Nordisk Film

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nordisk Film
Nordisk Filmin logo.svg
Perustettu 1906[1]
Perustaja Ole Olsen[2]
Toimitusjohtaja Allan Mathson Hansen[1]
Kotipaikka Tanskan lippu: Mosedalvej 14, Valby 2500, Tanska[1]
Liikevaihto 530 milj. EUR (2016)[2]
Henkilökuntaa 1 900 (2016)[2]
Emoyhtiö Egmont Group
Omistaja Egmont Group
Kotisivu www.nordiskfilm.com

Nordisk Film A/S (aiemmalta nimeltään Nordisk Films Kompagni af) on vuonna 1906 Tanskassa perustettu elokuvayhtiö. Se on nykyisin osa Egmont-konsernia, joka on Tanskan suurin mediakonserni ja jolla on toimintaa 30 maassa. Nordisk Film on maailman vanhimpia elokuvayhtiöitä. Vuonna 2016 yhtiön liikevaihto oli 530 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa oli 1 900 ihmistä.[2][1]

Yhtiö kehittää, tuottaa ja jakelee liikkuvaa kuvaa Pohjoismaissa. Nordisk Filmin toiminta sisältää elokuvia, animaatioita, mainoksia, musiikkivideoita, videoita, dvd-julkaisuja, sekä TV- ja elektroniikkapelejä. Nordisk Filmillä on Sonyn PlayStationin levitysoikeudet, ja yhtiö omistaa elokuvateattereita Tanskassa ja Norjassa. Nordisk Film omistaa myös jälkituotantoyhtiöitä, filmilaboratorioita sekä radio- ja televisiolähetysstudioita.

Suomessa Nordisk Film tuottaa televisio-ohjelmia ja levittää elokuvia, pelejä ja musiikkia. Yhtiö on osakas MRP Matila Röhr Productions- ja Solar Films -elokuvatuotantoyhtiössä. Lisäksi Nordisk Filmillä on levityssopimukset Kinottaren ja Kinoproductionin kanssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Company Overview of Nordisk Film A/S (myös muut välilehdet) bloomberg.com. Viitattu 21.2.2018. (englanniksi)
  2. a b c d About us Nordisk Film A/S, nordiskfilm.com. Viitattu 21.2.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]