Shaak Ti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fani pukeutuneena Shaak Ti:ksi.

Shaak Ti on kuvitteellinen henkilö Tähtien sodan universumissa. Hän esiintyy Tähtien sota: Episodi II – Kloonien hyökkäys ja Tähtien sota: Episodi III – Sithin kosto sekä Clone Wars -piirrossarjassa. Häntä näyttelee kummassakin elokuvassa Orli Shoshan. Shaak Ti nähdään Star Wars: The Force Unleashed -pelissä.

Henkilöhistoria[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shaak Ti on naispuolinen togrutolainen arvostettu jedimestari. Kloonien hyökkäys -elokuvassa hänen roolinsa jäi melko pieneksi Geonosian taistelun aikana, jossa hän oli yksi harvoista hengissä selvinneistä.

Kuolema[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Shaak Tin kuolemasta on monta erilaista tulkintaa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Shaak Tin piti kuolla episodi 3:ssa. Hänestä on kaksi poistettua kohtausta, jossa hän kuolee. Ensimmäisessä poistetussa kohtauksessa kenraali Grievous tappaa hänet, kun Obi-Wan Kenobi ja Anakin Skywalker olivat tulleet paikalle. Toisessa poistetussa kohtauksessa Shaak Ti kuolee meditoidessaan käskyn 66 aikana, kun Darth Vader lävistää hänet valosapelilla. Tämä versio esiintyi myöhemmin Yodan näyssä televisiosarjassa Star Wars: The Clone Wars. The Force Unleashedissa Darth Vaderin oppipoika Starkiller tappaa hänet. Lego Star Wars -videopelissä Yoda ja Obi-Wan löytävät jeditemppelistä nauhoituksen, jossa Skywalker katkaisee Shaak Tin kaulan.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.