Fate: The Winx Saga

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Fate: The Winx Saga
Tyyli
Kestoaika 47-53 minuuttia
Perustuu Iginio Straffin sarjaan Winx Klubi
Pääosissa
Alkuperämaa  Englanti
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Englanti Netflix ja Suomi Netflix
Esitetty 22. tammikuuta 2021 – 16. syyskuuta 2022
Tuotantokausia 2
Jaksoja 13 (luettelo jaksoista)
Ikäraja Kuvaohjelman ikäraja 16
Tunnuskappale "One Of My Kind" (kausi 1) ja "Darkside" (kausi 2)
Tuotanto
Tuottaja(t)
Vastaava(t) tuottaja(t)
Säveltäjä(t) Anne Nikit
Leikkaaja(t)
Tuotantoyhtiö(t)
Aiheesta muualla
IMDb

Fate: The Winx Saga on teineille suunnattu draamasarja, joka perustuu Nickelodeonin animaatiosarjaan Winx-klubi, jonka loi Iginio Straffi. Sen on tuottanut Archery Pictures yhdessä Rainbow'n kanssa, studion, jonka omistavat Iginio Straffi ja Paramount Global. Faten kehitti Brian Young, joka toimii myös showrunnerina ja vastaavana tuottajana.

Iginio Straffi ehdotti ensimmäisen kerran live-action-versiota Winx-klubista vuonna 2011, kun Viacomista (Nickelodeonin omistaja) tuli hänen studionsa osaomistaja ja hän alkoi rahoittaa projektejaan. Ennen kuin Straffi hyväksyi sarjan tuotannon, hän sai kokemusta live-action-televisio-ohjelmista työskennellen tuottajana Nickelodeonin Club 57:ssä. Faten pääkuvaus alkoi lopulta syyskuussa 2019 Irlannissa.

Tuotannon alussa Nickelodeonin sarjakuvan amerikkalaiset miehistön jäsenet (mukaan lukien Bloomin ääninäyttelijä Molly Quinn) tapasivat Faten tuotantotiimin ja arvioivat pilottikäsikirjoituksen. Rainbown Joanne Lee valvoi myös esitystä vastaavana tuottajana. Heitä lukuun ottamatta Faten taustalla oleva miehistö on täysin uusi Winx-sarjassa, ja kirjoittajat rekrytoitiin teinidraamoista, kuten Vampyyripäiväkirjat-sarjasta.

Sarjassa on animaatiosarjan hahmoihin perustuva näyttelijäkokoonpano, jonka pääosassa on Abigail Cowen. Kuuden jakson ensimmäinen kausi debytoi Netflixissä 22. tammikuuta 2021 ja sai vaihtelevia arvosteluja.

Toinen kausi julkaistiin 16. syyskuuta 2022. Kuitenkin pari kuukautta tämän jälkeen Netflix ilmoitti, että sarjasta ei ole tulossa enää kolmatta kautta.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi 1[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bloom, keiju, jolla on tulivoimia, ilmoittautuu taianomaiseen sisäoppilaitokseen toisessa maailmassa nimeltä Alfeaan. Hän jakaa sviitin Stellan, auringon keijun, Aishan, vesikeiju; Terran, maan keiju; ja Musan, mielikeiju kanssa. Ystäviensä avulla Bloom alkaa oppia lisää menneisyydestään. Sillä välin muinaiset olennot, joita kutsutaan palaneiksi, palaavat toiselle maailmalle ja uhkaavat kaikkia Alfeassa.

Kausi 2[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koulu alkaa taas Alfean entisen rehtori Rosalindin alaisuudessa. Kun poltetut ovat kadonneet, kun Dowling on "kadonnut" ja Silva vangittu maanpetoksesta, viime vuoden Alfea on kasvanut uuden taikuuden, uusien romanssien ja uusien kasvojen kera. Mutta kun keijut alkavat kadota yöllä, Bloom ja hänen ystävänsä huomaavat varjoissa piilevän vaarallisen uhan. Heidän on pysäytettävä se, ennen kuin se aiheuttaa tuhoa koko toiselle maailmalle.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhteenveto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi Jaksot Ensiesitys
Avausjakso Päätösjakso
1 6 22. tammikuuta 2021 22. tammikuuta 2021
2 7 16. syyskuuta 2022 16. syyskuuta 2022

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Σ # Nimi Ohjaus Käsikirjoitus Alkup. esityspäivä Tuotanto-
koodi
1 1 To the Waters and the Wild Lisa James Larsson Brian Young 22. tammikuuta 2021 296818
Maanviljelijä menee ulos tarkastaakseen karjansa. Hän löytää yhden elöimistään kuolleena, ja sitten outo olento hyökkää hänen kimppuunsa. Maan tulikeiju Bloom saapuu Alfeaan, maagiseen keijujen kouluun. Törmättyään Skyiin Bloom tapaa mentorinsa Stellan kampuskierroksella. Sitten Bloom tapaa kämppätoverinsa Aishan, Terran ja Musan. Bloomin vanhemmat ovat ihmisiä, eivätkä he tiedä Alfeasta ja siitä, että Bloom on keiju. Suunnistusjuhlissa Bloom menee yksin metsään harjoittelemaan taikuuttaan, mutta menettää sitten hallinnan voimiensa. Aisha löytää Bloomin ja pelastaa hänet liekeiltä. Nähdessään Bloomin voiman Aisha arvelee, että Bloom voisi olla vaihdokas. Tästä järkyttyneenä Bloom lähtee huoneeseensa, josta hän löytää Stellan. Stella antaa Bloomille sormuksensa, joka voi siirtää Bloomin ensimmäiseen maailmaan. Sitten Bloom palaa maan päälle ja soittaa vanhemmilleen. Palatessaan portaaliin palanut hyökkää hänen kimppuunsa. Rehtori Dowling, Aisha, Terra ja Musa pelastavat Bloomin, mutta hän menettää Stellan sormuksen.
2 2 No Strangers Here Lisa James Larsson Speed Weed 22. tammikuuta 2021 2J7302
Bloom kysyy Dowlingilta, onko hän vaihdokas, ja Dowling kertoo, ettei hän tunne Bloomin syntymävanhempia, mutta ei anna muita vastauksia, mikä turhauttaa Bloomia. Kun Stella saa tietää, että Bloom menetti hänen sormuksensa, hän manipuloi Bloomia, Terraa ja Skya auttamaan häntä löytämään sen. Riven rakastuu uuteen salaperäiseen opiskelijaan nimeltä Beatrix ja he suunnittelevat yhdessä hiipimistä Dowlingin toimistoon selvittääkseen, mitä tämä piilottelee. Sillä välin Poltettu loukkaa Silvaa, tämän yrittäessä vangita sen. Bloom ja hänen ystävänsä löytävät loukkaantuneen Silvan esteen ulkopuolelta, ja Terra yrittää hoitaa häntä. Bloom kuulee ääniä päässään ja juoksee Poltetun perään. Bloom ja Aisha tyrmäsivät sen, jolloin Bloom voi ottaa sormuksen takaisin. Terra tuo loukkaantuneen Silvan ja Beatrix kertoo Dowlingille, että palanut hyökkäsi hänen kimppuunsa. Kun Dowling lähtee, Beatrix etsii ja löytää salaisen huoneen Dowlingin toimistosta.
3 3 Heavy Mortal Hopes Hannah Quinn Victoria Bata 22. tammikuuta 2021 2J7303
Bloom näkee unta naisesta, joka käskee häntä etsimään hänet. Bloom uskoo, että nainen on se keiju, joka jätti hänet maan päälle. Bloom löytää Alfeasta kuvan tuosta naisesta ja kohtaa sen Dowlingin kanssa. Dowling kertoo hänelle, että nainen on Rosalind, joka oli Dowlingin mentori ja on nyt kuollut, ja että hän ei tiedä miten hän on tekemisissä Bloomin kanssa. Specialistien-juhlissa Bloom saa tietää Riveniltä, ​​että Stella sokaisi parhaan ystävänsä viime vuonna hänen flirttailtuaan Skyn ​​kanssa. Sky ei kiellä sitä, mikä pelottaa Bloomia. Samaan aikaan Silvan tila huononee jopa poltetun tapon jälkeen, mikä tarkoittaa, että niitä on enemmän. Bloom ja hänen ystävänsä taistelevat yhdessä Poltettua vastaan, kunnes Dowling saapuu viimeistelemään sen. He palaavat huomaamaan, että Silva paranee. Beatrix joutuu Dowlingin huoneen salaiseen käytävään käyttämällä Dowlingin avustajaa laukaisemaan ansan, joka loukkaa häntä. Beatrix tappaa hänet peittääkseen jälkensä, kun hän ei pääse piilotettuun huoneeseen. Jakson lopussa paljastetaan, että Rosalindaa pidetään vankina huoneessa, johon Beatrix yritti päästä.
4 4 Some Wrecked Angel Hannah Quinn Niceole R. Levy 22. tammikuuta 2021 2J7304
Kuningatar Luna saapuu Alfeaan pitämään puheen. Hän ei ole tyytyväinen Stellan edistymiseen ja päättää vetää Stellan koulusta vastoin Dowlingin tahtoa. Sillä välin Dowling alkaa tutkia Callumin kuolemaa. Bloom saa tiedon tästä Aishalta ja alkaa etsiä piilotettua tietoa koulusta Beatrixin avulla. He löytävät sotahuoneen, jossa on kartta, johon on merkitty Aster Dell. Beatrix vie Bloomin Aster Delliin ja sanoo, että siellä tehtiin sotarikoksia, Beatrix väittää, että Dowling ja hänen liittolaisensa tuhosivat sen tappaakseen poltetut, jotka olivat paikalla välittämättä sivuvahingoista. Beatrix kertoo, että tämä tapahtui kaksi päivää ennen Bloomin syntymäpäivää, mikä saa Bloomin epäilemään, että hänen biologiset vanhempansa murhattiin Aster Dellissä. Beatrix kertoo sitten Bloomille, että Rosalind on liittolainen, joka on edelleen elossa ja jota Dowling pitää vankina. Ennen kuin Bloom saa lisätietoa, Dowling saapuu paikalle ja pidättää Beatrixin. Kun Bloomilta kysytään, miksi he olivat siellä, hän valehtelee Dowlingille ja kertoo hänelle, että se oli hupimatka.
5 5 Wither Into the Truth Stephen Woolfenden Victoria Bata & Sarah Hooper 22. tammikuuta 2021 2J7305
Beatrix on vangittuna Alfeassa. Dane ja Bloom suunnittelevat Beatrixin vapauttamista. Sillä välin Dowling ja Silva ovat antaneet Skylle tehtävän vakoilla Bloomia. Bloom vierailee salaa Beatrixin luona Danen avulla, ja Beatrix tarjoaa hänelle pääsyn Rosalindin luo, jos tämä vapauttaa hänet. Stella on hiipinyt takaisin Alfeaan. Musa, Terra ja Stella suunnittelevat tapaa auttaa Bloomia auttamatta Beatrixia Aishan harmiksu. Sky löytää Bloomin loihtimasta taikuutta kiviympyrässä auttaakseen Beatrixin vapautumisessa. Sky kohtaa hänet ja kertoo totuuden vakoilustaan. Hän haluaa heidän luottavan toisiinsa. He suutelevat ja Bloom huumeaa Skyn ja lyö hänet tajuttomaksi. Pataljoona kutsutaan paikalle jotta heille voidaan kertoa, että monet palaneet ovat matkalla. Bloom kysyy Dowlingilta Aster Dellista. Dowling sanoo, että Rosalind huijasi heidät tuhoamaan sen, ja siksi häntä pidetään vankina. Terra ja Musa auttavat vapauttamaan Beatrixin ja menevät yhdessä Bloomin ja Stellan kanssa kellariin vapauttamaan Rosalindin. Stella laukaisee ansan Beatrixin avulla ja pysäyttää hänet. He vapauttavat Rosalindin, kun muut valmistautuvat taistelemaan palaneita vastaan.
6 6 A Fanatic Heart Stephen Woolfenden Brian Young 22. tammikuuta 2021 2J7306
Rosalind kertoo Bloomille, että Aster Dell oli täynnä verinoitia ja että Bloomin biologiset vanhemmat ovat edelleen elossa. Palaneet pääsevät vaarallisen lähelle. Rosalind yrittää aktivoida Bloomin täyden voiman, mutta sitten Bloom tajuaa, että häntä käytetään hyväksi. Bloom menee auttamaan Alfeaa vetämällä palaneet pois. Sky tapaa hänet ja he suutelevat ennen kuin Bloom kohtaa poltetut, vapauttaen täyden voimansa ja tuhoten heidät kaikki. Bloom ja hänen kämppätoverinsa palaavat maan päälle, missä hän paljastaa kaiken adoptiovanhemmilleen. Sillä välin Silva paljastaa Skylle, että hänen täytyi tappaa Andreas, Skyn isä, ollakseen Rosalindin puolella, kun Rosalind pakenee Beatrixin, Danen ja Rivenin kanssa. Solarialaiset saapuvat vihdoin kuningatar Lunan ja Andreasin kanssa kaikkien yllätykseksi. He pidättävät Silvan Andreasin murhayrityksestä. Rosalind ja Dowling kohtaavat toisensa metsässä. Rosalind kertoo Dowlingille, että lohikäärmeenliekki, ikivanha taikavoima, palaa Bloomin sisällä ja että sitä käytettiin palaneita vastaan, jotka olivat sotilaita vanhassa sodassa. Sitten Rosalind tappaa Dowlingin. Rosalind ja Andreas valtaavat Alfean.

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Σ # Nimi Ohjaus Käsikirjoitus Alkup. esityspäivä Tuotanto-
koodi
1 1 Low-Flying Panic Attack Ed Bazalgette Brian Young 16. syyskuuta 2022 296818
2 2 Taken by the Wind Ed Bazalgette Victoria Bata 16. syyskuuta 2022 2J7302
3 3 Your Newfound Popularity Sallie Aprahamian Amanda Rosenberg 16. syyskuuta 2022 2J7303
4 4 An Hour Before the Devil Fell Ed Bazalgette Talia Gonzalez 16. syyskuuta 2022 2J7304
5 5 Are You a Good Witch or a Bad Witch? Sallie Aprahamian Vanessa James Benton 16. syyskuuta 2022 2J7305
6 6 Poor Unfortunate Souls David Moore Shaina Fewell 16. syyskuuta 2022 2J7306
7 7 All the Wild Witches David Moore Gregory Locklear 16. syyskuuta 2022 2J7306

Tuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Idea Winx-Klubin live-action-sovituksesta juontaa juurensa vuoteen 2011. Winx-Klubin luoja Iginio Straffi ehdotti live-versiota ensimmäisen kerran toukokuussa 2011, useita kuukausia sen jälkeen, kun Viacomista (Nickelodeonin omistaja) tuli hänen studionsa (Rainbow) osaomistaja. ja alkoi rahoittaa hänen projektejaan. Ischia Global Festissä vuonna 2013 Straffi kertoi, että hän suunnittelee edelleen tuotantoa, jossa "Winx lihassa ja veressä, oikeiden näyttelijöiden esittämänä. Ennemmin tai myöhemmin se tehdään." Straffi oli työskennellyt vain animaatioiden parissa. tuolloin, joten hän siirtyi keskittymään live-actioniin ja työskenteli tuottajana Nickelodeonin live-action-ohjelmassa Club.

Helmikuussa 2016 Iginio Straffi mainitsi, että live-action-elokuvakonseptia harkittiin yhteistyössä Hollywood Gang Productionsin kanssa, mutta projekti ei koskaan edennyt. Maaliskuussa 2018 ideaa käsiteltiin uudelleen televisiosarjana sen jälkeen, kun Netflix tilasi nuorten aikuisten version suoratoistopalveluunsa. Straffi oli mukana suunnittelun alkuvaiheessa, ja hän kieltäytyi Netflixin ehdotuksesta, että mieshahmoille annettaisiin suurempia rooleja.

Pilottijakson käsikirjoituksen jälkeen Nickelodeonin amerikkalaiset sarjakuvan miehistön jäsenet (mukaan lukien Bloomisin ääninäyttelijä Molly Quinn) matkustivat tapaamaan Faten tuotantotiimiä ja tarkistamaan käsikirjoituksen. Francesco Artibani, yksi animaatioversion italialaisista kirjoittajista, tuotiin myös lukemaan tarinaa. Rainbow's Joanne Lee ohjasi ensimmäistä tuotantokautta vastaavana tuottajana.

Faten taustalla olevat kirjailijat ovat täysin uusia Winx-sarjassa, ja heidät on värvätty teinidraamasta, kuten vampyyripäiväkirjoista. Brian Young, joka työskenteli seitsemällä vampyyripäiväkirjojen -kaudella, on Fate: The Winx Sagan luoja ja showrunner. The Guardianin haastattelun mukaan Young päätti "hylätä ulkoasun" sarjakuvan Winx-keijuista, joilla on suuret silmät ja kimaltelevat asut. Hän sanoi: "Katso, minä olen valtava manga-anime-fani... mutta kukaan ei näytä siltä." Joitakin ensimmäisen kauden jaksoja ohjasivat Lisa James Larsson ja Hannah Quinn

Netflix tilasi 18. helmikuuta 2021 sarjan toiseksi tuotantokaudeksi, ja se koostuu kahdeksasta jaksosta.

Roolitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelijöitä alettiin etsimään elokuussa 2019.

20. heinäkuuta 2021 ilmoitettiin, että Flora (Paulina Chávez) lisätään toisella kaudella. Kiistasta huolimatta Applebaum palaa Musana.

Kuvaukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjelman kuvaukset alkoivat Wicklowin kreivikunnassa Irlannissa syyskuussa 2019 ja päättyivät 13. joulukuuta. Ensimmäisen kauden tärkeimmät kuvauspaikat olivat Killruddery House ja Ardmore Studios Brayssa.

Toisen kauden kuvaukset aloitettiin Irlannissa heinäkuussa 2021 ja päättyivät lokakuussa 2021.

Musiikki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fate: The Winx Sagan musiikin sävelsi Anne Nikitin, ja virallinen soittolista on saatavilla Spotifyssa, sisältäen 33 kappaletta eri artisteilta. Netflix julkaisi myös soittolistan jokaiselle keijulle: Bloom's Fire Playlist, Stella's Light Playlist, Musa's Mind Playlist, Aisha's Water Playlist, Terra's Earth Playlist ja Beatrix's Air Playlist Spotifyssa.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Abigail Cowen  Bloom Peters  
 Hannah van der Westhuysen  Stella  
 Precious Mustapha  Aisha  
 Eliot Salt  Terra Harvey  
 Elisha Applebaum  Musa  
 Danny Griffin  Sky  
 Sadie Soverall  Beatrix  
 Freddie Thorp  Riven  
 Eva Birthistle  Vanessa Peters  
 Robert James-Collier  Saul Silva  
 Eve Best  Farah Dowling  
 Lesley Sharp  Rosalind  
 Paulina Chavez  Flora  
 Theo Graham  Dane  
 Josh Cowdery  Mike Peters  
 Alex Mcqueen  Professor Harvey  
 Harry Mitchell  Callum  
 Jacob Dudman  Sam Harvey  
 Kate Fleetwood  Kuningatar Luna  
 Ken Duken  Kuningas Andreas  
 Brandon Grace  Grey  
 Éanna Hardwicke  Sebastian  
 Jayden Revri  Devin