Pasila (televisiosarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pasila
Pasilan logo
Pasilan logo
Tyyli komedia, animaatio, satiiri
Kestoaika 25 minuuttia
Luoja(t) Atte Järvinen
Pääosissa Kari Hietalahti
Mari Lehtonen
Juho Milonoff
Jani Volanen
Alkuperämaa  Suomi
Alkuperäiskieli suomi
Verkko Yle TV2
Esitetty 17. helmikuuta 2007 –
21. maaliskuuta 2013
Tuotantokausia 6
Jaksoja 64
Ikäraja Kuvaohjelman ikäraja 12
Tuotanto
Tuottaja(t) Julia Jokinen (3. kausi)
Vastaava(t) tuottaja(t) Olli Haikka
Riina Hyytiä
Jussi Jokinen (1. kausi)
Linjatuottaja Leena Mäenpää-Bentley (1.–2. kaudet)
Ohjaaja(t) Atte Järvinen
Käsikirjoittaja(t) Atte Järvinen
Säveltäjä(t) Kalle Koivisto
Kari Huikuri
Tuotantoyhtiö(t) Filmiteollisuus Fine (1.–2. tuotantokaudet)
Yellow Film & TV (3.–6. tuotantokaudet)
Aiheesta muualla
IMDb

Pasila on vuosina 2007–2013 esitetty suomalainen humoristinen piirrossarja. Tietokoneella animoitu tv-sarja käsittelee Pasilan poliisien arkea satiirisesti. Atte Järvisen käsikirjoittamaa ja ohjaamaa sekä Yleisradion tilaamaa sarjaa tehtiin kuusi tuotantokautta ja yhteensä 64 jaksoa. Pasilan tekijäryhmä koostui pääasiassa samoista henkilöistä kuin aikaisemmin televisiossa esitetyn Itse valtiaat -sarjan. Pasilan ääninäyttelijöinä toimivat Jani Volanen, Kari Hietalahti, Juho Milonoff ja Mari Lehtonen. Alkuperäisen sarjan päätyttyä esitettiin 2014–2016 jatkosarja Pasila 2.5 – The Spin-Off[1].

Sarjan nimi viittaa todelliseen Pasilan poliisiasemaan, joskaan sarjassa nähtävä poliisitalo ei muistuta ulkoisesti oikeaa Pasilan poliisitaloa. Ainoa tunnistettava viittaus oikeaan Pasilan kaupunginosaan on sarjan alkutunnuksessa osana kaupunkisiluettia näkyvä Pasilan linkkitorni.

Tausta ja tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pasila suunniteltiin alun perin yhden tuotantokauden mittaiseksi 12-osaiseksi sarjaksi, mutta sitä päätettiin jatkaa toiselle tuotantokaudelle. Ensimmäisen tuotantokauden jaksot olivat nähtävillä verkkosivuilla rajoitetun ajan ja ne julkaistiin DVD-muodossa 28. helmikuuta 2008. Toisen tuotantokauden jaksot olivat nähtävissä Yle Areenassa kuukauden ajan jakson ensiesityksen jälkeen. Toinen tuotantokausi julkaistiin DVD:nä 7. toukokuuta 2009. 27. toukokuuta 2010 ilmoitettiin, että Pasilasta on suunnitteilla vuodeksi 2011 kaksi uutta 10 jakson pituista tuotantokautta. kolmas kausi alkoi 17. tammikuuta 2011 ja neljäs kausi alkoi 7. marraskuuta 2011.[2] Myöhemmin kerrottiin, että kolmannen tuotantokauden jaksoissa Pöysti ajaa takaa huijareita ja alkaa kirjoittaa romaania. [3] 5. tammikuuta Yle Areenaan ilmestyi ensimmäinen kokonainen Pasilan kolmannen tuotantokauden maistiaisjakso, nimeltään Päihdevalistajat ja 25. lokakuuta ensimmäinen kokonainen neljännen tuotantokauden maistiaisjakso, nimeltään Traileridarra. Sarjan viides tuotantokausi alkoi 23. tammikuuta vuonna 2012, jaksolla Koala vs. Valkohai. [4][5] Sarjan kuudes ja viimeinen tuotantokausi alkoi 27. joulukuuta 2012. [6] Sarjan viimeinen jakso esitettiin 21. maaliskuuta 2013.

Sarjan ensimmäistä kautta lähetettiin kahdesti, ensin lauantaina (kello 22.05) ja sitten uusintana keskiviikkona (kello 20.05). Toisen kauden jaksoja lähetettiin kolmesti, ensin maanantaina (kello 21.20), perjantaina (iltapäivällä) ja sitten lauantaina (alkuillasta). Perjantain uusinnoissa kaikki kirosanat oli sensuroitu ohjelman esitysajan takia.

Sarjaa alettiin vuonna 2012 dubata englanniksi, ja ensimmäinen englanninkielinen versio jaksosta ”Apulaiskaupunginjohtaja” julkaistiin 19. tammikuutaselvennä nimellä "Deputy Mayor" ja on nähtävissä Yle Areenassa. Jakso esitettiin ensimmäisen kerran televisiossa 9. huhtikuuta 2012. Samalla hahmot saivat englantilaiset nimet. Esim. Kyösti Pöystin nimi muutettiin Jefferson Andersoniksi. Muut hahmot ovat englanninkielisiltä nimiltään Brigman (Repomies), Smith (Neponen) ja Glimdear (Routalempi). Helga on hahmoista ainoa jota kutsutaan dubatussa versiossa alkuperäisnimellään. Jakson ääninäyttelijöinä toimivat Brian Norris, Eric Bauza ja Dorothy Elias-Fahn.

Palkintoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2007 Yleisradio lähetti ohjelman kisaamaan Montreux’n Kultainen ruusu -kilpailuun.

Pasila voitti Venla-gaalassa 13. helmikuuta 2010 parhaan komediasarjan palkinnon, ja sarjan ohjaaja Atte Järvinen ilmoitti sarjan kolmannen kauden olevan työn alla. Pasilan työryhmä palkittiin myös Koura-palkinnolla 2010.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päärooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Kari Hietalahti  Rauno Repomies, sivurooleja  
 Mari Lehtonen  Helga, lähes kaikki naisroolit  
 Juho Milonoff  Tommi Neponen, Pekka Routalempi, sivurooleja  
 Jani Volanen  Kyösti Pöysti, Juhani Kontiovaara, sivurooleja  

Vierailevina ääninä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Petteri Summanen  Tuupolan kunnanjohtaja (jaksossa Kiinalainen työvoima), tarkka-ampuja ”Piru 2”, "Jaska Jokunen" (jaksossa Toteemieläin)  
 André Wickström  Sami (jaksossa Algamis)  
 Tuomas Milonoff  Oma itsensä (jaksossa Mutsis oli)  
 Riku Rantala  Oma itsensä (jaksossa Mutsis oli)  
 Jonna Kärkkäinen  lauloi Jemmica Laamasen laulut (jaksossa Stalkkeri)  
 Olli Ylikotila  lauloi Andy Suonsilmän laulut (jaksossa Karrelle palanut enkeli)  
 Riku Riihilahti  urheiluselostaja (jaksossa Brasilian pojat)  
 Tero Koponen  traileriääni (jaksoissa Traileridarra ja Koala vs. valkohai)  
 Lars Svedberg  luonto-ohjelmaääni (jaksossa Koala vs. valkohai)  
 Rich Lyons  Barack Obama (jaksossa Obama)  

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kyösti Pöysti

Kyösti Pöysti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Äänenä Jani Volanen, spin-offissa Tero Koponen[1])

Sarjan päähenkilö on Kyösti Pöysti, vuonna 1975[7] syntynyt komisario. Jerppe Stoltenstolten (mainostoimisto budhan puheenjohtaja) kutsuu häntä usein nimillä "Kössi Pöde" ja "Kyösti Von Pöysmaister". Pöysti on sinkku eikä kykene pitkiin ihmissuhteisiin. Hän käyttää jatkuvasti tuttia, paitsi viinaa juodessaan, suudellessaan ja joskus kavereidensa luona. Hän ei ensin paljasta syytä tutin käyttöön,[8] mutta kertoo myöhemmin eräälle tyttöystävälleen sen olevan lapsuudesta jäänyt tapa.[9] Pöystin terapeutti on sanonut Pöystin olevan "henkisesti viisivuotias."[10] Repomiehen mukaan Pöysti on "tunnevammainen", minkä Pöystikin lopulta tunnusti jaksossa Apulaiskaupunginjohtaja. Tutin lisäksi Pöystin merkittävin tuntomerkki on keltainen popliinitakki, joka hänellä on yllään jokaisessa jaksossa.

Pöystin toimintatapa on psykologinen: hän etsii rikollisten ”kipupisteet” ja käyttää niitä hyväkseen kunnes pahantekijät murtuvat – tai sitten eivät. Muutoin Pöysti ei ole erityisen pätevä poliisi. Hän sortuu joskus ylilyönteihin, kuten provosoimalla ihmisiä hyppäämään katolta[11] tai pidättämällä syyttömiä ihmisiä ilman perusteita. Syyksi saattaa riittää komisarion hermoille käyminen esimerkiksi krapulapäivänä.[12] Pöysti vihaa lukuisia asioita, kuten elokuvaa Amélie ja Juhani Kontiovaaraa sekä tämän Huomenta ihmiset -aamu-TV-ohjelmaa. Pöysti luonteeltaan hyvin kyyninen eikä juurikaan kunnioita muiden ihmisten mielipiteitä. Hän ei tule aina toimeen esimiehensä Rauno Repomiehen kanssa, mutta muihin työntekijöihin hänellä on paremmat välit. Erityisesti kaverinsa Neposen kanssa Pöysti tulee toimeen, vaikka ei aina kohtele häntä miten kaveria pitää kohdella. Hän pelaa väkivaltapelejä työajalla ja hänen suosikkikappaleensa on Black Sabbathin Paranoid. Pöystin lempitelevisiosarjoja ovat Madventures ja Sopranos sekä spin-offissa myös Langalla ja Treme. Hän myöhästyy usein töistä nukkumisen tai krapulansa vuoksi. Hän on horoskoopiltaan oinas, eli hän on syntynyt 21. maaliskuuta – 20. huhtikuuta välisenä aikana.[13]

Ohjelman alkutunnuksessa Pöysti hyppää poliisiauton konepellille poseeraamaan. Neljännestä tuotantokaudesta lähtien Pöystin poseeraukset ovat liittyneet kunkin jakson teemaan - hänellä saattaa esimerkiksi olla kädessään jaksoon liittyvä esine.

Pasila 2.5 – The Spin-Off sarjassa Pöysti ei tule toimeen alussa uuden komisario Darjan kanssa lähinnä Pöystin oman asenteen takia. Ajan kanssa Darja ja Pöysti löytävät toisensa ja sarjan viimeisessä jaksossa Darja synnyttää heille lapsen. Lapsi on Pöystin ensimmäinen, mutta Darjan toinen lapsi.

Rauno Repomies[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Äänenä Kari Hietalahti)

Rauno Ignatius Repomies on Pasilan poliisiaseman ylikomisario. Hän on Kyösti Pöystin kanssa yhdessä sarjan päähenkilö. Hän on viiksekäs vanha mies vahvalla lääkekuurilla. Ylikomisarion jutut muuttuvat usein aina vain sekavammiksi ja runollisemmiksi (yleensä liittyen Alppeihin, nunniin ja/ tai natseihin[14]), kunnes joku yleensä muistuttaa häntä ottamaan lääkkeensä. Repomiehen ja Pöystin suhde on melko huono, sillä Repomies ei pidä Pöystiä kunnon poliisina. Joskus Rauno lähinnä sairauksiensa vaikutuksesta rupeaa kuitenkin pitämään Pöystistä luullen tätä ystäväkseen. Repomiehellä on vaimo, jonka kanssa hänellä on mielentilastaan riippuen joko hyvä tai huono suhde. Jakson Laillinen bordelli mukaan Repomiehen vaimo on hänen serkkunsa. Ikuinen liekki jaksossa Rauno ihastui pyrotutkija Tarja Vesantoon. Tästä ihastuksesta aiheutui Repomiehelle omatunnon tuskia, minkä takia hän meinasi hypätä mereen. Hänen lapsenlapsensa ovat isoisänsä ammatista huolimatta sekaantuneet prostituutioon.[15] Pöysti auttoi heidät pois tästä ammatista Raunon kiristyksen seurauksena. Hänen diaesityksensä menevät yleensä pieleen, koska hänen intiimit lomadiansa ovat usein tarvittavien diojen seassa. Jaksojen Eläke ja Naapuri mukaan Repomies asuu rivitalossa Pohjois-Helsingissä, ja talo näytetään kuudennen kauden jaksossa Virginia Heartbreaker. Rauno on syntynyt ja kasvanut Oulun Raksilassa.[16] Kyöstin sanojen mukaan Rauno käski kerran heidät valloittamaan Petsamon takaisin, koska Raunon suvulta jäi työkalut sinne. Rauno on luultavasti syntynyt 1918 tai 1919; tätä tukee se, että hän oli abiturientti vuonna 1937 ja sijoittaa usein aikuiselämänsä kultakauden 1950–1970-luvuille. Tosin Pekan kysyessä Raunolta miltä tästä tuntui kun tämä täytti 46 vuotta, Rauno vastasi ettei muista sillä oli koomassa melkein koko 70- luvun. Näin ollen Rauno olisi mahdollisesti syntynyt vuosien 1924 ja 1933 välisenä aikana. Elämäni rouva-jaksossa Rauno kertoi Elviiralle tähystys-tarinastaan joka alkoi v. 1942 jolloin hän oli vasta pieni poika eli Rauno on tämän mukaan syntynyt aikaisintaan 30-luvun lopulla. Vuonna 1979 Rauno syyllistyi maanpetokseen luovuttaessaan (pakon ja paniikin sanelemana) valtiosalaisuuksia Neuvostoliitolle, minkä johdosta hän menetti mahdollisuutensa päästä poliisiylijohtajan asemaan.

Tommi Neponen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Äänenä Juho Milonoff)

Konstaapeli Tommi Neponen (etunimi mainittiin ensi kerran 2. tuotantokaudella.) opiskeli Pöystin kanssa samaan aikaan poliisikoulussa, ja pitää tätä nerona ja sopivana komisarioksi, tosin hän moittii Pöystiä, kun tämä menee liian pitkälle. Neponen onkin Pöystin paras kaveri, tosin Pöysti ei muista hänen etunimeään, eikä aina muista hänen olevan naimisissa tai että Neposella on lapsia. Lisäksi Pöysti on pummannut Neposelta pizzoja yli 3 200 euron edestä. Neponen on Repomiehen mukaan ainoa tolkun mies Pasilan poliisiasemalla. Routalemmen ohella Neponen on myös mahdollisesti ainoa sarjan hahmo, jonka kielenkäyttö on lähes aina asiallista. Hän on jakson Orvot koirat mukaan ollut jo seitsemän vuotta naimisissa ja hän on kahden tyttären sekä yhden pojan isä sekä Mutsis oli -jakson mukaan asuu perheensä kanssa Helsingin Taka-Haagassa. Neposen vaimo nähtiin jaksoissa Neposen polttarit ja Paluu. Neposen kuopus, Aila, on nähty jaksoissa Traileridarra ja Auervaara. Spin-offissa on mainittu hänen poikansa Alpo. Jaksossa Ikuinen liekki Pöysti kertoi Neposen vaimolle heidän lapsen ristiäisissä, että Neponen on ihastunut labran tyttöön. Vaimo ei ottanut asiaa Neposen mukaan kovin hyvin, vaan tiuskisi hänelle vuoden ajan asian takia. Jaksoissa Avainpelaaja ja Eläke Neposen nähtiin pelaavan videopelejä työaikana. Aivan kuten Pöystinkin, myös Neposen lempitelevisiosarjoihin kuuluvat Sopranos ja Langalla. Neposen koko nimi on Tommi Samuel Neponen.

Pekka Routalempi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Äänenä Juho Milonoff)

Pekka Routalempi huolehtii poliisiaseman rutiinitöistä. Hän on 46-vuotias[17] ja pohtii jatkuvasti tavallisia elämän ilmiöitä ja pitää niitä "jänninä". Muita hänen juttunsa eivät erityisemmin kiinnosta. Jakson Apulaiskaupunginjohtaja mukaan Pekka on käynyt varusmiespalveluksensa Vekaranjärvellä. Pekan nuoruudesta tiedetään se, että hän kävi joskus taidekursseilla[18], maalasi tauluja, kirjoitti romaanin Mies seuraa ruohon kasvua sekä teki musiikkialbumin, mutta turhauduttuaan arvostuksen puutteeseen taiteilijana ajautui alkoholismiin, ja liittyi myöhemmin poliisiin. Hänen mielestään kaikki on ”jännää”, koska ryyppäämisen lopettamisen jälkeen hänelle avautuivat maailman ihmeet uudessa valossa. Rauno on pitänyt Pekkaa kerran buddhalaisena, sillä Routalemmen pää on tyhjä, ja hän ei tee muuta kuin ajattelee asioita.[19] Muun muassa jaksojen Apulaiskaupunginjohtaja ja Repomies, kunnon mies mukaan hän on ollut naimisissa, mutta on eronnut. Pekka on hiukan naiivi, mutta hän on myös vahvatahtoinen. Hän on surkea takaa-ajaja, koska hän ei halua vahingoittaa ihmisiä ja koska hänen mielestään ei pidä alkaa ohitella ihmisiä, jos heillä on kiire.[20]. Hän on myös asiantuntija numerosarjoissa, jotka ovat salasanoja esimerkiksi pommeissa. Pekka pelastaa koko Helsingin jaksossa Kaksvitonen. Routalempi ei poikkeuksellisesti puhu lainkaan jaksossa Ikuinen liekki. Jaksossa Sesse Ensilumi Routalempi kyllästyy olemaan tylsä, joten hän varastaa moottoripyörän ja kiihdyttää sen melkein 300 km/h nopeuteen Helga kyydissä. Samaisessa jaksossa Helga melkein viettelee Routalemmen.

Helga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Äänenä Mari Lehtonen)

Helga on poliisiaseman naiskonstaapeli. Hän on mielipiteiltään usein lähes sovinistinen ja käytökseltään miesmäisin ja machoin koko sarjan hahmoista. Hänen isänsä Helge häpeää tytärtään, koska olisi halunnut pojan. Helge myös heitti Helgan jokeen tämän ollessa vauva. Helga tekee parhaansa täyttääkseen isänsä toiveen ja syyttää tyttöydestään äitiään.[21] Myöhemmin Helgan isä on ilmaissut osittaista hyväksyntää tytärtään kohtaan. Helgan mielipiteet ovat jyrkkiä: hän vastustaa naispappeutta ja hänen mielestään naisten paikka on kotona. Helgaa ei poikkeuksellisesti nähdä jaksoissa Orvot koirat ja Lahko. Helga alkaa löytää omaa naiseuttaan muun muassa jaksoissa Jyrsijä 2000 ja Auervaara. Spin-offissa hän oli ihastunut aseman uuteen naiskomissaarioon Darjaan. Pöysti ei muista Helgan sukunimeä, eikä sitä ole koskaan paljastettu aivan kuten ei Darjankaan sukunimeä tiedetä.

Juhani Kontiovaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

(Äänenä Jani Volanen, spin-offissa Tero Koponen[1])

Kontiovaara on aamu-TV-ohjelman Huomenta ihmiset juontaja. Hänen nimensä on väännös MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelman juontaja Lauri Karhuvaarasta, mutta hahmo parodioi laajemmin TV-juontajia eikä ainoastaan Karhuvaaraa. Kontiovaara harrastaa viikonloppuisin vapaa-ajallaan suunnistusta.[22] Hän arvostaa poliiseja ja kuvittelee olevansa Pöystin hyvä kaveri, vaikka Pöysti vihaakin häntä ja hänen ohjelmaansa. Kontiovaara on käynyt lukiota ja soittanut siellä muun muassa rumpuja.[23] Hän on myös perso munkeille[24] ja on alkanut lavastaa poliiseja syyllisiksi omiin virheisiinsä ja ottaa näiden työstä kaiken kunnian.[25] Jaksossa Perikato Kontiovaaran työpaikassa tehdään säästöjä mutta hän ei suostu yhden prosentin eikä puolen prosentin palkan alennukseen eikä mihinkään muuhun ja hän irtisanoo itsensä. Työttömänä olleessaan hän alkoi juoda, löysi Jeesuksen, sai jälkeenpäin työpaikkansa takaisin ja Jeesuksen "hylättyä" hänet Kontiovaara siirtyi lopussa hengelliseen kotiinsa eli wiccalaisuuteen. Kyseisessä jaksossa hän vahingossa ampuu Raunoa ja lainaa häneltä satasen "bussilippuun" jotta pääsisi kotiinsa joka sijaitsee Espoon kaupungissa. Kontiovaaraa ei poikkeuksellisesti nähdä jaksoissa Puolesta ja vastaan, Julma pila, Solutus, Routalemmen potkut, Neposen polttarit, Anonyymit kyynikot ja Naapuri. Pasila 2.5 - The Spin-Offin jaksossa "Repomies leskimies" Kontiovaaran isä on joutunut naispuolisen Auervaaran huijaamaksi ja on menettänyt omaisuuden hänen takiaan ja tästä johtuen Juhani käy hänen päälleen lähetyksessä. Jaksossa Bemaripelle paljastuu, että Kontiovaaralla on poika nimeltään Antero. Antero varasti isänsä autoja koska Kontiovaara pitää omista autoistaan enemmän kuin pojastaan.

Luettelo jaksoista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esitettiin 17. helmikuuta 2007 – 19. toukokuuta 2007.

Numero Esityspäivä Suomessa Nimi
01 17. helmikuuta 2007 Vasikka
02 24. helmikuuta 2007 Kiinalainen työvoima
03 3. maaliskuuta 2007 Toteemieläin
04 10. maaliskuuta 2007 Vanhempainyhdistys
05 17. maaliskuuta 2007 Linnoittautuneet vanhukset
06 24. maaliskuuta 2007 Reetta Ruusu
07 31. maaliskuuta 2007 Algamis
08 7. huhtikuuta 2007 Phil Collins -darra
09 14. huhtikuuta 2007 Luennoitsija
10 21. huhtikuuta 2007 Laillinen bordelli
11 28. huhtikuuta 2007 Avainpelaaja
12 19. toukokuuta 2007 Terroristi

2. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esitettiin 19. tammikuuta 2009 – 6. huhtikuuta 2009.

Numero Esityspäivä Suomessa Nimi
13 19. tammikuuta 2009 Orvot koirat
14 26. tammikuuta 2009 Puolesta ja vastaan
15 2. helmikuuta 2009 Apulaiskaupunginjohtaja
16 9. helmikuuta 2009 Mutsis oli
17 16. helmikuuta 2009 Stalkkeri
18 23. helmikuuta 2009 Salaviina
19 2. maaliskuuta 2009 Kerjäläiset
20 9. maaliskuuta 2009 Eläke
21 16. maaliskuuta 2009 Olympiavoittaja
22 23. maaliskuuta 2009 Veli
23 30. maaliskuuta 2009 Kaksvitonen
24 6. huhtikuuta 2009 Tauno Muikku

3. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esitettiin 17. tammikuuta 2011 – 28. maaliskuuta 2011.

Numero Esityspäivä Suomessa Nimi
25 17. tammikuuta 2011 Repomies, kunnon mies
26 24. tammikuuta 2011 Pöysti prosaistina
27 31. tammikuuta 2011 Päihdevalistajat
28 7. helmikuuta 2011 Ikuinen liekki
29 14. helmikuuta 2011 Karrelle palanut enkeli
30 21. helmikuuta 2011 Jyrsijä 2000
31 7. maaliskuuta 2011 Pöystin 15 minuuttia
32 14. maaliskuuta 2011 Hiljainen päivä
33 21. maaliskuuta 2011 Lahko
34 28. maaliskuuta 2011 Julma pila

4. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esitettiin 7. marraskuuta 2011 – 9. tammikuuta 2012.

Numero Esityspäivä Suomessa Nimi
35 7. marraskuuta 2011 Jortsun muisto
36 14. marraskuuta 2011 Piraatit
37 21. marraskuuta 2011 Vox Repomies, vox dei
38 28. marraskuuta 2011 Brasilian pojat
39 5. joulukuuta 2011 Routalempi netissä
40 12. joulukuuta 2011 Traileridarra
41 19. joulukuuta 2011 Solutus
42 26. joulukuuta 2011 Sesse Ensilumi
43 2. tammikuuta 2012 Eestinlaiva
44 9. tammikuuta 2012 Auervaara

5. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esitettiin 23. tammikuuta 2012 – 26. maaliskuuta 2012.

Numero Esityspäivä Suomessa Nimi
45 23. tammikuuta 2012 Koala vs. valkohai
46 30. tammikuuta 2012 Routalemmen potkut
47 6. helmikuuta 2012 Non, je ne regrette rien
48 13. helmikuuta 2012 Cops
49 20. helmikuuta 2012 Neposen polttarit
50 27. helmikuuta 2012 Anonyymit kyynikot
51 5. maaliskuuta 2012 Schaibaajat
52 12. maaliskuuta 2012 Elämän rouva
53 19. maaliskuuta 2012 Obama
54 26. maaliskuuta 2012 Irtiotto

6. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esitettiin 27. joulukuuta 2012 – 21. maaliskuuta 2013.

Numero Esityspäivä Suomessa Nimi
55 27. joulukuuta 2012 Paluu
56 3. tammikuuta 2013 Virginia heartbreaker
57 17. tammikuuta 2013 Missikisat
58 24. tammikuuta 2013 Naapuri
59 31. tammikuuta 2013 Urheilutoimittaja
60 7. helmikuuta 2013 Frankenstein
61 14. helmikuuta 2013 Perikato
62 7. maaliskuuta 2013 Repomiehen suometus
63 14. maaliskuuta 2013 R´outalempi
64 21. maaliskuuta 2013 Vimonen

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Pasila 2.5 – The Spin-Off yle.fi. 20.3.2013. Helsinki: Yleisradio. Viitattu 21.3.2013.
  2. Pasila-sarjaan uusia jaksoja
  3. Suosittu Pasila saa jatkoa tammikuussa (Arkistoitu – Internet Archive)
  4. [1] (Arkistoitu – Internet Archive)
  5. [2]
  6. Pöystin paluu ja muita uusia Pasiloita
  7. Jaksossa Puolesta ja vastaan tämä vuosiluku ilmoitetaan Pöystin Facebook-profiilissa
  8. Jaksossa Toteemieläin hän kertoo syyn treffikumppanilleen Annikalle, mutta sitä ei kerrota katsojille.
  9. Selviää jaksossa Lahko.
  10. Jaksossa Puolesta ja vastaan
  11. Jaksossa Luennoitsija neiti Vänninen hyppää neljästi katolta
  12. Mm. jaksossa Phil Collins -darra
  13. Jaksossa Lahko
  14. Melkein jokaisessa jaksossa.
  15. Jaksossa Laillinen bordelli
  16. Jaksossa Brasilian pojat
  17. Jaksossa Kerjäläiset Routalempi täyttää "huomenna eli 20.9." 46 vuotta
  18. Jaksossa Reetta Ruusu Routalempi kertoo taiteilijaurastaan
  19. Jaksossa Salaviina
  20. Jaksossa Veli Routalempi ajaa takaa Pete Makkosta pitkin Mannerheimintietä
  21. Jaksossa Linnoittautuneet vanhukset
  22. Selviää jaksossa Algamis Kontiovaaran haastatellessa larppaaja Samia
  23. Selviää jaksossa Karrelle palanut enkeli.
  24. Selviää jaksossa Vox Repomies, vox dei
  25. Jaksosta Eestinlaiva alkaen

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]