Winx-klubi

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Winx)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Winx-klubi
Winx Club
Sarjan logo
Sarjan logo
Tyyli piirrossarja
Kestoaika 22 min
Luoja(t) Iginio Straffi
Pääosissa Letizia Ciampa
Perla Liberatori
Ilaria Latini
Gemma Donati
Domitilla D'Amico
Laura Lenghi
Alkuperämaa Italia
Verkko

Italian lippu RAI
Suomen lippu MTV3
Suomen lippu Sub
Suomen lippu MTV Juniori
Suomen lippu Nickelodeon

Yhdysvaltain lippu Nickelodeon
Esitetty 1. helmikuuta 2003 – jatkuu
Jaksoja 130 (luettelo jaksoista)
Aiheesta muualla
IMDb

Winx-klubi (eng. Winx Club) on Iginio Straffin luoma italialainen animaatiosarja, jota on julkaistu televisiosarjana ja sarjakuvana. Siitä on myös tehty kolme 3D-elokuvaa sekä useita teatteriesityksiä. Winx Club kertoo nuorista keijutytöistä, jotka käyvät maagisessa ulottuvuudessa keijukoulu Alfeaa. Tuotantokausien aikana he seikkailevat myös fiktiivisessä Maassa. Suomessa Winx-klubia esittävät MTV Juniori ja MTV3. Winx-klubin ensimmäinen 3D-elokuva Winx – salaisuuksien linna tuli ensi-iltaan Suomessa 16. huhtikuuta 2010. Rooman teemahuvipuistossa nimeltä Rainbow Magicland on Winx-klubin Alfean linna. Sarjasta on esitetty tunnin pituisia spesiaalijaksoja vuodesta 2011 Nickelodeon-kanavalla Amerikassa sekä MTV Juniori-kanavalla Suomessa kesällä 2013.

Vauhdikas animaatiosarja kertoo teini-ikäisistä keijuista, jotka puolustavat hyvää energiaansa noitien pahaa voimaa vastaan. Pirteät, vahvat ja muotitietoiset keijutytöt seikkailevat kaikkialla universumissa, saavat uusia upeita transformaatioita ja kohtaavat erilaisia vihollisia. Lisäksi he saavat oppeja yliluonnollisille voimilleen alan parhailta kouluttajilta Alfean keijukoulussa.[1] Samaan aikaan komeat ja mukavat spesialistit opiskelevat miekkasankareiksi Punalähteen poikakoulussa, kun taas noidat kouluttautuvat Pilvitornin noitakoulussa omiin jäyniinsä.

Kaudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Winx-klubista on tähän asti julkaistu kuusi tuotantokautta. Winx-klubin tekijät kertoivat vuonna 2012 ensi-iltaan tulleen Winx Club – maaginen seikkailu -elokuvan haastattelussa, että kaksi seuraavaa kautta on tekeillä. Viides kausi esitettiin Italiassa syyskuusta 2012, ja Suomessa 1. joulukuuta 2012. Suomen Netflixiin se tuli katsottavaksi toukokuussa 2015. Kuudes tuotantokausi alkoi Suomessa 19. tammikuuta 2015 MTV Juniorilla.

Seitsemännen tuotantokauden alkavat Suomessa 10. lokakuuta MTV3:lla.

Kausi 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

16-vuotias Bloom elää tavallista teinitytön elämää vanhempiensa sekä lemmikkikaninsa,Kikon kanssa Gardenian kaupungissa, autuaan tietämättömänä taikavoimistaan. Hän näkee sattumalta keijun taistelemassa keltaista Knut-peikkoa vastaan puistossa. Pelko saa Bloomin voimat 'aktivoitumaan', ja hän auttaa keijua peikkoa vastaan. Hän ystävystyy keijun kanssa, joka on Solarian prinsessa Stella. Stella huomaa Bloomin taikavoimat ja kertoo tämän olevan keiju. Bloom matkustaa Stellan kannustamana Alfeaan, keijujen kouluun, jossa hän ystävystyy vielä muiden keijujen Floran, Musan ja Tecnan kanssa. He luovat ryhmän jonka nimeksi valitaan Winx. Taikaulottuvuuden Magix-kaupungissa Bloom kohtaa ilkeät Trixit (Icyn, Darcyn ja Stormyn) Pilvitornin noitakoulusta. Trixeistä ja Winxeistä tulee arkkivihollisia keskenään, ja kun nämä tahtovat pakkomielteisesti riistää Bloomilta Lohikäärmetulen ja sitten tuhota Magixin, panokset ovat kovat.[2]

Kausi 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän kauden voimamuoto on Charmix.

Keijuille katkerat ja häviön kokeneet Trixit on lähetetty Valokivelle, jossa on tarkoitus puhdistaa mieli ja muuttaa pahat olennot hyviksi. Winxit löytävät Alfean kulmilta tummaihoisen keijun, joka tulee metsästä puolipyörryksissä ja kyyneleet silmistä valuen. Hän on Layla, joka yritti pelastaa metsissä asustelevat pikkukeijut, pixiet, lordi Darkarin kynsistä. Samaan aikaan lordi Darkar ilmaantuu Valokivelle ja vapauttaa Trixit antaen heille Gloomix-voiman. Darkar on feeniksolento, jonka tarkoituksena on saada käsiinsä Codex-nimisen portaaliavaimen kaikki palaset, jotka sijaitseva Alfeassa, Punalähteellä, Pilvitornissa ja Pixiekylässä. Darkarin tavoitteena on päästä Codexin avulla Realixin valtakuntaan ottamaan haltuunsa täydet pimeyden voimat ja näin päästä hallitsemaan maailmaa. Winxit auttavat Laylaa ja pelastavat yhteisvoimin pixiet Darkarin linnoituksesta ja liittoutuvat näiden kanssa. Winxit saavuttavat myös uuden voimamuodon Charmixin, jonka saadakseen keijun täytyy kohdata pelkonsa tai tehdä rohkea teko. Koko kauden ajan Winxit ja spesialistit yrittävät estää Darkaria saamasta Codexin palasia käsiinsä. Darkar myös langettaa pimeän loitsun Bloomin ylle muuttaakseen Lohikäärmetulen pimeäksi voimaksi.

Kausi 3[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän kauden voimamuoto on Enchantix.

Trixit karkotetaan jäälohkareissa Omega-ulottuvuuteen, josta he löytävät Valtorin, pahan velhon, joka on syyllinen Bloomin biologisten vanhempien katoamiseen. Valtor vapautetaan jäiden sisästä, ja hän käyttää uskomattoman vahvoja taikojaan Omegan hirviökäärmeitä vastaan. Valtor pakenee Omegasta Trixien kanssa ja ottaa heidät suojelukseensa. He aikovat yhteistyöllä etsiä Valon Komppanian jäsenet, jotka ovat mm. Faragonda, Saladin ja Griffin ja varastaa kaikkien taikaplaneettojen voimakkaat, maagiset ja mystiset aarteet. Valtor haluaa myös löytää Bloomin ja tuhota hänet pimeillä voimillaan. Kauden alussa Valtor ottaa valtaansa Solarian kreivitär Cassandran ja tämän tyttären Chimeran, jotta nämä syrjäyttäisivät Stellan prinsessan valtaistuimelta ja Cassandra pääsisi Stellan isän, kuningas Radiuksen, kuningattareksi. Valtor myös ottaa prinsessa Diaspron kautta valtaansa prinssi Skyn, joka Eraklyonissa ilmoittaa Diaspron prinsessakseen ja laittaa Bloomin kärsimään rakkaansa menetyksestä. Enchantixin Winxit saivat uhrautumalla jonkin kotiplaneettansa asukkaan puolesta. Tecna kuitenkin uhrautui koko taikaulottuvuuden puolesta sulkemalla Androsin ja Omegan välisen portaalin, mutta katosi itse sen sisälle. Muut tytöt pelkäsivät Tecnan kuolleen, mutta Timmy selvitti tämän olevan yhä elossa. Winxit ja spesialistit lähtevät yhdessä pelastamaan Tecnaa Omegasta. Winxit menevät myös Kultaiseen Kuningaskuntaan hakemaan vesitähtiä, joiden avulla he voivat pysäyttää Valtorin. Bloom saa myöhemmin tietää Valtorilta totuuden vanhemmistaan Oritelista ja Marionista, sekä heidän olinpaikastaan.

Kausi 4[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän kauden voimamuoto on Believix.

Neljännellä kaudella seikkaillaan Gardeniassa, Bloomin kotikaupungissa. Winxit toimivat Alfeassa tällä kertaa "opettajina". He saavat tietää uudesta kehittyneemmästä keijumuodosta, joka on nimeltään Believix. Voiman voi saada vain ei-maagisesta maailmasta, kuten Maasta, saamalla jonkun ihmisen todella uskomaan taikuuteen ja keijuihin. Gardeniassa Winxit törmäävät Mustan kehän velhoihin, jotka aikovat löytää Maan viimeisen keijun. Winxit ovat saaneet tietää Faragondalta Alfeassa keijumetsästäjistä, jotka ovat vanginneet kerran kaikki maapallon keijut Mustan kehän kautta Tir Nan Ogiin, Maan keijujen valtakuntaan. Winxit ja spesialistit yrittävät ennättää velhojen edelle etsiessään Maan viimeistä keijua Gardeniasta. Seuraavaksi tehtäväkseen Winxit ottavat Maan keijujen vapauttamisen Tir Nan Ogista. Apunaan heillä on Valkea kehä, joka on Mustan kehän vastakohta ja ainoa portaali vankityrmään, jossa keijut ovat vankeina. Maan keijuista muodostuu sarjaan kaksi merkittävää hahmoa, kuningatar Morgana sekä entinen rauhan keiju Nebula. Winxit saavat keijut vapautettua Tir Nan Ogista, mutta nämä hautovat kostoa Mustan kehän velhojen lisäksi myös ihmisiä vastaan, koska nämä lakkasivat uskomasta keijuihin.

Lisenssien vaihto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdysvaltojen 4Kids-kanava pyöritti ohjelmaa kolme tuotantokautta, kunnes vuonna 2007 4Kids:in ja Rainbow S.r.l.:n sopimus purettiin. Rainbow-animaatiostudio alkoi etsiä uutta partneria, kunnes vuonna 2010 ryhtyi yhteistyöhön Nickelodeonin kanssa.

Winx-klubin 4Kids-versio oli muunneltu sekä tunnusmusiikissa että varsinaisessa englannin kielen dubbauksessa. RAI English -tuotanto sen sijaan on alkuperäinen versio animaatiosarjasta, vain italialaisesta versiosta englanniksi puhuttuna. Winx-klubin kolme tuotantokautta tehtiin vuosina 2003-2007 sekä 4Kids- että RAI English -versiona, nyt enää vain Nickelodeonin RAI-versiona.

Syyskuussa 2010 Nickelodeon ilmoitti lehdistötilaisuudessa, että kanava tuottaa Winx-klubin tuotantokaudet 5 ja 6 sekä ehkä siitäkin pidemmälle yhteistyössä Rainbow'n kanssa.

Winx-klubi teatterilavoilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Winx-klubi on myös todella suosittu teatterilavoilla ja siitä on tehty useita esityksiä eri maissa. Koko teatterihistorian aloitti vuonna 2005 esitetty Winx Power Show, joka kesti vuoteen 2007. Vuonna 2006 yleisön pyynnöstä Winx Power Show esitettiin uudelleen uusien lavasteiden kanssa. Francesca Colapietro korvasi vuonna 2005 Bloomia esittäneen Mary Diman. Vuonna 2007, ensimmäisen Winx Club -elokuvan kunniaksi, Winx Power Show teki muutamia keikkoja muun muassa ostoskeskuksissa. Winx -tyttöjen näyttelijät esiintyivät punaisella matolla Italian elokuvafestivaaleilla. Vuonna 2009 esitetty Winx Club On Tour on uusi versio Winx Power Show’sta. Sen esityksissä käytettiin Winx Power Show’n lavasteita, mutta mukana oli Winx On Ice -jääshow'n musiikkia.

 • Winx Power Show (Italia, 2005-2007)
 • Winx Club on Tour (Saksa, 2006)
 • Winx Club Theater Tour (Saksa, 2007)
 • Winx On Ice -jääshow (Useissa eri maissa, 2008)
 • Winx On Tour (Useissa eri maissa, 2009)
 • Winx на Льду -jääshow (Venäjä, 2012)
 • Winx In Concert (Portugali, 2012)
 • Winx In Concert (Italia, Rainbow Magic Land, 2012)
 • Новогодние приключения Winx Club (Venäjä, 2013)
 • Winx Club - Musical Show (Italia, 2014)

TV-elokuvat (Spesiaalit)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Winx-klubista on tuotettu neljä 45 minuuttia kestävää televisioelokuvaa, joiden sisältö perustuu kausiin 1 & 2. TV-elokuvat tehtiin Nickelodeonin alettua partneriksi Rainbow S.r.l.:n kanssa vuonna 2010. Tämän tarkoitus oli tutustuttaa Yhdysvallat uudestaan Winx-klubiin sen jälkeen, kun Rainbow S.R.L. lopetti sopimuksen 4Kidsin kanssa vuonna 2007. TV-elokuvissa käytetään voimamuotoa Taika Winx (uudelleen nimettynä Charmix).

 • Winx-klubi: Tarina Alkaa: Maassa asuva Bloom huomaa ensimmäisen kerran taikavoimansa, kun hän tapaa Auringonpaisteen keijun Stellan Gardenian puistossa taistelemassa keltaista Knut-peikkoa vastaan. Hän matkustaa Stellan kanssa Taikaulottuvuuteen, jossa menee opiskelemaan Alfean keijukouluun. Hän tapaa myös uudet ystävänsä Musan, Floran ja Tecnan. Magixin kaduilla hän törmää Pilvitornin noitakolmikkoon, Trixeihin, jotka "riepottelevat" häntä, kunnes muut Winxit saapuvat paikalle. Alfeassa ollessaan Bloom näkee unia nymfisiskostaan Daphnesta, jolla on jotain tekemistä hänen menneisyytensä kanssa. Trixien hyökkäyksen jälkeen Bloom tajuaa taikavoimiensa mahdin ja Trixit saavat tietää Bloomin Lohikäärmetulesta.
 • Winx-klubi: Trixien Kosto: Bloomin elämä hankaloituu, kun hän saa kuulla totuuden menneisyydestään. Hän näkee edelleen unia Daphnestä, ja saa myös vanhemmiltaan tietää ettei ole heidän tyttärensä. Bloom palaa Magixiin ja lähtee ystävineen Pilvitorniin löytääkseen lisää tietoa menneisyydestään. Trixit kuitenkin huijaavat Bloomia uskotellen hänen olevan oikeasti noita. Samalla he havittelevat Bloomin voimia ja saavatkin riistettyä häneltä Lohikäärmetulen. Bloom saa tietää, että Daphnen on hänen siskonsa, joka vain lisää kysymyksiä hänen menneisyydestään.
 • Winx-klubi: Magixin Taistelu: Trixit yrittävät valloittaa Magixin varastamansa voiman avulla. Taikaulottuvuuden koulut yhdistävät voimansa ja yrittävät pysäyttää Trixit sekä estää Magixin tuhoutumisen.
 • Winx-klubi: Varjojen Feeniksi: Winxit saavat vastaansa uuden vihollisen, Varjojen Feeniksin. Hän yrittää varastaa Pixie-keijukansan Codexin, jonka avulla voi hallita koko taikaulottuvuutta.

Kausi 5[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän tuotantokauden voimamuodot ovat Harmonix ja Sirenix.

Tämä tuotantokausi on tehty 2D- ja 3D-tekniikoilla.

Winxit elävät superkeijujen elämää Gardeniassa, kun kaupungin lähivesillä ollut öljylautta räjähtää. Räjähdyksen seurauksena lautalta mereen levinneet saasteet pääsevät vedenalaisten porttien läpi Androkseen, jossa Tritannus ja Trixit olivat vangittuina. Layla esittelee ystävilleen Androsin vedenalaisen kuningasperheen: setänsä kuningas Neptunen, tätinsä kuningatar Ligean ja serkkunsa, jo kolmannelta kaudelta tutun Tressan sekä kaksoset Nereuksen ja Tritannuksen. Tritannus joutui vankilaan hyökättyään katkeruuttaan omaa perhettään vastaan kesken kruunajaisten, kun hänen isänsä valitsi seuraavaksi kuninkaaksi Tritannuksen veljen eikä häntä. Trixit joutuivat Androsin vankilaan jäätyään kiinni salaliitosta Valtorin kanssa. Tritannus pääsee vapaaksi saasteen ansiosta ja se muuttaa hänet liskomaiseksi merihirviöksi. Hän vapauttaa Trixit tyrmistään ja Icy ihastuu häneen. Tritannuksen suunnitelmana on päästä Äärettömälle Merelle ja siten päästä hallitsemaan kaikkia Taikaulottuvuuden vesiä. Winxit palaavat Alfeaan tutkimaan miten he voivat päihittää Tritannuksen, sillä Believix-voimat eivät toimi veden alla. Faragonda kertoo heille muinaisesta Sirenix-voimasta joka sisältää vedenalaisten ulottuvuuksien voimia. Winxit saavat käsiinsä Sirenix-kirjan joka avautuu vain korkean voiman avaimella. Sirenix-voiman saaminen on heille välttämätön, sillä jos he eivät suorita kirjan antamia tehtäviä tietyssä ajassa, he menettävät taikavoimansa iäksi.

Winxit saavat luonnon avaimen ja sillä he avaavat Sirenix-kirjan, jolta he saavat Harmonix-voimat. Niiden avulla he voivat etsiä kolme helmeä tähdenmuotoiseen rasiaan, josta heitä neuvovat Sirenix-suojelijat. Suoritettuaan kaikki Sirenix-kirjan haasteet Winxit pystyvät viimein avamaan portin Äärettömälle Merelle, jolloin he ovat askeleen lähempänä Tritannuksen nujertamista. Roccaluche-järvellä he aktivoivat Sirenix-lähteen, jonka jälkeen he pääsevät portaalista uuden upean voiman ansiosta Äärettömälle Merelle. Samalla Winxit yrittävät estää Tritannusta aktivoimasta Keisarin valtaistuinta suojelemalla Valon, Tasapainon ja Hallinnan pilareita. Pilareiden sinetit ovat ainoa keino saada istuimen haltija tulemaan keisariksi, jonka myötä Tritannus käy pilarien kimppuun, onnistuu saamaan kaksi sinettiä ja epätasapainottamaan Taikaulottuvuutta. Winxit ehtivät kuitenkin hävittää viimeisen sinetin, ja lopulta Tritannus kokee keijuille murskaavan häviön menetettyään ainoan häntä hirviöhahmossa pitäneen esineen, atraimensa. Tritannus lähetetään Kadotukseen, kun Winxit pitävät voittokonsertin Androsilla ja Bloom on onnessaan Daphnen paluusta.

Kausi 6[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän tuotantokauden voimamuodot ovat Bloomix ja Mythix.

Tämä tuotantokausi on tehty 2D- ja 3D-tekniikoilla.

Winxit juhlivat Daphnen paluuta eläväksi olennoksi Dominolla, kun Trixit lähettävät Syvyyksien pedon pilaamaan juhlat. Winxit saavat Daphnen uskomaan itseensä, jotta hän voi saada sisäiset taikavoimansa takaisin eloon. Palattuaan takaisin Alfeaan Daphne aloittaa taikuuden historian opettajana ja Stella pitää muotiputiikkia salassa Griseldalta. Pilvitornissa salaperäinen Maasta tullut noita Selina esittelee muille noidille Legendariumin, taikakirjan joka pystyy herättämään sadut, legendat ja tarut eloon. Trixit huomaavat kirjan mahtavuudet ja saavat Selinan puolelleen, jotta he voivat vallata jokaisen Taikaulottuvuuden koulun ja sitä kautta päästä sen valtiaiksi. Mutta kenen puolella Selina todellisuudessa onkaan?

Trixit ottavat jälleen vallan Pilvitornissa. Winxit saavat esimakua Trixien uusista juonista kun he kohtaavat Linphean keijukoulussa, johon Trixit hyökkäävät ensimmäisenä Pilvitornin noidat ja Selina puolellaan. Kohdatessaan Legendariumin vielä tietämättään siitä kaikki muut keijut paitsi Bloom menettävät taikavoimansa. Bloom jakaa Lohikäärmetulensa jotta muut Winxit eivät olisi kokonaan voimattomia, jonka myötä he ansaitsevat Bloomix-voimat, jotka voi saada pienillä rohkeilla teoilla.

Selina kutsuu koko ajan vaarallisempia satuhahmoja kirjastaan Winxien yrittäessä etsiä Eldoraa, keijukummia, joka on viimeisin Legendariumin haltija ennen Selinaa. Matkansa päätteeksi he löytävät Eldoran, Gardenian metsässä asustelevan höperöhkön keijun joka voi auttaa heitä tietämään miten lukita Legendarium. Winxit matkustavat Tir Nan Ogiin, Maan keijujen valtakuntaan, jonka kuningatar Nebula on muuttanut keijukouluksi. Siellä he löytävät Muinaiset Valtikat, jotka olivat ensimmäisillä keijuilla jotka loikkasivat Legendariumista todelliseen maailmaan. Osoittamalla rohkeutensa Valtikoiden edessä, Winxit saavat niiltä Mythix-voimat, joiden avulla he pystyvät pääsemään sisään Legendarium-maailmaan. Winxeille selviää, että heidän on löydettävä fantasiasmaragdi ja hopeakeihäs, jotka yhdessä muodostavat Legendarium-avaimen. Sen avulla he pystyvät sulkemaan petollisen kirjan lopullisesti.

Kausi 7[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämän tuotantokauden voimamuodot ovat Butterflix ja Tynix.

Faragonda esittelee Winxeille Alfean Luontopuiston, paikan jossa keijueläimet elävät rauhassa. Yhtäkkiä vieras lintu nappaa yhden puiston asukeista, jolloin Roxy kertoo etteivät keijueläimet hyökkää toisten kimppuun. Epäonnistuessaan linnun jahtaamisessa, Winxit palaavat Faragondan luo miettimään miksi keijueläin voisi olla noin tärkeä. Roxy kertoo kyseisen lajin olevan miltei sukupuutossa, jolloin Faragonda ehdottaa Winxien matkaavan menneisyyteen, aikaan jolloin laji kukoisti. Hän vie Winxit Muistojenhalliin ja näyttää heile kiven, jonka hän erottaa seitsemään osaan, joiden avulla voi matkata menneisyyteen. Samaan aikaan ilkeät sisarukset, kissamainen muodonmuuttaja Kalshara ja ovela velho Brafilius etsivät kuumeisesti Keijueläinten suurinta voimaa. Kalsharan suunnitelmana on luoda keijueläimistä mahtava armeija voiman ansiosta ja hallita Taikaulottuvuutta.

Aikamatkalla Winxit tutustuvat vuosisatojen takaiseen, keijueläintaikuutta opettaneeseen Alfeaan, jota johti rehtori Mafella. Etsiessään johtolankoja he törmäävät nuoreen Faragondaan ja löytävät myös etsimänsä keijueläimen. Selviää, että Kalshara oli aikoinaan Alfean opiskelija ja Faragondan avulla hän sai haltuunsa Luonnonkirjan, joka kertoo kaiken keijueläimistä. Hän varasti kirjasta Villin voiman ja muuttui kissamaiseksi olennoksi. Oman veljensä Brafiliuksen hän muutti koiramaiseksi olennoksi. Kalsharan hyökkättyä keijueläinten kimppuun ja Winxien yrittäessä estää häntä, he saavat tietää Kalsharan olleen se lintu, joka nappasi keijueläimen tulevaisuudessa. Voitettuaan Brafiliuksen herättämän kivihirviön Winxit ansaitsevat Butterflix-voiman, koska suojelivat keijueläimiä ja puistoa. Winxien palatessa nykyaikaan he alkavat Roxyn vihjeen ansiosta etsiä Taikaulottuvuuden ensimmäistä väriä, jolla on Kalsharan etsimä suuri voima. Winxien etsiessä tätä voimaa he tapaavat omat keijueläimensä kukin vuorollaan. Keijueläimet aiheuttavat suuria harmeja Alfeassa ollessaan.

Kun Winx-keijut jokainen löytää oman keijueläimensä, he huomaavat heidän keijueläintensä yhdessä olevan Keijueläinten suurimman voiman suojelijat. Sen myötä, eläimet antavat Winxeille taikarannekkeet, jotka sisältävät Tynix-voiman, sen avulla Winxit pystyvät matkaamaan erilaisten paikkojen ja alueiden Minimaailmoihin, kristalleista koostuviin maailmoihin, jotka ylläpitävät alueensa ekosysteemiä.

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Winx-klubista on tehty kolme koko perheen elokuvaa, joista kaksi on julkaistu Suomessa.

 • Winx – salaisuuksien linna (eng. Winx Club: Secret of the Lost Kingdom) on vuonna 2007 julkaistu Winx-klubin ensimmäinen elokuva. Tarinassa Bloom ja muut yrittävät löytää keinoja herättää Bloomin kuollut kotiplaneetta Domino (elokuvassa Sparks) eloon Enchantix-voimillaan. Elokuva julkaistiin Suomessa vuonna 2010.[3]
 • Winx Club: Magical Adventure on 2010 vuonna julkaistu toinen teatteri-levitteinen elokuva.[4] Elokuvassa Winxit yrittävät estää viime elokuvasta tuttuja muinaisia noitia tuhoamasta Taikaulottuvuutta, tällä kertaa Believix-voimien kanssa. Elokuvaa ei ole julkaistu Suomessa eikä Skandinaviassa.
 • Winx Club – Syvyyksien salaisuus (eng. Winx Club: Mystery of the Abyss) on vuonna 2014 julkaistu elokuva. Tarinassa Bloom ja muut Winxit yrittävät estää Sirenix-voimillaan Politeaa saamasta Syvyyksien Helmeä, jolla hän voisi päästä vapaaksi Äärettömältä mereltä. Elokuva on julkaistu teatterilevityksenä, ja Netflix julkaisi elokuvan englanninkielisen version. Suomessa elokuva tuli teatterilevitykseen 8. toukokuuta 2015.[5] Elokuvan DVD julkaistiin Suomessa 14. elokuuta sisältäen ranskan, hollannin, englannin ja suomen jälkiäänityksen.

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Winx-klubi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bloom[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bloom on Lohikäärmeen tulen keiju ja hallitsee siis tulta. Hän on sarjan alussa 16-vuotias, ja hänen syntymäpäivänsä on 10. joulukuuta. Hän on Dominon prinsessa, mutta kasvanut koko elämänsä Maassa pikkukaupunki Gardeniassa kasvattivanhempiensa Miken ja Vanessan luona tietämättä taikavoimistaan tai kuninkaallisuudestaan.

Bloomilla on isosisko Daphne. Hänen oikeat vanhempansa ovat Dominon kuningas Oritel ja kuningatar Marion. Heidän uskottiin kuolleen Dominon taistelussa, mutta Bloom saa uniensa kautta selkeämmän kuvan vanhemmistaan, sekä vaistomaisen tunteen että he ovat yhä elossa. Kun Bloom oli vielä vauva, Daphne pelasti hänet lähettämällä hänet Maahan, kun kolme muinaista noitaa tuhosivat Dominon ja Valtor Bloomin vanhemmat. Sirenix-voimaan langetettu kirous teki Daphnesta haamuolennon, "sielun ilman vartaloa". Kolmannella kaudella Bloom ansaitsi "epätäydellisen" Enchantixinsa, sillä hän ei tehnyt uhrausta voiman saadakseen vaan uskoi vain itseensä todella vahvasti. Bloom sai Enchantix voimansa viimeisenä.

Bloom on Winx-klubin johtohahmo ja erityisesti Stellan paras ystävä. Hän on uskollinen, voimakasluontoinen ja hyvin uhrautuva. Hän on myös erittäin vahva Lohikäärmeen voimansa ansiosta. Bloom seurustelee prinssi Skyn kanssa. Hänen pixiensä on käytävien ja koodien pikkukeiju Lockette, ja merenneito-selkiensä Serena. Seitsemännellä kaudella Bloom saa keijueläimen, yksisarvis-ponin nimeltä Elas.

Bloomilla on aaltoilevat oranssinpunaiset hiukset ja vaaleansiniset silmät. Hän on hyvin päättäväinen ja vahva luonteeltaan ja sekä todella uskollinen muille. Bloomille selvisi kolmannella kaudella, että hänen vanhempansa eivät ole vankeina Valtor-velhon sisällä, kuten tämä kertoi. Kolme muinaista noitaa paljastivat, että Oritel ja Marion ovat vielä elossa jossain kaukaisessa ulottuvuudessa, ja Bloom aikoo löytää heidät. Bloom pääsee ensimmäisen kerran kohtaamaan oikeat vanhempansa Winx – salaisuuksien linna -elokuvassa, jossa Sky rohkeudellaan pelasti Dominon muinaisilta noidilta.

Stella[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stella on Auringon ja Kuun (myöhemmin vain auringonpaisteen) keiju ja sarjan alussa 17-vuotias. Hän on Solarian eronneen kuningasparin, Radiuksen ja Lunan tytär, ja siten siis Solarian prinsessa. Hän on Winx-klubin tytöistä vanhin, huolettomin ja huumorintajuisin. Stella on itsevarma persoona, joka rakastaa hauskanpitoa.

Stella on muita vuoden vanhempi, sillä hän oli jo vuotta aiemmin Alfeassa. Hänet kuitenkin erotettiin tekemiensä vahinkojen vuoksi. Ensimmäisen tuotantokauden aikana selvisi spesialistien sopimus roolien vaihdoksesta, että Stellan poikaystävä on Brandon ja Bloomin oikea prinssi Sky.

Stella on Bloomin paras ystävä. Hän on vaaleahiuksinen ja hänen silmänsä ovat kullanruskeat. Hänellä on myös aurinkokeijun tavoin päivettynyt iho. Hänen syntymäpäivänsä on 9. Marraskuuta. Stellan pixie on Amore, rakkauden pikkukeiju, ja selkie Solarian portinvartija Iliris. Hän seurustelee Brandonin kanssa, joka on Skyn aseenkantaja ja hyvä ystävä. Hänellä on keijueläimenä Välke, aurinkolintu.

Stella pitää muotivaatteista ja pojista. Hänen unelmanaan on tulla muotisuunnittelijaksi. Stellalla on herkästi mielipide joka asiaan, ja hän tuo sen myös esiin. Luonteeltaan hän on iloinen, optimistinen ja suorapuheinen. Vaikka Stella vaikuttaa usein pinnalliselta "diivalta", Bloomin ja muiden ystävyys merkitsee hänelle paljon.

Flora[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Flora on luonnon ja kukkien keiju ja sarjan alussa 16-vuotias. Hän on kotoisin Lynpheasta.

Flora on Winx-klubin ujoin ja herttaisin sekä ehkä herkin ja vastuuntuntoisin. Hän seurustelee Helian kanssa, joka tuli kuvioihin toisella kaudella. Floralla oli vaikeuksia kertoa Helialle tunteistaan, mutta nyt he osaavat tunnustaa toisilleen rakkautensa. Kausien aikana heidän suhteensa on kohdannut myös alamäkiä.

Floralla on Miele-niminen pikkusisko. Hänen pixiensä on Chatta, juorujen pikkukeiju, ja selkiensä Linphean meriportin vartija Daisyree. Floralla on heleän ruskea iho, pitkät vaaleanruskeat hiukset ja vihreät silmät. Hän pukeutuu mielellään vaaleanpunaiseen. Hän on syntynyt 1. maaliskuuta. Hänen keijueläimensä on suuri Lynphean taikasusi, jonka hän nimesi Amarokiksi.

Floran menneisyydestä ei tiedetä paljoa. Kolmannella kaudella Winxit seikkailevat hänen kotiplaneetallaan Lynpheassa ja tapaavat hänen pikkusiskonsa Mielen. Flora saa Enchantix voimansa pelastamalla Mielen ja uhrautumalla. Miele nousee merkittävämpään rooliin kuudennella kaudella, kun hän on kasvanut pikkutytöstä nuoreksi keijuksi. Sarjan seitsemännellä kaudella tavataan vihdoin Floran ja Mielen vanhemmat Lynpheassa.

Musa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musa on musiikin keiju ja sarjan alussa 16-vuotias. Hän on kotoisin Melodysta. Kolmannella kaudella Musa sai Enchantix-voiman pelastaessaan Melodyn prinsessa Galatean Alfean tulipalosta. Musa haluaa kuolleen äitinsä tavoin laulajaksi. Musan äiti kuoli tämän ollessa vielä lapsi, mutta hän on hyvissä väleissä isänsä kanssa, joka äidin kohtalon takia aluksi vastusti Musan urahaaveita.

Musa on luonteeltaan ailahtelevainen ja herkkä. 1-2-kausilla hän pukeutui poikatyttömäisesti, sarjan edetessä hänen tyylinsä on muuttunut naisellisemmaksi. Hänen poikaystävänsä on Riven, jonka kanssa hän on riidellyt usein. Musan pixie on käytöstapojen pikkukeiju Tune ja selkie Melodin portinvartija Sonna. Kuudennella kaudella Tune vaihtoi paikkaa PopPixie-sarjassa esiintyvän Cherien, säiden pikkukeijun, kanssa. Hänen keijueläimensä on piikkikissa nimeltään Chisu.

Musalla on sinimustat hiukset, violetit silmät ja täysin valkoinen iho. Sarjan ensimmäisellä ja toisella tuotantokaudella hänellä oli lyhyet hiukset, mutta kolmannella kaudella hän hankki hiustenpidennykset. Hänen syntymäpäivänsä on 30. toukokuuta.

Tecna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tecna on teknologian keiju, sarjan alussa 16-vuotias ja on syntynyt 16. joulukuuta. Hän on kotoisin Zenithistä. Tecna on luonteeltaan hiukan tyly mutta hyväsydäminen ja nokkela selviytyjätyyppi. Hän toimii usein "järjen äänenä". Ensimmäisellä tuotantokaudella Tecna luuli olevansa robotti, jonka hänen vanhempansa loivat, koska eivät halunneet oikeaa lasta. Muut Winxit saivat hänet lopulta uskomaan, että hän oli täysiverinen keiju siinä missä muutkin. Tecnan on vaikea ilmaista tunteitaan ja hän on hyvin looginen ja selväjärkinen. Hänen poikaystävänsä on hiukan nörtti Punalähteen spesialisti Timmy. Enchantix-voiman hän sai sulkiessaan Omega-ulottuvuuden portaalin, mutta putosi itse kuiluun, joka sulkeutui. Tecnan paras ystävä on Musa. Hän on myös Zenithin vartijakeiju.

Tecnan silmät ovat sinivihreät ja hänellä on lyhyet, liilat hiukset. Hänen pixiensä on nanoteknologian pikkukeiju Digit ja selkiensä Zenithin portinpitäjä Lithia. Hänen keijueläimensä on tekno-orava nimeltään Liiho.

Layla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Layla (engl; Aisha) on nesteiden ja aaltojen keiju ja Winx-klubin kuudes jäsen. Hänen ensiesiintymisensä animaatiosarjassa on toisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa jolloin hän oli 17-vuotias. Layla on Androsin prinsessa. Hän hallitsee tavallisten nesteiden lisäksi Morphix-nimistä taika-ainetta, josta voi muovata esineitä. Laylan parhaat ystävät ovat Musa ja Flora.

Androsin prinsessana Layla on kasvatettu käyttäytymään hienostuneesti ja myöntymään järjestettyyn avioliittoon. Layla on urheilullinen ja kannattaa feminismiä. Luonteeltaan hän on määrätietoinen, rohkea ja varma, ystävilleen lempeä ja kannustava sekä aina valmis auttamaan. Layla on myös lyhytpinnainen ja impulsiivinen, mikä aiheuttaa välistä hankaluuksia, sillä prinsessana hänen on hillittävä itsensä. Laylan intohimoja ovat tanssi ja lainelautailu. Hänen pixiensä on Piff, unien pikkukeiju. Viidennellä kaudella Layla luo siteen Androsin meriportinvartija Lemmyn kanssa. Hänen keijueläimensä on muinaisen Magixin ajoilta oleva parkuli nimeltään Vollo.

Kolmannella tuotantokaudella Layla tapaa Nabun, jonka kanssa Laylan on sovittu menevän naimisiin. Nabu on myös kotoisin Androsista, ja on toisen kuninkaallissuvun poika. Aluksi Layla kohtelee kylmästi Nabua, joka karkasi vanhemmiltaan ottaakseen selvää millainen tyttö hänelle aiotaan naittaa. Kuitenkin myöhemmin samalla tuotantokaudella hän rakastuu Nabuun. Neljännen kauden lopussa Laylan sydän murtuu kun Nabu kuolee, ja Layla janoaa kostoa Mustan kehän velhoille. Hän liittyy hetkeksi Nebulan joukkoon saadakseen tilaisuuden tuhota velhot heidän kanssaan. Viidennellä kaudella Winxien viholliseksi muodostuu Androsin kuninkaan poika Tritannus, joka on Laylan serkku. Seitsemännellä kaudella Layla lähentyy Nexin, kuudennella kaudella mukaan tulleen miehen kanssa.

Layla on tummaihoinen ja hänellä on ruskeat, pitkät ja kiharat hiukset ja tummansiniset silmät. Hän on syntynyt 15. kesäkuuta.

Voimat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Ensimmäisellä tuotantokaudella Winxeillä on vain ”tavalliset” voimansa, jotka kehittyvät myöhemmillä tuotantokausilla merkittävästi.
 • Charmix Toisella tuotantokaudella Winxit saavat Charmix-nimisen voiman, joka ilmenee kristallina ylävartalossa ja käsilaukkuna jossain päin asun hametta tai housuja, ja niitä käytetään niin sanottuina "voimavarastoina". Trixeillä vastaava voima on Gloomix. Kakkoskaudella Winxit liittyvät kukin pienten ja kekseliäiden metsänkeijujen, pixieiden, kanssa.
 • Enchantix Kolmannella tuotantokaudella Charmix poistuu. Winxit saavat sen tilalle Enchantixin, jonka saamiseksi keijun täytyy pelastaa joku ja tehdä samalla uhraus. Kun keiju saa Enchantixinsa, hänellä pysyy se voima niin kauan kunnes ansaitsee sitäkin vahvemman.
 • Believix Neljännen tuotantokauden voima on Believix, jonka saamiseksi keijun pitää saada joku Maan ihmisistä uskomaan keijuihin. Yksi ihminen voi antaa useammalle keijulle Believixin, kuten esimerkiksi Roxy, joka antoi kaikille Winxeille Believixin, kun ei vielä kuulunut heidän ryhmäänsä. Believixissä keiju saa kolmet uudet siivet, Speedix- Tracix- ja Zoomix-siivet. Speedix-siivillä voi lentää salamannopeasti. Tracix-siivillä voi palata ajassa taaksepäin ja elää tapahtumia uudelleen. Aikaa ei saa kuitenkaan häiritä ja asiaa toimittaessaan täytyy olla nopea. Zoomix-siipien avulla voi siirtyä paikasta toiseen kuin portaalilla.
 • Lovix & Sophix Seuraavana voimana Winxit saavat Believixiin yhteydessä olevat voimat; Lovixin ja Sophixin. Näitä voimia ei tarvitse ansaita kuten edellisiä. Sophix-voimat antoivat Winxeille Taivaalliset Keijut, jotta he saisivat koston ihmisiä vastaan loppumaan. Sophix-voimat toimivat luonnon yhteydessä. Lovixin Winxit saivat myös Taivaallisilta Keijuilta samaan tarkoitukseen, vaikkakin nämä voimat toimivat jään ja kristallien yhteyksissä. Voimia voi käyttää vain kerran, ja sen jälkeen Winxit saivat Believix-voiman takaisin käyttöönsä.
 • Harmonix & Sirenix Viidennellä tuotantokaudella käydään vedenalainen seikkailu, ja Winxit saavat ensin Harmonix- ja myöhemmin Sirenix-voimat. Harmonix on tarkoitettu vedenalaiseen lentämiseen ja taikuuteen, sillä niin uskomattoman voimakkaita kuin Believix-voimat Winxeistä tekivätkin, ne olivat veden alla tehottomia. Päästäkseen lähemmäksi Sirenix-voimaa Winxien täytyi etsiä omilta planeetoiltaan kolme jalokiveä tähden muotoiseen esineeseen, Sirenix-boksiin, jonka he saivat Sirenix-kirjalta.
 • Bloomix & Mythix Kuudes tuotantokausi on satuhenkinen seikkailu, jossa Winxit yrittävät lukita Legendariumin, kirjan joka muodostaa sadut tosiksi. Kun Winxit menettävät Sirenix-voimansa, Bloom luovuttaa osan Lohikäärmetulestaan ja jakaa sen muille, antaen heille jokaiselle Bloomixin. Myöhemmin he saavuttavat Mythix-voiman esittämällä rohkeutta Muinaisten Valtikoiden edessä. Tämän voiman avulla he voivat päästä Legendariumin sisälle.
 • Butterflix & Tynix Seitsemännellä tuotantokaudella on kyse keijueläimistä, Taikaulottuvuudessa elävistä eläimistä jotka voivat olla hyvinkin tärkeitä tasapainon ylläpitäjiä, ja heidän suojelustaan. Winxit ansaitsevat Butterflix-voiman Alfean Luontopuistossa osoittaen olevansa kaikkien keijueläinten suojelioita pahalta Kalsharalta ja hänen veljeltään. Kauden toinen voimamuoto, Tynix on Minimaailmojen voima. Se antaa haltijalleen pääsyn erilaisiin Minimaailmoihin, jotka pitivät ekosysteemin pystyssä. Minimaailmat muistuttavat kristallisia rakennelmia.

Viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Trix[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Trix on kolmihenkinen noitajoukko. Noidat ovat Winxien arkkivihollisia sarjan kausilla 1,2,3,5 ja 6. Kolmannella kaudella Winx-klubi nujersi heidät jälleen, ja heidät tuomittiin Androsin vankilaan liittoutumisestaan Valtorin kanssa. Dominon tuhonneet kolme muinaista noitaa olivat Trixien esiäitejä. Trixit esiintyvät sisarina ja kutsuvat toisiaan rituaalimaisesti siskoiksi, mutta he ovat oikeasti vain hyviä ystäviä. He kävivät kausilla 1-3 Pilvitornin noitakoulua, mutta saatuaan potkut sieltä he menettivät vallanhimossaan täysin järkensä ja lopulta valtasivat koko Pilvitornin vangiten samalla rehtori Griffinin. Noidat aikovat myös tuhota Alfean maan tasalle sekä koko Magixin, mutta keijut puolustavat kouluaan viimeiseen asti. Trixien pakkomielteenä on riistää Lohikäärmeen voima Bloomilta. Ensimmäisen kauden lopussa Trixit lähetettiin vangeiksi Vaaleakalliolle (paikka tunnetaan myös nimillä Valokivi ja Hohdekivi). Kuudennen kauden lopussa Bloom vangitsi heidät Legendariumiin.

 • Icy on Trixien vanhin ja voimakkain jäsen, sekä kolmikon johtaja. Hän hallitsee jäätä. Hänellä on valkoiset, pitkät hiukset (jotka ovat kiinni korkealla poninhännällä) ja hän pukeutuu sinivihreään. Icy on luonteeltaan kylmä ja itsevarma, myös ilkeä ja määräilevä. Hän ei kaihda keinoja saadakseen haluamansa, mutta on hyvin riippuvainen Winxien muiden vihollisten suojeluksesta. Hän on myös hiukan ylimielinen ja itserakas.
 • Darcy hallitsee pimeyttä ja mustaa magiaa. Hän on Trixeistä rauhallisin, epävarmin ja säikyin. Hänellä on pitkä ja aukinainen vihertävänruskea tukka ja violetit vaatteet. 1-3 kausilla hänellä oli joskus kellertävät lasit. Darcyn luonnollinen vihollinen on auringonpaisteen keiju Stella.
 • Stormy hallitsee myrskyjä. Hän on ryhmän malttamattomin ja aggressiivisin ja reagoi usein asioihin väkivaltaisesti. Hänellä on violetti, säkkärä tukka. Hän pukeutuu purppuraan. Stormy inhoaa Winx-klubista eniten Musaa ja Floraa.

Trixit poistuivat sarjasta neljännen tuotantokauden ajaksi - he ovat tällöin Androsin vankilassa ja heitä ei näy kaudella ollenkaan paitsi tapahtuu Magical Adventure- leffassa. He kuitenkin palaavat viidennellä kaudella, kun samaan vankilaan teljetty, isälleen Androsin kuninkaalle katkera Tritannus muuttuu mereen levinneen saasteen ansiosta liskomaiseksi hirviöksi ja onnistuu karkaamaan vapauttaen samalla Trixit. Vallanhimollaan hän saa Icyn rakastumaan itseensä, mutta Darcy ja Stormy eivät voi sietää häntä. Kuudennella tuotantokaudella Trixien asukokonaisuudet vaihtuvat. He myös saavat Selinan puolelleen ja pyytävät häntä kertomaan Legendariumin taruja Winxejä vastaan.

Muinaiset noidat

Muinaiset noidat ovat Winxejä "härnäämässä" elokuvissa: Winx- Salaisuuksien linna sekä Magical Adventure. Muinaiset noidat veivät Bloomin vanhemmat valonkompanian tuhotessaan heidät Obsidianin kehään, sekä kivettivät Bloomin synnyin planeetan Dominon (elok. Sparks). Daphnen tavalla noidilla ei ole omaa vartaloa. Kuten Trixeilla myös Muinaisilla noidilla ovat voimanaan jää, myrsky ja pimeys. Noidat liittoutuvat Trixien kanssa Magical Adventure-leffassa.

Lordi Darkar[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lordi Darkar on toisen tuotantokauden päävihollinen. Kauden alussa hän piti pixieitä vankina linnoituksessaan. Hänen tavoitteenaan on saada käsiinsä Codex-esine, joka antaa haltijalleen voiman hallita maailmaa. Codex on jaettu neljään osaan, jotka ovat Alfeassa, Pilvitornissa, Pixie-kylässä ja Punalähteessä. Saadakseen Codexin hän vapauttaa Trixit Valokiveltä, jonne heidät lähetettiin tekemiensä rikosten takia. Darkar käyttää Trixejä apureinaan ja antaa heille Gloomix-voiman. Hän myös muuttaa Bloomin väliaikaisesti pahaksi kätyrikseen pimeällä loitsulla. Darkar saa Codexin kaikki palaset käsiinsä, mutta hänet voitettiin Bloomin herättyä pahasta transsista, ja lopulta Winxit tuhosivat hänet Charmix-taikayhteydellä.

Valtor[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtor (sarjan amerikkalaisversiossa Baltor) on kolmannen tuotantokauden päävihollinen. Hän on velho, jonka päämääränä on tulla maailman mahtavimmaksi velhoksi ja vallata maailmankaikkeus sen mahtavimpien luonnonelementtien avulla. Valtor on velho, jonka kolme muinaista noitaa loivat. Hän valtaa planeettoja sinetöimällä ne merkillään, joka saa niiden vartijat ja asukkaat muuttumaan demoniolennoiksi ja palvelemaan häntä. Aikoinaan Valtor joutui Valon Komppanian perustajien, Dominon kuningasparin Oritelin ja Marionin kukistamaksi, mutta samaan aikaan nämä katosivat. Nyt Valtor palaa kostamaan Valon Komppanian kolmelle soturille, jotka olivat Faragonda, Griffin ja Saladin.

Valtor syntyi Bloomin tavoin Lohikäärmeen liekistä, mutta sen pimeästä puolesta. Hän tuhosi Dominon kolmen muinaisen noidan kanssa. Rangaistukseksi hänet lähetettiin vangiksi Omega-ulottuvuuteen, jonne myös Trixit joutuvat aiheuttamiensa tuhojen vuoksi. Valtor pakenee Omegasta Trixien kanssa, ja värvää heidät apureikseen. Kaikki kolme hullaantuvat Valtoriin ja kilpailevat hänen suosiostaan. Sarjan loppupuolella Valtor muuttuu siivekkääksi lohikäärmedemoniksi ja alkaa tuhota taikaulottuvuutta. Winxit saavat pelastettua alueet tuholta. Kauden päätösjaksossa Bloom tuhoaa Valtorin Lohikäärmeen liekin voimalla.

Mustan kehän velhot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mustan kehän velhoihin kuuluvat keijunmetsästäjät Ogron, Gantlos, Duman ja Anagan. He etsivät maan viimeistä keijua Roxya, vangitakseen hänet mustaan portaaliin, johon he ovat vanginnet kaikki Maapallon keijut. Aluksi he luulivat Bloomia Maan viimeiseksi keijuksi, ja hyökkäsivät Alfeaan yrittäen saada Bloomin vangittua Mustaan kehään. Winx-klubille velhot ovat pahin uhka tähän mennessä, ja heidän ensisijaiseksi tehtäväkseen tulee suojella Roxya heiltä sekä Mustalta kehältä. Taikauskon Maan päälle levittämisen lisäksi heidän on päihitettävä velhot. Apunaan heillä on Valkea kehä, joka on Mustan kehän vastakohta ja viimeinen portaali vankityrmiin, jonne mustaan portaaliin joutuneet katoavat. Duman-niminen velho menehtyy hiukan ennen kauden loppua. Ogronin, Gantlosin ja Anaganin loppu koittaa neljännen kauden päätösjaksossa, kun he putoavat jäälohkareissa kuiluun. Niinpä Winxit saivat velhot nujerrettua.

Tritannus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tritannus on Winxien viidennen tuotantokauden vihollinen. Hän on toinen Androsin kuninkaan pojista ja Laylan serkku. Hänet teljetään kauden alussa vankilaan hyökättyään valtikkansa kanssa perhettään vastaan. Hän on katkera isälleen kuningas Neptunelle tämän valittua seuraajakseen Tritannuksen veljen Nereuksen hänen ohitseen. Maasta mereen leviävä öljy saa Tritannuksen muuttumaan voimakkaaksi ja karmivaksi merihirviöksi. Hän saa atraimensa käsiinsä ja onnistuu karkaamaan vapauttaen samassa vankilassa tuomiotaan istuneet Trixit. Hän myös muuttaa Androsin vankilan vartijat kaltaisikseen merimutanteiksi. Katkeroitunut Tritannus langettaa saman kiroukseen myös omalle äidilleen ja veljelleen sekä lopulta myös isälleen ja sisarelleen Tressalle. Icy viehättyy Tritannuksen voimasta ja vallanhimosta ja on täysin hirviömäisen ulkomuodon alla piilevän meriprinssin lumoissa. Trixien taikavoimat vietiin vangitsemisen yhteydessä, ja Tritannus palauttaa ne takaisin. Icy liittoutuu heti uuden ihastuksensa kanssa, samoin vastahakoiset Darcy ja Stormy. Layla saa tietää Tritannuksen muutoksesta ja kauhistuu kuultuaan, että hän on muuttanut kaikki kuningasperheensä jäsenet mutanteiksi ja imenyt valtikallaan voimat Androsin ja muiden maailmojen välisten porttien pienistä merenneitovartijoista. Tritannus aikoo päästä kaikkien maailmojen meriporttien kautta Äärettömälle Merelle ja sen keisariksi. Winxit auttavat Laylaa Harmonix-voimiensa avulla Tritannusta vastaan, ja tämä haluaa tehdä kaikkensa tuhotakseen keijut. Lopulta hän kärsi Winxeille tappion, kun menetti kaikki hirviövoimansa Bloomin tuhottua hänen atraimensa. Kun Tritannus oli voitettu, hänen piti uida Kadotuksen portista läpi.

Selina ja Acheron[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Selina on Maasta tullut noita sekä kuudennen kauden uusi vihollinen. Hänellä on hallussaan Legendarium, kirja joka osaa muuttaa sadut, tarut ja legendat tosiksi. Lapsena Selina ja Bloom olivat parhaimpia ystävyksiä, jotka leikkivät yhdessä Eldoran talon lähellä Gardeniassa. Moni asia kuitenkin muuttui, kun Bloom sai tietää taikavoimistaan. Selinakin löysi omat voimansa Eldoran avulla, joka otti hänet oppityttärekseen, mutta Selina paljastuikin noidaksi. Selina ja Eldora avasivat kerran Legendariumin ja huomasivat sen vaaralliseksi. Saatuaan kirjan haltuunsa Selina pitää sen tiukasti itsellään ja estää kaikin keinoin sitä joutumasta muihin käsiin. Hän aikoo vapauttaa kirjan uumenista Acheronin, voimakkaan, pahan velhon ja Legendariumin luojan, joka voisi hallita Taikaulottuvuutta. Acheron myös teki Selinasta pahan houkuttelemalla hänet puolelleen. Suostuessaan yhteistyöhön Trixien kanssa Selina jättää kertomatta heille Acheronista. Trixejä käyttämällä hän toivookin saavansa tarpeeksi monta voimakasta tarua toteutumaan vapauttaakseen tämän. Kauden viimeisissä jaksoissa Selina saa Acheronin vapautettua, mutta Acheron haluaa Legendariumin itselleen, sillä haluaa lukita sen pahalle. Acheron hyökkää Selinan kimppuun, jolloin hän turvautuu Winxien hyväntahtoisuuteen. Winxit eivät aluksi usko Selinan lupausta auttaa Winxejä, mutta Selina osoittaa luotettavuutensa palauttamalla muista taikakouluista Trixien varastamat voimat takaisin oikeille omistajilleen. Lopulta Selina ja Bloom lukitsevat Legendariumin yhdessä hyvyydelle.

Spesialistit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Spesialistit ovat Punalähteen poikakoulun oppilaita läheltä Alfeaa. Monista spesialisteista on tullut Winx-tyttöjen poikaystäviä.

 • Sky on Eraklyonin kruununprinssi. Hän on herttainen ja mukava vaaleahiuksinen komistus ja Bloomin poikaystävä. Bloomin vuoksi Sky kieltäytyy avioitumasta Diaspron kanssa, jolle hänen vanhempansa olivat hänet kihlanneet. Bloom ja Sky on kuvattu sarjan romanttisena pääparina.
 • Brandon on Skyn aseenkantaja, loistava miekkailija ja hurmuri. Hänellä on lyhyt ruskea tukka. Hänen tyttöystävänsä on Stella. He ovat Winx-klubin "kohupari", joille sattuu monia kommelluksia. Toisella tuotantokaudella Alamaan prinsessa Amentia aikoi ottaa Brandonin sulhasekseen, mutta Amoren taian avulla häät peruttiin ja Brandon palasi helpottuneena Stellan luo.
 • Timmy on teknikko ja Tecnan poikaystävä. He jakavat innostuksensa tietotekniikkaan ja laitteisiin, mutta ovat myös hyvin ihastuneet toisiinsa. Timmy on ujo, kiltti ja älykäs. Hänellä on lyhyt vaaleanruskea tukka ja silmälasit.
 • Riven on kilpailuhenkinen ja viihtyy yksin. Hänen tyttöystävänsä on Musa, joka oli ensimmäisestä kaudesta alkaen hyvin ihastunut häneen. Rivenillä on ollut vaikeuksia tunteidensa kanssa, mikä on aiheuttanut riitoja hänen ja Musan välille. Hänen luonteensa on sarjan edetessä muuttunut ystävällisemmäksi ja yhteistyökykyisemmäksi. Hänellä on lyhyt, piikikäs ja purppura tukka.

Riven poistuu sarjasta kuudennen kauden lopussa.

 • Helia on taideopiskelija, taitava lentäjä ja pasifisti. Hän on erittäin romanttinen ja ujo. Hänen isoisänsä Saladin on Punalähteen rehtori. Helialla on pitkät siniset hiukset. Hän seurustelee Floran kanssa.
 • Nabu oli velho, joka hallitsi maagista valtikkaa. Hän oli Laylan kihlattu, ja valittu tämän tulevaksi sulhaseksi. Nabu oli Laylan tavoin kotoisin Androsista. Kolmannella kaudella Nabu tuli salaperäisenä muukalaisena Magixiin ottaakseen selvää Laylasta, jolle hänet aiotaan naittaa, ja ohdakkeisen alun jälkeen he rakastuvat toisiinsa. Nabu kuitenkin kuolee neljännen kauden lopussa. Nabulla on tummat ja pitkät hiukset ja kahvipavunruskea iho.

Pixiet ja Selkiet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pixiet ovat metsissä asustelevia herttaisia ja hauskoja pikkukeijuja, jotka suojelevat ja puolustavat kyläänsä Darkarilta ja Trixeiltä. Pixiet tulevat kuvioihin toisella tuotantokaudella, he ovat Laylan läheisiä ystäviä. Kauden aikana jokainen Winx liittyy oman pixiensä kanssa. Pixiet ovat sarjassa mukana myös koko 3. kauden ajan. Winx-klubin spinoff-sarja PopPixie kertoo pixieistä ja heidän seikkailuistaan.

Selkienit ovat pieni mereneitoja. Vartijaselkienit suojelevat valon, tasapainon ja hallinnan pilareita Äärettömällä Merellä.

 • Amore on rakkauden pikkukeiju ja Stellan pixie. Stellan selkie on Illiris.
 • Lockette on käytävien ja koodien pikkukeiju, ja Bloomin pixie. Bloomin selkie on Serena.
 • Chatta on Floran juorupixie ja luonnon keijun selkie on Daisyree.
 • Tune (suom. Tooni) on käytöstapojen pikkukeiju ja Musan pixie. Kuudennella kaudella Tune korvataan Cheriellä.
 • Digit on nanoteknologian pikkukeiju ja Tecnan pixie, joka kuudennella kaudella korvautuu Caramelilla.
 • Piff on Laylan pixie, unien pikkukeiju ja vielä vauva. Laylan selkie on Lemmy.
 • Cherie on säiden pikkukeiju ja kuudennesta kaudesta eteenpäin Musan pixie, ja hänen selkiensä on Sonna.
 • Caramel on supervoimien pikkukeiju ja Tecnan pixie 6. kaudesta eteenpäin. Tecnan selkie on Lithia.
 • Glim on tulikärpästen pixie ja Piffin tavoin vielä vauva. Hänellä on oranssit vaatteet ja päässään tulista pixiepölyä sisältävät pussit.
 • Zing on hyönteisten pixie, jolla on kärpäsarmeija eli "avaruusalukset". Zing esiintyy sarjan toisella ja kolmannella kaudella. Hän on erilaisten satuhahmojen koominen imitaattori. Zingillä on isot keltaiset lasit, joita hän vaihtaa tilanteen mukaan erimuotoisiin ja -värisiin. Hänellä on myös ötökkämäiset tuntosarvet.
 • Philla on Maan portinvartijaselkie.
 • Nissa on Magixin portinvartijaselkie.

Muut hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Roxy on eläinten keiju sekä Winxien hyvä ystävä. Roxylla on syntymäpäivä 9. kesäkuuta. Hän on kotoisin Maasta. Hänen ensiesiintymisensä animaatiossa on neljännen tuotantokauden kolmannessa jaksossa. Roxy on Maan viimeinen keiju ja Bloomin tavoin kotoisin Gardeniasta. Roxy ymmärtää eläimiä täydellisesti ja kykenee vaihtamaan niiden kanssa ajatuksia paremmin kuin monien ihmisten. Hän työskentelee tarjoilijana Gardenian Frutti-baarissa. Roxyn maailma kääntyy kuitenkin ylösalaisin hänen tavattuaan Mustan kehän velhot ja Winxit ja saatuaan tietää taikavoimistaan. Erilaisten käänteiden kautta hän ymmärtää, ettei ole vain normaali ihmisolento, ja Winxien avulla alkaa uskoa entistä vahvemmin itseensä ja voimiinsa. Roxy on hyvin eläinrakas ja useimmiten iloinen ja pirteä. Hän on jokaisen Winx-klubin jäsenen ystävä, mutta on läheisin Laylan kanssa. Hänellä on paljon yhteistä Bloomin kanssa, ja se teki heistä kahdesta myös läheisiä. Roxylla on lemmikkikoira Artu. Viidennellä kaudella Roxy jää sivuhahmoksi ja esiintyy vain auttamassa Winxejä Gardeniassa. Hän aikoo kuitenkin seurata ystäviään ja lähtee Alfeaan opiskelemaan voimiaan.
 • Morgana on Maan keijujen kuningatar ja Roxyn äiti. Hän tahtoi muiden Maan keijujen tavoin kostaa Mustan kehän velhoille keijujen vangitsemisesta Tir Nan Ogiin, Maan keijujen omaan valtakuntaan. Morgana halusi kostaa myös ihmisille näiden lakattua uskomasta keijuihin ja taikuuteen. Winxien vapautettua Maan keijut Tir Nan Ogista, he ryhtyivät levittämään taikauskoa takaisin maapallolle, jotta nämä lopettaisivat koston ihmisiä vastaan. Roxy sai Morganan pään käännettyä ja samalla tietää tämän olevan hänen kadonnut äitinsä. Mustan kehän velhot aikoinaan vangitsivat Morganan muiden Maan viimeisten keijujen tavoin ja samalla pyyhkivät kaiken taikauskon pois ihmisistä. Morganan ja muiden keijujen vangitsemisen yhteydessä kaikki keijutaika katosi maapallolta, ja uudet sukupolvet syntyivät autuaan tietämättöminä vuosisatoja sitten vallinneesta taikuudesta. Morgana palaa lopulta Roxyn ja tämän isän luokse, ja palauttaa tälle takaisin keijunmetsästäjien viemät muistot itsestään.
 • Kuningatar Nebula oli yksi Maan keijuista vangittuna Valkeaan kehään ja Morganan jälkeen toinen keijukuningattarista. Hän oli merkkihenkilö sarjan neljännellä kaudella. Nebula oli ennen rauhan keiju, mutta oltuaan pitkään vankeudessa hänestä oli tullut sodan keiju raivostaan Mustan kehän velhoja kohtaan. Kun Winxit ja Roxy vastustivat kostoa ihmisiä vastaan, Bloom haastoi Nebulan taisteluun Jäätornissa saadakseen edes Morganan luopumaan ajatuksesta. Nebula pukeutuu purppuraan ja violettiin ja hänellä on mustat, lyhyet ja pörröiset hiukset. Neljännen kauden lopussa Nebulasta tuli Morganan seuraaja tämän palatessa kotiin tyttärensä Roxyn luo, ja hän on nyt Maan keijujen uusi kuningatar.
 • Faragonda on Alfean johtajatar ja entinen Valon Komppanian jäsen. Faragondasta ei tiedetä, onko hän keiju vai noita, sillä hän lentää ilman siipiä. Hän on auttavainen, lämminhenkinen ja välittävä. Faragondalla on harmaat hiukset ja silmälasit, ja hän käyttää violetteja ja sinisiä vaatteita.
 • Griselda on tiukka ja ankara Alfean rehtori. Hän opettaa keijuille puolustusta. Griselda pitää hyvin kuria koulussa ja jakelee jälki-istuntoja. Päällään hänellä on tummanvihreä pitkä mekko ja hänellä on silmälasit.
 • Saladin on Punalähteen rehtori ja Helian isoisä. Hän kuului Faragondan ja Griffinin tavoin Valon Komppaniaan, ja tuhosi kolme muinaista noitaa näiden kanssa.
 • Griffin on Pilvitornin johtajatar. Hän on ilkeä, karismaattinen, rohkea ja viisas. Hänen hiustensa väri on violetti ja silmät keltaiset. Hän käyttää pitkää viininpunaista mekkoa.
 • Prinsessa Diaspro on jalokivien keiju ja kotoisin Eraklyonista. Hän oli alun perin prinssi Skyn kihlattu, ja hänestä oli tarkoitus tulla Eraklyonin prinsessa menemällä naimisiin Skyn kanssa. Sky kuitenkin purkaa heidän kihlauksena Bloomin takia, ja rakastunut Diaspro yrittää kaikkensa häiritäkseen heidän suhdettaan. Hän pitää itseään Bloomia kauniimpana eikä voi ymmärtää miksi Sky on valinnut tämän hänen sijastaan. Toisella tuotantokaudella Skyn, Brandonin, Bloomin ja Floran velvollisuudeksi tulee pelastaa Diaspro pahamaineisen sieppaajan kynsistä. Viidennellä kaudella Diasprosta tulee Skyn isän, kuningas Erendorin sanansaattaja. Diaspro ja Bloom ovat olleet sotajalalla tapaamisestaan lähtien, eivätkä pidä toisistaan. Diaspro on vaaleahiuksinen ja hän käyttää punaisia ja valkoisia vaatteita.
 • Palladium on Alfean opettaja joka opettaa eloonjäämistaitoja, taisteluloitsuja ja taikajuomien tekoa. Hän käyttää vihreää paitaa ja hiekanvärisiä housuja. Oppilaat pilailevat joskus hänen kustannuksellaan.
 • Avalon on Alfean uusi opettaja, joka teki toisen kauden alussa salaperäisen ilmestymisen Darkarin linnaan, ja pelasti Bloomin, Stellan, Laylan ja spesialistit Trixeiltä. Toisen tuotantokauden lopussa selvisi, että oikea Avalon oli Darkarin vankina tämän linnassa, mutta onnistui pakenemaan Alfeaan. Toinen oli Avaloniksi naamioitunut ja hänen muististaan kaikki tavat kopioinut Darkarin kätyri, joka huijasi Bloomia ja muita Winxejä tempuillaan ja lopulta otti Bloomin Darkarin vangiksi.
 • Wizgiz on Alfean muodonmuutosten opettaja, joka tykkää pilailla oppilaiden kustannuksella. Hän on lyhyt menninkäinen, huumorintajuinen ja mukava. Hän käyttää vihreää hattua ja takkia.
 • Mirta oli Pilvitornin noitakoulua käyvä noita. Hänen paras ystävänsä oli samaa koulua käynyt noita Lucy, mutta Trixit ilkeyttään sotkivat heidän ystävyytensä. Bloom luuli olevansa muinaisten noitien inkarnaatio luettuaan Icyn loihtiman Bloom-kirjan, mutta Mirta kertoi Bloomille, ettei se ei ole totta. Kun Mirta sekaantui liikaa Trixien asioihin, Icy muutti hänet kurpitsaksi. Flora sai palautettua hänet normaaliksi ja Mirtasta tuli hänen hyvä ystävänsä. Lopulta Mirta muutti Pilvitornista Alfeaan ja alkoi keijuksi.
 • Mitzi on Gardeniassa asuva Bloomin entinen luokkatoveri. Hän on aina ylimielinen Bloomia kohtaan eikä juuri pidä Winxeistä. Mitzin ylpeys on kiiltävä, neonvioletti skootteri. Hänellä on Macy-niminen pikkusisko, joka omistaa Lilo-kukan jota Winxit ja Trixit kilpaa havittelevat viidennellä kaudella.
 • Keijukummi Eldora on Gardenian metsässä asusteleva höperöhkö keiju, joka pitää huolen niin metsän kuin oman talonsa kukista. Eldora on Alexandrian kirjastonhoitaja jossa pidetään kaikkeen taikuuteen liittyvää arkistoa. Hän oli viimeisin Legendariumin haltija ennen Selinaa. Eldora oli Selinan oppiäiti ja aikoi tehdä tästä keijun, mutta Selina liittoutuikin Acheronin kanssa ja otti haltuunsa Legendariumin. Näin hänestä oli Eldoran suureksi murheeksi tullut paha ja häikäilemätön noita. Eldora auttaakin nyt Winxejä pääsemään Legendariumin sisäiseen maailmaan, jotta he voivat sulkea kirjan lopullisesti.

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Winx-klubi
Hahmo Italia Englanti Suomi
Bloom Letizia Ciampa Liza Jacqueline (4Kids)
Helena Evangeliou (Cinélume)
Molly Quinn (Nickelodeon)
Kati Solehmainen (kaudet 1-4)

Reetta Korhonen (kausi 5—)

Diandra Flores (Syvyyksien salaisuus)

Stella Perla Liberatori Caren Manuel (4Kids kausi 1)
Christina Rodriguez (4Kids kaudet 2—3)
Jennifer Seguin (Cinélume kaudet 1-3)
Amy Gross (Nickelodeon)
Saara Ruokonen (kaudet 1-2)

Susanna Karvinen (kaudet 3-)

Majka Nurminen (Syvyyksien salaisuus)

Flora Ilaria Latini Kerry Williams (4Kids)
Holly Gauthier-Frankel (Cinélume kaudet 1-3)
Alejandra Reynoso (Nickelodeon)
Aksa Korttila (kaudet 1-2, 3. kaudella jaksoon 22 asti)

Henni-Liisa Stam (kaudet 3-5) Saara Lehtonen (kausi 6-)

Musa Gemma Donati Lisa Ortiz (4Kids kaudet 1-3)
Sarah McCullough (Cinélume kaudet 1-3)
Anik Matern (kaudet 3-4)
Romi Dames (Nickelodeon)
Katja Mäenpää (kaudet 1-4)

Saara Aalto (kausi 5—)

Tecna Domitilla D'Amico Dani Schaffel (4Kids kaudet 1—2)
Rebecca Soler (4Kids kausi 3)
Jodie Resther (Cinélume kaudet 1-3)
Morgan Decker (Nickelodeon)
Hanna-Maija Nikander (kaudet 1-4)

Raili Raitala (kausi 5—)

Layla Laura Lenghi Vasthy Mompoint (4Kids)
Lucinda Davis (Cinélume kaudet 1-3)
Keke Palmer (Nickelodeon)
Elise Langenoja (kausi 2)

Tiiamari Mikkola (kausi 3–)

Roxy Debora Magnaghi Liliana Mumy Taru Tikkanen 
Trix
Hahmo Italia Englanti Suomi
Icy Tatiana Dessi Lisa Ortiz (4Kids)
Elenor Noble (Cinélume kaudet 1-3)
Larisa Oleynik (Nickelodeon)
Pauliina Virta (kaudet 1-2)

Mirjami Heikkinen (kausi 3— + tv-elokuvat)

Darcy Federica De Bortoli  Caren Manuel (4Kids)
Carrie Finlay (Cinélume kaudet 1-3)
Jennifer Cody (Nickelodeon)
Susa Saukko (kausi 3)

Raili Raitala (kausi 5— + tv-elokuvat)

Stormy Valeria Vidali Suzy Myers (4Kids)
Sarah McCullough (Cinélume 1-3)
Kimberly Brooks (Nickelodeon)
Jenni Dahlman (kaudet 1-2)

Elise Langenoja (kausi 3)

Katja Aakkula (Kaudet 5-, TV-elokuvat)

Spesialistit
Hahmo Italia Englanti Suomi
Sky Alessandro Quarta Dan Green (4Kids)

Mark Hauser (Cinélume)

Jari Salo
Brandon Massimiliano Alto (Kaudet 1-4)

Gianluca Crifasi (Kaudet 5-)

Frank Frankson (4Kids)

Danny Brochu (Cinélume)

Markus Blom
Riven Mirko Mazzanti Michael Sinterniklaas (4Kids)

Mitchell Rothpan (Cinélume)

Arto Nieminen (1-3 kaudet)

Antti Jaakola (4 kausi)

Aku Laitinen (Kausi 5-)

Timmy Corrado Conforti Sebastian Arcelus (4Kids)

Michael Tarmush (Cinélume)

Arttu Ala-Jokimäki
Helia Francesco Pezzulli (Kaudet 2-4)

Leonardo Graziano (Kaudet 5-)

Marc Diraison (4Kids)

Martin Watier (Cinélume) David Faustino

Jon-Jon Geitel (kausi 4)
Nabu Sasha De Toni Matt Charles (4Kids)

Todd Fenell (Cinélume) Will Blagrove (Nickelodeon)

Peter Pihlström
Pixiet
Hahmo Italia Englanti Suomi
Amore Ilaria Latini Kerry Williams (4Kids)

Morgan Decker (Nickelodeon)

Elise Langenoja (kausi 3)
Chatta Perla Liberatori Rebecca Handler (4Kids)

Alejandra Reynoso (Nickelodeon)

Saara Lehtonen (Kausi 6 + TV-elokuvat)
Digit Gemma Donati¨ Lisa Ortiz (4Kids) Pauliina Virta (kausi 2)

Mirjami Heikkinen (kausi 3)

Lockette Laura Lenghi Andy Whaley (4Kids)

Molly Quinn (Nickelodeon)

Rinna Paatso (Kausi 3)

Taru Tikkanen (Kausi 6 + TV-elokuvat)

Piff Domitilla D'Amico Georgina Cordova

Keke Palmer (Nickelodeon)

Tune Letizia Ciampa Michal Friedman (4Kids) Elise Langenoja (kausi 2)

Rinna Paatso (kausi 3)

Cara Raffaella Castelli Amy Gross (Nickelodeon) Taru Tikkanen (Kausi 6 + TV-elokuvat)
Cherie Ilaria Latini Romi Dames -
Muut
Hahmo Italia Englanti Suomi
Faragonda Eija Kyllönen-Hämes (kausi 1-2)

Rinna Paatso (kausi 3-4)

Katja Sirkiä (kausi 5-)

Griffin Pirjo Huttunen (kausi 1-2)

Hanna-Maija Nikander (kausi 3)

Saladin Pauli Virta (kausi 1-2)

Jari Salo (kausi 3-)

Daphne Raffaella Castelli (Kaudet 1 -3)

Connie Bismuto (Kaudet 5-)

Elizabeth Gillies (Nickelodeon) Kiti Kokkonen (kausi 1)

Susa Saukko (kausi 3,5-)

Selina Eleonora Reti Jessica DiCicco (Nickelodeon) Annituuli Kasurinen
Diaspro Alessia La Monica (Kaudet 1 -3)

Katia Sorrentino (Kaudet 5-)

Ariana Grande (Nickelodeon, kaudet 4–5)

Cassandra Morris (kausi 6–)

Elise Langenoja (kausi 1-2)

Susa Saukko (kausi 3)

Mirjami Heikkinen (kausi 5 + tv-elokuvat)

Katja Sirkiä (kausi 6)

Laulajat Italia Englanti Suomi
Elisa Rosseli
Alessia Orlando
Michela Ollari
Elisa Aramonte
Francesca Antonacci
Elisa Rosseli
Alessia Orlando
Kathryn Raio
Cymphonique Miller
Kate Kelly
Francesca Antonacci 
Minna Saarinen (Kaudet 1-3)
Katja Aakkula (Kaudet 4-, TV-elokuvat)
Saara Aalto (2 laulua + taustaääni (Kausi 5))
Reetta Korhonen (1 laulu (Kausi 5))

Diandra Flores (Syvyyksien salaisuus)

Winx-klubin tyttöjä esittävät näyttelijät Winx Power Show -nimisessä näytöksessä. Vasemmalta oikealle: Sara Marinaccio (Stella), Claudia Alfonso (Flora), Erika Iacono (Musa), Francesca Colapietro (Bloom), Marvel Confermare (Layla) ja Annamaria Matteo (Tecna).

Winx-klubi -konsolipelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Winx Club (PC, PS2 & GameBoyAdvance)
 • Winx Club - Quest for a codex (Nintendo DS)
 • Winx Club - Mission Enchantix (Nintendo DS)
 • Winx Club - Secret Diary (Nintendo DS)
 • Winx Club - Believix In You (Nintendo DS)
 • Winx Club - Saving Alfea (Nintendo DS & Nintendo 3DS)

Kolme ensimmäistä peliä perustui Winx-klubin yhdysvaltalaisiin 4Kids-versioihin. Lisäksi Venäjällä on tehty muutamia venäjänkielisiä Winx-klubi -pelejä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Winx-klubi
 2. Synopsis NY Times. Viitattu 26.6.2015.
 3. Sekava taikasoppa (arvostelu) 2010. nyt.fi. Viitattu 26.6.2015.
 4. Winx Club: Magical Adventure Rotten Tomatoes. Viitattu 26.6.2015.
 5. Winx Club - Syvyyksien salaisuus (dub) Finnkino. Viitattu 24.2.2015.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]