Taavi Ankka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Taavi Ankka
Taavi Ankka Don Rosan taiteilemana.
Taavi Ankka Don Rosan taiteilemana.
Luoja(t) Walt Disney
Näyttelijä(t) Paul Frees (1961–1986)
Albert Ash (1987)
Corey Burton (1987–)
Ensiesiintyminen "Disneyn ihmeellinen maailma" (syyskuu 1961)
Henkilötiedot
Koko nimi Taavi Ankka
Status Professori
Luonteenpiirteet Älykkyys
Suhteet
Muut sukulaiset Aku Ankka, vaimon siskonpoika
Matilda MacAnkka, vaimo (Don Rosan mukaan)

Professori Taavi Ankka (engl. Ludwig Von Drake[1]) on Aku Ankka -sarjakuvissa esiintyvä hahmo. Taavi on Don Rosan mukaan naimisissa Matilda MacAnkan kanssa. 1960-luvulla Taavi esiteltiin Aku Ankka -lehdessä Akun enona. Disneyn ihmeellinen maailma -televisiosarjassa ensiesiintymisessä Walt Disney kertoi että Taavi on Akun setä isän puolelta, eurooppalaista sukuhaaraa.

Taavi on "kaikkien alojen asiantuntija", hänellä on useita oppiarvoja. Taavin kirjasto on laaja ja ehtymätön tiedonlähde, jonka opastuksella Roope Ankka usein onnistuu hankkiutumaan joko aarteen ääreen tai vaikeuksiin. Taavi kuvataan usein hajamielisenä professorina, joka luottaa mieluummin vanhanaikaisiin ja hyväksi havaitsemiinsa tieteellisiin menetelmiin ja kirjoihin kuin nykyaikaiseen tietojenkäsittelyyn.

Carl Barks ei ikinä erityisemmin pitänyt Taavista, koska hänen mielestään hahmo yhdisteli liikaa Roope Ankan ja Pelle Pelottoman piirteitä.lähde? Niinpä Barks käytti tarinoissaan Taavia ainoastaan yhden kerran. Duckmania- ja Don-McDuck-sivustojen fanihaastattelussa Don Rosa kertoi, ettei saa käyttää Taavi Ankkaa sarjakuvissaan, koska tämä on "virallisesti kuollut".[2] Rosa on kuitenkin kerran piirtänyt Taavin mukaan tarinaansa kiellosta huolimatta[3]. Taavi näkyy sivustapäin juhlavieraiden joukossa Rosan tarinassa Kaikkein mieluisin lahja.

Televisiosarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ludwig Von Drake IMDb. Viitattu 7.7.2013.
  2. Duckmania.de
  3. Rosa, Don.: Musta Ritari ja muita Don Rosan parhaita, s. 33. [Helsinki]: Sanoma Magazines Finland, 2005. 76861863. ISBN 9789513218744. Teoksen verkkoversio.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.