmo sai valtavasti kielteistä kritiikkiä. Häntä on moitittu liian lapselliseksi ja ärsyttäväksi. Vaikka esiosa-trilogia saakin yleisesti paljon kielteistä kritiikkiä, myös myönteisen kritiikin antajat usein kritisoivat Jar Jarin hahmoa kielteisesti.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]