Matami Mimmi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Matami Mimmi.

Matami Mimmi, toisinaan myös Mainio Matami Mimmi (engl. Mad Madam Mim) on Aku Ankka -lehtien tarinoissa esiintyvä noitahahmo. Matami Mimmin ensiesiintyminen oli Disneyn-elokuvassa Miekka kivessä, jossa hänet kuvattiin Merlin-velhon pahana kilpailijana. Matami Mimmi kohtasi Arthurin ja yritti vakuuttaa hänelle olevansa Merlinin veroinen velho, mitä Arthur ei uskonut. Matami Mimmi sieppasi Arthurin ja yritti tappaa hänet, mutta Merlin ilmestyi paikalle ja esti Mimmiä tappamasta Arthuria. Matami Mimmi ja Merlin kävivät velhojen kaksintaistelun, jonka aikana Mimmi ja Merlin muuntautuivat erilaisiksi eläimiksi taistellessaan toisiaan vastaan. Mimmi pääsi voitolle muuntautumalla lohikäärmeeksi ja huijaamalla säännöissä, mutta Merlin muuntautui taudinaiheuttajaksi ja sairastutti Mimmin voittaen kaksintaistelun. Mimmi joutui vuoteen omaksi ja Merlin neuvoi häntä lepäämään ja ottamaan aurinkoa toipuakseen, mihin Mimmi vastasi että hän inhoaa auringonvaloa.

Toisin kuin virkasisarensa Milla Magia, Matami Mimmi kuvataan sarjakuvatarinoissa useimmiten hyväntahtoiseksi, joskin ilkikuriseksi hahmoksi. Ensimmäisissä tarinoissaan Mimmi saattoi jopa auttaa Milla Magiaa, mutta luonne muuttui hyvin nopeasti nykymuotoiseksi. Nykyisin hän esimerkiksi estää Karhukoplaa tekemästä rikoksia ja auttaa joskus jopa Roopea rikollisia vastaan.

Romaanissa Descendants: Isle of the Lost Matami Mimmi on muiden Disneyn-pahisten lailla vangittu Isle of the Lostille voimansa menettäneenä. Mimmillä on saarella useita tyttärentyttäriä, joista yhden nimeksi on kerrottu Maddy. Romaanissa Return to the Isle of the Lost: A Descendants Novel kerrotaan, että Matami Mimmi onnistui pakenemaan Isle of the Lostilta maanalaisen taikatunnelin kautta, joka johti Auradoniin. Matami Mimmi saatuaan taikavoimansa takaisin muuntautui lohikäärmeeksi ja hyökkäsi Camelotiin polttaen Sherwoodin metsän lähes kokonaan maan tasalle. Mal, Merlin, Kuningas Ben ja Jörö taistelivat Matami Mimmiä vastaan Auradonin kääpiökaivoksilla, kunnes Kuningas Ben onnistui Excaliburin avulla pitämään Mimmin aisoissa, jonka jälkeen Merlin palautti Mimmin takaisin saarelle. Romaanissa Escape from the Isle of the Lost: A Descendants Novel paljastetaan, että Matami Mimmi on yksi Dragon Hallin koulun opettajista.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.