Turbo-Ankka

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Turbo Ankka (engl. Gizmo Duck, oikealta nimeltään Fenton Crackshell, suomennoksissa Maukka Munankuori) on Ankronikka-piirrossarjassa ensiesiintymisensä tehnyt Disney-hahmo. Fenton nähtiin ensi kerran pitkässä saagassa, jossa hänestä tulee monien vaiheiden jälkeen Turbo-Ankka. Hän esiintyy myös joissain Ankronikka-sarjakuvatarinoissa. Hamilton Camp toimi hahmon äänenä.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alun perin Fenton oli yksi Roope Ankan alaisista, jolla oli aivan loistava laskupää (jota hän käyttää myöhemmin hyödyksi nerokasta robottihallitsijaa vastaan). Hän asuu asuntovaunussa äitinsä kanssa (joka katsoo aina tv:tä).

Roope oli määrännyt Pelle Pelottoman keksimään erikoisen puvun, jolla joku, kuka sen päälleen laittaakaan, voisi puolustaa hänen rahojaan Karhukoplalta ja muilta konnilta.

Pelle päätti asettaa siihen salasanan, jonka lausuja voisi käyttää Turbo-Ankan asustetta. Salasana oli sellainen, joka ei ole oikeastaan sana ollenkaan. Salainen salasana oli Blatherskite, lausahdus, jota sattumoisin Fenton usein käyttää (muodossa blathering blatherskite; hän ei myöhemmin koskaan oppinut, että vain jälkimmäinen sana tarvittiin sanoa).

Fenton oli kerran niin lähellä pukua, että lausuttuaan tutun lausahduksensa hänestä tuli ensi kerran Turbo-Ankka. Ainoat, jotka tietävät hänen olevan Turbo-Ankka, ovat hänen äitinsä ja Roope (opittuaan sen robottien planeetalla). Turbo-Ankaksi tultuaan Roope palkkasi hänet rahasäiliön vartijaksi.

Television sarjan:[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Fenton/Turbo-Ankka esiintyikin myöhään Ankronikka-sarjassa, hän oli paljon suositumpi kuin Bubba, ja he esiintyivätkin vain kerran samassa jaksossa.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.