Lepakkoankka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lepakkoankka
Lepakkoankka
Lepakkoankka
Ensiesiintyminen Suomessa:
Aku Ankan taskukirja 142: Antiikin ihmeet[1]
Henkilötiedot
Oikea nimi Touho Ankka
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Ultrasankarit[1]
Taikaviitta[1]
Glorianha[1]
Henkilöllisyydet Touho Ankka

Lepakkoankka on Touho Ankan salainen alter ego. Lepakkoankka on esiintynyt Suomessa julkaistuissa sarjakuvissa harvoin. Ensimmäistä kertaa hänet nähtiin Suomessa Aku Ankan taskukirjassa 142: Antiikin ihmeet. Silloin hänet nähtiin vain vilaukselta. Ensimmäistä kertaa kunnolla Suomessa hänet nähtiin Aku Ankan taskukirjojen teemanumerossa 23: Ultrasankarit vs. Paha Seiska, jossa hän taistelee Ultrasankarien (Taikaviitan, Viitattaren, Superhessun, Rautahansun, Neliapilan ja Eka Vekaran) kanssa Pahaa Seiskaa (Mustaa Pekkaa, Mustakaapua, Rahoittajaa, Velmu Viurusilmää, Saastuttajaa, Spektroa ja Zafirea)[2] vastaan. Lepakkoankkaa nähdään eniten Brasiliassa. Lepakkoankkaa ei nähdä usein Suomessa, koska hänen tarinoitaan käännetään brasilialaisista tarinoista, joissa käytetään paljon harvoin esiintyviä, unohdettuja ja kokonaan uusia hahmoja, ja suomenkielisiin tarinoihin ei haluta epävirallisia hahmoja.[1]

Esiintymisiä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aku Ankan Taskukirjat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

142. Antiikin ihmeet
Teemanumero 23. Ultrasankarit vs. Paha Seiska

  1. a b c d e Laine, Jukka: Ultrasankarit vs. Paha Seiska kvaak.fi. 18. kesäkuuta 2010 klo 10:03.
  2. Ankkalinnan uudet supersankarit esittäytyvät: Ultrasankarit vastaan Paha Seiska – pelastuuko Ankkalinna? news.cision.com. 9. kesäkuuta 2010 klo 14:18.
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.