Egmont-konserni

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Yrityksen logo

Egmont-mediakonserni on yksi Skandinavian johtavista media-alan yrityksistä. Egmontin perusti vuonna 1878 Egmont Harald Petersen. Tuolloin kyseessä oli vain hyvin pieni yritys. Konsernin päämaja sijaitsee Kööpenhaminassa, Tanskassa. Toisen maailmansodan jälkeen Egmont aloitti yhteistyön Disneyn kanssa. Vuonna 1948 yhtiö aloittikin Aku Ankka -sarjakuvalehden julkaisun ensin Ruotsissa ja sen jälkeen vuonna 1949 myös Norjassa ja Tanskassa. Ostamalla tanskalaisen Aschehoug-kustantamon vuonna 1963 Egmont tuli mukaan myös kirjamarkkinoille.

Egmont-konsernin omistaa säätiö, jonka voitosta osa jaetaan vuosittain hyväntekeväisyyteen. Vuodesta 1920 alkaen Egmont-säätiö on jakanut jo yli 230 miljoonaa euroa erityisesti lasten ja nuorten sosiaalisia ja terveydellisiä oloja tukeviin hankkeisiin. Lisäksi tukea suunnataan taiteeseen, kulttuuriin ja tutkimukseen.

Nykyään Egmont tuottaa viikko- ja aikakauslehtiä, sarjakuvia (suurin osa Aku Ankka-lehdessä julkaistuista sarjakuvista on toimitettu Tanskassa), kirjoja, elokuvia, televisio-ohjelmia, oppikirjoja ja pelejä. Konsernilla on toimintaa 23 maassa ja konsernissa työskentelee yhteensä yli 7 600 työntekijää. Vuonna 2009 Egmontin liikevaihto oli 1,44 miljardia euroa.

Egmont omistaa yhdessä Sanoma Media Finlandin kanssa puoliksi Egmont Kustannuksen. Suomessa Egmont-konsernia edustavat myös elektronisen kotiviihteen jakelija ja markkinoija Oy Nordisk Film Ab sekä elokuva- ja TV-tuotantoyhtiö Nordisk Film & TV.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.