Luettelo televisiosarjan Pasila jaksoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo televisiosarjan Pasila jaksoista.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

1. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. kausi esitettiin 17. helmikuuta19. toukokuuta 2007.

 • 1. Vasikka
Komisario Nikander on kuollut omien työkaveriensa harhalaukauksiin, ja hänen tilalleen otetaan komisario Kyösti Pöysti. Pöysti ottaa tutkimukseensa Nikanderilta kesken jääneen ison jutun, kansainvälisen piraattilevyjen salakuljetusrenkaan nappaamisen. Ensimmäinen isku salakuljettajia vastaan johtaa Jussi "Rotanmaksa" Niemisen pidätykseen ja kuulusteluihin, joiden jälkeen Nieminen lupaa todistaa oikeudessa pomoaan vastaan. Pöysti joutuu suojelemaan todistajaa, mikä aiheuttaa hänelle naisongelmia. Multainen käsi -järjestön johtaja Jussi "Pikkuneiti" Summanen kuulee, että Nieminen aikoo vasikoida oikeudessa heistä ja tahtoo kostaa vasikalle niin, että hänen loppuelämänsä olisi yhtä kärsimystä.
 • 2. Kiinalainen työvoima
Suomeen on tuotu kontissa laitonta kiinalaista työvoimaa, joten Pöysti alkaa tutkia, miten ja kuka tuo kiinalaisia Suomeen. Neponen saa selville, että kontti kuuluu Tuupolan kunnalle, joka on kolmen nakkikioskin kasvukeskus. Pöystillä on ongelmia kädessään olevan luomensa kanssa, ja hän päätyy käymään neljällä lääkärillä työajallaan, mistä Repomies ei pidä. Juhani Kontiovaaran avustuksella kaikki kiinalaiset saadaan palautettua takaisin Kiinaan.
Vierailevana äänenä Petteri Summanen.
 • 3. Toteemieläin
Pöysti on tulessa ja taltuttaa Mikkosen, joka riehuu kotonaan kirveen kanssa. Mikkosen napattuaan Pöysti ottaa kiinni myös Kajaaninkatu 7:ssä bensa-asemaryöstöä yrittävän narkomaani "Ranen". Repomies soittaa Pöystille, jottei tämä menisi pankkiin estämään ryöstöä. Pöysti kuitenkin menee, koska tuntee itsensä kaiken tämän jälkeen voittamattomaksi, ja joutuukin sieluttomien ammattirikollisten panttivangiksi.
Vierailevana äänenä Petteri Summanen.
 • 4. Vanhempainyhdistys
Pöysti soluttautuu tietämättään Hermannin ala-asteen 3.B:n vanhempainyhdistykseen, joka on kouluja polttava, erittäin vaarallinen rikollisjärjestö. Pöysti ihastuu yhdistyksen agenttiin Salla Hakalaan, jonka lapsen, Väinö-Klemetin, kanssa hän ei tule toimeen, koska lapsi tuntuu aina saavan tahtonsa läpi. Repomies, Helga, Routalempi ja Neponen tuntuvat kuitenkin tietävän Sallasta jo kaiken.
 • 5. Linnoittautuneet vanhukset
Helgan isällä, tytärtään häpeävällä Helgellä, on jäänyt palvelusvuosiltaan kiusallinen määrä laittomia aseita kotiinsa. Helga ja Neponen lähetetään paikan päälle ratsaamaan aseita ja piirittämään eläkeläisiä. Pöystikin lähtee ratkaisemaan tilannetta. Helge kerää poliiseja vastaan kokoon koko elossa olevan lähipiirinsä, eli armeijakaverinsa ja nuoruudenheilansa. Pöysti yrittää taivutella Helgeä samanaikaisesti luovuttamaan aseet ja rakastamaan tytärtään Helgaa, jota maskuliinisempaa miestäkään ei löydä mistään. Samaan aikaan Routalempi paljastaa jutun Huomenta Ihmiset -ohjelman ärsyttävälle juontajalle, Juhani Kontiovaaralle.
 • 6. Reetta Ruusu
Pöystin on estettävä modernin tanssin koreografi Reetta Ruusun tanssinäytelmä "Vaadin jumalaa tilille" ensi-ilta, joka vaarantaa näyttelijöiden hengen. Saksalan veljekset yrittävät tarjota apuaan Pöystille. Repomies heittää Pöystin ulos jutusta, mutta pyytää kuitenkin hänet myöhemmin metodeineen takaisin.
 • 7. Algamis
Pöysti ja Neponen tutkivat mystisesti menehtyneen larppaaja Samulin (alias Milhindor Assentialainen) kuolemaa. 35-vuotias Veli-Pekka (alias Rurik Alavesinpoika) yrittää vakuuttaa kaikki siitä, että hän on tappanut Samulin styroksimiekalla. Sami (alias Algamis), yrittää larppaajineen tappaa Pöystin, sillä Pöysti on saanut selville suuren salaisuuden: larppaajat ovat oikeasti nörttejä, jotka vain heittävät noppaa ja leikkivät metsissä. Pöysti yrittää seurustella "maailmanparantaja-Liisan" kanssa, joka on Amnesty-aktivisti.
Vierailevana äänenä André Wickström.
 • 8. Phil Collins -darra
Pöysti kertoo, mikä on Phil Collins -darra; se on pahoista pahin krapula, joka laukeaa äärimmäisen idiootin ja äärimmäisen krapulan yhteisvaikutuksesta, ja jossa kaikkien päät alkavat näyttää juuri siltä idiootilta. Pöysti joutuu elämään krapulaisen iltapäivänsä vältellen ihmissuhdepatologi, sosiologi ja ryhmäkouluttaja Heidi Somervuota, joka on kirjoittanut kirjan "Joskus on hyvä kavuta vuoren huipulle" ja joka saa ärsyttävyydellään laukaistua Pöystin Phil Collins -darran. Lopulta Pöystin hermot eivät enää kestä Somervuota ja kaikki näyttävät häneltä. Krapulassa Pöysti pidättää kaupassa myyjän ja asiakkaan, sekä lopulta myös Somervuon. Jaksossa soiva kappale on pastissi Phil Collinsin kappaleesta "Another Day in Paradise".
 • 9. Luennoitsija
Urheiluvaatesuunnittelija ja ammattihuijari, luennoitsija ja liikemies (Kontiovaaran Huomenta ihmiset -ohjelmassa myös vapaa-ajanasumyyjä) Kauko Palmgren-Palmgren vapautetaan vankilasta, ja Pöysti joutuu kuuntelemaan Repomiehen höpötyksiä. Pöysti ei ole tulessa. Repomies katoaa yllättäen, ja Pöysti alkaa tutkia katoamista. Ongelmia Pöystille aiheuttaa myös harvinaisen itsetuhoinen neiti Vänninen, joka hyppää neljään kertaan katolta ja aikoo haastaa poliisilaitoksen oikeuteen.
 • 10. Laillinen bordelli
Helsinkiin avataan Suomen ensimmäinen laillinen bordelli. Repomies saa selville, että Pöysti on käynyt vahingossa maksullisissa naisissa ja kiristää Pöystiä uhkaamalla paljastaa tämän huorissakäynnin netissä. Pöysti pääsee lomalle vain, jos estää Repomiehen tyttärentytärtä Mariaa menemästä bordelliin töihin, Repomiehen toista tyttärentytärtä joutumasta bordelliin työkkäristä ja Repomiehen 114-vuotiasta vaaria menemästä bordelliin. Pöysti laittaa Kärsämäen töihin bordelliin, koska ne ovat nyt laillisia, eikä ilotalo ei voi syrjiä työnhakijoita iän tai sukupuolen vuoksi. Pian monet muutkin Kärsämäen ja Seppäsen baarikaverit joutuvat töihin bordelliin ja jonossa alkaa seistä B-rapun poikia.
 • 11. Avainpelaaja
Kontiovaara kertoo aamutelevisiossaan siitä, miten jokainen ihminen tarvitsee harrastuksen. Repomies takavarikoi Neposen ja Pöystin videopelin ja he saavat sen takaisin vasta kun ovat oppineet käyttäytymään. Laakkonen, elämäänsä turhautunut mies, on juovuspäissään hajottanut Asemaravintolassa kaiken irtaimiston, joten Pöysti ja Neponen hakevat hänet putkaan. Neponen vie Laakkosen kotiinsa, mutta tämä alkaa välittömästi riehua ja rikkoa tavaroitaan, jolloin Pöysti lähetetään ratkaisemaan tilanne. Seurauksena on takaa-ajo.
 • 12. Terroristi
Helsingin kaupunki täyttää vuosia, ja pormestarin juhlakulkuetta uhkaa terroristi, Pasi "Pommi" Jussilainen. Repomies ei pidä Pöystin tavasta hoitaa töitä ja ottaa Pöystin pois "Pommi" Jussilaisen tapauksesta. Pöystin tehtäväksi jää pysäyttää Samuli Anteroinen, joka vetelee ihmisiä turpaan. Liisa Malinen, joka on ainoana suomalaisena käynyt CIA:n kurssin, pitää kaikille luennon terrorismin torjunnasta, ja samalla Repomies ihastuu Maliseen. Neponen ja Pöysti menevät pidättämään Anteroisen ja saavat kuulla kaiken tämän isoveljen suunnitelmista vetää kaikkia maailman ihmisiä turpaan.

2. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2. kausi esitettiin 19. tammikuuta6. huhtikuuta 2009.

 • 13. Orvot koirat
Pöysti, Neponen ja Routalempi ovat selvittämässä Rutasen tapausta, joka on linnoittautunut kotiinsa ja uhkaa viillellä itseään, vaikkei hänellä ole veistä. Kun he tulevat uudestaan seuraavana päivänä, on Rutasella perhe panttivankina ja dynamiittia. Pöysti käskee Pekan ampua taloa singolla, kun Rutanen on ulkona talosta, mutta koira Marsalkka ryntää taloon ja kuolee. Pöysti tutustuu Miljaan, joka on höpöttää koirastaan Patusta. Milja vaatii tietää, kun Marsalkan tappoi. Kontiovaara ja Repomies päästävät Pöystin nimen julkisuuteen ja Suomen Pietarin Orpojen Koirien Tukiyhdistys suuttuu poliisille ja Pöystille. Lopulta Pöysti menee pyytämään aamutelevisioon anteeksi.
 • 14. Puolesta ja vastaan
Neponen asentaa Repomiehelle internetin ja Rauno innostuu internetistä ja törmää pian käyttäjiin, jotka uhkaavat yhteiskuntaa iskuilla. Sopanen jakaa pomminteko-ohjeita netissä ja Malla uhkaa tappaa itsensä Facebookissa. Pöysti saa Sopasen hyppäämään katolta ja kihlautuu Mallan kanssa, jotta tämä ei hyppäisi. Repomies saa tarpeekseen Pöystin käskettyä pankkiryöstäjää ampumaan itsensä ja määrää tämän terapiaan. Pöysti käy kolmella eri terapiassa, kunnes freudilainen psykiatri kertoo Pöystille, mikä tätä vaivaa. Pöysti päättää parantaa elämäänsä perustamalla Facebook-sivun.
 • 15. Apulaiskaupunginjohtaja
Apulaiskaupunginjohtaja Jorma Hyvärinen on alkanut saada tappouhkauksia, koska on omien sanojensa mukaan hillitön naistenmies. Pöysti alkaa vihata Hyväristä jo ensimmäisestä tapaamisestä lähtien. Pöysti saa kuulla, että viimeksi Hyvärinen harrasti seksiä sihteerinsä Lissun kanssa firman pikkujouluissa, mutta selviää, ettei Lissu ollut vielä kertonut miehelleen Makelle ja heille tulee ero. Pöysti keksii, että Hyvärisen vaimo voisi kostaa Hyväriselle menemällä Routalemmen kanssa sänkyyn, miten käykin. Lopulta Pöysti joutuu keskelle ampumavälikohtausta, jonka tekijäksi paljastuu Jarkko Sukselainen, mutta se tapahtui vain siksi, että Hyvärinen lainasi tämän pokasahaa, eikä palauttanut sitä. Pöysti on tyhjentämässä, rangaistuksena välinpitämättömyydestä koko tapaukseen, Repomiehen roskakoria, kunnes löytää sieltä kuolleita rottia ja selviää, että Repomies oli kirjoittanut ne uhkaukset, koska hänen vaimoaan Hyvärinen ei ole "tuupannut" kertaakaan.
 • 16. Mutsis oli
Pöysti ei saa kykyjään vastaavaa työtä ja menettää kiinnostuksensa poliisin hommiin. Raskaalta ja merkityksettömältä tuntuva arki saa Pöystin avautumaan piiritystilanteessa. Lopputuloksena on irtiotto Goalle Madventures-jätkien perässä. Lopulta Pöysti kohtaa myös Dalai Laman – ja itsensä.
Vierailevina ääninä Tuomas Milonoff ja Riku Rantala.
 • 17. Stalkkeri
Suomen seksikkäin juontaja-malli-laulaja-evankelista Jemmica Laamanen joutuu sairaalloisen fanin, Sami Raunion, pakkomielteen uhriksi ja Pöysti kollegoineen lähetetään ratkaisemaan tilanne. Pöystin omaperäinen psykologia saa stalkkerin muuttumaan, mutta kun kaikki näyttää olevan kunnossa, päättää Stalkkeri vaihtaa kohdetta. Kaiken tämän aikana Pöysti käy myös treffeillä – huonolla menestyksellä.
Vierailevana äänenä Jonna Kärkkäinen.
 • 18. Salaviina
Markkinoille on päässyt myrkyllistä viinaa, joka tekee juopottelijan sokeaksi. Pöysti ja Neponen pääsevät nopeasti tekijän jäljille kadun miesten avulla, mutta Veikko "Veikko" Salmelainen on ehtinyt myydä myrkkyviinaa myös tuntemattoman yrityksen pikkujouluihin. Tilanne riistäytyy lopullisesti käsistä, kun viinakaupat joudutaan sulkemaan tutkimusten ajaksi.
 • 19. Kerjäläiset
Helsingin EU:n viikonloppu tuo maahan arvovieraita ja Repomies saa tehtäväksi siistiä kadut ja hankkiutua eroon kerjäläisistä. Pöystiä säälittää liikaa, mutta Repomies keksii tarjota kerjäläisille viikonloppuristeilyn Tukholmaan. Routalempi suuttuu ja alkaa mököttää, kun työkaverit unohtavat hänen synttärinsä.
 • 20. Eläke
Repomies alkaa sekoilla normaalia pahemmin ja hänet taivutellaan jäämään eläkkeelle. Yllättäen aseman päälliköksi nimitetään Pöysti. Sillä aikaa kun Repomies yrittää viihdyttää eläkepäiviään onnenpyörällä, bingolla ja yleisönosastokirjoituksilla, Pöystillä menee pää sekaisin vallasta.
 • 21. Olympiavoittaja
Pöysti ja kollegat joutuvat vartioimaan vankilasta vapautuvan moukarinheittäjän pysymistä kaidalla polulla. Olavi ”Oltsu” Kemppainen osoittautuu varsin haasteelliseksi kaveriksi, mutta Repomies ei anna periksi: tämä jatkosodan hengessä urheillut sinivalkoinen sankari on median ajojahdin uhri, joka ansaitsee virkavallan kaiken tuen.
 • 22. Veli
Poliisit jahtaavat Suomen eniten ylinopeussakkoja saanutta miestä. Kyseinen kaahari, Suomen keskivertoa paremmat autoilijat ry:n toiminnanjohtaja Pete Makkonen, ajaa Pöystin päälle ja Pöystille nousee epäilyttävä kyhmy. Neponen raahaa Pöystin lääkäriin ja paljastuu, että möykky on Pöystin koteloitunut kaksoisveli. Jakson lopussa soi The Hollies-yhtyeen kappale "He Ain't Heavy, He's My Brother".
 • 23. Kaksvitonen
Pasilan poliisiasemalla selvitetään kahta pommiräjähdystä – Helsinki on joutunut terrori-iskun kohteeksi. Musiikkitalon työmaalta on kadonnut suuri määrä räjähteitä, ja jos ne vielä räjähtävät, seurauksena voi olla valtava siviiliuhrien määrä. Poliisit lähtevät tiukkaan ajojahtiin. Syylliseksi paljastuu katkeroitunut kansalainen Heikki Matikainen, mutta viimeisen pommin sijaintia hän ei suostu kertomaan. Apuun kutsutaan CIA:n kovaotteinen kuulustelija Jack Jofa. Jakso on parodia 24:sta. Lopulta oikea terroristisyyllinen löytyy. Johtaja on Pekka Routalempi (jakson loppu ei kuitenkaan liittynyt varsinaiseen sarjan juoneen).
 • 24. Tauno Muikku
Pasilassa tutkitaan liikemies Tauno Muikkuun kohdistuvia lahjussyytöksiä. Mahtava ostoskeskus Monoliitti näyttää saaneen rakennusluvat vaalitukea vastaan. Syyllisyys vaikuttaa ilmeiseltä, mutta sitten Muikku lahjoittaa Repomiehelle purjeveneen nimipäivälahjaksi. Pöysti löytää tosirakkauden. Jakso viittaa Toivo Sukariin ja Ideaparkiin.

3. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

3. kausi esitettiin 17. tammikuuta28. maaliskuuta 2011.

 • 25. Repomies, kunnon mies
Pöysti ja Neponen yrittävät etsiä pankkiryöstösaalista, jonka vankilasta juuri vapautunut Jeppe Salonius oli piilottanut. He yrittävät epätoivoisesti saada Saloniuksen paljastamaan rahasaaliin sijainnin, kunnes saavat selville, että Salonius olikin ryöstänyt roskapussin ja että pankki olikin vahingossa heittänyt rahat kaatopaikalle. Samalla Repomies häviää rahaa useissa nettihuijauksissa ja hänen elämänhalunsa alkaa sortua.
 • 26. Pöysti prosaistina
Kirjailija Unto Vilskeen uuden romaanin käsikirjoitus on varastettu. Pöysti täyttää 33 vuotta ja kokee ikäkriisissään ettei ole tehnyt mitään merkittävää elämänsä aikana. Vilske innoittaa Pöystiä ja Repomiestä kirjoittamaan omia romaanejaan eivätkä keskity kirjoituksen etsimiseen. Vilske ei kuitenkaan voi sietää, että Pöysti pyytää tältä jatkuvasti neuvoja. Lopulta ilmenee, että Vilskeen elämä oli aivan kuin Pöystillä, ja että Routalempi oli hänen esikuvansa.
 • 27. Päihdevalistajat
Virkamies Saksala aikoo lakkauttaa Pasilan poliisiaseman mediakeskustelun perusteella, samalla kun Suomeen on ajautunut M-20 -nimistä huumetta mainostoimisto Buddhan juhliin. Pöysti ja Neponen lähetetään kouluun tekemään huumevalistusta, joka päättyy epäonnistuneesti. Repomies antaa potkut Pöystille ja hän menee töihin Buddhaan. Lopulta Pekka Routalempi lähetetään koululle valistukseen, josta riippuu Pasilan poliisiaseman säilyminen.
 • 28. Ikuinen liekki
Pöysti ja Neponen jäljittävät kaupungissa riehuvaa tuhopolttajaa. Repomies ihastuu pyrotutkija Tarja Vesantoon, joka käyttäytyy Repomiehen tavoin. Repomies yrittää peitellä ihastustaan, mutta päättää lopulta kertoa vaimolleen, lentää ulos kodistaan ja pyytää tukea Pöystiltä. Lopulta ilmenee, että Repomies oli tuhopolttaja motiivinaan nähdä Vesanto tavallista useammin.
 • 29. Karrelle palanut enkeli
Suomalaisen iskelmärockin kruunaamaton kuningas Andy Suonsilmä julkaisee uuden levynsä nimeltä Karrelle palanut enkeli. Suonsilmän musiikki saa taparikollinen Raine Makkulan, vaipumaan itsesääliin, väkivaltaisuuteen ja rattijuoppouteen. Makkula väittää tämän johtuvan siitä, että hän ei saa tarpeeksi rankkoja tuomioita. Kun hän kuuntelee Suonsilmän uutta albumia, hän muuttuu jälleen väkivaltaiseksi ja pahoinpitelee ihmisiä ja hajottaa melkein koko asuinlähiönsä. Lopulta hänet kuitenkin vapautetaan vasten omaa tahtoaan.
Vierailevana äänenä Olli Ylikotila.
 • 30. Jyrsijä 2000
Pasilan poliisi epäilee verkkohuijarina aiemmin tunnetun Pauli Mutikkalan tapaa ennustaa pörssikursseja pyramidihuijaukseksi, mutta Mutikkalan karismaattisuus tehoaa sijoittajiin liiankin hyvin, eivätkä nämä suostu tekemään Mutikkalasta rikosilmoitusta. Mutikkalan karismaattisuus alkaa vaikuttaa myös Routalempeen ja Helgaan. Lopulta ilmenee, ettei Mutikkalan asiakkaille tärkeintä ollutkaan raha, vaan herättää kateutta muiden ihmisten silmissä.
 • 31. Pöystin 15 minuuttia
Kasarminkadulla on käynnissä pankkiryöstö, jonka Pöysti onnistuu ratkaisemaan lähinnä tuurilla. Siitä niittää ansaitsematonta mainetta ja Pöysti päätyy julkisuuden henkilöksi. Vastoin alkuperäistä mielipidettään, hän alkaa nauttia siitä. Ajan myötä Pöystistä alkaa kiertää huhuja, jotka eivät pidä paikkansa. Lopulta Pöysti haluaa eroon julkisuudesta ja pyytää hänestä negatiivisesti kirjoittaneen kolumnistin apua, ja Pöysti pääsee pois parrasvaloista valehtelemalla opiskelevansa lähihoitajaksi.
 • 32. Hiljainen päivä
Pöysti ei suostu moppaamaan Repomiehen käskyistä huolimatta, koska se ei hänen mielestään kuulu poliisin tehtäviin. Asiasta kehkeytyy koko työyhteisöä häiritsevä valtataistelu, jossa Repomies yrittää kiusata Pöystiä ja rangaista aseman muita poliiseja, kunnes Pöysti suostuu tekemään aina kuten käsketään. Mutta koko tänä aikana poliisit (Neposta lukuun ottamatta) eivät enää työskentele päivisin ja rikollisuus lisääntyy. Öinen kaduille virtsaaminen kuitenkin vähentyy. Lopulta Repomies suostuu myöntämään olleensa väärässä, mutta Pöysti ei.
 • 33. Lahko
Maanisen katusaarnaajan ja papin virasta erotetun Martti Aisakkalan lahko eroaa Pasilan evenkelis-luterilaisesta kirkosta uskoen Jumalan suhtautuvan erittäin vakavasti homoseksuaalisuuteen ja naispappeuteen. Tämän pohjalta kerhotilan homoseksuaalinen siivooja tekee rikosilmoituksen syrjinnästä ja lopulta uhkailee aerosolipommituksella. Pöysti rakastuu horoskooppi-ihmiseen, joka saa tämän melkein muuttumaan eri ihmiseksi.
 • 34. Julma pila
Pöysti saa tarpeekseen siitä, että Repomies himoitsee joka vuosi kunniamitalia itselleen ja siksi pistää poliisit tekemään ylimääräisiä töitä yrityksenään vakuuttaa valintaraatia. Niinpä hän huijaa Repomiehen luulemaan, että tämä saa sellaisen tänä vuonna. Sisäministeri Möttösen riippuvuus pistaasipähkinöihin ja taipumus rattijuoppouteen paljastuu. Lopulta Pöysti käyttää tätä hyväkseen ja hänen ansiostaan Repomies saa kuin saakin kunniamitalin.

4. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

4. kausi esitettiin 7. marraskuuta 2011 – 9. tammikuuta 2012.

 • 35. Jortsun muisto
Kansakunta menettää unohtamansa, mutta rakastamansa iskelmätähden, Ilari 'Jortsu' Heikkisen. Pöysti möläytää julkisesti, ettei sure humppalaulajan kuolemaa, mikä aiheutaa skandaalin. Pöystin kommentti saa laulajalegendan fanit suunniltaan ja Pöysti joutuu vainon kohteeksi, vaikkei kukaan edes muista tämän tekemiä kappaleita, lukuun ottamatta klassikkoa Mopedilla seinään. Loppujen lopuksi kuolema paljastuu Jortsun itsensä lavastamaksi, koska kukaan ei osta enää lainkaan hänen levyjään.
 • 36. Piraatit
Mikko "Pekka" Nyyssönen on ladannut suomalaista musiikkia laittomasti internettiin palvelimellaan nimeltä Piraattisatama. Tämän myötä musiikkibisneksessä aletaan ensin irtisanoa basisteja ja myöhemmin muitakin muusikoita, jättäen lopulta jäljelle vain laulajia. Nyysönen ei kuitenkaan murru ja lisäksi hänellä on palvelimia ympäri maailmaa.
 • 37. Vox Repomies, vox dei
Poliisiylijohtaja Möllinen ilmoittaa, että tästedes poliisiasemien työntekijät saavat vastedes itse valita asemiensa päälliköt. Repomies asettuu itse yhdeksi ehdokkaaksi pelastaakseen paikkansa. Kontiovaara saa tarpeekseen siitä, ettei saa tehdä sellaisia haastatteluja kuin haluaa ja ryhtyy myös ehdokkaaksi. Lupaustensa avulla hän saa puolelleen lähes kaikki poliisit, mutta hän ei pystykään toteuttamaan lupauksiaan ja palaa aamutelevisioon ja niin Repomies pyydetään takaisin, joskin vastahakoisesti.
 • 38. Brasilian pojat
Suomen jalkapalloliitto yrittää käyttää likaisia keinoja voittaakseen tulevan ottelun Liechtensteinia vastaan. Repomies estää tämän, minkä seurauksena Suomi kuitenkin häviää ottelun ja Repomies saa syyt niskoilleen. Jalkapalloliitto yrittää sen jälkeen keksiä uusia, mutta myös moraalittomia, keinoja tehdäkseen joukkueestaan paremman. Pöysti väittää, ettei urheilu kiinnosta häntä, mutta jakson lopussa hän näkee unta olevansa menestynyt jalkapalloilija.
Vierailevana äänenä Riku Riihilahti.
 • 39. Routalempi netissä
Routalempi saa tehtäväkseen vastata Pasilan poliisiaseman blogista, mutta saa koko ajan negatiivisä kommentteja, minkä seurauksena hän päätyy sikiöasentoon, eikä haluaa enää kirjoittaa. Pöysti taas rakastuu Hennaan, kilahdusherkkään naiseen, joka yrittää houkutella hänet mukaan kaikenlaisiin hullutuksiin. Lopulta Neponen vie Pöystin tapaamaan vaimonsa bestistä, joka neuvoo Pöystiä irrottautumaan Hennasta.
 • 40. Traileridarra
Pöysti on pitkän aikaa seurannut kioskinmyyjätär Maisaa, eikä ole uskaltanut pyytää häntä treffeille. Hän joi itselleen krapulan, jossa häntä alkoi ympärivuorokautisesti kiusata päässä kuuluva trailereiden kertojan ääni, joka hiljenee vain juomalla tai työttömyydellä. Elokuvakriitikko Pasi Mattila kärsi aikoinaan samasta ongelmasta. Pöystin päästyä eroon darrasta, Repomies alkaa myötäelää Pöystin elämää pitäen häntä alkoholistina huonoin seurauksin.
Vierailevana äänenä Tero Koponen.
 • 41. Solutus
Retsi "Brutaali" Jäppinen suunnittelee rikollisliigansa kanssa pakoa vankilasta. Pöysti lähtee mielellään soluttautumaan vankilaan ja ottaa itselleen uuden nimen, Lambert Kubrick. Pöysti suostuu tähän mielellään, koska hänen elämänsä on tylsää. Hän saa Jäppisen luottamuksen, mutta valehtelee rikosrekisterinsä olevan korkeaa luokkaa ja uhittelee lähes kaikille vankilassa. Mutta kun Jäppiselle paljastuu totuus, muu vankilan henkilökunta ajautuu riitaan Jäppisen jengin kanssa ja Pöysti lopulta luopuu tehtävästä.
 • 42. Sesse Ensilumi
Repomies epäilee työilmanpiirissä olevan jotain vikaa ja palkkaa työpaikkaterapeutti Sesse Ensilumen parantamaan sitä. Ensilumi ei kuitenkaan ole lainkaan kannustava ja hänen päätelmiensä seurauksena Pöysti uskoo tylsyytensä johtuvan Neposen liiasta kannustavuudesta, Routalempi alkaa toimia aggressiivisesti ja uhkarohkeasti poliisityössään ja se alkaa herättää Helgassa kiihotusta. Mutta lopulta he kaikki palaavat entisiin elämäntapoihinsa.
 • 43. Eestinlaiva
Pöysti laitetaan kansainväliseen tehtävään, mutta hänen harmikseen tehtäväksi osoittautuukin vain Kontiovaaran suojeleminen laivalla Neposen kanssa. Kontiovaara kuitenkin juo itsensä pahasti humalaan ja alkaa sekoilla niin, että joutuu lopuksi laivaputkaan. Pöystiä ärsyttää koko laivan väki ja lopulta hän joutuu nujakkaan muutamaan muun matkustajan kanssa, minkä seurauksena hän ja Neponen joutuvat laivaputkaan Kontiovaaran seuraksi ja vapautuvat vasta palatessaan Helsinkiin.
 • 44. Auervaara
Neponen on viime aikoina tuonut töihin mukaan tyttövauvansa, Ailan. Edellisenä päivänä Pöysti oli joutunut huolehtimaan Ailasta ja Repomies saa tämän avulla motivoitua Pöystin jahtaamaan auervaara Kauno Kultalampea, joka oli vienyt rahat ja sydämen useilta iäkkäiltä naisilta, muun muassa Alma Amalia Röndqvistiltä. Routalempeä kiusaa Audia ajava mies, joka haluaa jatkuvasti tehdä rikosilmoituksia autonsa pilkkaamisesta. Jakson lopussa soi Pauliina Kokkosen laulama versio Jackson Brownen kappaleesta These Days.

5. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

5. kausi esitettiin 23. tammikuuta26. maaliskuuta 2012.

 • 45. Koala vs. valkohai
Pöysti saa vastaansa Suomen ovelimman pankkirosvon, Jusu Marttisen. Vaikka Pöysti yrittää mitä tahansa, Marttinen pääsee pakoon ja on vieläpä saavuttanut Vanuatun kunniakansalaisuuden. Rangaistuksena Pöysti alennetaan liikennepoliisiksi. Pöysti juo itselleen darran, jossa hän alkaa kuulla ympärivuorokautisesti luonto-ohjelmista tuttua ääntä, joka kestää puoli vuotta. Lopulta Pöysti saakin darran avulla Marttisen kiinni ja pääsee siten darrasta eroon.
Vierailevina ääninä Tero Koponen ja Lars Svedberg.
 • 46. Routalemmen potkut
Repomies tuli tilanneeksi asemalle uuden vesipisteen ostos-TV:n kautta ja joutuu säästösyistä irtisanomaan yhden aseman poliiseista. Lopulta irtisanottavaksi työntekijäksi päätyy Routalempi, joka saa läksiäislahjaksi sveitsiläisen linkkuveitsen. Ensimmäistä vastaantulevaa höyhentä seuraamaan lähtevä Routalempi ajautuu Lasse "Pimeys" Puurtisen, alamaailman julmimman kovanaaman, jengiin. Routalempi alkaa hetki hetkeltä lähentyä Puurtisen kanssa, mutta lopulta hän ja Puurtinen tajuavat olevansa eri maailmoista ja Routalempi palaa poliisiasemalle töihin.
 • 47. Non, je ne regrette rien
Pöysti on lainannut Repomiehelle Inceptionin ja Repomies alkaa nähdä unia useassa eri tasossa. Toden ja unen raja alkaa hämärtyä ja tehdä häntä niin sekavaksi, että hän on vähällä tappaa itsensä. Pöysti pyytää apua sisäministeriltä, Kontiovaaralta ja ihmisshakkia harrastavilta mielenterveyslaitosten tutkijoilta, mutta heidän kaikkien vastaus on kielteinen. Edes Suomen "eittämättä keskisimmästä" elokuvatutkijasta, Peter von Schnabelista, ei ole apua. Lopulta ilmenee, että kaikki mitä tapahtui ennen alussa tapahtunutta Raunon heräämistä, oli pelkkää Pöystin näkemää unta. Jaksossa soiva kappale on Édith Piafin "Non, je ne regrette rien", josta jakson nimikin tulee.
 • 48. Cops
Kontiovaara kaipaa lisää toimintaa elämäänsä ja tekee reportaasin Pasilan poliisien arjesta ja vastineeksi hän lupaisi tehdä Repomiehestä Viikon Hänen. Kontiovaara seuraa useina öinä Pöystin ja Neposen partiointia yöllä ja pilaa heidän työnsä. Repomies taas yrittää Viikon Häneksi päästyään estää toimittajia luulemasta häntä homoseksuaaliksi. Mutta vastustelullaan hän alkaakin herättää sellaista huhua.
 • 49. Neposen polttarit
Neponen ja vaimo uusivat vihkivalan amerikkalaiseen tapaan. Pöystistä tulee bestman ja hän yrittää suunnitella Neposen kolmen kaverin kanssa tälle ennennäkemättömät polttarit, mutta lopulta päätyy peruspolttareiden pitämiseen. Repomiestä taas ahdistaa hääpuheen pitäminen, koska hänellä on huonoja kokemuksia puheiden pitämisestä. Lopulta yrittäessään tehdä parhaansa, Pöysti ja Repomies saavat Neposelta huudot.
 • 50. Anonyymit kyynikot
Pöysti heitetään ulos pikkujoulujen ohjelmasuunnittelusta kyynisen asenteensa vuoksi, joten hän osallistuu mm. Jerppe Stoltenstoltenin ohella anonyymien kyynikoiden vertaistukiryhmään. Samaan aikaan Repomies kuuntelee vain omaa ehdotustaan pikkujouluohjelmasta, millä hän saa niskoillensa enemmän epäsuosiota kuin Pöysti.
 • 51. Schaibaajat
Maailmalla levinnyt extreme-ruokavalio "schaibaus" (jossa syödään ulostetta) saapuu Suomeen. Schaibausliiton johtajat, vuoden ärsyttävimmäksi pariskunnaksi 2009 valittu pariskunta Saksalat suuttuvat tutkija Tauno Turkan kritisotua ruokavaliotaan, mutta Pöysti ei Repomiehen varotuksista järjestä suojelua Turkalle, joka lopulta piestään, mikä ajaa Pöysin virkavirheiden kierteeseen. Lopulta Suomen ruokateollisuus alkaa tuottaa keinotekoista ulostetta.
 • 52. Elämän rouva
Pöysti lähetetään hakemaan vanhan Elviira -nimisen eläkeläisrouvan Nuppu- kissa alas puusta. Pöysti kuitenkin yllättäen tulee ihastuu ja tulee läheiseksi Elviiran kanssa. Suhteesta mustasukkaiset Neponen ja Rauno keksivät juonen, joka saa Raunon ja Elviiran ystävystymään, väliaikaisesti kuitenkin tuhoten Pöystin ja Neposen ystävyyden. Elviiran valitsee lopulta Raunon, ja Pöysti korjaa ystävyytensä Neposen kanssa. Tutkija Pekka Leiber-Stroller lupaa lähteä Kontiovaaran kanssa järvelle.
 • 53. Obama
Yhdysvaltain 44. presidentti Barack Obama saapuu Suomeen tapaamaan Eestin valtiojohtoa. Kontiovaaralle selviää, että Obama on Kelviäläistä sukua ja päättää kostaa aamuohjelmastaan kieltäytyneelle Obamalle. Presidentin uskollinen kannattaja Pöysti yritää Obaman turvatiimiin, mutta päätyy vartoimaan lentoaseman vessaa. Lopulta Kontiovaara yrittää tietojensa avulla suostutella Obamaa aamuohjelmansa vieraaksi, mutta Obaman turvamiehet pieksevät hänet.
Vierailevana äänenä Rich Lyons.
 • 54. Irtiotto
Pöysti on jälleen kerran kyllästynyt elämäänsä ja päättää ryhtyä nauttimaan siitä, saaden kuitenkin osakseen vain pilkkaa. Lopulta hän päättää lähteä ulkomaille, ja kaikki paitsi epäuskoinen Neponen hyvästelevät Pöystin. Lentokentällä Pöysti hylkää tuttinsa Suomeen, ennen kuin astuu lentokoneeseen. Repomies katsoo Pöystin lentokoneineen lentävän pois kohti Intiaa - ja uusia seikkailuja.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

6. tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

6. kausi esitettiin 27. joulukuuta 2012 – 21. maaliskuuta 2013.

 • 55. Paluu
Jaksossa Juhani Kontiovaara haastattelee Espoon Kiekkohäjyjen valmentajaa, josta on tullut valituksia. Hän kohtelee kuusivuotiaita jääkiekkoharjoittelijoita huonosti antaakseen omille jäsenilleen voiton. Lopulta Häjyt voittavat 64 - 0. Valmentaja on tarinan lopussa karkaamassa Suomesta ja olisi onnistunut, ellei ulkomailta palannut Kyösti Pöysti olisi lyönyt tätä ovella turpaan. Kyösti Pöysti kertoi ulkomaanmatkastansa josta muut eivät uskoneet Pöystin oppineen mitään. Tämä sai hänet muistamaan Tommi Neposen etunimen, mistä hyvästä Tommi halaa Pöystiä jakson lopussa.
 • 56. Virginia heartbreaker
Pikaruokaravintola Virginia Woffelhouse rakentaa ensimmäisen ravintolansa Suomeen. Sen tuotteisiin kuuluu mm. Virginia Heartbreaker, 60 000 kalorin burgeri. Terveysministeriö haluaa kieltää sen, sillä sen syönti aiheuttaa sydänkohtauksia vuosittain sadoille ihmisille. Pöysti maistaa sitä ja on vähällä kuolla. Myöhemmin Repomies tekee samoin ja Routalempeäkin alkaa himottaa. Kiinnitettyään Routalemmen huomion banaanien jännyyteen Pöysti saa lopulta paljastettua VW:n omistajan, Reino K. Sepulturan, juonen kostaa roskaruuan syöjille sen, etteivät nämä syöneet hänen aikaisempia gourmet-aterioitaan.
 • 57. Missikisat
Miss Suomi -kisoissa on tänä vuonna uusi "hyvällä maulla" toteutettava petting-kierros. Mutta joku missikandinaattien poikaystävistä on uhannut räjäyttää pommin, ellei kierrosta peruta. Pöysti estää ainakin kahden eri pommittajan aikeet ja pääsee Repomiehen suosioon, mutta ei itse ole tyytyväinen, koska oli rohkea vain missien vuoksi. Hän viettää yön missikandinaatti Jeminan kanssa, mutta seuraavana päivänä Jemina palaakin yhteen ex-poikaystävänsä kanssa.
 • 58. Naapuri
Pöystin naapuriin muuttaa uusavuton nuorimies nimeltä Rane, jonka puheistakaan ei saa selvää. Pöysti kuitenkin rakastuu hänen siskoonsa Siljaan ja valehtelee tämä vuoksi itsensä Ranen parhaaksi kaveriksi. Helsinkiä vuosien ajan terrorisoinutta rikollista, Asbesti-Kerästä, on ammuttu edeltävänä yönä ja hän on vaipunut koomaan. Mutta sitten paljastuu, että Rane ampui häntä. Siljan vuoksi Pöysti yrittää lyhentää Ranen tuomiota, mutta tuleekin vain pidentäneeksi sitä.
 • 59. Urheilutoimittaja
Kontiovaara on ärsyyntynyt alkoholisoituneesta urheilutoimittaja Pasi Vatasesta, joten hän järjestää tälle potkut. Vatanen vannoo kostoa, joten Pöysti ja Neponen laitetaan suojelemaan häntä. Kun Vatanen lopulta hyökkää eräässä ravintolassa, maahanmuuttajasiivojan ansiosta hän jää kiinni. Samaan aikaan Repomies tilaa taidemaalari Nuutisen poliisiasemalle maalaamaan taulun, josta tuleekin Repomiehen tahdosta virtsalla maalattu. Hän tuleekin lopulta heittäneeksi sen samaan siivoojaan, joka pysäytti Vatasen. Vatanen saa lopulta työnsä takaisin.
 • 60. Frankenstein
R-kioskin ryöstäjän kiinniotossa rapakuntonsa vuoksi epäonnistunut Pöysti joutuu kuntotestiin. Pöysti suostuu vain, koska hän ihastuu kunto-ohjaaja neiti Hentolaan. Hentolan toiveiden vastaisesti Repomies vaatii douppaamaan Pöystiä hormoneilla nopeiden tulosten saavuttamiseksi. Kun Hentola höläyttää piittavansa miehissä enemmän lihaskunnosta, Pöysti suostuu douppaamaan. Mutta hän alkaakin nyt vihata kaikkea mistä on aiemmin pitänyt ja tuhoaa kaiken mihin koskee. Tämä ajaa hänet vainojen kohteeksi. Juuri kun Pöysti on vähällä käydä Repomiehen kimppuun, hän palautuu entiselleen.
 • 61. Perikato
TV-aseman tilat aiotaan remontoida ja koska aseman kuluista 45 % menee Kontiovaaran palkkaan, hän saa palkanalennuksen. Kontiovaara eroaa ja hänet korvataan Niina Kaunistolla, joka saa paljon mielenkiintoisempia vieraita. Pöystiä alkaakin yhtäkkisesti huolestuttaa Kontiovarran katoaminen, vaikka hän normaalisti vihaa tätä. Lopulta Kontiovaara rukoilee Jeesuksen nimeen, minkä jälkeen studiossa Kauniston päälle putoaa kattolamppu ja hän pääsee takaisin studioon. Mutta sen jälkeen hänen rukouksiinsa ei enää vastata, joten hän siirtyy wiccalaisuuteen.
 • 62. Repomiehen suometus
Routalempi saa tehtäväkseen käydä läpi arkistosta kaikki 70-luvulta asti ratkaisematta jääneet tapaukset. Repomies haluaa tuntemattomista syistä jättää asian selvittämättä. Routalempi epäilee Repomiehen syyllistyneen rikokseen ja paljastuu, että vuonna 1979 neuvostoliittolaisen diplomaatin pidätyksen vuoksi, Repomies tuli valheellisesti ilmianteeksi mikkeliläisen poliisin, Antero Rösensmösenwitz-Peppusen, neuvostovastaisuudesta. Rösensmösenwitz-Peppunen oli kuitenkin tietämättään tehnyt Repomiehelle samoin. Tuomari tuomitsee heidät kiillottamaan abstraktia Risto Rytin muistomerkkiä kunnes se muistuttaa kohdettaan.
 • 63. R´outalempi
Kauno Sotka huijaa pornonäyttelijöitä ja ihmisiä, jotka eivät ole koskaan näytelleet, taiteellisesti vaativiin rooleihin suuren budjetin elokuvissa vain pyrkiäkseen täydellisyyteen. Routalempi osallistuu koekuvauksiin, mutta saakin ammattinäyttelijä Raine Musakan näyttämään amatööriltä, millaista Sotka juuri etsikin. Seuraavana yönä Sotkaa ammutaan ja Routalempi on yksi epäillyistä ja heistä todennäköisin syyllinen joutuen kolmeksi vuodeksi vankilaan. Sotkan assitentti, johon kukaan ei kiinnitä huomiota, tunnusti ampuneensa tätä mustasukkaisuudestaan Sotkaa kohtaan.
 • 64. Vimonen
Pasilan alkuperäisen sarjan viimeinen jakso, jossa Kontiovaaran juontamana näytetään pätkiä, joita aiempiin jaksoihin ei laitettu. Ensin kerrottiin pois jätetyistä hahmoista ja sitten esitettiin sensuroituja ja poistettuja kohtauksia. Niihin kuuluu Repomiehen kuolema rattijuopon yliajamana, orgia poliisiaseman yllämainittujen pikkujoulujen pääaktiviteettinä, Pöystin häät lumiakka Niinan kanssa, Pasilan näyttelijöiden riitely kesken Pöystin ja Repomiehen kattokeskustelun, Routalemmen karaoke-veto Macarenasta sekä paljastus Pöystin lapsuudesta, jossa hänen epäonnistumisiaan ei koskaan huomioitu.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]