Winx – Salaisuuksien linna

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Winx Club - Salaisuuksien Linna
Winx Club - The Secret of the Lost Kingdom
Ohjaaja Ignio Straffi
Käsikirjoittaja Sean Molyneaux
Tuottaja Iginio Straffi
Säveltäjä Paolo Baglio
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Italia
Kesto 1h 28 min
Alkuperäiskieli italia
Seuraaja Winx Club - Maaginen Seikkailu
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Winx Club – Salaisuuksien Linna on Iginio Straffin ohjaama animaatioelokuva vuodelta 2007. Se sai ensi-iltansa Suomessa 16. huhtikuuta 2010. Elokuvassa seikkailevat Winx-klubi-animaatiosarjasta tutut hahmot: Alfean Winx Club-keijuryhmä; Stella, Bloom, Flora, Tecna, Musa ja Layla. Elokuva on tehty 3D-tekniikalla eroten tv-sarjan animaatiosta. Winx-tytöillä on elokuvassa tekoajalta peräisin olevan sarjan kolmannen tuotantokauden Enchantix-voimat.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva kertoo siitä, kuinka Bloom tahtoo löytää oikeat vanhempansa, Dominon hallitsijaparin Oritelin ja Marionin, joiden epäillään kuolleen. Bloom tunkeutuu muiden Winx-klubi tyttöjen kanssa Hagenin linnaan, jossa he kohtaavat joukon hänen sotureitaan ja taistelevat näitä vastaan Enchantix-voimillaan. Kun taisto on ohi, tytöt löytävät vanhan miekantakoja Hagenin, yhden Valonkompanjan jäsenistä, johon kuului myös Oritel ja Marion sekä Alfean, Pilvitornin ja Punalähteen rehtorit; Faragonda, Griffin ja Saladin. Hagen oli jo lähellä tappaa Bloomin, mutta onneksi Alfean rehtori Faragonda ehti väliin ja sai Hagenin tulemaan mukanaan Alfeaan.

Hagen kertoi Bloomille, että on etsinyt Oritelia ja Marionia kaikkialta taikaulottuvuudesta, eikä heitä ole löytynyt mistään. Bloomin olisi siis pärjättävä ilman Hagenin apua. Alfeassa pidetään kuitenkin juhlat, sillä osa oppilaista, Stella, Layla, Flora, Musa ja Tecna valmistuvat. Juhlan aikana Sky tahtoi kertoa Bloomille jotain suurta, sen, että hänestä tulisi kuningas, mutta hänet tullaan hakemaan Eraklyoniin ja Bloom jää tiedottomaksi. Bloom lähtee sijaisvanhempiensa Miken ja Vanessan luokse maahan, Gardeniaan. Hän näkee unen siskostaan Daphnesta, joka on nymphi ja elää Rockalouge järjen pohjassa lähellä Alfeaa. Herätessään hänellä on koru, jonka sisältä hän saa käyttöönsä Daphnen naamion joka auttaa häntä suunnistamaan Sparksissa.

Bloom, Stella, Flora, Tecna, Layla ja Musa sekä spesialistit lähtevät Sparksiin etsimään Kohtalon Kirjaa, joka voisi auttaa Bloomia löytämään oikeat vanhempansa. Pienen seikkailun jälkeen he löytävät kirjan, ja kirjan pitäjän joka auttaa heitä lukemaan. Selviää, että Bloomin kohtalo on sidoksissa erääseen ennustukseen joka on siirtynyt hallitsijalta toiselle: risteyksessä päättymättömien teiden, kividemonit näyttävät tien luo kahlitun kansan, kruunaamaton kuningas pelastaa kadonneen kuningaskunnan, ja kuuden saattue, joka valoa puolustaa, loistaa kirkkaana pimeydessä. Ja kerran kadonnut on oleva jälleen. Bloomin loppua ei ole vielä kirjoitettu. Samaan aikaan Mandragora, kolmen muinaisen noidan palvelija, haluaa auttaa muinaisia noitia saamaan Winxit epäonnistumaan tehtävässä. Hän lähettää erään hyttysen puremaan Riveniä, Musan poikaystävää, ja Riven muuttuu pikkuhiljaa Mandragoran 'palvelijaksi'.

Mandragora hyökkää armeijansa kanssa Alfeaan. Winxit ja spesialistit puolustavat koulua parhaansa mukaan, mutta Alfea kärsii pahoja tuhoja. Tytöt saavat palautettua Alfean entiseen loistoonsa, ja suuntaavat pixie-kylään etsimään avainta, jota tarvitaan Obsidianissa. Bloomin pikkukeiju Lockette löytää avaimen, ja winxien ja spesialistien matka jatkuu Obsidianiin, kolmen muinaisen noidan ja Mandragoran olinpaikkaan.

Winxit laittavan avaimen sen koloon ja reitti Obsidianin halki avautuu. He jatkavat matkaa mutta Mandragora hyökkää heidän kimppuunsa armeijansa kanssa. Riven, joka on vaihtanut Mandragoran puolelle, irrottaa avaimen joten Obsidianin toinen puoli alkaa sortua ja mennä sekaisin, ja suurin osa winxeistä on vielä siellä. Riven ja Sky rupeavat taistelemaan, mutta Musa juoksee väliin ja Riven vahingoittaa vahingossa tyttöystäväänsä. Hän tulee järkiinsä ja vaihtaa takaisin spesialistien puolelle. Muut tytöt joutuvat eräänlaiseen ansaan, ja pimeys tekee heistä heikot. Bloom on ainoa joka on immuuni pimeydelle voimansa takia. Hän löytää Sparksin kansalaiset kivettyneenä, samoin myös kivettyneen isänsä. Hän löytää isänsä miekan johon hänen äitinsä on kahlittu, ja vain kuningas voi nostaa miekan kivestä. Bloom taistelee Mandragoraa vastaan, mutta lopulta hänenkin voimansa alkavat heikentyä. Lopulta Sky löytää Bloomin, ja aikoo nostaa miekan kivestä. Bloom on kauhuissaan, sillä hänen tietojensa mukaan Sky ei ole vielä kuningas. Sky saa kuitenkin miekan nostettua, ja vapauttaa Bloomin vanhemmat ja koko kansan, ja Obsidian tuhoutuu. Sky saa vihdoin selitettyä Bloomille olevansa Eraklyonin uusi kuningas. Obsidianin portaali avautuu Sparksissa, ja Bloom näkee vihdoin oikeat vanhempansa. Dominossa järjestetään suuret tanssijaiset palanneen kuningaskunnan kunniaksi ja kesken tanssiaisten Sky kosii Bloomia. Lopussa kerrotaan, että Winxit ovat uusi Valon Komppania ja lisäksi hävinneet Muinaiset Noidat liittoutuvat Trixien kanssa viitaten seuraavaan elokuvaan.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomenkieliset ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henkilö Suomi
Bloom Kati Solehmainen
Stella Susanna Karvinen
Flora Henni-Liisa Stam
Musa Katja Mäenpää
Tecna Hannamaija Nikander
Aisha Tiiamari Mikkola
Sky Jari Salo
Brandon Markus Blom
Helia Jon-Jon Geitel
Riven Antti Jaakola
Timmy Arttu Ala-Jokimäki
Nabu Peter Pihlström
Faragonda Rinna Paatso
Griffin Hannamaija Nikander
Hagen Sasu Moilanen
Vanessa Laura Taimisto
Mike Aku Laitinen
Daphne Susa Saukko
Marion Mirjami Heikkinen
Oritel Aksu Palmén

Muissa rooleissa: Terhi Kokkonen, Noora Leikas, Anniina Heiskanen, Annika Puotsaari, Marja Kiiskilä, Eero Markkanen, Riina Laiho & Pauliina Wiskari

Studio: SC Sun Studio - Finland

Ohjaaja: Petrus Kähkönen

Kääntäjä: Carla Rindell

Tuottaja: Toni Harjajärvi

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.