Turbo-Ankka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Turbo-Ankka (engl. Gizmo Duck, oikealta nimeltään Fenton Crackshell, suomennoksissa Maukka Munankuori) on Ankronikka-piirrossarjassa ensiesiintymisensä tehnyt Disney-hahmo. Maukka Munankuori nähtiin ensi kerran pitkässä saagassa, jossa hänestä tulee monien vaiheiden jälkeen superhahmo Turbo-Ankka. Hän esiintyy myös joissain Ankronikka-sarjakuvatarinoissa. Hamilton Camp toimi hahmon äänenä.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alun perin Maukka Munankuori oli yksi Roope Ankan alaisista, jolla oli loistava laskupää (jota hän käyttää myöhemmin hyödyksi nerokasta robottihallitsijaa vastaan). Hän asuu asuntovaunussa äitinsä kanssa.

Roope-setä oli määrännyt Pelle Pelottoman keksimään erikoisen puvun, jonka pukeva voisi puolustaa hänen rahojaan Karhukoplalta ja muilta konnilta. Pelle Peloton päätti asettaa Turbo-Ankan asusteelle salasanan, jonka lausuja saisi sen käyttöönsä. Salasana oli "Blatherskite"; lausahdus, jota sattumoisin Maukka Munankuori usein käyttää (muodossa blathering blatherskite). Hänestä tuli ensi kerran Turbo-Ankka, kun hän sattumalta lausui lausahduksensa lähellä erikoispukua. Ainoat, jotka tietävät hänen olevan Turbo-Ankka, ovat hänen äitinsä ja Roope (opittuaan sen robottien planeetalla). Hänen tultua Turbo-Ankaksi Roope palkkasi hänet rahasäiliön vartijaksi.

Televisiosarjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vaikka Fenton/Turbo-Ankka esiintyikin myöhään Ankronikka-sarjassa, hän oli paljon suositumpi kuin Bubba, ja he esiintyivätkin vain kerran samassa jaksossa.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.