Della Ankka

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Della Ankka
Don Rosan taiteilema Della Ankka.
Don Rosan taiteilema Della Ankka.
Ensiesiintyminen 17. lokakuuta 1937
Kustantaja Disney (useilla kustantajilla lisenssi)
Henkilötiedot
Status Aku Ankan sisar
Ikä Yleisesti n. 40v.
Asuinpaikka ?
Suhteet
Muut sukulaiset Aku Ankka, kaksoisveli
Tupu, Hupu ja Lupu, pojat
Roope Ankka, eno
Hortensia MacAnkka, äiti
Aaron Ankka, isä
Hepsu Ankka, isoisä
Mummo Ankka, isoäiti
Nimeämätön puoliso, joka on Iines Ankan veli (Don Rosan mukaan)

Della Ankka (engl. Della Duck) on Disneyn sarjakuvamaailmassa Aaron Ankan ja Hortensia MacAnkan tytär, Aku Ankan kaksossisko, sekä Tupu, Hupu ja Lupu Ankan äiti.

Della Ankan aviomiehen henkilöllisyys ei ole selvillä, ja Don Rosan piirtämässä Aku Ankan sukupuussa lintu onkin peittänyt hänen kasvonsa. Eräässä varhaisessa sarjakuvassa hänen paljastettiin joutuneen sairaalaan, kun Tupu, Hupu ja Lupu räjäyttivät ilotulitteen hänen nojatuolinsa alla. Tämän kepposeksi tarkoitetun onnettomuuden takia Della sai hermoromahduksen ja lähetti heidät pariksi viikoksi veljensä Aku Ankan huostaan. Sitten Aku saa sähkösanoman Dellalta, joka tahtoo poikien palaavan kotiin, ja Aku lähettää pojat Dellalle[1]. Myöhemmin pojat tulivat käymään Akun luona. Sen jälkeen Della Ankasta ei ole kuulunut mitään.

Don Rosan ehdotuksen mukaan Dellan aviomies on Iines Ankan veli.

Varhaisemmissa suomennoksissa Dellan nimi oli Sanelma Ankka. Nimi on myös esiintynyt muodossa Dumbella Aku Ankka -lehden numerossa 16/1994 Don Rosan tarinassa Maailman rikkain ankka.

Uudessa, vuonna 2017 alkaneessa DuckTales-animaatiosarjassa Della Ankka mainitaan muutamaan otteeseen ja paljastuu, että hän otti osaa veljensä Akun kanssa heidän enonsa Roope Ankan seikkailuihin ennen ankanpoikien syntymää. Hänen olinpaikkansa sarjan aikana oli pitkään arvoitus, kunnes viimeisessä jaksossa paljastui että Della oli lentänyt kuuhun. Sarjaan perustuvassa DuckTales-lehdissä kerrotaan toisinaan Roopen, Akun ja Dellan seikkailuista.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.