Armitage Hux

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Armitage Hux
Luoja(t)
Näyttelijä(t) Näyttelijät:
Domhnall Gleeson
Ääninäyttelijät:
Domhnall Gleeson (Resistance kausi 1)
Ben Prendergast (Resistance kausi 2)
Ensi-
esiintyminen
Star Wars: The Force Awakens (2015)
Henkilötiedot
Koko nimi Armitage Hux
Ammatti Ensimmäisen ritarikunnan kenraali
Sukupuoli mies
Kotipaikka Arkanis
Suhteet
Vanhemmat Brendol Hux (isä)

Kenraali Armitage Hux on kuvitteellinen hahmo Tähtien sota -elokuvissa. Hän esiintyy ensimmäistä kertaa vuoden 2015 elokuvassa Star Wars: The Force Awakens, jossa häntä esittää Domhnall Gleeson.[1] Hän on Ensimmäisen ritarikunnan armoton komentaja, joka kilpailee Kylo Renin kanssa yksinvaltias Snoken suosiosta.[2]

Hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hux syntyi planeetta Arkaniksella isänsä, Galaktisen Imperiumin komendantti Brendol Huxin, suhteesta keittiötyöläiseen. Hux vietti nuoruutensa isänsä koulutuksessa Arkanikselle perustetussa Imperiumin akatemiassa ja heidät pelastettiin sieltä, kun Uusi tasavalta perustettiin galaktisen sisällissodan päätyttyä. Kun suurin osa Imperiumin virkamiehistä allekirjoitti Jakkun taistelun jälkeen aseistariisuntasopimuksen Uuden tasavallan kanssa, Hux ja hänen isänsä vetäytyivät muutaman muun Imperiumin edustajan kanssa galaksin tuntemattomille lohkoille.[3] Nämä Imperiumin jäänteet muodostivat Ensimmäisen ritarikunnan ja noustessaan sen kenraaliksi Hux hyödynsi isänsä opetuksia omissa johtamismetodeissaan. Hänen johdollaan Ensimmäinen ritarikunta nousi Uuden tasavallan uskoista huolimatta vaikuttavaksi sotilasvallaksi ja Hux odotti kovasti saavansa käyttää johtamansa Tähdentappajatukikohdan asetta Uutta tasavaltaa vastaan.

Esiintymiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

The Force Awakens[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Star Wars: The Force Awakensin alussa Hux oli mukana Ensimmäisen ritarikunnan tehtävässä löytää Jakkulta puuttuva osa kartasta, joka johdattaisi Luke Skywalkerin, viimeisen jedin, olinpaikkaan. Hux jäi pitämään komentoa tähtihävittäjä Finalizerille, kun Kylo Ren ja kapteeni Phasma vangitsivat Poe Dameronin ja saivat tietää kartan olevan piilotettu astromekaanikkodroidiin BB-8. Tämän jälkeen Hux lähetti joukkoja Jakkulle etsimään karttaa. Estääkseen jedien paluun ja vaarantaakseen kenraali Leia Organan johtaman Vastarinnan aseman, Snoke antoi Huxille luvan käyttää Tähdentappajatukikohdan asetta tuhotakseen Hosnianin aurinkokunnan, jossa Uuden tasavallan senaatti toimi. Kun Tasavalta ei ollut enää tukemassa Vastarintaa, Hux valmistautui lataamaan aseen käytettäväksi Ileeniumin aurinkokuntaan, jossa sijaitsevalla D’Qar-planeetalla Vastarinnan tukikohta sijaitsi. Mutta ennen kuin asetta ehdittiin käyttää, Han Solo, Chewbacca, entinen iskusotilas Finn ja romunkerääjä Rey tuhosivat asetta suojaavan kilven, Vastarinnan lentäjien tuhotessa aseen Poe Dameronin johdolla. Tukikohdan tuhoutuminen pakotti Huxin evakuoimaan planeetan, mutta hän sai myös Snokelta käskyn pelastaa haavoittunut Kylo Ren.

The Last Jedi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa Star Wars: The Last Jedi Hux osallistui hyökkäyksiin ja takaa-ajoon Vastarinnan joukkoja vastaan. Hän saa myös viestin Poe Dameronilta, joka ärsyttää häntä ja teeskentelee, ettei kuule Huxin omia viestejä. Huxin joukot menettävät Mandator IV -luokan tähtitaistelulaiva Fulminatrixin, mutta onnistuvat tuhoamaan kaikki Vastarinnan SF-17 -pommittajat. Seuratessaan Vastarinnan jäljellä olevia aluksia, Hux joukkoineen onnistuu tuhoamaan ne, tietämättä aluksi, että komentoalus Raddus evakuoitiin pienemmillä aluksilla. Vasta Finnin ja Rose Ticon soluttautumisen paljastuminen sekä koodinmurtaja DJ:n antamat tiedot saavat Huxin tajuamaan Vastarinnan aikeet ja ottamaan evakuointialukset tähtäimeensä. Myöhemmin hän saapuu Snoken valtaistuinsaliin ja huomaa tämän olevan tapettu. Hän vastustaa Kylo Renin julistautumista uudeksi yksinvaltiaaksi, kunnes Kylo uhkaa Voimaa käyttäen tukehduttaa hänet. Kun Kylo käskee AT-M6 -kävelijöiden tulittaa Craitille ilmestynyttä Luke Skywalkeria (joka paljastui myöhemmin pelkäksi Voiman kautta lähetetyksi kuvajaiseksi), Hux yrittää neuvoa häntä keskittymään Vastarinnan tuhoamiseen, mutta Kylo vain tyrmää hänet tajuttomaksi.

The Rise of Skywalker[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa Star Wars: The Rise of Skywalker Hux oli alkanut menettää kunnioitustaan muiden Ensimmäisen ritarikunnan upseereiden silmissä, Kylo Renin aistiessa hänen epävarmuuden tunteensa ja liittokenraali Enric Pryden muistuessa häntä Tähdentappajatukikohdan tuhosta. Hux oli päättänyt ryhtyä vakoojaksi ja välitti henkilöllisyyttään paljastamatta Booliolle tiedon siitä, että keisari Palpatine oli palannut kuolleista, Boolion itse välittäessä tämän tiedon Finnille, Poe Dameronille, Chewbaccalle, R2-D2:lle ja Klaudille. Kun Finn, Poe Dameron ja C-3PO pelastavat Chewbaccan ritarikunnan Kijimille saapuneelta tähtihävittäjältä, Hux paljastaa heille olevansa vakooja, koska halusi nähdä Kylon häviävän. Estääkseen paljastumisensa Hux pyytää Finniä ampumaan häntä olkapäähän, mutta Finn ampuukin jalkaan. Kun Hux yrittää teeskennellä muille ritarikunnan upseereille yrittäneensä estää paon, Pryde näkee hänen valheidensa läpi ja ampuu hänet.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.