Peter Pevensie

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Peter Pevensie
Luoja(t) C. S. Lewis
Näyttelijä(t) William Moseley
Ensi-
esiintyminen
Velho ja leijona (romaani, 1950)
Velho ja leijona (elokuva, 2005)
Viimeinen
esiintyminen
Prinssi Kaspian (romaani, 1951)
Kaspianin matka maailman ääriin (elokuva, 2010)
Henkilötiedot
Suhteet
Sisarukset Susan Pevensie
Edmund Pevensie
Lucy Pevensie
Serkut Eustace Ruikku

Peter Pevensie on kuvitteellinen hahmo C. S. Lewisin Narnian tarinat -kirjasarjassa. Hän vanhin neljästä sisaruksesta, jotka löytävät tien Narnian maahan romaanissa Velho ja leijona. Peter kuuluu päähenkilöihin myös Prinssi Kaspianissa, ja hänet mainitaan lisäksi kirjoissa Hopeinen tuoli ja Hevonen ja poika. Narnian viimeisessä taistelussa Peter pääsee vielä Narniaan, vaikka onkin jo aikuinen. Narniassa Peter tunnetaan ylikuningas Peter Suurena.

Vuosina 2005–2010 ensi-iltansa saaneissa elokuvissa Velho ja leijona, Prinssi Kaspian ja Kaspianin matka maailman ääriin Peteriä näyttelee William Moseley.

Rooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peter haluaa suojella nuorempia sisaruksiaan ja on valmis ottamaan vastuuta heistä. Peter saa joulupukilta miekan ja kilven. Ensimmäisen taistelu koittaa, kun susi hyökkää Susanin kimppuun. Peter tappaa suden miekallaan ja Aslan lyö hänet Sir Peteriksi, Suden ritariksi. Myöhemmin Peter johtaa taistelua Valkeaa velhoa vastaan. Narnian tarinoiden toisessa osassa Prinssi Kaspianissa Peter auttaa prinssi Kaspiania Telmarian valtauksessa. Peter johtaa Narnian joukot suureen taisteluun Mirazin monia kertoja suurempia joukkoja vastaan. Jotta Peter ja Narnia selviytyvät taistelusta tarvitaan suuren Aslanin apua.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.