Ihmisshakki

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ihmisshakkia Monselicessä, Italiassa.
Vartalomaalattua ihmisshakkia World Bodypainting Festivalissa Pörtschach am Wörtherseessä, Kärntenissä, Itävallassa.

Ihmisshakki on shakin muoto jossa ihmiset toimivat shakkinappuloina. Peliä pelataan tyypillisesti ulkosalla, joko suurella shakkilaudalla tai maassa, ja sitä pelataan usein renessanssimarkkinoilla. Monet ihmisshakkipelit ovat käsikirjoitettuja näytöksiä joita esittävät taistelukohtauksiin koulutetut näyttelijät. Tämän ollessa kyseessä nappuloiden väliset syönnit ovat käsikirjoitettuja taistelukohtauksia. Nappulat voivat myös harjoitella kamppailua keskenään, käyttäen Society for Creative Anachronismin tyylisiä sääntöjä.

Italian kaupungissa Marosticassa lähellä Venetsiaa on järjestetty ihmisshakkipeli teemavaatetuksessa joka toisen vuoden syyskuun toisella viikolla jo vuodesta 1923. Peli järjestetään vuonna 1454 pelatun legendaarisen shakkipelin kunniaksi, jonka kaksi miestä pelasi keskenään selvittääkseen kumpi sai kunnian kosia naista johon molemmat olivat rakastuneet.

Cosplay-ihmisshakki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2004, Metrocon loi ja järjesti maailman ensimmäisen anime-ihmisshakkipelin. Se oli käsikirjoitettu ja sisälsi taistelukohtauksia.

Siitä lähtien muissakin animetapahtumissa kuten Anime Boston tai Manifest on ollut cosplay-ihmisshakkia jossa nappulat ovat anime- tai videopelihahmoiksi pukeutuneita ihmisiä. Joissain peleissä on teema (kuten hyvä vastaan paha, Shounen vastaan Shoujo, salatiede vastaan tiede, angst vastaan sokeri).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]