Riitta Hanhi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Riitta Hanhi (engl. Brigitta McBridge) on hahmo Disneyn eläinmaailmassa. Hän on uuttera ja yritteliäs liikenainen, ja samalla Roope Ankkaan rakastunut vanhapiika. Italialaisen Romano Scarpan vuonna 1960 luoma Riitta on uransa aikana vaihdellut Roopea jahtaavasta kiusankappaleesta hauskaksi ja itsenäiseksi sankarittareksi.

Riitan ensiesiintyminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Riitta ilmestyi Roopen elämään virallisesti tarinassa Zio Paperone e l'multino Balabu penäämään Roopelta syntymäpäivälahjaa. Riitan rooli oli silloin vielä varsin epäselvä, mutta sarjassa annettiin ymmärtää, että hän oli Roopen vanha tuttu. Suomessa tämä sarja julkaistiin Aku Ankan taskukirjassa numero 79 (nimellä Viimeinen kulu-kulu). Ensimmäinen suomeksi julkaistu sarjakuva Riitasta oli Aku Ankan taskukirjan numerossa 8 julkaistu Venetsian leipuri. Riitta-tarinoita on myöhemmin julkaistu suomeksi myös Aku Ankka -lehdessä.

Riitta nykypäivänä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Uudemmissa tarinoissa Riitasta on tullut räväkkä ja kovaotteinen liikenainen, joka yrittää kiristää Roopea kanssaan avioon keinolla millä hyvänsä. Roope sanoo usein Riitalle, ettei tunteilu sovi hänen kaltaiselleen liikemiehelle. Joissakin tarinoissa käy kuitenkin ilmi, että syvällä sisimmissään Roope kyllä pitää Riitasta. Tämä kaksikko on kisannut milloin villamarkkinoiden, milloin täytekakkuteollisuuden hallinnasta. Ajan myötä Riitta on rauhoittunut jopa siinä määrin, että Roopekin on lakannut puhumasta ”Hullu-Riitasta”. Hänestä on tullut ideoita pursuava yksityisyrittäjä, ja vaikka Roope yhä toisinaan saa hätistellä ankkaneitoa kimpustaan, nähdään Riitan rinnalla useimmiten tämän uskollinen ystävä ja liikekumppani Kuuno Kaakkuri. Riitta tunnetaan joissain vanhoissa sarjakuvissa myös nimellä Maisa Hanhi.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.