Luminara Unduli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luminara Unduli on kuvitteellinen hahmo Tähtien sodan maailmassa. Hän on esiintynyt Kloonien hyökkäys- ja Sithin kosto -elokuvissa sekä Myrskyn merkit -kirjassa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luminara Unduli toimi jedinä Galaktisen tasavallan lopulla. Hänet nimitettiin jedimestariksi kymmenen vuotta ennen kloonisotia ja hänestä olisi tullut jedineuvoston jäsen, ellei Palpatine olisi vaatinut Anakin Skywalkerille tätä paikkaa ja neuvosto myöntänyt sitä, jotta Anakin voisi pitää Palpatinea silmällä. Luminara toimi yhdessä lojaalin padawaninsa, Barriss Offeen, kanssa ja he toimivat taisteluissakin täydellisesti yhdessä.

Unduli oli humanoidi ja kotoisin Mirialilta. Hänen alahuulensa oli värjätty purppuraksi ja hänen leuassaan kulki sarja mustia timanttimaisia kuvioita. Undulin silmät olivat puolestaan siniset ja iho oliivinvihreä.

Unduli oli hyvin voimakas ja ainoastaan harvat jedit vastasivat hänen tasoaan: on sanottu, että hän olisi ollut melkein samaa tasoa kuin entinen jedimestari, kreivi Dooku. Seitsemästä valosapelitekniikasta Unduli suosi Soresua, sillä hän uskoi, että tämän tyylin täysin hallitseva on voittamaton. Valosapelitaitojensa lisäksi hän oli myös harjoittanut itsestään hyvin vetreän, joten hän pystyi helposti väistämään kaikki iskut joita ei torjunut vihreällä valosapelillaan. Vuosien harjoitus olikin tuottanut tulosta, sillä hänen vartaloaankin pystyi kutsumaan aseeksi.

Hieman ennen kloonisotia Unduli ja Barriss Offee suorittivat komennusta Ansionissa yhdessä Obi-Wan Kenobin ja tämän padawanin, Anakin Skywalkerin kanssa.

Kloonisodat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Unduli taisteli Kloonisotien alussa yhdessä muiden jedien kanssa Geonosiksen taistelussa ja oli yksi harvoista selviytyjistä.

Tämän jälkeen Unduli vei Offeen Ilumin kristalliluoliin päättääkseen hänen koulutuksensa. Offeen valmistettua valosapelinsa, temppeliin hyökkäsi droideja. Kaksikko onnistui tuhoamaan puolet sadoista droideista, mutta useat niiden asettamat miinat melkein tuhosivat temppelin. Kaksikon täytyi käyttää kaikki voimansa välttääkseen tuhoutumista kivien alle. Yoda kuitenkin saapui pelastamaan heidät.

Unduli taisteli menestyksekkäästi useissa kloonisotien taisteluissa, mutta kohtasi vihdoin loppunsa Kashyyykilla, jonne hänet ja Quinlan Vos oli lähetetty. Kun Palpatinen Käsky 66 astui voimaan, omat kloonisotilaat tappoivat Undulin. Vos kuitenkin onnistui pelastautumaan Kashyykin luontoon.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]