Eustace Ruikku

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eustace Clarence Ruikku (engl. Eustace Clarence Scrubb) on C. S. Lewisin Narnian tarinat -kirjasarjan päähenkilöitä. Hänestä kerrotaan kirjoissa Kaspianin matka maailman ääriin sekä Hopeinen tuoli, ja lisäksi hän on sivuhahmo Narnian viimeisessä taistelussa. Elokuvassa Narnian tarinat: Kaspianin matka maailman ääriin (2010) Eustacea esittää Will Poulter.

Rooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eustace on vanhempiensa Haroldin ja Albertan ainut lapsi. Vanhemmat ovat sivistyneitä, kasvissyöjiä, ehdottoman raittiita eivätkä tupakoi. Eustacella ei ole ystäviä ja hän lukee ahkerasti kirjoja. Eustace on heikko, mutta hän rakastaa toisten komentelua ja aikoo käyttää hyväkseen kaikki tilaisuudet päästäkseen kiusaamaan serkkujaan Lucya ja Edmundia, jotka ovat tulossa kylään kesälomalla. Lucy ja Edmundkaan eivät pidä Eustacesta, joten he eivät ole kovin iloisia lomanviettopaikastaan. Eustace on kuullut serkkujensa puhuvan Narniasta, mutta hän ei usko toisen maailman olemassaoloon.

Pilkatessaan Lucya ja Edmundia, seinällä oleva taulu imaisee kaikki kolme lasta sisäänsä. He putoavat mereen, ja heidät nostetaan laivalle, jolla purjehtii Lucyn ja Edmundin vanha tuttava, kuningas Kaspian. Eustace on kauhuissaan eikä voi käsittää mihin on joutunut. Hän kuvittelee voivansa kiusata Riipitsiip-hiirtä mielensä mukaan, se kun on häntä huomattavasti pienempi, mutta Eustace saa kokea yllätyksen, kun Riipitsiip sivaltaa häntä miekallaan.

Eräällä saarella Eustace lähtee omille teilleen välttyäkseen myrskyssä vaurioituneen laivan korjaamiselta. Palatessaan rantaan hän kuitenkin erehtyy suunnasta ja päätyy laaksoon, jossa hän näkee kuolevan lohikäärmeen. Kun alkaa sataa, Eustace menee ainoaan näkösällä olevaan suojaan, lohikäärmeen luolaan. Nukahtaessaan hän muuttuu lohikäärmeeksi. Ensin hän tuntee helpotusta, koska nyt hänen ei tarvitse pelätä enää mitään. Pian hän kuitenkin tajuaa yksinäisyytensä, ja sen, kuinka ihmiset pelkäävät häntä. Rannalla ihmiset aikovat hyökätä lohikäärmeen kimppuun, mutta Lucy tunnistaa serkkunsa. Lohikäärmeenä ollessaan Eustacen luonne muuttuu, ja hän auttaa innokkaasti muita. Hän jopa ystävystyy Riipitsiip-hiiren kanssa. Eräänä yönä Aslan muuttaa Eustacen takaisin ihmiseksi. Kun lapset lopulta palaavat kotiin, Eustace saa kuulla pääsevänsä vielä Narniaan, mutta liiaksi kasvaneet Lucy ja Edmund eivät enää.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.